Thursday, July 30, 2009

Working outside

Assalamualaikum,

Bersiaran dari Coffee Bean Ampang Point. Am i alone?? Nop, my baby is with me now. Most of the time before i plan to come alone but end up stay on my bed. Dunno why.. But i guess after this i need to biase kan diri being alone...Mati pun stay sorang2 gak kan dalam kubur..=p

I remind him about watching ICE AGE 3 together, becoz we dun get that chances until now. So frustrated! And he asked me to go out with anyone to watch that movie! So sad isnt it. Huuu what to do...Nk pegi ngan sape ni?

Ade few muvi yg nk tgk,..dah susun pun. MENNNCCIKKK!!

Last nite before we go out for dinner with my ofismates. He told me that he bought something for me. It wasnt my beday anyway. Weirdo! Jarang die cm gini..But thank you Baby!..He got me a pair of pink crocs which i think it so sweet. Suddenly got me a present must be sumthing...let's figure out what is that thing...orrrr never think at all.

Tomorow he's going to Melaka, working! There's go my weken...Seriusly need to learn to stay n b alone..Anyone can teach me on this??

Still there is a few work need to be done by tonite..huuuhhh semestinye aku xleh tido. Then esok pagi bfast bersama kak mona...and tgh hari meeting with client which...uuurrrggggghhhhh! (pepaham la ekk!)

Kene kuat kan semangat untuk close the deal..dah almost at the end of it...cant wait!

Td singgah kat Qreazant, borrowed me a book which i think i'm gonna pamper myself with it...ermmm haruslahh mencari park. Baru ade feeling kn..

Wednesday, July 29, 2009

Macam-Macam Mende

Assalamualaikum,

Dah rasa sleepy pun. Maklumlah perut kenyang and baru lepas mandi, lepak plak dalam bilik ber'aircond'. Sure la rasa mcm nikmat di kayangan.

Malam ni dinner steamboat kt Tupai-Tupai. Which die punye servis ala2 restoran nelayan ttwangsa. Deco errmm ok la kot! Saje malam ni kuar ngan budak2 ofis melantak kat luar. And ajak baby join skali to introduce my ofis mate. So bile cite2 pun die kenai gk la orgnye kan...Next time budak2 ni plan nk berkaraoke la, lepak pd la n oso nk melantak seafud plak kt Bagan lalang or klang or Kuala Selangor...erkk bapak jauh!

Gambar dh bersepah2 dalam phone. Tp now malas lg nk update sume2 tu kat blog. Pasai nk finish dulu keje2 opis yg ala2 nk termuntah nih. Kalo kater dh dpt close dis SH, alhamdulillah! Syukur sangat...kalo x ibarat buat keje free je la...adieh!

Banyak plak org request for demo lately which make me nerves all the time..Mane x nye, aku nk kene wat presentation,.Level aku user biase je...but what if ade directors,..kecuit penghut den! (need to be prepared!!)

Minggu ni kene learn 3 products..2 on Library Management System, 1 on Digital Content Management System, and 1 on Asset Management System. Jenuh gak la nk ingat sume2 ni..feeenniinkkk!

Mende2 yg aku nk kene setle dis week and next week, high priority is SH (RFQ), then aku kene involve ngan event management untuk 1 seminar by our comp ni, then lifetime learning on products (becumin product specialist), ooo lupe nextweek ade rehearsal n launching! HHHUUUU x sbrnye nk abiskn yg ni...pas tu pk nk balik kg plak! Windu mereka..

Banyak plak tgk gambar2 yg nk kene edit nih...later la upload! Bile aku rajin!=D

Thursday, July 23, 2009

Letihh daaa

Assalamualaikum,

Been days x hupdate,..not so buzy but my mood feel not so good to write something here. Today kind a ok i think. Meeting early in the morning with this one company. Which at first i judge him 'kerek' coz the way he treat me on the phone like i'm nobody..yea me is nobody! But after meet him, had a talk regarding on our product and also sharing somekind of info then only i can say he's a nice guy! Ok la, at least he wana share most important info with me on how to penetrate this product inside this one agency! Thanks sir for ur advices.

Around 2 proceed my journey to Putrajaya, there's a meeting with this agency on the intergration part for another dept. The meeting went smooth but i think it will further through email since there is a few data need to be exchange. Today i didnt talk much since it's not my area to intefere the talks, me more on nego part! Technical part i leave it to my PM n his assistant.

While waiting for this putrajaya meeting actually i went to my aunt's house in Kajang. Makchor ckp dah lame aku x dtg situ walhal, kenduri anak die on 31 June tu aku g ape..adieh! Rindu dah orang tua nih kat aku..suke menyembang ngan aku la tu! hehehe.. Aku gi umah die sebab nk serah kan baju akad nikah kakyung n abg boy aku yg aku pinjam masa jd pengapit ari tu. Alang2 dah ade meeting kat putrajaya so aku singgah jap. Me are most welcuming to their house at anytime i want, even she's glad if i decide to sleep over. Aku sampai ttido2 lepak kat umah die td, then lunch pun best pasal ade tempoyak...kat sini bising ckit sebab die bela all the cucus..anak kakyung n kak ira. And aku pun tumpang same men ngan budak2 ni...sonok! release tension.

Abis meeting kat putrajaya terus je aku cabut g Hokkaido..not in Japan but dekat Vistana je..ade staff dinner! saje bawak staff kuar makan2. So tadi dah sampai awal aku g lepak jap kat fudcort kompleks damai tu...And sumthing unbelievable happen..Nk tau hapee??

At first aku order air minum2 then lepak la kan..since otak aku memang berserabut so aku amik masa cm gini la untuk berfikir...my work..my life...my routine..and last but not least the unable to be forgotten...My Baby! (Ntah la, lately aku rasa mcm life aku sorang2 je kt kl nih! Dah la mak ayah jauh...and buah hati plak asyik bz je memanjang...feel like i need to come out with something for myself!) So berkhayal la aku sengsorang kat situ. At the same time, ade la sorg pakcik ni berkaraoke bagai nk rak..sume lagu die nyanyi..laki pompuan sume die tibai..n siap menari2 bagai! erk x bleh imagin if bapak aku cm gini...bukan pe masa die nyanyi tu wife die pun ade skali..siap ckp romantik2 words gitew..and mention they have been married for 28 years...huurmm lebiy kurang my parents la which is soon 27..And myb nk jd rezeki aku hari ni, tibe2 pakcik tu bayar air aku, siap bagi rambutan suh aku makan sambil berkata "makan tau, kecik ati pakcik kalo anak x makan"..alaa aku kalo org tua2 dh ckp cm gini..susah la nk tolak. So untuk tidak mengecikkan ati pakcik tu aku pun makan la sebijik..Suddenly bleh la plak die nyanyi 1 lagu utk aku, siap nari2 lg..aaarrhhh maaallluuu weii! sib bek fudcort tu dh x ramai org! Die mule2 tegur aku siap speaking ngan aku sebab die igt aku mix blood! Macam orang middle east..erk, ade ke???(big grin!!...ramai je ckp cm gini. even ade je pak arab lalu sblah bg salam n siap puji! of course la hati berbunga..tp tu la kosong! Nk harap bf puji memang x la kn!)..Aku bile org speaking ni, aku speaking la balik...tp ade la cmpur malay...xnk la nnti org kater berlagaknyee minah nih! adieh! A few minutes later Shafa arive, save me from this humaliated scene...die bleh plak nyanyi..kate shafa ni kakak aku..same cantek ngan aku..bantai gelak aku pun! padahal shafa ni ofis mate aku! lantak ko la pakcik asalkan ko bahagia bersama isteri mu itew..huhuhu.. Then aku n shafa made a move to Vistana (g rest room je wei!!) then to Hokaido.

Dinner at Hokaido ok la..SEAFOOD! Kalo dh kate seafood pepaham je la ape yg aku makan k..Xkn makan unta!(ceeyy baru je td pakcik puji org mideleast..wakaka!) Byk gk la, ala2 chinese makan. So ade lebiy baik ko mkn ns ciput je, makan lauk tu kasi lebiy2. Tp perut aku besar mane sgt pun..so kene la mengatur up to 9 dishes dalam perut aku nih. Kalo ari2 cm gini, memang GAYMOKSS!

gambar nnti ek...ngantukkss la

Monday, July 20, 2009

It's Begin...

Salam Sayang,

Hari sabtu lepas sangat letih pusing2 area TAR. Baru area tu je, tp letihh woo!
Now kiteorg dh start tengok2 package2 ofer by certain wedding vendor kat situ, dari butik2, kedai kain, kedai emas and macam2 kedai kiteorg redah. And chynk jd amat penink untuk pilih sume2 bende tu, even baby pun sure dh x terlayan kerenah chynk kn. Apetah lagi pada hari tu, bonda pun turut serta.

As for now cincin dh pun di pilih, of course la chynk pilihkan. Baby takut kalo baby pilih chynk x pakai. Which is actually chynk bukan kesah sgt pun, if baby dah beli chynk pakai je la. Masa pergi 1 kedai tu ade offer for tempah baju nikah, murah gk la! But bese la, baby still nk reke lg until we can get a best price. Banyak mende nk kene jimat sebenarnye.

In my head, everything about what kind of material, what kind of design, what kind of colour sume dh ade! Cume bile dah tengok selambak pelbagai jenis tu, harus la tengok ke semua nyee..tu la pompuan nafsu sembilan..tp chynk gune akal satu ni je utk stick to wat i want. Baby jgn worry k!

So now baju nikah dh tengok, after raya ni nk pilih material, design and tempahan je! Pelamin pun dah figure out, what kind of konsep yg kiteorg nak. Cincin pun chynk dh decide, which ade 2 cincin nikah yg catch chynk eyes. Cume tunggu baby choose je. Cincin tunang tu delay jp, sbb susah la nk carik emas 916 nih! G habib memang x cantek, cm org tua ckit. Tp kalo nk ikut kn cincin tunang la lg penting..hehehe

And untuk barang2 hantaran maybe start shoping after raya nih. Banyak nye mende nk kene prepare ghupenye. Nek penink kepala memikir kan sume2 ni,..fenink! fenink!

Tp tu la, baby x happy pun! Tu ape yg baby cakap mlm tu! Rasa sedikit hampa. Bila di tanya kenapa, baby pun x tau nk jawab apa. Cediy!! nak kawin ke xnak nih??!! wuuuwuuu

With All My Luv.

Friday, July 17, 2009

Distress Planning

Salam Sayang,

Today hangout ngan Kak M. Aku kenal die since last year, but recently la baru rapat. Suke and admire cara die, sbb ade la persamaan cm aku. The reason why we hangout at 1st place is to talk about business, Kak M ni my client too. But td tercampur aduk la business and personal. At last jadi businal!!..huuu ade ke?

Ghupenye kecik2 kak M ni, terkandung seribu satu cerita yg agak tragis dan ala-ala cite muvie cintan cintun gitu. But i think colourful gak la. So oficially aku akan jadi muvimate die insyallah. Ye la, before this slalu aku nk layan muvi ngan Baby je. But now he needs to work hard for us and future famili, so kene faham la kan! He got no time for me anymore and i can't rely so much on him dah la. Have to be independent!(hrp2 die x bising aa!)..All the women who's truly feel me,..throw ur hand ups at mee!!

Nasib la kan, kalo pas kahwin pun life cm gini. So adelah lebiy baik aku biase2 kan diri. Lepas ni xde la nk bising kate x fhm la, itu la, ini la. Orang len pun bz gk,.. stress gak.. But time for someone is necessary. Dh kate bersedia utk commitment!

Ye la maybe manusia x same. Mcm aku, kalo aku stress ke ape ke...aku mesti rasa nk jumpe die. But at certain time, he cant be there for me! At least i cry at the right shoulder, and he should know this. Tp x tau la if he rather see me cry at someone else shoulder. huuuu~ mintak simpang. Talk to him pun dh kire release stress. Tp aku xtau la die cm ne kn..xtau la plak if jumpe aku, tgk muke aku ke..dgr sore aku terus stress. wuhuhuhu, sure korunk suh aku sabar banyak2 kn??!!

Ke aku kah orang yg tidak memahami?? huurmm xpe, there will be up and down! Time ni baru bleh tgk sape amik peranan pompuan n sape amik pranan laki.

Have to bare la kan...do i have any choice? Just because i luv this man so much.

zzzzzzzz

With all my luv.

Bonda Akhirnyyaa..

Assalamualaikum,

Hooooraayyyyy,...yayyy!! Sukeee sangat! Ari ni bonda nak datang KL. Alhamdulillah! Dapat la mengubat rindu, nk suruh bonda masak!..Bonda masak sedap!=)

2 3 minggu lepas aku call bonda,..and sememangnye seminggu 2 3 or lebiy aku call bonda and ayahanda..saje bertanya2 khabar, bertukar2 cerita. Almaklumlaa anakanda diorg ni kan jauh! (aa jauh la sangat kn..)

Masa die call ari tu die tanye,"Along on 18 nextweek balik x?".
"Errmm along x sure lagi ma, lg pun client ni dh nk launching nextweek. So schedule pack and macam buzy ckit..", ciann la plak bile die tanye cm gitu.
"OOoo, mama ingat kan kamu nak balik.", alahaii..
"Eh x la mama, maybe soon la! After setle keje, and before puasa memang plan nak balik pun ma.", try not to make her more sad.
"Actually mama cuti nextweek. Kelas xde. Kalo kamu balik sronok la ckit."
"Sorry la mama, x kot. If you free then y not u come over ajak papa skali", aku balas.
"Ermm tgk la mcm mane, papa kamu sebokk dis few week. Ade golfing!"

Hohohoho, patut la pun. Bonda x sonok ghupenye duk kat umah sorang2. Kat umah memang dah xde sape2. Tinggal bonda and ayahanda je. Adik2 sume dah merantau. Lagi x bestnye bile ayahanda xde g berhobby...tinggal bonda sorang2! But now bonda dh sambung study, jd x trase la sangat! But still, Loneellyyy...she's mrs lonneellyy!

And on wednesday, she called me! Informed that she's cuming to KL dis weken. YAAAYYYY!! suukeee..!

Bonda nak sampai petang ni, need to pick her up at DUTA..sure banyak mende nk diborakkan.

Thursday, July 16, 2009

Understand U..Understand ME

Salam Sayang,

Petikan artikel di bawah from HMetro.

ANDA mungkin antara wanita bertuah. Cantik, berjaya dan hidup mewah kerana memiliki kerjaya hebat. Kalau sudah berkeluarga, anda bagaikan menghampiri kesempurnaan kerana dianugerahi suami penyayang serta dilimpahi kemewahan. Ringkasnya, apa lagi yang anda dambakan dalam hidup kerana semuanya sudah dimiliki.

Percaya atau tidak, jika pada zahirnya anda kelihatan sempurna, hakikatnya dalam hubungan bersama suami, masih banyak kekurangan diri yang perlu diperbaiki. Hubungan dengan suami atau teman lelaki ada ketikanya melalui fasa agak sukar kerana berlaku salah faham, kurang prihatin atau silap tanggapan terhadap sesuatu perkara.

Ia mungkin nampak kecil hanya disebabkan wanita kurang memahami suami atau teman lelaki atau mungkin, suami atau teman lelaki yang tidak faham naluri dan kehendak wanita.
Dalam hal ini, ada sesuatu harus dipelajari kedua-duanya untuk mencapai persefahaman. Panduan berikut mungkin boleh digunakan untuk lebih memahami pasangan:


Wanita suka melihat sesuatu perkara remeh bagi lelaki itu sebagai perkara besar, contohnya soal pilih gerai makan. Wanita cerewet memilih gerai makan sehingga suka tarik muka jika gerai itu tidak berkenan di hati, sedangkan lelaki anggap soal makan agak mudah, boleh makan di mana saja.
** aku x kisah janji lauk die sedap dan menepati selera aku masa tu, kalo aku kate nk gerai tepi jalan soo what?..n kalo aku kate nk resto?? check dulu poket! =D..mengade biar bertempat nnti x pepasal aku makan pelempang huhu,..baby die x bape kisah, die on tp jgn xtau dlm diam cerewet kayy **

Wanita sensitif tidak tentu pasal kerana inginkan perhatian sedangkan lelaki banyak memikirkan perkara penting.
** memang laa sensitif, cube kaji balik wanita tu dr ape dan bagaimana ciptaan nye.. anyway what's more important than ur wife/gf?? **

Wanita suka diberi perhatian dan ada kalanya manja tidak bertempat. Sikap ini menyebabkan mereka 'syok sendiri' dan suka dipuji. Jika tidak dipuji mereka mungkin merajuk.
** of course..ape2 pun renung balik kejadian asal wanita..**

Ada wanita terlalu perasan dan mudah menjeruk perasaan kerana sering mengharapkan lelaki memahami mereka sedangkan mereka tidak mahu memahami lelaki.
** ehem ehem...ckit2 je! pompuan bukan xnak faham...but most of the time memang laki xnk memahami dulu pun..**

Lelaki tidak suka menunjukkan perasaan mereka melalui kata-kata, tetapi hanya memerhati. Wanita harus terima hakikat itu.
** eh ye kee?? bukan memalui perbuatan ke??...show sane sini...**

Ada wanita suka membeli-belah terlalu lama hingga membosankan lelaki, menyebabkan lelaki malas dan tidak beri perhatian pada sikap wanita yang suka menghabiskan masa untuk tujuan itu.
** ade sebab sebenarnyee...nnti akan letak new entry on this topik..**

Ada wanita terlalu banyak cakap mengenai diri orang lain dan mudah ke arah 'mengata dan mengutuk' jika dilayan kata-kata mereka, ini menyebabkan lelaki suka berdiam diri.
** alahaiii zaman tenenet teneniu ni..x payah ler kuar statement cm gini,..laki lebiy lazerrr dr pompuan,..and ade bau2 longkang gitew...x caye?? tgk ler azwan..n yg seangkatan dgnnya..**

Lelaki lebih suka menyuarakan perasaan hati mereka melalui perbuatan dan bukan perkataan.
** yep agree...baru ckp td..**

Lelaki suka berdiam diri dan tidak suka bising, tetapi tidak bermakna mereka tidak prihatin kepada anak dan isteri.
** really..aminss(plural: kasi byk ckit), bagus kalo laki cm gini..dalam diam tggungjawab tetap jalan..ni x diam2 ubi berisi, lagu mana tu??...**

Suami tidak suka diperintah, dikongkong dan dikawal. Jika isteri atau teman wanita melakukan 'kawalan' kepada lelaki, dia akan bosan dan tidak akan memberi perhatian kepada apa juga permintaan wanita.
** ha'ah..kongkong la sangat! kene check balik..kongkong atau mengambil berat..sumtime they are stupid oso to understand this **

Adakalanya wanita kurang bijak menunjukkan kasih sayang kepada suami, tetapi hanya mengharapkan suami memberi kasih sayang.
** sumtime laa...tu yg x bape lomantika laa...tp sbnrnyee die tunjuk dgn menjalankan tanggungjawab die..yg ni both side need to work on..**

Jangan terlalu bergantung pada suami dan teman lelaki pada perkara yang mampu wanita lakukan, tetapi ada pula wanita yang suka bergantung harap sangat kepada suami dengan tujuan suami sentiasa berada di sisi mereka. Ini mungkin tidak digemari suami atau teman lelaki.
** ermm ok..nk berdikari xde hal!..tp kadang2 ade gk laki sensitip,..bile kite dh bleh berdikari, x bergantung dgn diorg...diorg rase seolah x diperlukan...then self insecurity problem occur! **

Wanita mesti memahami diri mereka sendiri dan peranan mereka serta mengubah perangai mengikut peringkat umur dan keperluan.
Jika masih muda elok juga merajuk, tetapi jika sudah mempunyai anak ramai dan berusia, elakkan perbuatan itu kerana ia tidak memberi faedah.

** ermm yg ni laki pun kene same...konsep sedar diri tu penting,..tp kalo nk majuk nk manje2 ape salah nye..nampak mcm romantiknyee walopun dh tua2!..mcm mama n papa i..still cute mute je wat perangai **

Sesetengah wanita suka bertanya itu dan ini kepada suami atau teman lelaki, tetapi tidak suka kepada jawapan diberikan mereka. Ini membuatkan suami atau teman lelaki bosan melayan soalan wanita.
** hahaha...memang la, we expecting ur answer could heal us, ur answer as inspiration,..need an appropriate answer and feedback..kalo bg jawapan cm nyakit kan ati...bek x payah! **

Wanita tidak perlu menunjuk-nunjuk kecantikan, kepandaian dan kekayaan mereka. Kelebihan itu mungkin memperbodohkan lelaki sehingga mereka tidak berminat melayan kerenah wanita sedemikian.
** sebabbbb...diorg rase tercabar...ego tu lebiy! **


Buah cempedak diluar pagar,
Amik galah tolong jolok kan,
Saya budak baru nk belajar,
Kalo salah,..huu ammmpunnn and plss tolong la betulkan..=D

With all my luv.

Our Direction..

Salam Sayang,

Alhamdulillah..bukan kenyang makan k! Ni tanda syukur 1 phase dah selamat.

Masa ujung bulan MEI yg lepas, sewaktu sibuknye berlangsung majlis akad nikah sepupu ku..berlangsung juga satu pertemuan antara keluarga kedua-dua belah pihak. Keluarga En. Zamberi(chynk) & Kaluarga En. Mohd Radzi(baby).

Pertemuan ini adalah sesi berkenalan antara mak ayah, yg kami2 ni x payah la kan! Aku ingat kan keluarga baby nk bincang terus je, tp ntah! Sampai sudah, xde langsung pun cakap pasal kami2 ni..Aikss terlupe ke?!! Memang pun...*sigh*

Tp as our personal plan, yes InsyAllah we will get married soon!

Soon is when??...Akan di beritahu kelak! So now banyak mende yg nak difikirkan..Berserabut rasanye!

Have to start with a list 1st,..so anyone would like to help me on this??

With all my luv.

Just SMILE...


Assalamualaikum,

I knew this song from My Girl 2 Movie (Soundtrack). And i luv to sing this song when i want to put a baby to sleep. Dengan term yg lebiy mudah, mendodoi la! This song also remind me of a person who want me always to smile eventho when i'm sad and crying. If i'm not mistaken, there is a last speech for MJ, from Brook Shield mention a little on these lyrics.



So just smile,..u might brighten up someone else life!

Tuesday, July 14, 2009

Pedissnnyeee

Assalamualaikum,

Ni la akibatnye "menegur" org! Last2 kene kat aku balik!
Now mende ni menyeksakan aku..tp td makan sambal belacan pedas giler pun xde pepe plak,still ok! Tibe2 amik wudukk..maakkk aiii pedissssnnyyee! Nampak sangat berdosa!

Ari tu, menegur kak sara aku ni...die tgh terseksa dgn ulser di mulutnye. X lame pas tu, turn aku plak merasa!..Bkn 1 tp 3 skali gus. Sampai aku nk gosok gigi pun rasa cm xmow gosok gigi sebab pedisss! (tp aku stil gosok gigi kayy!)

Pg td, ngadu ngan kak sara! And she's so nice gave me her VitC to cure my ulser!
It's nyummmy nice berrylicious vitC. Jasa mu di kenang kak SAGHA!

Monday, July 13, 2009

Gaadoohh..Padaannn Muukeee!

Salam Sayang,

Weken ni weken padan muke! Padan muke aku and padan muke boyfren aku!

Aku ni nk kater well planner tu xde la,..but i always plan sumthing ahead. Dalam kepala nih dh ade macam2, cume tunggu masa perlaksanaan je. My style cm ala2 PA gitu. Bukan pe, kalo organize senang ckit. xde la berserabut kepale hotak aku kan..clash ngan itu ini..x spent time ngan die nnti x pepasal wat muke 14 plak!

This week, plan weken adalah untuk menyerbu Kraft Jalan Conlay (Exh Keja Kawen). And Baby plak ade Homecoming JAD. So the flow is Sabtu g Homecoming baby and on Sunday bleh crash the wedding exh and maybe g Jln TAR or g tgk wayang. Sebab aku tingin sangat nk tgk Ice Age 3. yaayyyy yyiippiiee yai yai...bleh g jalan2!

Fine, he told me he got class on Saturday 2pm-6pm plak. Automatically his plan to attend the homecoming event is cancelled! Bile dh cam gitu, aku cakap ngan die nk g babysit (weken part time) je la. what's the point kan tercongok kat umah! Mau biul otak aku stay kt umah, len la kalo kt umah senirik. So aku pun g babysit. hancur aku punye yippie yai yai..=(

Actually malam tu aku dh bengang, die sampai umah x msg aku! Tau la letih, but agreement tetap agreement. Majuk la aku (cm budak2 x? attention seeker kah? wat ever..). Tp pagi sabtu tu aku dh cool, cume aku malas je nk msg die! Nk die tau aku ni majuk, tp mcm biase la. Die mane faham signal non-verbal aku, sooo saaabbbaaarrr jee laa labu! Mcm selalu kalo die nk kuar g klas ke ape, die sure msg aku. "Chynk, org nk gerak g klas dh ni. muuahh", tp dh kul 2 lebiy x de pepe pun. Dalam hati lantak laa..and masa tu aku dh on d way nk g babysit. Suddenly bip..bip! msg masuk menyatakan die salah tgk kelas, and kelas die esok! Koo rase berasap x? ade x rasa angin hurican berlegar2 dalam kepala ko x?..aku ngan tersedia bengang, bertambah lg la bengang kan..So aku wat tatau je la smpai ptg! (aku budget die check tru web pasal klas tu, sbb die x inform pun kate nk kuar ke ape..)

Aku sampai umah, then lepak2! Hati sakit actually! Tibe2 msg masuk lg, tanye aku stil babysit ke...ek eleh, dh sah2 aku gtau awal2 aku bbysit same time ngan klas die! Lagi mau tanya kn! hhaaannnginnn!

So start la hanginnn yg x bape sepoi2 bahasa tu...bertiup kencang gk la...
Maka weather di istiharkan x bape baik untuk berkelah hari ini...So adelah lebiy baik stay di dalam umah..semi kesihatan anda! huk huk..(kn dh batuk!! =p)

Mule la perang2 manje d msg gitew..serangan demi serangan!

Sampai la hari ahad...and weken terbuang begitu sahaja dengan pengisian perang ini. Sangat tidak seronok!

Tp ape bleh wat, itu lah aku ngan die. Suke suki sangat bergadooh! walaupun mende tu xde pepe la sangat! Tp kalo x gadooh pun x sonok jugak kn...

Aku penah gak sound die pasai gadooh ni..Die ckp die x suke gadooh, then macam la aku ni suke terkinja2 nak gadooh, no time! Such a waste! Aku ckp ngan die, kalo x gadooh skrg mcm la esok2 x gadooh...macam la kalo dh kawen nnti x gadooh...sure gadooh punye! Kalo kate x gadooh ngan aku,..ko gadooh gak ngan org len,.so cm ner?? Still rasa nk kawenn?? Tp kene la bijak kn!..Kalo x gadooh tu lg masalah,.Ye la memasing wat xtau...haa amik ko! Time tu dh kire no turning back..no regret!

So aku actually rather choose to gaduh with him everyday then sleep alone in silent! Think about it!

With all my luv.

Sunday, July 12, 2009

How to say this..

Assalamualaikum,


Aku sangat sediy...sediy sangat2! Orang yang aku harapkan memberi kekuatan kepada aku, rupanya memberi harapan palsu!...

So unbelievable!! Am i not having any right to let out what i feel, how i feel? Semua serba x kena...wat x kena..x wat pun x kena! i'm in the middle!

Sangat berserabut dis week.
BEEENNNNNCCCCCCIIIIIIIII !!!!

i should stay out of the light for a while...better stay in the dark..
so i can find my courage living in this cruel world! I cant depend on anyone any longer...anymore!

********************************************************************
he's staring at me
i'm sitting wondering what he's thinking,
nobody's talking,
cause talking just turns into screaming,
and now as im yellin' over him, he yellin' over me,
all that that means, is neither of us is listening,
and what's even worse is that we don't even remember why we're fighting.

so both of us are mad for, nothing
fighting for, nothing
crying for, nothing
but we wont let it go for, nothing
no not for, nothing
there should be, nothing
to a love like what we got,

i know sometimes its gonna rain,
but baby can we make up now cause i can't sleep through the pain.
boy i don't wanna go to bed, mad at you
and i don't want you to go to bed, mad at me
no i don't wanna go to bed, mad at you
and i don't want you to go to bed, mad at me

baby, this love ain't gon' be perfect
and just how good its gonna be
we can fuss and we can fight
long as everything's all right between us
before we go to sleep
baby we're gonna be...


hopefully everything gona wurk fine!

Friday, July 10, 2009

PAPA's Beday..

Assalamualaikum,



Today is my dad's Beday. His name is Zamberi Ismail. He was bornt on 10th July 1957 and he's turn 52 this year!

I wish him early dis morning before heading to attend a meeting with my client. He sounds so happy and i heard voices behind there, and there was a beday party throw by his staffs. Too bad i was not there to celebrate with him.

Just now i recieved a video call from him! I saw my dad, he's smiling! And i also saw makcik ros, atok, mama, adik and others celebrating papa's beday sumwhere at restaurant in Kuala Perlis...uurrgghhh so jeles of them! They are partying ikan bakar and other seafud without me around! huuu =(..sob sob sob!

If only i got my own jet,...for sure i'll fly to perlis.


Sesekali Teringin..

Assalamualaikum,

Tibe2 aku teringat lagu shima ni! Pg td ms tgh siap2 nk g keje, sempat aku berkaraoke tanpa musik...hanya kedengaran bunyik kipas je. Penontonnye hanya lah aku, sebab aku nyanyi depan cermin! =D

Kalo x silap aku, lagu ni femes tahun 90'an dulu. And ade sejarah dengan lagu ni, band sekolah rendah aku men lagu ni utk state competition. Aku pun penah nyanyi lagu ni masa kat sekolah dulu. Cikgu Suhizan suke panggil aku time rehat g nyanyi kt bilik musik die. Last time aku nyanyi depan die n depan junior trang tang tang aku, tahun 2003. Masa tu aku mintak nk test and practise vokal balik ngan die sebab aku nk masuk AF2...wakakaka (aku tau sure korunk gelak punye..so bek aku gelak dulu!) N kalo korunk nk tau..aku stil simpan no ujibakat tu k. Aku lulus ngan 2 green flags! =D << kunun ade ati nk jd star!

For tonight...lagu ni hanya luahan perasaan je! Senang nk nyanyi sebab key die orait la x bape tinggi sgt kalo nk compare lagu2 len...Ade sape2 nk banje REDBOX x?? =p

TERINGIN - SHIMA

Sesekali ku rasa teringin
Melewati hatimu yang dingin
Mendengar keluh resah
Semenjak ku kehilanganmu

Tiap kali ku cuba hampiri
Makin deras degup jantung ini
Diranjang kian sepi
Ku sendiri...

Sesungguhnya tewas menghadapi
Malah ku akui sepi menghantui
Paling tidak berilah peluang
Ku berterus terang

Adakala ku rasa teringin
Bermesra denganmu bagai waktu dulu
Tapi bilakah semua ini
Akan jadi pasti bukan lagi mimpi
Kasihani diriku...

Ku wanita dengan airmata
Bukan untuk meminta simpati
Sekadar melepaskan
Rasa hati....

Ku mengharapkan...
Jendela hati...
Terbuka lagi...

Jeles ke aku??

Salam Sayang,

I took this quote from somewhere, a poem generator i guess.
Understand and learn each words...

" Jealousy is a disease, love is a healthy condition. The immature mind often mistakes one for the other, or assumes that the greater the love, the greater the jealousy - in fact, they are almost incompatible; one emotion hardly leaves room for the other.."
Dr Fadzilah Kamsah cakap, kening sambung mcm aku ni mudah cemburu! Ye ke?? Wana know the truth?..Honestly and frankly speaking la...memang aku jealousy type! Tp my jealousy still bertempat and still not beyond the border. Masih lg tahap rasional, kalo x dh lame aku bunuh org!! huhuhu

Jealousy culd be a disease,..yea i agree! ia boleh menjadi pembunuh pada sesuatu hubungan. Jealousy thp melampau datang apabila tiada kepercayaan dalam diri seseorg or maybe that person lack of sumthing, feel insecurity.

Aku bukan lah jenis org yg sangat cemburu! Aku cemburu, aku akan nyatakan secara verbal n non-verbal..and adalah tersangat BEBAL org itu jika tidak memahami signal non-verbal aku. But now i think i'm change, i'm not longer the past Zihan. I learnt a lot from previous episodes. In that episodes teach me not simply trust people, not simply judge people, not simply jump to conclusion...etc. A lot!

But what i know...everything should be moderate...neither less nor more! Like mama, i asked her last time wether she's jealous of papa, or does papa jealous of her?.. She said, jealousy is needed in our life...as long mama and papa trust each other understand each other principle,..understand each other roles,..learnt to give and take(tolerate)..a little jealousy can brighten up, can spice up a bit of ur relationship..

Put some trust in ur partner..that he/she wont betray you! Put some patient, if something bad hapen dun jump to conlusion...Let's Talk! maybe both party do did a mistakes!

With all my luv.

Wednesday, July 8, 2009

Where it's begin...

Salam Sayang,

We are who we are,..no one can change us unless we want it to be change!

As pepel can see the ticker on top, it's shown that we've been together for almost 3 years now.

How did we met? huurmm...dont be shock if i tell ya that i knew him from Yahoo Messenger! yep..yep..yep! Well most pepel wont be shock anymore with nowadays technology. What i know, after i clashed with my 2nd XBF. If Allah give me a chance to luv again, i want to luv someone stranger. Someone that i dun even barely know. Someone that i can luv without any kind of conditions. But i can learn to luv him..til today still learning!

It was 10 January 2006, what i remembered it's also Raya Haji. After bzied clean up messy stuff downstairs, i online my ym with ID XXXXX. And he's using Kuchikuchikun. I was pissed off that night, as he asked me if i'm actually online looking for a boyfriend. I'm blushed!! We cont chat/quarell until my uncle wana sent me back to my hostel. Too bad when i was in my hostel, i realized my laptop with my cousin. Dang! Cant cont fighting with him that night!! The next day we totally forgot what are we quarelling about...

Well i did met a few chatters from the net. But he was charming that night, among the rest that i've met. Never expected to fall in luv with him since my experience tought me a lot not to be drift away again. But at the end...after a few meet ups...we declare as a caple on 17 October 2006(24 Ramadhan).

Along the way til today,..we've been through ups and down. Tipu la kalo xde kan! Masa awal2 dulu lg la, ade je yg x kene. If not from his side, it will be on my side. But we learnt from each other goods and bads. Insyallah we'll learn more...

With all my luv.

Tuesday, July 7, 2009

Being eeEEMOOOWw

Assalamualaikum,

I'm being a little bit emotional tonight. Suddenly i feel like writting at this hour. Feel sleepy but a courage from out of no where just rise in me.

Time are running so fast dont you think??..Leave us behind. I remembered talking to my ofis colleague, we were counting days from monday to friday just waiting for our weekends. Everyweek are like that. counting,..counting,..and counting! Days are getting meaningless...

Every day is a same day for me, every morning i wake up i go to work then come back and rest at home. At night watching tv or surfing, reading, or maybe sleep early. But that imposible coz i didnt sleep early unless if i'm sick. But that also doesnt stop me to stay up late. Only after sms with my baby, had a simple chat then only i can off to bed. He is my routine here! What's my life going to be without him with me? It's weird if we dont speak for a day. Enuf for a day, feel completey strange!

I miss lots of things! Especially my family. Miss mama, miss papa and my bros...Miss the annoying moment with them. At home i can do so many things, not like here kind a limited.

Can i just be away from everything?? Seriousss...suddenly i feel like i'm missing sumthing!

Monday, July 6, 2009

Looking Forward...

Assalamualaikum,..

Last movie that i watched is Transformer II. Now looking forward to watch these movies. Never missed Ice Age Trilogy.

Why i wanna watch this movie...it's Jenifer Garner ok! My x-Star BF's Wife..

This one bcoz of the cartoon character : Sid the Sloth

My fav Miss Congeniality...


So i need to sep some money to njoy the movies..n need to sep sum for my wedding too..huhu!

Anyone who would like to blanje me muvi??

My Pumpkin...

Assalamualaikum,

- ->
From smart business man to modern farmer...


Ini ladang rimau nya..oppss limaunya!


modern farmer live in action..


modern farmer relaxing with his modern future wife..kekeke


Ini la activity kiteorg ahad semalam,..plan after Tj's wedding nk g Jln Conlay tgk Pameran/Jualan Keje Kawin tp...hehehehehe!

Terbabas je kat umah baby,..After rehat kt umah baby, ptg tu kiteorg g kebun. Bleh la release stress, and baby bleh berpeluh2 men tanah! Foot and hand therapy =D..but me as a journalist of the day interview en. Fakhrul regarding his new career as Modern Farmer...hehehe (kiding baby!)..so snap!..snap!..snap pikcess je!..tp bkn sume bleh d upload...kerana terdapat2 aksi2 sensored! huuu~

Balik tu baby banjer makan eskem potong kacang merah...buurrpp kenyang trus! see sep budget, betapa mudah nye nk jg tuan puteri Raja Zamberi..kuikuikui

Malam tu sebagai penutup, dinner skali ngan mama baby kat DOLL. Aku ni memang tamak..x cukup sabtu ngan die, ahad pun nk gk! ghheee =D *big grin*

Sunday, July 5, 2009

Picturess: Bowling & Durian

Assalamulaikum,

Liputan hari perlawanan..


gaya seorg juara!


~ Kami TISB ~


asif & ayahnya


TISB Power Puff Girlz!


Result 1st game..

Result 2nd game..

My Lunch Meal!


Keputusan perlawanan bowling;
Juara : Zihan (204 pins)
N.Juara: Ust Amran (202 pins)
Ke-3: Nizam (173 pins)



Gambar Selingan...

terpregnant..

ogre d blakang

Bowling & Durian

Assalamualaikum,

Sambil aku merehat-rehatkan diri kt couch yg empuk ni, let me story a bit bout my day yesterday!

Semalam telah berlangsungnye perlawanan bowling among staff TI. Antara ahli yg terlibat ialah aku, kak sara, jijot(azizul), nizam, kak aziah (suami & hasif) and ust amran. Baby plak x dapat ikut sbb kene attend conference, kak hani plak hubby die ke out station, and abg nizam (faizal) kene jaga umah pasai ade perabut nk masuk umah baru diorg.

Walau pun x cukup korum, game berlangsung dgn penuh hilai tawa. Diorg ni jahat giler gelak kan org men bowling. Balingan ke longkang harus la mendapat gelakan yg paling hilarious..wakaka. N bleh plak masa balingan pertama aku tersembam kat lane! ampess,..itu pun harus lah digelakkan...
LANE 30 AMPANG POINT memang suwei..banyak problem tul lane tu.

Abis bowling, kiteorg lunch kt situ! Aku x brape nk selera sgt nk makan, just order sotong kangkung je...tu pun x bape nk best sebab byk kacang n masin la plak! (Bkn pe saje simpan space perut ni sbb malam ade mende best! Wait till nyt!!)
Then g merayap ngan kak sara ke kedai jewellery, sambil2 tu singgah kat kedai2 baju n kedai ken..well ade la few yg dh target. After this nk kene reke lg skali. Harus la dipersetujui sebelah pihak lg tu kn..so tungguuu!

Ptg tu aku kuar lg, kali ni ngan baby plak! After tunggu almost 1-2 hours kat Crowne, kiteorg gerak ke Isetan Lot 10. Mama pesan beli pinggan mangkuk plak, maklum la sales and raye pun dh dekat! Aku berkenan ngan cutlery set tu..Murah je after diskaun from RM1499...tp bile cakap ngan baby cm useless jee..memang la guy x fhm! huuu~ =(

Masa kat Lot 10 tu amik la peluang nk tgk barang2 nih. Untuk si dia tersayang, huuu~ x sangka cerewet gk die ni..exactly macam angah! aaaarrghh aku jumpe 2 org dh cm gini..sib bek la aku ni simple ckit! agaknye kalo aku ni mengade2 cm pompuan2 len ade x die nk layan kerenah aku?? (ermm aku budget kim salam je la...pujuk pun belum tentu lg die layan aku...wuuwuwuwu..cediy!)

Lg 1 la kan...aku ni x bape nk faham!!...baju laki ni ade outdated ke?? aku tgk pesen diorg ni same je..x stripe, kosong...bleh tolong explain ckit x..kot2 la kalo2 ade laki2 metrosexual yg baca blog aku nih!! (mcm ade je la!!)
Kalo pompuan tu len la kan..

Dh almost 830, kiteorg gerak balik umah! malam ni ade dinner kt umah die. Baby just fulfilled my wish last nite by asking his mum to prepare me pulut with durian! Yummmyyyy! Mama baby just ready kan pulut and santan, while me and baby hunting for Durian at pasar malam! Dh xde choice sangat...so rembat je laa! Tp x bape nk puas la..sebab dh terbiasa durian kampung yg best2..balik perak la cm gini! =D

Dinner pulut durian agak meriah sbb ade angah n fana skali. Abah baby plak x dapat join sebab dh kekenyangan sebelum sempat menjamah durian! Kiteorg yg lambat sebenarnye...huu~

Well to baby and mama baby, thank you so much! Akhirnyee hilang rasa kempunan yg terpendam sekian lama...Luv ya bby,..pas ni nk makan ape lak ek??!! (agaknyee bby nk layan kite makan lg x??)

Sib bek la smlm ok, xde panas badan setelah merembat durian!
Kalo x...jeng jeng jeng!

Thursday, July 2, 2009

Being Healthy

Assalamualaikum,

This week is my sandwich week! Healthy week! Tp pagi je la, tghari dh x bape nk healthy. I'm a morning person, so i like bfast more than anything. But sumtime i'll skip my bfast if i find out there is no bfast that i like! Too bad, maka dgn itu my lunch sure la heavy..which is not good anyway! For dinner i didnt take after 9pm. Most of the time around 7 dh mkn. Tp kalo lapar balik mlm tu, biscuit adalah di harus kn!

Sandwich yg paling best yg penah aku rasa, x len x bukan sandwich mama! Sandwich sardine je tau. Tp marveles!..And sampai sekarang aku suke sandwich!

So here is a recipe for sandwich that i first learnt in school, ERT Subject!

Sandwich Telur

1 biji telur rebus
sedikit garam
sedikit lada sulah/hitam
roti
butter

Cara-cara:
1. Lenyek dan hancurkan telur rebus.
2. Tambah kan garam dan lada sulah sesedap rasa
3. Akhir sekali sapukan butter dan telur pada roti.

Simple kan! Ni kire style malas abis la! Maklum la kalo time2 kenduri kan byk dapat telur..so u can try this! Your kids and adik also can try this at home.

Actually ade banyak bahan untuk wat sandwich ni. Even ade banyak jenis roti juga. Ade hot sandwich n cold sandwich, vege, meat, bacon and etc. Depend on your taste bud! Later i'll cover you the ingredient part for sandwich.

So why don't we start living a healthy life style early in the morning by having a wonderful breakfast.


*imagine myself having big english bfast on bed...=D