Friday, July 10, 2009

Sesekali Teringin..

Assalamualaikum,

Tibe2 aku teringat lagu shima ni! Pg td ms tgh siap2 nk g keje, sempat aku berkaraoke tanpa musik...hanya kedengaran bunyik kipas je. Penontonnye hanya lah aku, sebab aku nyanyi depan cermin! =D

Kalo x silap aku, lagu ni femes tahun 90'an dulu. And ade sejarah dengan lagu ni, band sekolah rendah aku men lagu ni utk state competition. Aku pun penah nyanyi lagu ni masa kat sekolah dulu. Cikgu Suhizan suke panggil aku time rehat g nyanyi kt bilik musik die. Last time aku nyanyi depan die n depan junior trang tang tang aku, tahun 2003. Masa tu aku mintak nk test and practise vokal balik ngan die sebab aku nk masuk AF2...wakakaka (aku tau sure korunk gelak punye..so bek aku gelak dulu!) N kalo korunk nk tau..aku stil simpan no ujibakat tu k. Aku lulus ngan 2 green flags! =D << kunun ade ati nk jd star!

For tonight...lagu ni hanya luahan perasaan je! Senang nk nyanyi sebab key die orait la x bape tinggi sgt kalo nk compare lagu2 len...Ade sape2 nk banje REDBOX x?? =p

TERINGIN - SHIMA

Sesekali ku rasa teringin
Melewati hatimu yang dingin
Mendengar keluh resah
Semenjak ku kehilanganmu

Tiap kali ku cuba hampiri
Makin deras degup jantung ini
Diranjang kian sepi
Ku sendiri...

Sesungguhnya tewas menghadapi
Malah ku akui sepi menghantui
Paling tidak berilah peluang
Ku berterus terang

Adakala ku rasa teringin
Bermesra denganmu bagai waktu dulu
Tapi bilakah semua ini
Akan jadi pasti bukan lagi mimpi
Kasihani diriku...

Ku wanita dengan airmata
Bukan untuk meminta simpati
Sekadar melepaskan
Rasa hati....

Ku mengharapkan...
Jendela hati...
Terbuka lagi...

0 baby's note!:

Post a Comment