Friday, May 29, 2009

Going home...

Assalamualaikum,

Esok pagi2 aku nk bertolak balik ke kota indera kayangan!
Dis weken ade kenduri kasen aku, sape lg kalo bukan abg aku!
Aku ade abang??...bukan la..abang sepupu ku! Abang Boy!
Die akan mendirikan rumah tangga dengan pasangan nya INA!

a lil bit bout him:
Die giler.
Suke ngusik aku.
Suke pow aku balik after aku pow die cukup2.
Kalo gaduh ngan die mesti lah gaduh ala2 lawaking! Tu pasal kalo aku marah, terus x jadi marah..sebab lawak bodoh die!
Kalo aku kate die bodoh, bongok dengan selamber die akan bongokkan aku..ampess!
Die tempat rujukan masalah2 aku.
Tukang brainwash aku bile aku down!
Tukang bagi idea x bernas kat aku.
Ermm salah sorang dari badut aku! wakaka
(kalo die bace,..mampusss aku!).....caaabbuuuttt!!!

To My Kazen Syahrul Akmal Zainal Abidin and pasangan;
Selamat Pengantin Baru & Selamat Menempuh Alam Rumah Tangga.


"wei!! ct dah sponsor abg boy barang hantaran...kalo tuntut tilam air gak...ct seliki saykeh cukup2"...=P

And one more thing,...
My Baby's Famili nak datang umah...Come to see my famili...Insyallah on Sunday!
Pray for me n my gaduh partner hepiness too ya! =D
Remember?? i wana gaduh with him...

Monday, May 25, 2009

My Gaduh Partner..

Assalamualaikum,

Cramp sungguh weken nih!
cam ne x cramp kn,..asyik gaduh je!

Haahh amik...weken ni gaduh lg! Nk kate mende besar xde la pepe pun! Tp maybe dh suke gaduh kot..tp ok gak gaduh! At least we know what we need from our partner. Kalo x gaduh,..bek je sepanjang masa cm xbesh plak kan!

So Kenyataan Aku ari ini,

Aku memang suke gaduh ngan die!
And sampai bile2 pun aku akan gaduh ngan die.....sebabAfter gaduh ngan die,...when we make up, feel so great! Even better! =D


Baby would you be my teman gaduh forever?? (ala2 propose gitew)
Coz i know, i will gaduh with you forever becoz i luv you...

B best kan lepak kat fake beach tu! N dun forget swimming kt putrajaya nextmonth! YEEEEHHHAAAA....

opsss kene carik getah goggle baru dulu!! =D

Saturday, May 23, 2009

Terkesima...Cinta Adam & Hawa

Assalamualaikum,

Terbaca kisah ni,..syahdu tibe2!

" Segala kesenangan ada di dalamnya. Semua tersedia apa saja yang diinginkan, tanpa bersusah payah memperolehinya. Sungguh suatu tempat yang amat indah dan permai, menjadi idaman setiap insan.

Demikianlah menurut riwayat, tatkala Allah SWT. selesai mencipta alam semesta dan makhluk-makhluk lainnya, maka dicipta-Nya pula Adam ‘alaihissalam sebagai manusia pertama. Hamba yang dimuliakan itu ditempatkan Allah SWT di dalam Syurga (Jannah).

Adam a.s hidup sendirian dan sebatang kara, tanpa mempunyai seorang kawan pun. Dia berjalan ke kiri dan ke kanan, menghadap ke langit-langit yang tinggi, ke bumi terhampar jauh di seberang, maka tiadalah sesuatu yang dilihatnya dari mahkluk sejenisnya kecuali burung-burung yang berterbangan ke sana ke mari, sambil berkejar-kejaran di angkasa bebas, bernyanyi-nyanyi, bersiul-siul, seolah-olah mempamerkan kemesraan.

Adam a.s terpikat melihatnya, rindu berkeadaan demikian. Tetapi sungguh malang, siapalah gerangan kawan yang hendak diajak. Dia merasa kesepian, lama sudah. Dia tinggal di syurga bagai orang kebingungan, tiada pasangan yang akan dibujuk bermesra sebagaimana burung-burung yang dilihatnya. Tiada pekerjaan sehari-hari kecuali bermalas-malas begitu saja, bersantai berangin-angin di dalam taman syurga yang indah permai, yang ditumbuhi oleh bermacam bunga-bunga kuntum semerbak yang wangi, yang di bawahnya mengalir anak-anak sungai bercabang-cabang, yang desiran airnya bagai mengandung pembangkit rindu.

Adam kesepian, Apa saja di dalam syurga semuanya nikmat! Tetapi apalah erti segalanya kalau hati selalu gelisah resah di dalam kesepian seorang diri? Itulah satu-satunya kekurangan yang dirasakan Adam a.s di dalam syurga. Dia perlu kepada sesuatu, iaitu kepada kawan sejenis yang akan mendampinginya di dalam kesenangan yang tak terhingga itu.

Kadangkala kalau rindu dendamnya datang, turunlah ia ke bawah pohon-pohon rendang mencari hiburan, mendengarkan burung-burung bernyanyi bersahut-sahutan, tetapi aduh hai kasihan...bukannya hati menjadi tenteram, malah menjadi lebih tertikam. Kalau angin bertiup sepoi-sepoi basah di mana daun-daunan bergerak lemah gemalai dan mendesirkan suara sayup-sayup, maka terkesanlah di hatinya keharuan yang begitu mendalam; dirasakannya sebagai derita batin yang tegak di sebalik nikmat yang dianugerahkan Tuhan kepadanya.

Tetapi walaupun demikian, agaknya Adam a.s malu mengadukan halnya kepada Allah SWT. Namun, walaupun Adam a.s malu untuk mengadu, Allah Ta'ala sendiri Maha Tahu serta Maha Melihat apa yang tersembunyi di kalbu hamba-Nya. Oleh itu Allah Ta'ala ingin mengusir rasa kesepian Adam.

Hawa diciptakan Tatkala Adam a.s sudah berada di puncak kerinduan dan keinginan untuk mendapatkan kawan, sedang ia lagi duduk terpekur di atas tempat duduk yang berlapiskan tilam permaidani serba mewah, maka tiba-tiba ngantukpun datanglah menawannya serta langsung membawanya hanyut ke alam tidur. Adam a.s tertidur nyenyak, tak sedar kepada sesuatu yang ada di sekitarnya.

Dalam saat-saat yang demikian itulah Allah SWT menyampaikan wahyu kepada malaikat Jibril a.s untuk mencabut tulang rusuk Adam a.s dari lambung sebelah kiri. Bagai orang yang sedang terbius, Adam a.s tidak merasakan apa-apa ketika tulang rusuknya dicabut oleh malaikat Jibril a.s.

Dan oleh kudrat kuasa Ilahi yang manakala menghendaki terjadinya sesuatu cukup berkata “Kun!” maka terciptalah Hawa dari tulang rusuk Adam a.s, sebagai insan kedua penghuni syurga dan sebagai pelengkap kurnia yang dianugerahkan kepada Adam a.s yang mendambakan seorang kawan tempat ia boleh bermesra dan bersenda gurau.

Pertemuan Adam dan Hawa, Hawa duduk bersandar pada bantal lembut di atas tempat duduk megah yang bertatahkan emas dan permata-permata bermutu manikam, sambil terpesona memperhatikan kecerahan wajah dari seorang lelaki kacak yang sedang terbaring, tak jauh di depannya.

Butir-butir fikiran yang menggelombang di dalam sanubari Hawa seolah-olah merupakan arus-arus tenaga elektrik yang datang mengetuk kalbu Adam a.s, yang langsung menerimanya sebagai mimpi yang berkesan di dalam gambaran jiwanya seketika itu. Adam terjaga....!

Alangkah terkejutnya Adam a.s ketika dilihatnya ada makhluk manusia seperti dirinya hanya beberapa langkah di hadapannya. Dia seolah tak percaya pada penglihatannya. Adam a.s masih terbaring mengusap matanya beberapa kali untuk memastikan apa yang sedang dilihatnya.

Hawa yang diciptakan lengkap dengan perasaan malu, segera memutar badannya sekadar untuk menyembunyikan bukit-bukit di dadanya, seraya mengirimkan senyum manis bercampur manja, diiringi pandangan melirik dari sudut mata yang memberikan sinar harapan bagi hati yang melihatnya. Memang dijadikan Hawa dengan bentuk dan paras rupa yang sempurna.

Ia dihiasi dengan kecantikan, kemanisan, keindahan, kejelitaan, kehalusan, kelemah-lembutan, kasih-sayang, kesucian, keibuan dan segala sifat-sifat keperibadian yang terpuji di samping bentuk tubuhnya yang mempesona serta memikat hati setiap yang memandangnya.

Hawa adalah wanita tercantik yang menghiasai syurga, yang kecantikannya itu akan diwariskan turun temurun di hari kemudian, dan daripadanyalah maka ada kecantikan yang diwariskan kepada wanita-wanita yang datang dibelakangnya.

Adam a.s pun tak kurang gagah dan kacaknya. Tidak dijumpai cacat pada dirinya kerana dia adalah satu-satunya makhluk insan yang dicipta oleh Allah SWT secara langsung tanpa perantaraan. Semua kecantikan yang diperuntukkan bagi lelaki terhimpun padanya. Kecantikan itu pulalah yang diwariskan turun temurun kepada orang-orang di belakangnya sebagai anugerah Allah SWT kepada makhluk-Nya yang bergelar manusia.

Bahkan diriwayatkan bahawa kelak semua penduduk syurga akan dibangkitkan dengan pantulan dari cahaya rupa Adam. Adam a.s bangkit dari pembaringannya, memperbaiki duduknya. Dia membuka matanya, memperhatikan dengan pandangan tajam. Dia sedar bahawa orang asing di depannya itu bukanlah bayangan selintas pandang, namun benar-benar suatu kenyataan dari wujud insani yang mempunyai bentuk fizikal seperti dirinya.

Dia yakin tidak salah pandang. Dia tahu itu manusia seperti dirinya, yang hanya berbeza kelaminnya saja. Dia serta merta dapat membuat kesimpulan bahawa makhluk di depannya adalah perempuan. Ia sedar bahawa itulah dia jenis yang dirindukannya. Hatinya gembira, bersyukur, bertahmid memuji Zat Maha Pencipta.

Dia tertawa kepada gadis jelita itu, yang menyambutnya tersipu-sipu seraya menundukkan kepalanya dengan pandangan tak langsung, pandangan yang menyingkap apa yang terselit di kalbunya. Adam terpikat Adam terpikat pada rupa Hawa yang jelita, yang bagaikan kejelitaan segala puteri-puteri yang bermastautin di atas langit atau bidadari-bidadari di dalam syurga.

Tuhan menanam asmara murni dan hasrat berahi di hati Adam a.s serta menjadikannya orang yang paling asyik dilamun cinta, yang tiada taranya dalam sejarah, iaitu kisah cinta dua insan di dalam syurga. Adam a.s ditakdirkan jatuh cinta kepada puteri yang paling cantik dari segala yang cantik, yang paling jelita dari segala yang jelita, dan yang paling harum dari segala yang harum.

Adam a.s dibisikkan oleh hatinya agar merayu Hawa. Ia berseru: “Aduh, hai si jelita, siapakah gerangan kekasih ini? Dari manakah datangmu, dan untuk siapakah engkau disini?” Suaranya sopan, lembut, dan penuh kasih sayang.

“Aku Hawa,” sambutnya ramah. “Aku dari Pencipta!” suaranya tertegun seketika. “Aku....aku....aku, dijadikan untukmu!” tekanan suaranya menyakinkan. Tiada suara yang seindah dan semerdu itu walaupun berbagai suara merdu dan indah terdengar setiap saat di dalam syurga.

Tetapi suara Hawa....tidak pernah di dengarnya suara sebegitu indah yang keluar dari bibir mungil si wanita jelita itu. Suaranya membangkit rindu, gerakan tubuhnya menimbulkan semangat. Kata-kata yang paling segar didengar Adam a.s ialah tatkala Hawa mengucapkan terputus-putus: “Aku....aku....aku, dijadikan untukmu!” Kata-kata itu nikmat, menambah kemesraan Adam kepada Hawa.

Adam a.s sedar bahawa nikmat itu datang dari Tuhan dan cintapun datang dari Tuhan. Ia tahu bahawa Allah SWT itu cantik, suka kepada kecantikan. Jadi, kalau cinta kepada kecantikan berertilah pula cinta kepada Tuhan. Jadi cinta itu bukan dosa tetapi malah suatu pengabdian. Dengan mengenali cinta, makrifah kepada Tuhan semakin mendalam.

Cinta kepada Hawa bererti cinta kepada Pencipta. Dengan keyakinan demikian Adam a.s menjemput Hawa dengan berkata: “Kekasihku, ke marilah engkau!” Suaranya halus, penuh kemesraan.

“Aku malu!” balas Hawa seolah-olah menolak. Tangannya, kepalanya, memberi isyarat menolak seraya memandang Adam dengan penuh ketakjuban. “Kalau engkau yang inginkan aku, engkaulah yang ke sini!” Suaranya yang bagaikan irama seolah-olah memberi harapan.

Adam tidak ragu-ragu. Ia mengayuh langkah gagah mendatangi Hawa. Maka sejak itulah teradat sudah bahawa wanita itu didatangi, bukan mendatangi. Hawa bangkit dari tempat duduknya, menggeser surut beberapa langkah. Ia sedar bahawa walaupun dirinya diperuntukkan bagi Adam a.s, namunlah haruslah mempunyai syarat-syarat tertentu. Di dalam sanubarinya, ia tak dapat menyangkal bahawa iapun terpesona dan tertarik kepada rupa Adam a.s yang sungguh indah.

Adam a.s tidak putus asa. Ia tahu itu bukan dosa. Ia tahu membaca isi hati. Ia tahu bukannya Hawa menolak, tetapi menghindarnya itu memanglah suatu perbuatan wajar dari sikap malu seorang gadis yang berbudi. Ia tahu bahawa di balik “malu” terselit “rasa mahu”. Kerananya ia yakin pada dirinya bahawa Hawa diperuntukkan baginya. Naluri insaninya bergelora.

Tatkala sudah dekat ia pada Hawa serta hendak menghulurkan tangan sucinya kepadanya, maka tiba-tiba terdengarlah panggilan ghaib berseru: “Hai Adam....tahanlah dirimu. Pergaulanmu dengan Hawa tidak halal kecuali dengan mahar dan menikah!”. Adam a.s tertegun, balik ke tempatnya dengan taat. Hawa pun mendengar teguran itu dan hatinya tenteram.

Kedua-dua manusia syurga itu sama terdiam seolah-olah menunggu perintah. Perkahwinan Adam dan Hawa Allah SWT. Yang Maha Pengasih untuk menyempurnakan nikmatnya lahir dan batin kepada kedua hamba-Nya yang saling memerlukan itu, segera memerintahkan gadis-gadis bidadari penghuni syurga untuk menghiasi dan menghibur mempelai perempuan itu serta membawakan kepadanya hantaran-hantaran berupa perhiasan-perhiasan syurga.

Sementara itu diperintahkan pula kepada malaikat langit untuk berkumpul bersama-sama di bawah pohon “Syajarah Thuba”, menjadi saksi atas pernikahan Adam dan Hawa. Diriwayatkan bahawa pada akad pernikahan itu Allah SWT. berfirman: “Segala puji adalah kepunyaan-Ku, segala kebesaran adalah pakaian-Ku, segala kemegahan adalah hiasan-Ku dan segala makhluk adalah hamba-Ku dan di bawah kekuasaan-Ku. Menjadi saksilah kamu hai para malaikat dan para penghuni langit dan syurga bahawa Aku menikahkan Hawa dengan Adam, kedua ciptaan-Ku dengan mahar, dan hendaklah keduanya bertahlil dan bertahmid kepada-Ku!”.

Malaikat dan para bidadari berdatangan Setelah akad nikah selesai berdatanganlah para malaikat dan para bidadari menyebarkan mutiara-mutiara yaqut dan intan-intan permata kemilau kepada kedua pengantin agung tersebut. Selesai upacara akad, dihantarlah Adam a.s mendapatkan isterinya di istana megah yang akan mereka diami.

Hawa menuntut haknya. Hak yang disyariatkan Tuhan sejak semula. “Mana mahar?” tanyanya. Ia menolak persentuhan sebelum mahar pemberian ditunaikan dahulu. Adam a.s bingung seketika. Lalu sedar bahawa untuk menerima haruslah sedia memberi. Ia insaf bahawa yang demikian itu haruslah menjadi kaedah pertama dalam pergaulan hidup.

Sekarang ia sudah mempunyai kawan. Antara sesama kawan harus ada saling memberi dan saling menerima. Pemberian pertama pada pernikahan untuk menerima kehalalan ialah mahar. Oleh kerananya Adam a.s menyedari bahawa tuntutan Hawa untuk menerima mahar adalah benar. Mahar perkahwinan Adam Pergaulan hidup adalah persahabatan! Dan pergaulan antara lelaki dengan wanita akan berubah menjadi perkahwinan apabila disertai dengan mahar.

Dan kini apakah bentuk mahar yang harus diberikan? Itulah yang sedang difikirkan Adam. Untuk keluar dari keraguan, Adam a.s berseru: “Ilahi, Rabbi! Apakah gerangan yang akan kuberikan kepadanya? Emaskah, intankah, perak atau permata?”.

“Bukan!” kata Tuhan. “Apakah hamba akan berpuasa atau solat atau bertasbih untuk-Mu sebagai maharnya?” tanya Adam a.s dengan penuh pengharapan.

“Bukan!” tegas suara Ghaib. Adam diam, mententeramkan jiwanya. Kemudian bermohon dengan tekun: “Kalau begitu tunjukilah hamba-Mu jalan keluar!”.

Allah SWT. berfirman: “Mahar Hawa ialah selawat sepuluh kali atas Nabi-Ku, Nabi yang bakal Kubangkit yang membawa pernyataan dari sifat-sifat-Ku: Muhammad, cincin permata dari para anbiya’ dan penutup serta penghulu segala Rasul. Ucapkanlah sepuluh kali!”. Adam a.s merasa lega. Ia mengucapkan sepuluh kali salawat ke atas Nabi Muhammad SAW. sebagai mahar kepada isterinya.

Suatu mahar yang bernilai spiritual, kerana Nabi Muhammad SAW adalah rahmatan lil ‘alamin (rahmat bagi seluruh alam). Hawa mendengarkannya dan menerimanya sebagai mahar. “Hai Adam, kini Aku halalkan Hawa bagimu”, perintah Allah, “dan dapatlah ia sebagai isterimu!”. Adam a.s bersyukur lalu memasuki isterinya dengan ucapan salam. Hawa menyambutnya dengan segala keterbukaan dan cinta kasih yang seimbang.

Allah SWT. berfirman kepada mereka: “Hai Adam, diamlah engkau bersama isterimu di dalam syurga dan makanlah (serta nikmatilah) apa saja yang kamu berdua ingini, dan janganlah kamu berdua mendekati pohon ini kerana (apabila mendekatinya) kamu berdua akan menjadi zalim”. (Al-A’raaf: 19).

Dengan pernikahan ini Adam a.s tidak lagi merasa kesepian di dalam syurga. Inilah percintaan dan pernikahan yang pertama dalam sejarah ummat manusia, dan berlangsung di dalam syurga yang penuh kenikmatan. Iaitu sebuah pernikahan agung yang dihadiri oleh para bidadari, jin dan disaksikan oleh para malaikat. Peristiwa pernikahan Adam dan Hawa terjadi pada hari Jumaat.

Entah berapa lama keduanya berdiam di syurga, hanya Allah SWT yang tahu. Lalu keduanya diperintahkan turun ke bumi. Turun ke bumi untuk menyebar luaskan keturunan yang akan mengabdi kepada Allah SWT dengan janji bahawa syurga itu tetap tersedia di hari kemudian bagi hamba-hamba yang beriman dan beramal soleh.

Firman Allah SWT.: “Kami berfirman: Turunlah kamu dari syurga itu. Kemudian jika datang petunjuk-Ku kepadamu, maka barangsiapa yang mengikuti petunjuk-Ku, nescaya tidak ada kekhuatiran atas mereka, dan tidak (pula) mereka bersedih hati.” (Al-Baqarah: 38) "


Asal ku ADAM & HAWA..membawa fitrah yang sama!

Friday, May 22, 2009

No mood

Assalamualaikum,

Just wana share this nice words,

" Don't be afraid of showing affection. Be warm and tender, thoughtful and affectionate. Men are more helped by sympathy than by service. Love is more than money, and a kind word will give more pleasure than a present. "

Sunday, May 17, 2009

We Paint the Town Red

Assalamualaikum,

Aktiviti weken bersama Baby!

Jumaat Malam - Swimming di Uniten.
Dah lame nih x swimming..sah2 stamina out punye!..N malam tu baby lupe bawak gogle n nk dijadikan cerita plak,..my gogle plak putus getahnyee..huuu men simpul2 je la wat sementara..gaji masuk harus la mencari getah yg baru utk gogle swimming ku....kalo x ikat getah zeropoint je la!Sabtu - We paint the Town RED!

Part 1: PWTC
Nak cari kerjaya mantap maka harus la pegi ke Career Fair kt PWTC anjuran MOHE!
Me looking for K-Worker Development Training je! Baby plak temankan kite lerr!
Ermm x best nye banyak agensi, igt kn byk company...buang masa ckit la! and ade program keusahawanan...bisnes lintah byk giler! nk bisnes lintah??Part 2: KLCC
KLCC plak ade ITEX. Tp x banyak pun company yg terlibat. banyak on education sector je,..ade la sekolah and outsider from taiwan, korea, iran, iraq n etc! Ade yg menarik gk! suke tgk project budak sekolah..cute je!

Part 3: Pandan/Ampang
After dinner n jalan2 jap, baby ajak g tengok rumah kat Pandan! See how the development is going on!...After that g minum2 jap kat area umah Iela. kejap?? lamerr wooo...x sedar dh kul 11 lebiy!

Plan gak kalo sempat nk g MidVal: Property Exhi. Tp memang x sempat pung!

Anyway nk say thanx to kak leeds pasai baju tu! Kite suke suki sgt!

The Nanny Diaries...

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, weken kali ni adalah antara weken yg terindah! Nak tau nape?? Rasa best tu dh len dari sebelumnya ngan baby kite..rasa mcm mesra n open ckit then before! Bukan kate x open sebelum ni...tp things happened! The line suddenly appeared,..n i think now not anymore!

Actually bukan nk cite pasal tu...next entry baru cite!
Now nk cite pasal Nanny Part Time aku..

Dulu, aku advertised wat nanny part time ngan kak eleena! But to bad, x jadi! But later i recieved one email from a lady need a part time nanny! So i decided to accept the job...started April ari tu!

Dulu aku takut giler nk jaga baby 6 months n below...pasal x reti nk pegang! But now, alhamdulillah! Aku dh teror!. Myb instinct motherhood aku terpahat lame kot di dalam diri...hehehe

Plot:
The Nanny Diaries

Cast:
Zihan - nanny,
Daniel - baby,
Kak Syita - baby's mother,
Hubby - baby's father.


Set:
Baby's House in Sentul


Nanny Diaries Part 1


baru sebulan lebiy

This is introduction phase, mcm2 aku tanye pasai baby die before she leave with her hubby...just to make sure xde mslh timbul!!

Nanny Diaries Part 2


He shoot(pee) me!! urgghhh! lupe nk cover his part!! huhuhu, abis suar aku!

Nanny Diaries Part 3


Need to clean his poo this time! he's testing me all the way~
his hepy face after i cleaned his poop...muke x bersalah!

I wish if God give me an opportunity to become a mother,..I wana be Mama Mithali!
ONE DAY!!

Friday, May 15, 2009

Pedihnyyee Menusuk Kalbuuuu...

Assalamualaikum,

Today hari yg sangat menyakitkann...huuuuu~ siyyeess!..aku almost nk menitiskan air mata ku! Ini semuanya gara-gara aku tidak diluluskan utk menghadiri course tersebut! I tot it's going to change my career path! But i dunno, what and how to say this!

Tapi aku tersangat-sangat la kecik hati!...even if this is not my line pun so what?? can't i just go n use my own money!

Mane pegi pembangunan modal insan tu? huhuhu...

sambung jp lg...nk lap hinguss!................ (siaran tertunda!!)

Wednesday, May 13, 2009

Does it work??Will i get the rest?? (will be cont..)

huuurrrmmmm...kalo nk ikut kn banyak lg! but i think this is the My Primer Target!
I made it not so complicated...bkn pe takut x tercapai...bukan x bercita2 besar (berangan lg besar woo!!),..cume bersikap realistik dengan keupayaan diri. So target biar la straight forward je!

Yg ber"tick" merah tu...tandanya dah selamat! The rest tu belum tau lg..wallahualam! But it stil in my life planning! Maybe akan ade penambahan len sekiranya relevan!=D

Target after this is career and marriage! Yg len2 tu will come later...or maybe along the way!

Just wana start from below with my own capabilities! See how...

huuuuu nape complicated sgt nk attend course tu....adieh! sakit ati den!

Friday, May 8, 2009

Away...Dugaanku!

Assalamualaikum,

Ibarat Tsunami Melanda Acheh

Berat lagi dugaan ini...

I need to be strong for them again!

Mungkin ini tanda kasih sayang-Nya

Dunia ini xkan lekang dari cabaran, halangan dan dugaan..

Doakan aku agar berjaya mengharunginya...sentiasa bersabar!

Mungkin juga aku yg berdosa...

Thursday, May 7, 2009

Hari ini dalam sejarah..

Assalamulaikum,

Activity: Trip to Melaka with my baby
Purpose: spend time together & visit my frens
(dgn harapan dapat mkn ketam!)
Time Bertolak : 10pm (ptg tu sibuk baby sit!!)
Time Tibe : 12am lebiy! (kene tunggu tas balik from event!)

Aturcara Program:

## Pusing kat area Jonker Walk
## Lepak kt area Dataran Pahlawan
## Masuk Game Hotlink (LAME giler game die!! tp baby menang!!)
## Tgk Movie X-Men Origin : Wolverine
## Malam lepak kat Portugis Village (cediy x dpt mkn tiram...huuu kempunan!)

After lunch the next day kiteorg cabut balik KL. Baby ckp die nk balik awal ckit pasai ade keje!

Overall i can say shiok gk la!..

Some pikces on that day n nyt!

#### will be update later #### update daa!!


AKU di China...DIA di Bali...KAMI di Melaka...Jonker WalkHotlink Gamer...The Winner!!

<3

Wednesday, May 6, 2009

A bunch of stories...

Assalamualaikum,

Lame la plak x bloging,..windduuu! Well bukan xde story, byk je! cume masa nk menaip tu en.mahmud g merayap plak. so terpaksa la hold dulu! Insyallah dis time, i upload a few pics for previous entry...orait??!!

This is my Gath Pikces ari tu with my girls.Pikces of 1st time beading...x cantek pungg!!Ketagihan terhadap ini ROTI....Butterscotch!!


aku pun xtau cam ner aku bleh sangkut ngan ini roti. dulu kat uniten sangkut ngan roti planta...pas ni xtau la roti ape lak!! time lunch je aku makan roti ni. duk dalam kete pun aku belasah roti ni...lame2 muke pun macam roti daaa!! hehehe =D
ye la...tgh gawat2 ni nk berjimat2 ckit! (jimat ke??...1 buku rm4...tp tahan 5 hari..orait x??)