Wednesday, September 9, 2009

Puasa ini

Assalamualaikum,

Nak cite ape ek kali ni...banyak sebenarnye nak citer nih. Tp tu la, gambar xde. Since henpon tu hancus no longger snap pikces. Bile la nk beli camera and also phone. huurmm bleh masuk dalam wishlist this year punye Beday x? =p

Sepanjang 19 hari puasa, 7 hari aku x berpuasa akibat suspected tu.

1st day pose, aku berbuka ngan kawan2 JENAN Baby. Diorg wat reunion kat one of their fren's house. Interesting gk la, potluck! And ari tu aku wat meatloaf and 3 mushroom ratatouille makan ngan roti pita. Ala2 healthy gitu. Tp termasin ckit walaupun garam x letak langsung. Mungkin disebabkan terlebih air rebusan daging. And my silly mistake ter 'bake' meatloaf tu lame ckit..so it becum dried a bit! huhuhu kene practise to be perfect.

2nd day plak, berbuka dengan famili baby. Sume ade, except fana n ibu. Ni pun best gak! Mama baby masak macam2 gak ari tu. And aku suke mama baby punye mee goreng, just like my mum punye style.

And ari2 berikutnye..aku berbuka kat umah je. Alhamdulillah, makan pun x banyak mane. X macam dulu, memang aku kuat makan. Sekarang ni makan ckit je dah kenyang, tp air mau kat 1 jag. hehehe...tp aku akan repeat mkn after 2 or 3 hours pas tu. huhu saje xnk kasi gemuk. Aku rasa ngidam je nak makan. aku makan tp dalam kuantiti yg sedikit. Nasi harus la sesenduk or 2. The rest sayur2, lauk2..ratah je la! So now berat aku maintain. BLM BMI pun paras sihat, normal!

Entry pasal majlis bebuka puasa xkypm pun dh di upload. Gambar sume bleh tengok kat facebook ok. Insyallah kalo ade rezeki, zihan wat lagi. Errkk aku lagi kah Master Mind??..huhu

Kek Raya alhamdulillah. Tempahan ok. So sesaper yg tempah bleh tengok kt blog biz. Sesaper yg siyes buyer can contact me asking me bout it..i kasi diskaun to that person..thanx for those buyers. Kalo market ok, next year insyallah ade lg. Ini cume test market. =) X harap untung sangat pun, kire cukup2 pulang modal pun dh syukur!

Oo yee...pasal my engagement preparation, masih lg berterabur! hahaha giler x? By dis week sume kene setle..shopping time! Hopefuli sempat la beli barang2 and wat mende tu,.."Baby,..baby kene tolong org gak!!" ghheee =D

Papa plak nak datang ahad ni. Excited and cant wait to see him. Dapat berbuka ngan papa. Papa ajak g Japanese Resto which i'm currently google on the web try to find good n convinient sushi resto..And ade gak yg kasi suggestion kat FB. thanx!

So ok la..dh almost 5. kene gerak skrg. Nanti nazak aku jem kat pudu tu..huhu
Chows...Selamat Berbuka u all..

0 baby's note!:

Post a Comment