Sunday, October 18, 2009

Hunting Day Begin...

Assalamualaikum,

Dah pukul 11.40pm nih..sepatutnye gue dh nyenyakk zzzzzzz. Esok gue kene attend course kat Melia Hotel. And x pepasal kene bond 6 months! Adilkah??..hehehe senirik mau ingat..ini bukan company bapak aku..or else U'RE FIRED!! ooohhh ttiidakkk....

Ok cukup2 beremosii..cont ke landasan sebenar. =D

Let me hupdate dulu k..huu cediy xde pikcess!!(sssrreeetttt)...buang hingus jp!

Wookkesss...

Pg2 rutin cm biase message raksasa...then no reply! Tido lg kot??!! penat semalaman wat asgmnt. So xpe laa,.aku pun cont ektibiti aku cm bese! Ade ngaji pg ni,..

Pas abishh ngaji...tgk2 ade 3 miscall from raksasa...eehhh ade emergency kah? SMS x reply pun...so drastically call him! but pompuan voicemail jawab...Tp miscall no umah, pe hal nih?. Call ghumahh.....jeng jeng jeng

Raksasa baru pas bfast. And tibe2 tanye pasal plan today. Kalo ikut kan ade org mintak aku babysit ari ni. Tp cancel sebab 'hal2 tertentu'. Di sebabkan hal yg sedemikian, maka ade lebiy baiknye aku merayap. Penink kepala kalo duk umah ni...acececece. Penyakit ngade2 dh dtg. Maklum laa raksasa yg ajak kuar...hehehe

Plan sepatutnye adalah untuk lawatan sambil belajar ke butik2 sekitar Kajang dan Bangi. Tp memandangkan kiteorg x bape nak confirm akan ke'open'an butik2 tersebut, adelah lebiy baik ke tempat yg memang sah2 bukak...Mane lg kalo x JLN TAR.

1st mall is...Maju Junction. Ape ade kat sini?? Wedding City! Errmmm City?? Layak kee?? aku hengatkan besar n meriah...ghupenyeee...xpe laaa g tgk senirik k. =p
Perumpamaan nye ibarat Kangar di panggil taraf Bandaraya...layak kah?? (Waaahh x sedar diri ketuk hometown senirik...eh silap, kutuk!). Kat sini actually aku carik bekas cincin, jewellery box, tempat nk letak cek/bank draft and few other things la. Bile dh tgk barang2 ni, mencurah2 idea masuk. Tibe2 rase nk wat biz kawen....shhh jgn ckp kuat2,.Nanti raksasa dengar! =D

Then gerak gi Pertama Complex. Well geng...ni gua ade rahsia nk gtau..tp janji k!! Sssshhhhh....zip ur mouth tau pas ni. Ni pertama kali aku masuk Pertama Komplex. huhu bunyik jakun kn. hahaaha
Kat sini ok la, not bad. Ade few butik yg agak reasonable n competetive price. Puas hati gak la tgk...tgk je! Belum decide lg!

Gerak plak ke Mara Complex. Kat sini igt nk carik tailor tp mcm sunyi je. So x jd nk pusing semua. Lg pun kedai byk lg still CLOSE!. Since kat situ ade kedai kad, so kiteorg pun survey la skali..Idea utk kad tu dh ade, cume skrg nak realitykan nya 1 hari nnti.

Dah penat, kiteorg g lepak jap kat SR Sogo tingkat atas. Have to discuss between us regarding on the Baju Nikah thingy.
Well, if u gals/guys(mcm ade reader je!!) can give any advice...please do so ok??!!

I plan nak beli kain chiffon 2 1/2 meters for baju and lining silk/soft satin. Cost about RM250. Then kain baju lelaki around RM80. But workmanship bapak mahal k..For beading RM380 at least n non beading RM280. Laki plak start from RM 100. Berbaloi x? Just to wear for 3-4 hours nye event?? I mean Akad Nikah? Or should i beli baju siap je??(I memang terkenal ngan beli baju siap!)...huuuu fenink! One more thing...MANER EK NK CARI TAILOR YG REASONABLE CKIT??? suggest please!

Then i decide kalo baju pengapit for both side kaler kuning cair..but this one is subject to change (S2C)...

So something accomplished today..

Bekas Cincin - check
Kitab Fiqh/Al-Quran - check
Kain Baju Akad Nikah - check
Kain Baju Pengapit - check
Sewa Baju Sanding - check
Kad Jemputan - check


But so many things lagi to decide...Timeline pun dah diskus dgn raksasa. Tunggu masa je la...Got 2-3 weeks je nak decide mende2 ni....huuuuu =S



Orait...smpai disini dulu. Tata titi tutu...

0 baby's note!:

Post a Comment