Monday, December 14, 2009

A'Famosa Ofis Trip - 1st Day

Assalamualaikum,

Penat ari ni masuk ofis. Mata siap bengkak lagi. Ini mungkin kesan ubt migraine aku amik semalam. Terasa mcm mata ini ditumbuk..adieh!

Walau pun aku xde la seactive kawan2 ofis mate yg len. Tp letih woo..tp aku xleh imagine budak2 ofis yg men air ari tu..sure sengal2 badan giler punye. Sedangkan aku yg sunbath bawah pokok kelapa je pun bleh lenguh,.ini kan pulak budak2 yg berendam and men satneka game kat dalam water park tu..

Let cover story from our 1st day.

Sabtu, 12 Disember 2009

Around 9am we make a move to Melaka. But drop by at KFC Tol Sg Besi for Bfast. Sebelum bertolak tu, aku dh bantai nasi lemak sebungkus...huhu

Sampai A'Famosa Water Park around 12pm. Aku x join budak2 ni men air, pasai aku x bawak swimsuit. And aku dalam edah! wakaka...ini hal dalam ken x bleh cite =p


So aku melepak sambil berjemur ala-ala dugong and baca surat kabar. Tetiba deraian air mata ku mengalir, baca kisah pengantin 3 jam. X bleh imagine kalo aku yg berada dalam situasi pompuan tu. Mau sewel kejap. huhu

Sebelum gi lunch, one of our staff(nizam, si katak TechI) join pertandingan karok A'Famosa Star Search. wawawa,...system audio nye sangat ampes. And lunch kt dalam water park sangat tidak sedap...everything tasteless except bihun.

My tasteless lunch!


After lunch, this is what i'm doing. Walk around A'Famosa Water World.
(If only my brazaass were here!!)


Finished in the park, we check-in our bungalow with pool outside. Actually this is my second time stay in the bungalow. Quite nice and simple. Myb one day i should bring my famili and raksasa famili stay in the bungalow. The more, the merier right??!! =)

After rest awhile, we planned for cycling around A'Famosa session. But there's not enuf bike,..so we go boating. So funny with each of us have different style of bulying people...hehehe

Some shot of boating session.



Dinner at the club house before entering The Cowboy Town.


Every weken got a carnival night. When i was 1st entering this place, it's feel like entering a theme park in Aussie.

The Carnival Parade!


Ade parade binatang, 1Malaysia, dragqueen, and ending with glorious fireworks..

Around 11pm, kiteorg pun cha alif BUT! =p
Badan memasing sumenye sengal2..letih sgt! Balik titun...zzzzz

to be cont 2nd day.



.

0 baby's note!:

Post a Comment