Friday, April 3, 2009

Hari ini,..Hari Jumaat..

Assalamualaikum,..

Malang cikit petang ni,..stuck kat ofis! KL now tgh ujan lebat n for sure jalan2 kat sini jem teruk!..dari aku kene menapak dalam kete, bek la aku menapak kat ofis! At least bleh gk aku berbloging ni kan...and aku x keseorgan!..Kak sara ade! I think die tgh melalak kat belakang tu!..huhuhu =P

Al kisah nye hari ni aku kene tukar balik sume proposal for client ni!..Adieh rasa cam parah plak! and ptg ni die mintak macam2 plak! adoiii...die request mende tu bukan murah cheeekkk...Ni tau kat bos aku mau die hangin nih!..pasal ari tu die ala2 hangin gak gtau kat aku mende nih...kalo diorg request mende nih mau kiteorg forfeit from this project...huuu abisshh la komisyen aku! =( ..aku pun fenink nk handle kes cm gini...budget ciput tp mende nk grand,..mane lepas! blum masuk ngan customization lg..licensing pun nk kene up ckit!...and kalo die mintak source code it's oredi more than 300K....huuu~ ,..Isnin ni i bet meeting tergempar ngan my BigBos n Bos!..Later nk bawak Bos g jumpe this client...

(to be cont later...ujan dh benti,..jalan dh x bape nk ketat...gue cabut dulu!)

Lega balik td x bape sgt la nk jem..kalo dulu kul 8 lebiy baru bleh smpai umah..
Penah 1 time tu..almost 10 baru sampai,..en. mahmud aku x payah ckp la..aku jerit mcm org giler dlm kete...siap nangis2 lg pasai aku menapak lame giler dalam kete tu!..panas bontot aku..n hati aku pun faaanaaasss gak! (agaknyee kalo org luar nmpk aku duk henjut2 kete tu...dh mcm monyet hapee!!)

Ptg td, tech guy aku dh check machine aku tuh..die ckp machine aku kene virus yg sangat banyak!..huuu~ patut la demam teruk sampai blue screen! bukan pasai tgk cite blue k..mesin aku blum tercemar lg!!huahuahua,..tp terkene tempias2 ckit la..adieh ciann la plak!..hehe x pasai2 aku ngamuk kat adik aku ari tu pasai x jg baby aku ni betui2...ni mesti die on9 men donlod je satnika benda!! Baby aku ni dh le innocent, masuk mende2 yg x elok sure la die reject punye..huhu KOONNNOONNN!!

Sib bek la,..pas ni nk kene reformat balik Baby Dell aku tuh! Then bleh la aku start balik mende2 yg dh lame aku tinggalkan..design, programs, database...huuu banyak doo!

Nk kene pasang AntiV la pas ni..supaya tidak mudah terkena serangan!..since aku ade contact ngan partner...pe salahnye purchase AntiV personal kn...bukan mahal pun!! hehehe akan d pk kn kemudian!

K la...aku rasa cm nk wat siaran tertunda!..sambung esok plak!

Esok kalo Ampang Point tu ade Public Wifi,..insyallah aku akn berbloging from there..
if not,...tunggu malam je la!...nnti aku load lg gmbr2 kawin!..

And 1 more thing, esok akan berlangsung nya Majlis Mesyuarat Ajk Gath x-KYPM KB kat Naili's Ampang, Jam 8 malam!...mari kite tengok bape banyak yg datang!...kalo meeting ni ala kadar...maka gath esok2 pun ala kadar gk ler...bukan pe, memang bleh budget pun!...soo to all x-KYPM KB, kasi la sokongan korunk!

Orait...that's all! aku nk p tidoq~..esok kena bangun awai plak..Nyt~

0 baby's note!:

Post a Comment