Tuesday, June 9, 2009

The Past Food..

Assalamualaikum,

Aku pose ari ni. Ganti pose ramadhan lepas..lg 2 bulan dh nk pose balik! Ingat td nk bangun sahur, tp cm bese la kan..aku malas! bunyi alarm terus aku cancel n wat alarm 630. tido lg best~..huhu

And td tetibe aku terbau mende best from pantry, harap2 tanduk 18 aku x kuar la ari ni. nn x larat plak nk ganti, asyik delay2 je. Bau ni mengingatkan aku kenangan masa sekolah rendah kt Beseri dulu. Aku merupakan peminat ns lemak tegar. tp aku xde la gemuk time tu. slim n slender je masa zaman kanak2 dulu, maklumlah aku ni active. sume sukan aku men kecuali hoki n bola baling. nape ek?..aku rasa seperti xde talent nk men mende2 nih. hoki aku freak takut kene ketuk n bola baling aku x pandai nk stunt die tu..sangat x lemah gemalai!..hehhe

Back to zaman kanak2 peminat nasi lemak tegar, mengingat kan aku pada kerenah x baik lg menyusahkan mak bapak aku...especially papa aku la! Dulu gara2 x dapat tapau ns lemak telur burung puyuh 3 biji + sardine, aku xmau p sekolah! =D, ngade x? tp xde la slalu...5 ari sekolah ade kot dalam 2 ari je nk ns lemak...kalo ari2 bankrup la bapak aku..botak awal la jawapnye!

Ns lemak best yg aku tingin nk makan, ns lemak kt sebelah sekolah beseri! aku rasa makcik jual tu pun dh xde kot! Tp nasi lemak die memang superb. Pedas, manis, ikn bilis die pun sedap and murah! dulu nasi lemak 20 sen je! now mane dapat dah!

Susah nak aku gambar kan kesedapan ns lemak makcik ni. aku selalu mintak, "acik, ns lemak kuah banyak ek!"..harus la ala2 banjir makan ns lemak die! perrghhh sodaappp!! pedas mengancam! and lagi 1 best kat mkcik ni, die punye laksa!..

Dulu sebelum masuk kelas petang harus la aku n kawan aku (fasha) makan laksa die! tu pun 20 sen gak..die tapau cm bungkus air tu...then kiteorg hirup kuah laksa gune straw, last baru makan laksa die! tu kalo ko tapau la...kalo ko makan kat situ xde nye die nk letak dalam pinggan pas tu ko hirup kuah laksa gune straw! time ni kalo tersedak tu harus lah terasa sampai ke hidung,..lalu untuk melegakannya...minum la air sirap! =D

Kalo la esok2 aku pegnen tingin nk makin ns lemak ni..cm ne la agaknyee la ek?? (statement x bleh blah,..pasai aku x kawin lg!! =D ghheee )

Tibe2 rasa rindu nk balik ps! Rindu nk lepak kt empangan tu! Tp buah hati ku di KL! huhu...RINDUUUNNYEE KOTA INDERA KAYANGAN!

0 baby's note!:

Post a Comment