Sunday, April 26, 2009

Aku Fenink..

Assalamualaikum,..

Bleh x kalo aku nak membebel jap??!!..Pedulik la kan aku nak bebel ke ape ke kat sini...tempat aku!! kuikuikui

AKU FENINKKK duk umah ari ni...y?? pasai aku xde wat pepe! huuu *sigh*
Bosann bapak tahap dewa dewi 7 kayangan la...
Ari ni cam bese la...mcm ari2 cuti len...aku selalu bangun kul 8! Kul 8 ni kire time bangun aku la, ntah la...dh memang ter'fix' time kul 8 je aku dh celik! Maybe pasai phobia kene jerit ngan mak aku masa kat umah dulu kot! Die pantang anak dara bangun lebiy dari kul 8 nih! Kang berkhutbah plak die kat aku...tp aku bukan kt umah mak aku..stil gak kul 8 mata aku dh tercelik!...tp bese la, xde makneenyee aku nk bangun terus...mesti la aku nk guling2 dulu!

And ari ni xtvt aku cm bese,..basuh baju, sidai baju, tgk tv, baca novel, tgk cd/dvd, jap tu aku online...and ari ni aku mentauliah kan pc ku ni...nk chek pe ke bende lg yg x complete! And malam plak aku g antar sha tuition! waaaaa bapak bosan kan!...

Nk ajak baby kuar,..errmm semalam baru merayap putrajaya! Berjogging di waktu malam!! 1st plan nk g swimming, tp malang nye aku plak red flag! Ciann die, sbb baby yg ajak dis time..n sib bek bawak kasut jog dalam kete!..N semalam bantai makan tembikai!!..buurrpp kenyang sgt! and belengas abis tangan mulut sume,..aku ni dh ler tersangat anti ngan belengas nih! adieh!

On the way berjalan dr pasar malam til masjid tu...1 batang paip pun haku x nampak! apehal laa town ckit punye cantek batang paip xde...nk basuh tangan pun xleh!..ermmm maybe die xnk letak kot..nnti x pepasal public wat tempat cuci kete plak! huhuhu kee mate aku kerabunan sampai x nampak batang paip!

Ari ni ari die berkebun ngan famili(abah n angah)!..so xnk la nganggu kan! Let him berpeluh/berpanasan/beriadhah bersama ahli keluarga! Baru manhood ckit kn!

Huuu rugi plak semalam x amik gambar!...huuu sengal tul la aku nih!

Esok?? ermmm aku dapat offer 1 lagi jaga budak,..tp kali ni org len bukan elena...dis time sentul plak! tp kejap je la! around 3-7pm.. hopfuli success! =)

Friday, April 24, 2009

Moody

Assalamualaikum,..

I'm ssooooooo like not in the mood,...easily get sensitive, mad, merajuk, what ever woman attitude i'm having right now!

Is it hormon??...Is it me?...My own thingy??

Well do pepel care?? everything is about Suke hati ko la..up to u! hhheerrrrggghhhh HATE IT TO HELL!!

Best thing to do at this moment...is crying myself to bed...rather than saying bad things!...Who cares right to know or get to know! NOBODY!

Wednesday, April 22, 2009

My Bad! Sorry As....

Assalamualaikum,..

To my dear fren AS,..

I bet u're really mad mad mad at me now! So sorry coz i blew off ur wedding preparation! Please forgive me! I totally forgot the groom's side is on 8th May! My mistake i didn't jotdown in my schedule! Just ur side i put as reminder! I know if i try to explain to you now,..u might not want to listen to what ever i'm gona say! But deeply in my heart i'm so sorry! Eventho u stil control ur voice while talking to me but....nvr mind! I know!...Thanx anyway for still being nice!

Anyway what ever it is i pray to GOD your wedding will be blessed!
May your Big Day becum a successful event ever in anyway u've planned!

Sorry for my huge huge MISTAKES!!

Sunday, April 19, 2009

Kempunan nk Babysit, Grey's n Burger!

Assalamualaikum,..

Sementara nak menanti cik abg syg sampai umah die, kite borak jap ek!

Semalam...aku x jadi pun baby sit anak kak eleena tu. Pasal hubby die nk antar g umah mak mertua die!...Bukan rezeki aku lg kot!..Tp aku pun dh x kisah sgt dah...kalo diorg nk..diorg bleh la kol aku!...Actually hampa la ckit! sebab borink kn weken xde pepe,...igt kalo jaga anak org ni sure terhibur cikit!

So yesterday end up beading my baju je!..tp xde la cantek mane pun...just simple line jer!...But since i browse online and saw a few design...igt nk kene beli manik lg...so i can do exactly mcm dalam tu!..baru nak berjinak2!..n now minat gak ngan jahit2 nih!!...kalo dulu mama aku suh amik kelas menjahit punye men mengeliat lagi...Now baru terasa minat tu dtg!...nk beli mesin jahit cm x mampu lg! maybe 1 day! Emm projek taska tu...of course still on!..Nk wat paper work ni yg malas! Ckp ngan baby pasal owner umah tu,..he said if susah nk find contact number...then just leave my number by sending him a letter! ermmm x tpk plak aku...orait! nnti, karang bagus2 akan aku pos kn kt umah tu!

After borink2...aku layan baca The Wedding! now dh masuk part yg exciting ckit!..dh masuk part no worries! Rasa cm nk pujuk baby baca cite ni! Bkn pe...there's sumthing we can learn from this novel! Maybe dh setle nnti baru kasi tau pasai buku nih! (waaa lembab ke aku ni membaca novel??!!..tp kene baca n hayati watak, emosi dan situasi baru bestt..siap imaginasi lg!! layannnzzz) Kalo nk ikut kan buku ni kene antar masa April ari tu..tp aku ni a little bit lembab ckit..n kekangan masa..maka aku extend!..which is "kan aku dh ckp...sure kene sound ngan baby punyeeee!!"..haaa amikk koo!

Kire sabtu ni is my resting day or so called "wutever!" day for me! Today x plan pun nk kuar dating pasai baby ade meeting kt putrajaya! ade gk die sound ajak joging...tp ermm aku pk, gerenti x sempat punye n sure la letih kepala otak kn bermeeting! tp lambat plak laa die nk reply kt aku...last2, kate x sempat! huhu memang pun, x akan sempat punye! kire menapak je la aku kt umah ni! N frust aaa malam x dpt tgk Grey's...huuu ruggiii!

On sunday g merayap ngan baby..yayy! thank you bawak g jalan!(mcm la xleh g senirik kan...tp ape barang g sowang2!!) Semalam kiteorg g lepak kt Puncak Serambi,..sambil menikmati permandangan KL yg nampak seperti d kayangan!!..ke nampak seperti KL dilanda jerebu! huhu,..kat situ ade 3 cafe best la kot! ade Gasolin (steambot resto), Bread n Olives Cafe and Haven @ Cafe...but so sowi lupe nk snap gambor!
Baby tanye if nk mkn sini ke x..tp aku xmo pasal nk makan mende len! hehe so belasah minum je la..smbil2 layan musikk!..Beyonce shake ur booty uuuu!!=p

After tht melayan Pantas & Garang 4(F&F4)kat GSC Pavvy! Kali ni baby kite plak banje muvie (lepas ni i think harus la di selang-seli, tp only 2 kali sebulan!!).. eerrrmmm nape ek rase cm x bape nk best ckit cite die! kalo cite pasal kete, mesti related ngan kes penyamun/perompak, pompuan, drugs,..ermm x rasa bersemangat langsung! Tp ok laa! dpt tgk officer O'Connor back to work! kan dalam F&F 3 die xde!

And before balik, disebabkan aku teringin nk makan burger maka kiteorg singgah jap menapau Burger Otai! eerkk actually aku x penah dengar pun pasai Burger Otai ni..yg aku tau..burger ramly je...burger org len aku xtau!..tp semalam dpt mkn burger biase je...pepe pun aku puas dpt makan burger! hahaha kempunan, bkn x bleh beli senirik..tp makan berdua lebiy baik! ahakkss (aacchaaa 1 song pleasse!!)

Saturday, April 18, 2009

1st time beading

Assalamulaikum,..

It's blogging time,..ingat nk wat awal-awal td, tp sibuk ckit ngan beading my baju kurung! it's blue kaler! Since this is my 1st attemp so nmpk kurang menarik la..since aku xnk nampak cm artis dangdut(over blink blink)..aku wat design biase dulu..after that kalo aku rasa x cantek...aku tetas je la balik, wat len!! abis cite!

Kat opis ari ni ermmm cam biase...cm hambar but ok...now dh makin meriah...makin ramai staff...especially on Sales Dept! pas ni akan masuk new SI Sales Manager and new BDE,..i think my boss still hunting...n he wants male!...but he's defenitely not a gay...seorang pencinta wanita sejati!! mmuuaaahhaaahahaha (ampun boss!!)

Masa berkemas2 nk balik td...ternampak akan kelusuhan handbag aku itew..wew wew wew!! Sangat dah x cantek! die punye skin dh terkopek-kopek!..adakah agenda aku next month membeli handbag?? (let's search inside blogspot n fotopages..hehehe)...ermm budgeting bulan 5 masih lagi dalam perancangan! Nk kene beringat nih; nk g JB lg, nk cuti2 malaysia lg, nk bachelorette party lg...banyak gk event2 yg melibatkan ongkos yg milion2 itu..sedang kan gaji ku hanya la bape hinggit je..(huuu~ sangat x sedar diri)..n mende wajib is sebbing! x bleh kalo x sebbing! nanti mampuih aku esok2!

Malam ni xde keje sangat, aku pun menerai la wat beading senirik kat baju aku nih!
Ermmm pada mulenye aku wat sangat la tidak menarik...n nk xnk kene la tetas balik manik tu!..now dh nk almost done!...aku wat basic je dulu!...nnti dh terror baru wat canggih-manggih ckit!...now biar je la mcm mane pun...janji lip lap lip lap...anak papa!! hehhehe

Kemataan aku ini amat lah kemengantukan...i bet boypren aku dh pun tido..pasai die x balas pun msg last aku!..dn senirik mau ingat bile dh masuk fasa2 cm gini! Lagi pun esok die ade conference meeting kat area putrajaya (if i'm not mistaken) 8.30pg - 5.30ptg...so maka dengan itu seharusnyee la die dah tido pada waktu ini...Gud nyt muuccuukk!

Aku esok pun ade plan gak!! Yay!!...Hooraayyy!! At last dapat gak aku jadi nanny utk Baby Eizat kak Eleena! waaaaa sonok..sonok!! Excited! (biase la aku...mcm slalu!!)
so esok aku mule keje 9.30pg - 5.00ptg..lebiy kurang la!

huuuuu~ 0_o...aku dh mengantuk! esok aku letak gambar ni!...malam ni aku dh malas..
Nytttt~

ZZZZZzzzzzz

Thursday, April 16, 2009

sHort aNd SimPle

Assalamualaikum,..

Huuuaaargggggg..(ooppsss tutup mulut!!) aku sebenarnye dh keletihan, kesengalan, kesakitan dan kelegaan....dan akuuu nk tiiiitttuuunnn!!!

Keletihan = berjalan2 ngan baby cayang dari ampang park ke klcc dengan hiels..(boleh ko bayang x aku menonggek2 ngan hiels tu...adieh!!)

Kesengalan = impak dari keletihan maka badan aku terasa kesengalan..tindakan reflex dr berjalan jauh dengan hiels..

Kesakitan = ini of course la, nk bergaya terpaksa la tanggung sakit!..kaki aku dh melecet nih (bleh plak boypren aku sound ngan haku...aaa gataii lagi!..adieh!! sungguh x penyayang dan caring!!...hampa~,..igt kn bleh manje2..x dapek la!!)

Las but not least..

KELEGAAN~ (imagine iklan ENO) = i've done my interview today for APQC..tp xtau la after a week baru dapat result...berdoa n tawakal je aa..ntah layak ntah tidak utk aku dpt jawatan itu...harap2 die bagi peluang...

Oooraiiittt....that's all we learn today bout my 4K...huhuhu

K laa...nk p tidoq daaa...esok nk kena bangun awai...nk p antaq anak makcik aku, merangkap kazen aku p sekolah!..Ni kira practise for the next 7-8 years from the day i deliver my own child...(huhuhu kawin pun beluummm <<< GATAI!!)

nyt~

ooo ddeeeemmmm it...my GREY'S repeat!..huhuhu =(

Tuesday, April 14, 2009

Weirdo Angah

Assalamualaikum,..

Actually i'm so pelik when i received a comments from my angah in Frenster!! Asked me about famili vacation! Well i miss that too,..Such a long time after i finished study langsung xde break, xde sweet escape with my famili! If ade pun just my bro n pama...while me, left behind! And I think last time we had a moment on top of Gunung Jerai! Tu pun just for a moment, pasai aku gedikss..ye la mana aci, sume penah stay kat atas tu...just aku je!..xpenah...adilkah itu??!!

But yg aku paling bengang is, my mom cancel her trip with me!! sooo dem sad! Tp nk wat cm ne kan...Hope there will be next time for her and me! Mother Doter Trip!

So ni adalah antara message die!..Which sound so awkward for me to read this;




With these kind of messages make me think...apehal lak ngan budak nih??
lain macam je words die!!...tp die ni memang kadang2 melodramatic ckit! So dengan perasaan panik aku terus je call die! Bukan pe just to make sure he's fine! And x semena2 terbukak plak cite keturunan...huhuhu..xpe yg ni len tawoonn cite k!

He said that he miss our asal usul...our kampung in Taiping! Miss all the memory we wrote there! and i cried in my heart!!..Me too! I miss that place so much! A place of a memory with all relatives...well i dun wana to forget all of this history...and i believe time by time we should talk about it and laugh and cry with this kind of memorable story...so we can still cherish those moment we had..And that's what i want in my realationship with my baby, where we can tease, laugh, cry together just to remember the moment we met, the moment we had fight, the moment of everything...insyallah we all going to be a better person day by day!

And i really miss arwah WAN and ATOK!
Al-Fatihah to Hajjah AMINAH BINTI Haji SENIK & Haji ABU BAKAR BIN Haji BAHAUDIN!

Me and aina always share about this things..when ever we meet we never forget to remind each other...bout how wonderful time we had as a cousin growing up in a very beautiful famili...with pretty bad n gud experience! reminiscent the moment

Maybe later i'll propose to mama n papa bout this plan! Just need to find a right time n date...so we all can gather again! just us 24!!

Ooouuu..before i forget,..24 is our initial! which mean ZA = 24!! My dad got za, my mum za, me za, angah za, jj xde die zu,..n adik za. even our house no also 24..our car,..ermm my car got 24 n papa's car also 24..

Mother's Day just around the corner..ermm what should i plan for her??..hopefully she will be in KL on that time! So i can treat her something!

Saturday, April 11, 2009

Entry Berganda...

Assalamualaikum,..

Terasa suram ari ni. Mane tak nyaa KL dr tengahari sampai ke petang hujan je! And now mendung! Melemahkan segala sendi2 aku..rasa x bersemangat n of course rasa SEENNGGAALLLL!..Kepala pun dh penink2!..

Ari ni aku amik peluang untuk mengulangkaji ckit! Anything that related to software engineering life cycle, design test management, test case development, software development( .Net, VB, C#, ASP, SQL, JavaScript) n software testing...huhu! which i forgot most of it! have to struggle for this one!!

Sambil2 study aku pun surfing2 gak and borink2 aku tengok tv sampai lebam...waaaaa bosaaannnn wei! Tp sabar je la....huuu~ Nak gi joging langit still mendung,..so aku pun menapak je la kat umah...at last petang td end up reading The Wedding je kt laman!

So tonight, aku igt nk masuk entry2 last week! starting gath punye entry! sorry laa, ari tu cm xde mood nk melapor..huhu
K jap lg akan ku upload cite gath n few cite2 len...kalo teringat la ek...

********************************************************************

Meeting AJK XKYPMKB 1st Batch 2001-2003

Tempat : Naili's, Ampang
Tarikh : 4 April 2009
Jam : 8 mlm - 11 mlm
Tujuan : Perancangan untuk GATH XKYPMKB 2009

so masa perjumpaan ni hanya 8 ahli yg hadir! kire ok la!
malam tu sembang among these girls macam nk runtuh naili's tu.
Dah ler duk kt bahagian atas! huhuhu...thanx girls for coming..

Antara yg hadir;
1. Zihan (ME!!)
2. Eila
3. Rien
4. Zana n tunang
5. Sekmek n hubby/anak
6. Lin Mafia n hubby
7. Ida Polis
8. Bib

There will be next gath utk Bachelorette Party Zana.
sape nak attend tolong kasi email hotmail anda untuk invitation
email ur email to xkypm0103@hotmail.com

For Big Gath XKYPMKB 2009 - masih lg dalam perancangan.
CLICK HERE TO REGISTER

Sume news pasal gath ada kat sini k!

********************************************************************

gambar will upload later...pasai x edit lg!...sabar ek! tp dh ade kt FB

Wednesday, April 8, 2009

Cap Mmmmmmm...

Assalamualaikum,..


" mim..alip..lam..sin "....ape murid-murid ?? kkkuuuddeee ceeekguu...hahaha

Aku rasa tersangat2 la M_L_S mlm ni...nak siap kan mende2 alah nih!..Pe lagi kalo bukan proposal untuk client aku nih! Tetibe dh rasa cm x enjoy wat keje2 nih!..adieh!! Nyampah! Semangat yg hilang.....ke longkang! =D

Malam ni nak kene translate balik half of the proposal! N esok nak kene submit kat client tu by tgh ari...kalo bleh before 430...tp memandangkan at 2pm aku dh nk kene chow for meeting ngan MAIWP utk system requirement, new proposal!!!..so x bleh la nk lewat2 kn...N malam ni nk kene la study ckit pasal mende2 yg die nk tu...Bos aku pencinta wanita tu yg suruh aku study dulu,..nnti esok xde la nganga je!..huahuahua...yep! Bek BOS!!..(aku yg menurut perintah!!)

Ni actually aku break jap...layan blog ku ni!..nnti bersarang plak mcm blog2 yg dulu tuh!!..huuuu~ ciann! sawang bersepah2...debu sane sini!!...so kali ni nk jaga ckit..
Insyallah akan ku kibas2 sawang2 itu...huuhuhu

Pg2 tadi aku receive 1 call ni...ade panggilan for interview! huuu at last, for analyst programmer!...tp aku nih bleh ke aaa jd programer nih??!! gelabah gk ni nk kene study balik mende2 yg dh lame ditinggal kan..ni pun nk kene kibas2 balik kepale hotak aku yg dh bersawang nih...bukan bersawang je,..berselut melut dh ni! Sib bek aku arrange interview tu on Monday!..so sempat lagi la kalo nk menelaah..aku goreng je la dat day dengan ramuan semula jadi aku..n aku EL je la tht day~

Dulu dapat aku dpt panggilan Heitech Padu~...tp aku x g pun interview die,..pasai tgh sibuk ngan FYP aku!...rs cm rugi plak,..bapak aku cakap keje situ cm terjamin gak..tp myb bukan reseki aku kot...akan try again after this!..c how la!..now aku banyak je apply for developer punye position...tp xde sangkut lg!...ari tu sangkut cikgu kat damansara! tp x bape nak confirm n confident kn..so xpe la!

Okesss timessss uupppssss...aku nk kene cont kroje aku...later hupdate again!

ermm kak sara punye blog dh tutup...x besh nyee!! =(

Monday, April 6, 2009

Rasa Happy...

Assalamualaikum,..

Nape ek ari ni rasa cm hepi..even kepala penink!..tp rs cm hepi! =)

Actually x tau nk letak entry ape kali ni...pasai mcm banyak je! tp xpe la 1 by 1 k..



Ari ni rs cm best pasai both babies i dah dpt balik!..Baby Dell (yg istihar lingkup ari tu!!)..and Baby HP (ram punye pasal kene tinggal for service..polisi katenyee!!) Waaa rs lega sangat dapat harta senirik ni!..rasa puas!

Nk upload gambar kypm meeting ari tu..tp nnti la,..tp dh load kt FB!
Nk wat entry pasal weken semalam,..tp rs cm x larat! will find sweet time!
Banyak sebenarnye ni...tp xpe cont esok je la!!

Nk tutup buku malam ni...



Still rasa sonok nampak Baby Dell depan mata..^-^,..dh masuk kn Msoft td!..pas ni nk masuk multimedia punye software plak!..

lalalallala...harap2 mimpi yg indah2 mlm ni! Nk belai baby dell jap...then titun! zzzzzz

Sunday, April 5, 2009

AkU PeNaT....O_o

Assalamualaikum...

Ingat nk sambung bloging malam ni...tp aku penat dah!

Gath td with 8 girls sangat gilerrrr...ABIDAH, i hate u!!=P...sakit perut taww..sib bek la x masuk ampang puteri tu td...hahaha

Nnti aku upload gambar gath malam tu..

And for our next gath is ZANA Bachelorette Party!! Which will be held in May!
Girrlsss be prepared with your stuff ok! All information about the event will be circle to all of you later..thankzzz for cuming 2nyt!

X-KYPM KB 2001-2003 RAAAWWKKKSSSS!

Saturday, April 4, 2009

Wedding Fair again....

Assalamulaikum,..

Salam berbloging,..haha aku gian kah berbloging??..hoho sape yg baca??..xpe at least esok2..dh tua2..bleh baca balik!..kn??..kn?? (sdpkn ati senirik!!)

Sweet Breakfast

Pagi ni aku terlebiy teruja ke ape ke..aku xtau!..yg aku tau aku sampai awal kt ampang point nih!!..and ampang point pun x bukak lg!..heh heh heh..fadan muke aku!
So untuk elak kebosanan melepak tanpa sebarang xtvt...aku choose Coffee Bean utk bersantai jap!..sambil2 tu aku bantai la baca mags ke..baca paper on9 ke ape ke..ans jeng jeng jeng...bloging skali,...well aku tau content bloging aku xde la pe sangat..everything pasal aku je!..nk comment lebiy2 pasal issue2 len..akan di pertimbangkan kemudian! yg penting di sebabkan tag line ni "Kerana Diriku Begitu Berharga"..maka aku dahulukan diri ku dari perkara2 len...n org sekitar aku sahaja!..

Pagi ni part time job aku start 1030..xpe aku lambat ckit!!..sampai kul 7 ptg ni...kalo lastweek aku start 9-6 je!! Mcm bese,..keje aku fly kn flyers...then promo lebiy kurang...bebel lebiy kurang...then done! tp letih gk wooo!..tp aku suke!..memantapkan mulut aku nih!..hehehe

Yummyyy Choc Mud

(ok la...got to go...dh 1030,..later to be cont!)

Friday, April 3, 2009

Hari ini,..Hari Jumaat..

Assalamualaikum,..

Malang cikit petang ni,..stuck kat ofis! KL now tgh ujan lebat n for sure jalan2 kat sini jem teruk!..dari aku kene menapak dalam kete, bek la aku menapak kat ofis! At least bleh gk aku berbloging ni kan...and aku x keseorgan!..Kak sara ade! I think die tgh melalak kat belakang tu!..huhuhu =P

Al kisah nye hari ni aku kene tukar balik sume proposal for client ni!..Adieh rasa cam parah plak! and ptg ni die mintak macam2 plak! adoiii...die request mende tu bukan murah cheeekkk...Ni tau kat bos aku mau die hangin nih!..pasal ari tu die ala2 hangin gak gtau kat aku mende nih...kalo diorg request mende nih mau kiteorg forfeit from this project...huuu abisshh la komisyen aku! =( ..aku pun fenink nk handle kes cm gini...budget ciput tp mende nk grand,..mane lepas! blum masuk ngan customization lg..licensing pun nk kene up ckit!...and kalo die mintak source code it's oredi more than 300K....huuu~ ,..Isnin ni i bet meeting tergempar ngan my BigBos n Bos!..Later nk bawak Bos g jumpe this client...

(to be cont later...ujan dh benti,..jalan dh x bape nk ketat...gue cabut dulu!)

Lega balik td x bape sgt la nk jem..kalo dulu kul 8 lebiy baru bleh smpai umah..
Penah 1 time tu..almost 10 baru sampai,..en. mahmud aku x payah ckp la..aku jerit mcm org giler dlm kete...siap nangis2 lg pasai aku menapak lame giler dalam kete tu!..panas bontot aku..n hati aku pun faaanaaasss gak! (agaknyee kalo org luar nmpk aku duk henjut2 kete tu...dh mcm monyet hapee!!)

Ptg td, tech guy aku dh check machine aku tuh..die ckp machine aku kene virus yg sangat banyak!..huuu~ patut la demam teruk sampai blue screen! bukan pasai tgk cite blue k..mesin aku blum tercemar lg!!huahuahua,..tp terkene tempias2 ckit la..adieh ciann la plak!..hehe x pasai2 aku ngamuk kat adik aku ari tu pasai x jg baby aku ni betui2...ni mesti die on9 men donlod je satnika benda!! Baby aku ni dh le innocent, masuk mende2 yg x elok sure la die reject punye..huhu KOONNNOONNN!!

Sib bek la,..pas ni nk kene reformat balik Baby Dell aku tuh! Then bleh la aku start balik mende2 yg dh lame aku tinggalkan..design, programs, database...huuu banyak doo!

Nk kene pasang AntiV la pas ni..supaya tidak mudah terkena serangan!..since aku ade contact ngan partner...pe salahnye purchase AntiV personal kn...bukan mahal pun!! hehehe akan d pk kn kemudian!

K la...aku rasa cm nk wat siaran tertunda!..sambung esok plak!

Esok kalo Ampang Point tu ade Public Wifi,..insyallah aku akn berbloging from there..
if not,...tunggu malam je la!...nnti aku load lg gmbr2 kawin!..

And 1 more thing, esok akan berlangsung nya Majlis Mesyuarat Ajk Gath x-KYPM KB kat Naili's Ampang, Jam 8 malam!...mari kite tengok bape banyak yg datang!...kalo meeting ni ala kadar...maka gath esok2 pun ala kadar gk ler...bukan pe, memang bleh budget pun!...soo to all x-KYPM KB, kasi la sokongan korunk!

Orait...that's all! aku nk p tidoq~..esok kena bangun awai plak..Nyt~

Thursday, April 2, 2009

My Machineeee..

Assalamualaikum,..

huuuuu uuwaaaa...my machine dh kene hangkut!..stay kat HP nye service center. That one opis punye..so xpe la!..but since my personal machine also lingkup, i depend totally on opisnye pc...now both gone! uwaaaaaa... nk online hape malam2!

Ni pun rembat HP xstaf punye!...sangat x best!..x feel nk gune laptop! pasai die gabak ckit...bkn ckit la..banyak! huu~

My Personal Machine rosak pasal my bro gune...ape yg die gerodek sampai jahanam pc tu pun aku xtau!..adieh! sayang doowh!!..Papa aku beli masa mule2 masuk UNITEN tuhh! Before that Baby Acer,..Aku sayang sangat Baby Dell aku tu..banyak berjasa dari awal sampai la ia jatuh ke tangan adik ku...Geeraaammm hangin puting beliung x payah cakap laa!...aku ngadu ngan papa n mama...bleh plak diorg backing adik ku iteww!!..huuwaaa sakitnyee haati! Nk dapat sesuatu bende bukan senang k...i need to prove something and sacrifice something too...so x semudah itu utk aku surrender my Baby Dell tu...

Banyak jasa die kat haku sepanjang kembara ilmu ku di Uniten...Die adalah tempat aku memanipulasi segala data yang ada untuk di proses menjadi maklumat..die juga tempat aku menajamkan skill aku yg sedia tumpul nih!...So di atas khidmat bakti dan jasanya..aku sangat mennyayanginye..Die adalah kenangan! Die yg menghubungkan aku dengan Baby AM ku hampir setiap malam...malah sanggup berpanasan 24/7...kadang2 sampai sebulan x tutup.. (waaa nmpk sgt aku mengabiskan letrik uniten!!)

Baby Dell,..dun be sad k!..nnti kite antar awak g spital k!..kite wat check up!

ermmm banyak gak ek baby aku..ermm Baby Am (my bf), Baby Dell (My Machine), Baby Blue (My Nokia Sabun), Baby Blue II (My other Nokia), Baby GreenFish (SLK aku!!)..and last but not least..Baby HP (laptop comp),..yg ni baby tumpang kasih sementara! =D

Wednesday, April 1, 2009

The Wedding vs The Taska...

Assalamualaikum,

Ofis ari ni lengang ckit pasai bos xde,..bos finance n bos sales kuar!..So aku ngan kak sara,..ala2 celebrate ghaye hindu gitew!!..melalak2 x hingat kiteorg petang td,..smpai david pun penink tgk perangai kiteorg! Mental hapee!! Kroje ade,..tp nk relax2 dulu,..esok nk kene hantar Tender kt NRE ngan kak sara..ermm ade chance la kiteorg nk merayap jap!..hehehe..harap2 pencinta wanita tu tak mencari kiteorg esok!

Td aku terrrrlihat reciept buku pinjaman aku The Wedding by Nicholas Spark kt kepala katil!..Alamak!! baru teringat x abis2 lg membaca!...4 April dh nk kene antar,..nk x nk pas ni kene la mintak tolong Baby extendkn utk aku pinjaman buku nih!!..Dulu die penah soung aku..kalo xde masa x payah pinjam nk baca, buang duit je nnti!..huhu jgn la die sound lg skali...hehe

Kisah ni kesinambungan cite The Notebook,..but kisah menantu Noah, Wilson yg nk tackle balik bini die Jane! Kire nk wat Jane fall in love balik kat die la!..Memang pun, kalo dalam bercinta ni...Orang kate the best part is when you falling in love!


Aku suke kata2 wilson dalam the wedding nih!..Pasal ape die cakap tu mcm, mmg betul2 pun berlaku dalam kehidupan kite...cume kite x sedar je!..And at the same time, seolah2 aku dapat belajar untuk faham ape yg lelaki macam Wilson ni fikir kan...and menyelami ape yg sebenarnye Jane ni rasa atas tindakan suami die!

Later maybe i will write down something about this novel!

This morning i saw that house already empty,..and tgk gk contact number owner die tp x nmpk! Tibe2 rasa mcm x sabar2 nk bukak taska/pusat asuhan kat situ! ermm kene start wat paper work nih...and one more thing..FULUSS??..cam ne ek?? Loan?? PAMA?? MARA?? TEKUN??...huuuu~

Xpe la,..aku nk kene bukak balik file untuk penubuhan taska tu!..Do 1st things 1st, Paper Work!