Saturday, August 29, 2009

4th Day Quarantine

Diari Seorg Suspected.

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, hari ni dh masuk hari ke-4 aku di quarantine kan. Masih lg bernyawa. And ari ni, suhu badan dah normal. Selesema pun dah xde, just nose block je!. Batuk pun ckit2 je. Tekak pun dh kurang flame! Lega rasanya. Now just wait until 1st Sept to declaire myself free from suspected. Asal aku tengok those pill, aku dh rasa melugai. nak muntah tgk pil2 ni. X lalu lg dah. Utk 4 hari berturut2 aku kenyang 2 kali. 1 kenyang makan n ke 2 kenyang ubat....eeeyyaarrrkksss!

Semalam baby datang umah jap, antar vits and mask. Mask aku dh tinggal sekeping. Aku kene pakai mask ni until doc say i'm clear from the disease. After that kene cont pakai kat luar plak. Serik rasanya kene suspect nih! And maybe aku hanya demam panas biasa but who knows. Baby dh cuak ari tu, takut aku positive. Scared if i'm drowning (paru2 berair), hehehe...

Tp aku rasa cm bodoh plak...nape aku x ikut je adik aku balik perlis aa minggu ni?? since aku cuti until 1 sept...aaaaiiiyyyaaaaa! adakah ubat2 ini telah menyengalkan kepale hotak aku nih...adieh! Awat la aku ngok sangat nih!...huhu. Setidak2nya..aku bleh gak ajak baby balik skali time2 pose nih! Porqe?? Porqe??...uhuhuhu

Aku tingin nak makan ikan bakar la ari ni...mengalahkan orang pose! 2 3 ari lepas, aku x bape selera nk makan. ye la, sume mende yg aku makan x rasa ape2. Now apetite dh kembali..rasa nk makan bapak dugong bakar pun ade...waaahahahaha!

Opppsss ok laa...dh masuk azan maghrib! Setan dh kene kurung...aku plak gelak mcm setan..huhu..

Selamat Berbuka sume...

Malam ni baby nk dtg lg...yay yay! =)

Friday, August 28, 2009

3rd Day Quarantine

Diari Seorang Suspected.

Assalamualaikum,

Hari ni masuk hari ke-3 aku di-quarantine-kan.

Semalam memang 1 whole day aku tido n men tenet. After makan ubat je mesti "high". Until last night dh 3 bijik TAMIFLU masuk ke dalam badan aku. Alhamdulillah aku xde lg rasa apa2 effect yg dinyatakan oleh doc tu. So far so gud. Myb ubt tu serasi kot dengan aku. Pas ni sure aku kene wat treatment utk anti-oksida kan badan aku ni. Pasai dh byk sgt drugs yg masuk. Takut nnti esok2 effect kat buah pinggang plak. JUVENEX tu ok x? =p..or ade x saranan2 len utk anti oksida kan badan???

Masa tgh baring2 baby call me, he asked my condition n my day! Dis weken x bleh hangout ngan die...Sorry dear!

Ok..now update utk pg ni!!

Aku bangun hari ni dalam keadaan bisu...yep BISU! Tekak aku memang tgh perit giler. Flaming teruk or maybe hangus dh kot..kekekeke. Jangan effect peti suara dah ler. If not forever i cant talk. So termakbul la nnti permintaan hamba Allah tu supaya aku x membebel!! =p. Aku now gune sign language ikut standard aku la bercakap ngan cousin aku. Sib bek die faham. Kalo aku gune standard sign language kat luar sane tu..sure die pun blur. hehehe. For the time being, my hand will do the talking. =) X lame kot!

I check my temperature dis morning and alhamdulillah it's normal (37.5c). Flu mcm dh kering ckit. Batuk pun dh x bape (actually i yg thn2..sakit dada nnti kalo batuk kuat2..so just berdehem2 je la...tu pun sakit gk!!) Sakit kepala dh xde. Sakit badan pun dh x rasa. Sakit kat tulang paru2 je...Bile tekan2 je kat my rib rasa sakit, pe sal haa? (ooppss jangan gtau baby tau...nnti die freak!^.^)..ermm ape lg ek?? tu je kot..

Tp ini bukan bermakna aku x payah makan ubat. Ubat tu aku kene abis kan gak. 1st Sept ni ade follow up ngan doc tu lg. Dis time to confirm wether i'm clear from suspected H1N1. Pepel said, after taken Tamiflu (meds for prevention) i wont easily get effected by H1N1. Hopefully what they said is true.

So i'm off to breakfast now and take my meds too. Pray for me ya!

Thursday, August 27, 2009

2nd Day Quarantine

Diari Seorg Suspected.

Assalamualaikum,

Huuu~ Boooorrriinkkkk!! =(

Today is my 2nd day quarantine. Baru lepas breakfast and makan ubat (ya ya...aku x pose!! =p)..Boosann giler kene kurung nih. Xtau nak wat pe kat umah. Aku nak tgk tv pun xde selera. Mengadap laptop je la keje...Booriinkkk! X suke nyee sakit ni! Tp maybe kesakitan ni utk mengurangkan dosa! (huhu aku bukan nyee baik sgt pun..)

Bangun pagi td kepala rasa banging and berat giler. Aku pun dh xtau nk diagnos ape yg aku rasa ni...sakit die dh bercampur2...plus aku period pain! So amat lah sukar utk aku mengesan senirik. Sama ada ape yg aku rasa ni disebabkan penyakit or disebabkan kesan ubat...or maybe period pain!!..so bleh detect ke yg maner satu? Any docs read my blog?? (wakakaka mcm ade org nk baca blog x bape nk ilmiah ni =p)

Aaarrgghhh aku xtau nak wat pe nih??..Xmo la asyik tido jee smpai biulll! Eeerrrggghhhh.....HHHHHEEEEEELLLPPPPPP!!!

Wednesday, August 26, 2009

Suspected & Self Quarantine..

Assalamulaikum

Got a bad news to share with all of you. After i did a check-up at one of gov hospital today. I was suspected H1N1. Huuu jijikkss kn!!(ngalahkan HIV)..So i was advise not to make any contact with anyone even my baby. Not allowed to be in the public area. I need to be quarantined. It begins today 26/8/09 until 1/9/09..huuu dis is bad!

I was given more meds this time. This meds is for prevention as i'm not positive H1N1,i'm stress again "just suspected". If not i might been warded by now.

These are meds that i need to take for a week.

TAMIFLU (Antiviral)
Tamiflu is a prescription medication used to treat the influenza, or flu, virus. It can shorten the duration of the flu if taken as soon as symptoms start.

Tamiflu Side Effects
Possible Tamiflu side effects2, although not common, include:
•nausea
•vomiting
•diarrhea
•bronchitis
•stomach pain
•dizziness
•headache

More serious side effects have also sometimes been reported. According to the FDA, 'there have been reports (mostly from Japan) since Tamiflu became available of patients causing self-injury or experiencing delirium (confusion, hallucinations, speech problems) while using Tamiflu.' While these 'reports were mostly in children,' it is still not known if they were actually caused by taking Tamiflu.

AUGMENTINE
Augmentin® is an antibiotic that is licensed to treat infection in adults, children, and infants. One component of the drug (amoxicillin) works by stopping bacteria from making cell walls, while the other component (clavulanate) augments the activity of amoxicillin. Augmentin, which is available by prescription, comes in the form of a liquid, tablets, and chewable tablets. Side effects may include diarrhea, rashes, and vomiting.

CETIRIZINE
Cetirizine is an antihistamine that reduces the natural chemical histamine in the body. Histamine can produce symptoms of sneezing, itching, watery eyes, and runny nose. It is used to treat cold or allergy symptoms such as sneezing, itching, watery eyes, or runny nose.

PARACETAMOL (yg ni x payah citer la ek...masing2 tau punye!!)

UBAT BATOK (yg ni lg x payah kn??!! =p)

What i'm scared most is the effect of each meds to my body. huhuhu...

Waiting for Tamiflu effect..heard it's bad. Doc said if i cant stand the effect or the effect cause me more trouble she ask me to come again this weken.

Pray hard to Allah. These meds will prevent me from the disease. AMIN~

SweetPea Note :
So pepel, i wont be able to see all of you alive. Anything we just chat through YM, Gtalk!, MSN ok.

Tuesday, August 25, 2009

Sick...H1N1 symptoms??

Assalamualaikum,

Bersiaran dari bilik tido. I'm sick today!

Semalam one whole day in the ofis, and aircond plak sejuk giler. Make my lung mengecut and my tekak itchy. Then later i got a mild cough. My ofismate cakap, i cough ngade2. huhuhu...

When i wake up for sahur this morning, my head rasa berat. My temperature not reach 38 yet. So i consider myself ok lg. Then i fall asleep back. But i couldnt wake up and my throat rasa mcm swollen. Hard for me to swallow even my own saliva. Then i clear my throat and i feel so painful. Baby call me this morning..(rajin die call these few days...slalu xde pun call early morning, just simple msg...but dis month..ermm i like it!! =)..nk bulan ramadhan selamenye bleh??)

I told him tht i couldnt wake up, my body feels so weak and i rase cm lembik. I checked my body temperature and it's hot. I started coughing badly. He kinda worried if it's H1N1, coz i suddenly fall sick. He asked me to take Vit C, drink lots water n..bla..bla...So i did what he asked me to do.

Around 11, wat check up kat klinik area Setiawangsa ni. She said my body temperature is high. Tp i x nmpk from her thermometer (oohh i do hv my thermometer 2..which my mum provided me since college..do self check up 1st before meet a doc). So she gave me 5 types of meds for my throat, cough, fever, antibiotic n flu. She said if i'm not getting better please comeback after 2 days. Ooo yeaa, she did gave me MC's for 2 days.

I did informed my mum too, she asked me to take care of myself and drink a lot of water 2. And if there is a severe headache or anykind of symptom that related to H1N1 she told to go straight away to gov hospital.

Let us check Swine Flu Symptom.
1. Fever or Chill
2. Headache
3. Nasal Congestion or Running Nose
4. Sore Throat
5. Cough
6. Body Ache & Lethargy
7. Lack of appetite, Nausea or Vomitting.
8. Diarrhea

Currently until this hour from last nite, i only got symptom no 2,4,5,6 out of 8. Is this dangerous sign???

Well if high fever also we'll face the same thing right??. Wait till 2nyt. If getting worst then i off t hospital.

Ooowwhh today, i dh x pose. huuu~ sure banyak nk kene ganti nnti.

Guys and Girls...Do take care your health. Dun be like me!! =(

Sunday, August 23, 2009

Cincin dah sampai..

Salam Sayang,

Hari ni nak g amik cincin kite. YAAAYYYYYY!

Ari tu pegi cincin DR 1177 dh kene rembat. Tinggal DR 1654 je! adieh. tula baby lambat sangat! =p

DR1654 ni memang cantek! Harga die pun cantek sgt! hehehe...tp berkenan DR1177 lg. Soo tunggguuuu ari ni!

Pas tu nak kene merayap carik cincin tunang plak..yg td tu cincin nikah!
Then kalo baby ok, beli terus set barang kemas tu. huhuhu bleh baby?

Rasa mcm nak merayap pasar ramadhan skali..=)


With All My Luv.

Henpon Hancusss

Assalamualaikum,

huuuuu~ cedey gilerrrr!

Pas ni maybe x akan ade entry bergambar baru (sume gambar lame je), ini kerana kerosakan henpon yg thp kronik. Well org x berduit mane mampu nak beli kamera!! (waaa miskin sgt kah?? =S)..err baby can i have a camera for my beday?? =p

Henpon ni baru je satahun aku pakai. Now screen die blank xleh view. aaaarrgggghhhh tersangat la geram. Call in/out bleh lagi, cuuuummeeee msg la xleh nak baca! Aduuhhh terasa hidup dalam kegelapan. Nape x antar gi repair??...errmmm ntah!! Rasa mcm nak beli henpon baru jeee..(ade duit kah?? huhu)

Dah survey2 pun...hehehe. Tp tengok keadaan. Baby ckp beli je yg murah2 dulu. Later baru beli yg mahal. But for me, bek beli yg mahal terus. Pas tu x payah nk kecoh2 dah. Aku plan nak tukar telco vendor, ajak baby join skali. Eerrmm maybe amik Famili plan. So xde la mahal sgt. (Baby ni kn nk berjimat cermat aka kedekut ckit!)

Maner bessttt ek??...DIGI?...CELCOM?....MAXIS??(x payah recomend)

Pk..Pk...

errr ari ni nak berbuka di mana yeee??

Friday, August 21, 2009

Wedding Planner..

Salam Sayang,

As apeared at the countdown section..it's only 6 months left to do our preparation.
And there is so so so many things to think..and make me dizzy where to begin.

Long time ago, i really admired J.LO. I like her songs,..i like her style,..i like her hair,..and i like her movie too. Movie that i really liked is The Wedding Planner. And i imagine someday that i could be like her (the wedding planner). If some of my frens remembered, there is an assignment for basic website. I came out with the idea of "The Wedding Planner". I think i should fine that cd. But it was so long time ago, college time. Do i still keep it? I dunno where i put that.

And now..I am..my own wedding planner! I wanna plan everything on my own. Lagi pun, kawin skali seumur hidup kn?!! It's my Big Day anyway...kalo org len yg handle kan.. ape nk rase nikmat membuat persiapan. nikmat nak rasa renyah mende2 ni..
The best part is..Aku dapat lihat hasil kerja aku senirik. Idea aku senirik.

Erm baby, aku x sure..macam mane die plan. But aku dapat rasa, aku gak yg nk kene tolong die nih..abis aku sape nk tolong? huhuhu

So far..date for engagement x tetap lg. Week ke brape tu dh tau..cume tgh pilih which date. And for wedding date pun dah, insyallah next year! Date ni, aku yg suggest kt baby. And baby ckp ok. Tarikh ni mempunyai seribu makne..

Nak tau date die bile??...Nanti ek..

With All My Luv.

Thursday, August 20, 2009

Salam Ramadhan buat kalian..

Assalamualaikum,



Khas buat kalian yang sentiasa menyinggah di halaman yg x seberapa ini.
Ingin ku titip kan ucapan SALAM RAMADHAN..

Maaf kan salah dan silap ku, seandainya ada coretan di laman ini menyakiti hati kalian. Dan juga kata-kata yg bisa menyinggung serta perbuatan yg sukar di mengertikan.

Selamat Menjalani IBADAH PUASA dan IBADAH len yg sama waktu dengan nya..


Setiap kali Ramadhan, aku teringatkan arwah nenek dan atok ku. Rindu kenangan bersama ketika di bulan Ramadhan.

Friday, August 14, 2009

Biar kan je la...

Salam Sayang,

Almost a week chynk tinggalkan blog nih. Bukan pe, chynk majuk! Majuk yg teramat2 ngan baby nih. Minggu lepas chynk punye hangin pasal after baby finish klas, sampai kat umah x msg pepe kat chynk. X msg tu satu hal la, chynk hangin when x bleh nk cite mcm2 plan untuk esok and byk lg. Tersangat la bengang tahap citanuk.

MENCIKKKK TAU!

So disebabkan tragedi tu, keesokan hari nye chynk dh xde mood nk g pameran tu. Rasa cam baby x kisah sangat, padahal mende tu for the 2 of us. (guys out there plsss understand!!). Dah rasa mcm giteew, i rather terperap kat umah and booo layan sume mende. Layan perasaan senirik lg bagus.

Then your status made me ssssooooo damned piss off...your words! uurrggghhh. So i took sometime off by not talking/texting/msging/emailing baby at all. Sebab dh xtau nk wat ape dah. Kalo cakap pun macam xde ape2 kesan. So silent is the best thing to do. On Wed, baby ym. And kite gaduh lg! Rasa fun plak gaduh2 ni kn..huuuhh! Tp siyes, malas dah nk wat rutin2 yg biase kite wat tu..sebab for me, baby dun tk it siyesly. So siyesly, i dun even care much dah. If anything happen after this, i trus ambush attack je. Xde maknenyee nk pendam prasaan.

Last nyt, baby ajak kuar. So untuk tidak mengeruhkan lg keadaan, 'FINE' i went out. Ok la..tu pun still nak bertekak lg. Everything mesti nak bertekak jugak...
Habis dating and balik umah,..i just do what ever i want. My anxiety is gone! Slalu memang i worried pun. Now?? ermm biar la,..kalo baby sampai umah, nak msg pun xpe.. x nak msg pun xpe...as d mean words come out "ade aku kesah??..selame aku kesah xde plak ko nak kesah.." hahaha. (dh redha pun..)

Today tibe2 baby suh g booking cincin yg chynk berkenan tu. erk?? Maklumla sales till this week je..huu padan muke! Malam ni chynk dh nk balik kampung..and time2 cenggini la baby baru nk sibuk2. Suh pilih senirik, baby x hengat cincin yg chynk berkenan. Susah doo ngan laki cm ni..(tu yg chynk x fhm bile ade laki sepesen cm baby, bleh pk nk kawin more than 1..sdgkan 1 pun dah wat partner tu cedera parah hatinyee..huhu memang hidup kene sumpah seranah je laa...sib bek bapak chynk x gitu)

So dh bleh nampak kan laki memang suke wat keje last minute. UUURRGGGGHHHH!!

So tonyt xtau la sempat ke x...and one more thing ntah ade lg ke tidak cincin tu. Takut gak ni. Nanti g dh xde, mau kene merayap lg. AAARRGGGGHHHH!! x sanggup. Bukan pe, bile chynk dh ajak g reke muke baby bukan men KEEETTAAATTT lg! Macam x rela. Memang anti giler! Tu pasal malas dh nk ajak baby g reke barang2 cm gini.

So tawakal je la..harap2 cincin yg chynk berkenan tu ade lg!

With All My Luv.

Thursday, August 13, 2009

Never say..

Assalamualaikum,


Dun really understand, why it has to be like this??

1 of my fren told me, even a sibling came out from the same mother's tummy and grow up under the same roof still quarrel/fighting,..so do couples which grow with different kind environment...DUGAAN!

****************************************************************************

DALAM menjalin ikatan suci antara anda dan pasangan, memang hati berbunga menyambut huluran cenderahati daripada yang tersayang.
Si dia pula sudah lama tahu anda mengidamkan sesuatu lantas menghadiahkan sesuatu yang ditunggu-tunggu.
Namun, tidak semua cenderahati menjadi idaman pasangan bercinta. Cukup anda memahami dirinya pada saat dia kesedihan, sempurna rasanya apabila anda orang pertama tiba ketika dia memerlukan bantuan.

Lalu, apa sebenarnya yang diimpikan pasangan berkasih?

Cenderahati yang dinyatakan ini tidak dijual di mana-mana kedai atau pasar raya. Menariknya, ia tidak perlu dibeli, tetapi boleh dihadiahkan setiap saat dan hari.

Cenderahati ini juga yang paling terindah dan tidak ternilai buat insan yang anda sayangi. Renungkan ia jika anda sudah melakukannya atau tidak pernah terlintas di hati untuk melaksanakannya:

  • Kehadiran

  • Kehadiran orang yang dikasihi - satu cenderahati tidak ternilai harganya kepada si dia. Selain itu, anda juga boleh berutus surat, telefon, gambar atau apa saja kemudahan canggih seperti khidmat pesanan ringkas (SMS), e-mel mahupun memanfaatkan telefon bimbit sewajarnya.
    Sekurang-kurangnya anda sentiasa berada di sisinya. Anda dan dia dapat berkongsi perasaan, perhatian dan kasih sayang secara lebih utuh serta intensif. Oleh itu, kehadiran yang anda wujudkan juga sangat penting. Jadikan kehadiran anda sebagai pembawa kebahagiaan.

  • Mendengar

  • Tidak ramai yang mampu memberikan cenderahati ini kerana kebanyakan orang lebih suka didengar daripada mendengar. Sejak dulu, kita tahu sikap saling sedia mendengar amat diperlukan untuk keharmonian dalam hubungan sesama manusia.
    Berikan cenderahati ini dengan mendengar segala curahan hatinya terhadap anda. Secara langsung anda sudah mewujudkan kesabaran dan sikap rendah hati. Untuk menjadi pendengar yang baik, pastikan anda dalam keadaan betul-betul selesa dan boleh menangkap setiap kata yang disampaikan.
    Tataplah wajahnya. Tidak perlu mencela atau mengkritik apatah lagi mengulas. Biarkan dia yang menjelaskannya. Ini memudahkan anda memberi tanggapan tepat selepas itu. Tidak perlu berbincang atau membuat penilaian. Sekadar ucapan terima kasih, sudah memadai untuknya.

  • Diam

  • Seperti kata-kata, di dalam diam juga ada kekuatan. Diam juga boleh digunakan sebagai hukuman, mengusir atau membingungkan orang lain.
    Diam juga boleh menunjukkan perasaan cinta kita pada seseorang kerana memberinya 'ruang'.
    Keterlaluan jika seharian kita sudah biasa menasihati, mengatur dan mengkritik, lalu sesekali kelukan lidah daripada mengeluarkan sebarang bicara.

  • Kebebasan

  • Mencintai seseorang bukan bermakna memberi hak sepenuhnya untuk memiliki atau mengatur kehidupan orang yang bersangkut paut dengan anda. Bolehkah mengaku yang anda mencintai seseorang jika selalu menyimpannya dalam hati?
    Memberi kebebasan adalah perkara yang boleh mewujudkan cinta. Kebebasan bukanlah bermakna anda bebas berbuat sesuka hati. Lebih daripada itu, memberi kebebasan adalah memberikan kepercayaan sepenuhnya untuk bertanggungjawab atas segala hal yang diputuskan atau dilakukannya.

  • Keindahan

  • Siapa yang tidak bahagia jika orang yang disayangi tiba-tiba tampil lebih kacak atau cantik? Penampilan yang segak dan rupawan juga salah satu cenderahati. Bahkan tidak salah jika anda menghadiahinya setiap hari!
    Kecantikan diri lambang peribadi dan anda pun boleh menghadiahkannya dengan sesuatu yang cantik untuk suasana rumah. Misalnya, pasu bunga segar cantik di ruang tamu atau meja makan berhias indah.

  • Tanggapan positif

  • Tanpa sedar anda sering memberikan penilaian negatif terhadap pemikiran, sikap atau tindakan orang yang anda sayangi. Seolah-olah tidak ada yang benar daripada dirinya dan kebenaran mutlak hanya pada kita.
    Kali ini, cuba hadiahkan tanggapan positif. Nyatakan dengan jelas dan ikhlas. Cuba ingat, berapa kali dalam seminggu anda mengucapkan terima kasih atas segala hal yang dilakukannya untuk anda? Pernahkah anda memujinya? Kedua-dua hal itu cenderahati yang sering tidak dilupakan.

  • Sedia mengalah

  • Tidak semua masalah boleh menjadi bahan pertengkaran. Apatah lagi sehingga menjadi pergaduhan hebat. Seharusnya, anda perlu pertimbangkan, apakah wajar sebuah hubungan cinta dikorbankan sehingga menjadi kucar-kacir hanya disebabkan sesuatu persoalan? Apabila anda memikirkan hal ini, bermakna anda sudah bersedia untuk memberikan cenderahati kepadanya kerana sedia mengalah. Anda tentu akan berasa kesal atau marah jika si dia tidak menepati janji.
    Tetapi jika kesalahan itu dilakukan kali pertama, mengapa ia dijadikan punca pertengkaran sehingga berlarutan? Kesediaan anda untuk mengalah juga dapat meluntur rasa sakit hati dan menyedarkan diri tidak ada satu pun manusia yang sempurna di dunia ini.

  • Senyuman

  • Percaya atau tidak, senyuman mempunyai kekuatan luar biasa. Senyuman, kelebihan yang diberikan tulus ikhlas, boleh menjadi pencair hubungan yang beku, pemberi semangat ketika sedang putus asa, menceriakan suasana muram juga menjadi ubat penenang jiwa ketika resah.
    Senyuman juga bagaikan isyarat untuk membuka diri dengan dunia sekeliling. Semoga hidup lebih bermakna dengan pemberian cenderahati ini.


    Share from : Metro

    Tuesday, August 11, 2009

    MmmmCcccc for today..

    Assalamualaikum,

    Semalam tido lambat nak siapkan script MC untuk hari ni. Ade Seminar for Reseller, QuantumTrac VTS. Memang kelemahan aku kalo MC je, mesti stage fright! Padahal sebelum ni slalu je jd MC. Dari zaman sekolah, kolej sampai la ke university. But butterfly still in my stomach each time nek pentas. And this is kinda 1st time handle corporate event. Cam skema ckit, ade protokol. Which aku rase cm x best..and i need to improve next time.

    Managing Director from SAINS turun to support the event today. And officially introduce me to him as a person who work on M___F project. We had some talk about the issue that i face and the things that i need to do in the future. Feel glad when people acknowledge ur hardwork!

    And after seminar, masa2 yg di tunggu2 kan adalah 'Lunch Time'. Haa aku bleh wat review ckit pasal makanan kat Hotel Royale Bintang, BB.


    Well everything was simple, i like the chicken with herb soup (but kak sara dun like it). I tried behuun sup..ermm quite nice! Then i try mushroom with brocoli, stew stim fish, squid chili and i duno what it was called...the ingredient is terung and lots lots of cheese..nyuummmmyyy! taste like lasagna but vege.


    I was amazed with the dessert. Where ever i go (hotels only!), i must look at the desserts table...because desserts can avoid stressed. hehehe...


    SI/TI Colleague

    Balik je seminar cont plak ngan meeting..adieh! wuwuwuw ngantukksss nih. baper kali aku tersengguk2 kat dalam tu. Imagin la kan, biler peyut dh penuh mate pun jatuh laaa..taaahhaannnn jerr la. But then aku escape jap g smyg..hhuhu bleh la lelap kejap..weehuuu!

    Abis meeting petang tu, dapat 2 msg! Igtkan dr die...rupenye bukan. From Tasnim and JJ...both teliing and asking me...My dad masuk hospital! And i trus dial him..asked his condition...

    And like usual when he pick up my call,..
    "yes my dear. Dun worry! Papa ok je. Papa kat hospital nih..bla bla bla.."
    Then he cont again,..
    "Tomorrow i'll be scheduled for operation."...huurrmm, i'm worried of him and i wish him luck. Ask him to wait for me since i'm going back this weken.
    I told him, "Dun worry papa. I'll be home soon".

    Mama call me this evening, told me that JJ's going to pick her up and bring her to the hospital(KMC). She scared to drive while rainning. She said her eyes kinda blur. That's shows my parents are getting old already. Mama said, papa's kidney got problem a bit. And that's required him to go for surgery.

    Hopefully, he's gonna be fine! Tonite i wana recite al-Quran, and pray for him. Hopefully the surgery will make him better....AMIN~
    (selalunye..when ever my dad felt sick...after that it will be my turn..)

    ** It remind me of Grey's Anatomy, when lil grey's mother died becos of hiccup! People can simply died....

    People please pray for my dad ok...

    Monday, August 10, 2009

    The Price of Love..

    Assalamualaikum,


    Griefs never end,
    But it changes.
    It's a passage
    Not a place to stay.

    The sense of loss,
    Must give away
    If we were to value
    The life that was lived

    Grief is not a sign of weakness
    Nor lack of faith
    It is the price of LOVE...


    Some people said, to luv is to hurt and get hurt. Is that sound annoying?

    uurrggghhhhh....

    Sunday, August 9, 2009

    That's IT...

    Assalamualaikum,

    Here goes my weken...

    Listen
    I am alone at a crossroads
    I'm not at home in my own home
    And I've tried and tried to say what's on my mind
    You should have known

    Boy I really wanna work this out, cause I'm tired of fightin'
    And I really hope you still want me the way I want you

    Wondering if your the same
    Is your heart still mine?
    I wanna cry ....


    What should i say now...i'm broken.

    Bro Dating

    Assalamualaikum,

    Weken ni adik bongsu aku balik from MIAT, Dengkil. Since dr hari aku marah kat die, langsung die x call2 aku,..alih2 semalam msg kate nk balik umah. Mau aku x marah kat die, simple pesanan pun xleh nak wat. Hangin aku bile org x amik berat ngan ape aku ckp. Tp angin aku x lame.

    So today, since aku x kuar hangout ngan baby. Aku decide to go out ngan adik aku. Jalan2 kat KLCC, beli barang yg mama aku pesan and kiteorg g tgk wayang, ICE AGE 3! At last dpt gk tgk, best giler. Lawak sengal and ketawe x hengat punye! 4 star utk ice age. Harus la membeli DVD sequal Ice Age 1-3.

    Before kuar jalan2, hari sabtu merupakan hari memanja kan diri. Nak harap org len manje kan, bek jgn harap.

    So pg tu aku wat xtvt scrubing. Gune barang murah je. This called Lulur Bunga Rambai. Aku ikut petua cousin aku utk cantek kn kulit supaya putih melepak. Die dah amalkan since anak dara lg. So skin die bg aku cantek la. Dulu mase study rajin giler melulur nih. Dh keje jarang sangat. Ade kot dalam 2-3 kali. Pas ni kene rajin balik jaga2 diri. Kene maintain...


    Lulur Bunga Rambai


    After lulur tu, aku tgk ade 1 lg mask yg tinggal dalam drawer. Dh lame terperap kat dalam tu. This one Nivea Honey. Masa apply tu best, sejuk je. And muke rasa cm moist je but masa nk wipe out mask tu aku x bape nk gemar. Sebab creammy sgt, rasa belengas plak muke haku time tu. Nak gune mask len plak pas ni...


    Mask utk org yg x cantekk mcm aku...


    Ni la die barang mak aku pesan. Hari tu die pesan pinggan mangkuk. Banyak nye la nak kene bawak balik raya nih. Xpeee, nek kete adik aku..hahaha


    Tempat letak pinggan mangkuk hayun


    Alamak!! sebut pasal raya...kain aku x antar lg nak wat baju..adieh!

    Saturday, August 8, 2009

    Previes pikces entry update..

    Assalamulaikum,

    Haaa ari tu banyak entry x bergambar kan. So ok la, now kite wat entry gambar lepas-lepas punye...untuk tatapan sekian Hamba Allah yg baca nih...ade reader ke?? (ahakss terprasan sudey!)...

    Entry Letih Daaa



    Entry Macam-Macam Mende


    Entry Papa's Beday


    So ini la saje dari saye....sekian terima kasih! (nk kasih banyak2!!)

    Friday, August 7, 2009

    Menghapdet Info...

    Assalamualaikum,

    haaa sannteekk x blog baru i?..err silap skin blog i..ni i ciplak tau! hehehe amik kat satu website tu. and i bet ramai gak la yg pakai skin tu. Dulu ade la design2 die punye header, and try gk la nk design mende len,..tp xpe la. Cam renyah plak. So aku malas. Pilih je template skin mane ko suke, then paste! Taaadaaaa...dah siap!

    So now sesi untuk aku menghapdet info2 kat blog, kat FB and a few. Dah lame tertangguh n need to start it back. I believe after this i'll have lots of free time. Client sorang dah setle, now ade lg 3 dlm list. But need to train myself with the product. Oppsss sebut pasal product, aku kene fill up data dalam system tu. Server dh empty since die donlod sume mende alah tu dalam machine aku.

    List of hapdet.

    1. Email budak2 KYPMKB (x wat lg format excel) nnti nk invite utk majlis berbuka puase.

    2. Info berbuka with Budak KYPMKB kt Facebook. (so pepel notice it!)

    3. Cari maklumat buku2 (library material) utk sistem ni. (Library Management System)

    4. User Info. (for system)

    5. Business Info. (Ini projek ms bulan pose...TUNGGUUU!)

    6. Hapdet gambar kat blog nih!..(gmbr x edit lg nih...huhu)

    Orait,..dah dah...x perlu aku list sume. Ntah bleh abis malam ni ke idak, xtau la kan.

    Let's start working babeh....c ya later! (ayat baby..suke sgt gune!)

    Thursday, August 6, 2009

    Evening with Eila..

    Assalamualaikum,

    Semalam kuar hangout jap ngan Eila (KYPMKB Fren) kat area Ampang Point. Most of the time chat kat YM je. And a few time kiteorg arange nk jumpe tp still xleh jumpe sebabnye memasing ade komitmen keje. Kejap die free i plak x free, then when i free die plak x free. Til yesterday, then kiteorg pun jumpe.

    Since after work kinda lapar, me and iela went to sushi kat dalam ampang point. Sushi ni dah fusion, mix mcm2. Bak kate baby sushi ni dh modified n x original cm kat Japan. Tp tak kisah la, not bad gak rase die. Me and baby pun dah lame x gi makan sushi. But i plan to take him somewhere someday.

    So yesterday kiteorg borak2 dari keje, life, boyfren, kawan n sampai la ke bab kawin. Yang best nye, we both got similar condition. Our bf is bz with something else and got no time to treat us. huuu...we going to open a club "Couple but Single". Just for GF/Wife who's hubby/bf is bz with their thingy.

    What ever it is i still can understand her situation. She even cried yesterday when she told me about it. A few annoying things. Eventho my condition is not that bad, ermm but still it's hurt.

    We both can understand, how man is buzy find a money to cater the famili. But dun they know tht their couples also working?? Which mean, both are busy looking for money, got tired with works and meetings and became stressed. X kisah la how hard you work ke ape ke...that one xleh compare la kn (Tuhan dah jadikan lelaki mempunyai kekuatan yg lebiy dari wanita untuk mencari nafkah...ni wanita yg lembik pun kene kuar gak nak bantu suami). All we want is just your attention, affection which is FREE! You dun need to buy us flower everyday, dun need to buy jewellery (especially who cant afford it) but a simple msg will cheer us up! Simple conversation to show that you care about ur partner is good enuf. What makes you think when you work hard find us big bucks but then a simple 5-10 mins of conversation you cant give us..it makes us HAPPY?

    Like Eila said, she sometime feels like in relationship but single! Wana find another bf, she dun feel like she wana search for one. Now just stuck in the middle and have to be patient. Not to worry k dear..i'm with you! When both of our bf got no time for us, we can go out and hangout. OK??!!

    Like my bf, he's only bz on weekdays and some weekend. He's currently finishing MBA now. So one day of each weken he will attend a class which i luckily fill up my time with babysit or reading. And some time feel bored too! But he still allocate time for me, but the quality of hangout is no longer there. And me too, even feel like i'm just a weken girlfren (feel like doing it part time..no function when it cums to weekdays). Yea, we still repairing it and try to do our best. He said most probably tht myb i come back early and no one to entertaint me when he's so buzy with his work. Plus he ride a bike to office and when he got home he's too tired to treat me....This one also need to be patient! A lot!

    ** No offend ok..just somthing deep from a heart.

    Sunday, August 2, 2009

    TEKSI KuWaNg HajoR..

    Assalamualaikum,

    Ini cite aku pasal teksi kat kl ni...segelintirnyer macamm SHIIAALLL!

    Teksi 4861.
    1. ChaYaNunAlif tua smoking!! (aku bukan nk racist..tp aku x suke smoker,..sakit pale wei!)
    2. Kalo aku tau bek aku drive, sbb adelah sengal die g ikut jalan jem. Jem nk mampus! Jln Conlay...waaa hangin gue!! Nak aje aku suh die duk belakang biar aku yg drive. Sah2 kalo ikut jalan yg biase aku ikut x jem! SAKIT ATI!!! Sampai tmpt client stgh jam lewat.
    3. Die smokinggg lagi! saye x mau sehidup semati ngan uncle..huk huk!

    Maaf dengan ini aku banned nek teksi ChaYaNunAlif tua.

    Ade kes ckit. Die punye operator, kuwang ajor gak! Aku tepon nk tanye mende bleh plak ckp teksi ni bukan under company die..kepale otak die! MAMPUS LA KO ngan Driver ChaYaNunAlif KO, and skali kan dgn Company tu!

    Ari ni plak, ade teksi kurang ajor lagi..dis tym aku rasa KapLamYaNga kot..memang cilakerr! Dah ler silap masuk jalan, and bleh plak die lanyak ikan gua...hanngginnn! Ini berlaku masa nak antar Baby g klas kat IBS td. Dah la die lanyak ikan gua, tanpa ade rasa bersalah langsung. N blah cam gitu je...hah aku doakan ko g mampus gak! pas ni biar lorry treler tayar 18 lanyak ko plak...eeeeeeee gerammmmm! Kalo die angkat tangan ke, stop jap tgk ikan aku ni..say sorry ke ape..xpe la gak! Ini x, cam shial blah cm tu!
    Die ingat aku x hingat plat die HWC 7254. Tp tu la, no use gak! Pasai aku xde info driver die tu. eeee MENNNCIKKK..

    Aku Banned TEKSI cm gini..

    AKU BENCIIIIIIIIII...(tgh emo ni...urut2 dada!)