Thursday, October 15, 2009

Daddy-Doter's Day Out

Assalamualaikum,

On Tuesday ari tu, ayahanda datang ke KL atas urusan kerja. Sangat teruja setiap kali ayahanda datang. Dan bila ayahanda datang maka hidangan yang lazat2 bakal menjadi santapan. Tp xtau la nape, setiap kali kedatangan ayahanda tanpa bonda di sisi sure nak makan Japanese punyee...ape kes nih?? Tp kalo ade bonda, selalunye memang x la. Sebab bonda x bape gemar ngan makanan raw ni. Tp now dalam famili bleh dikate kan sume suke sushi/sashimi except bonda je..cam ne la nk pujuk nih??!!

Kali ni memang target nak makan japanese lg, kat tempat ari tu Zanmai Sushi. Cam malas plak nak ke sana, takut2 nanti xde tempat mcm ari tu. So we decide utk ke Sushi King, but the que herrmmm alamatnyee amik bau je la. Ayahanda ajak ke San Francisco SH...bbluuwweekk!! Boring la makanan die. Ajak papa try Tony Roma's plak and makanan kat sini memang tidak menghampa kan.

We ordered lamb chop(me), salmon grill (papa) dan Ribs (kak rina) For appertizer Boneless chicken with Thai Sauce, yang ni memang sedap giloss..nyumm nyumm. And the highlight of the dishes is the RIBS...walamakweiii sodap sehingga menjilat ribku...eh silap! rib tulang itu!!...Sedap la ngan sauce die. Memang best. Tp price die agak2 gak la...huhu. Tp sangat puas.

Malam tu aku sleep over kat hotel ngan ayahanda. Sambil2 tu kami plan untuk perkahwinan aku nanti. After puas bincang2...sampai ke satu tahap ayahanda membisu seribu bahasa...huhuhu aku cakap sowang2 ghupenyee! Penat mengolah impian...tp xpe aku tau ayahanda faham ape kehendak aku..

Plan nak tgk wayang tergendala..sebabnye..masa on the way nak pick them from KLS aku stuck kt jalan Brickfield tu 1 hour plus! Sengal k..Ayahanda check-in pun dah almost 8 pm...nak g makan lg. X dapat la mengcompletekan lawatan ayahanda dgn Surrogates! Len kali yee papa! =D

Gambar makanan akan di load kemudian...

0 baby's note!:

Post a Comment