Monday, September 28, 2009

Gelak Tahap Gaban

Assalamualaikum,

Salam bersiaran sekembalinya ke Kuala Lumpur...
Sebelum aku mencoretkan kisah2 ku beraya di kampung...

Aku nak letak entry ni sat...lawaks giloossss!

Alkisahnye dalam fesbuk tu ade mcm2 quiz application yg agak sengal di cipta oleh orang2 yg agak 'senget'. Aku yg ala2 sengal dek ketupat raya pun menjawab la soklan quiz yg x brape nk intelligent + ilmiah nye...

And resultnyeeee....jeng..jeng,..jeng..



Bodos x kuiz nih???...hahahahaha

Aku bantai gelak x hengat punyee...seb baik xde sape2 kat sebelah aku!
Sib bek die kate balak aku...kalo die kate awek aku...x ke controversi..adieh!

Jom aku nk sambung gelak sat....wakakakakaka!!

Friday, September 18, 2009

Raya Terakhir

Assalamualaikum,

Jeng...Jeng...Jeng..

Kite ari ni dh xde mood nk wat keje. Even boss pun amik halfday balik Kuching! Yaayyyy...Yabeda bedu,,..Tp die tinggalkan keje, suh baca doc tender. haaiihh!

So geng, saya nak ucap kan celamat ari layaaaa!!
Maaf zahir batin yaa...


Ini kad raya den tahun nih! X senonoh kan...gune paint je tu. Laptop ofis mane de photoshop. Semalam plan nk wat jap kad raya, skali gua berada di alam yg tiada bekalan letrik. hehehe

This culd be puasa and raya terakhir as a single (in relationship) person. Pas ni dah len plak...raya ngan org baru n keluarga baru!! =D

Balik kampung aku kah tahun depan??!!

Thursday, September 17, 2009

Our 3rd Anniversary..

Assalamualaikum,




On 14 September 2009 bersamaan dengan 24 Ramadhan 1430 merupakan ulangtahun perkenalan aku dan raksasa comel. And alhamdulillah after 3 years we decided to end up with glory..which is soon!

Nuthing much on that night, i went out with my Uniten gals as promise. So i just meet him at his house with a cake in my hand. A sweet creamy low-fat peaches cake. yyuummmyyy!

Since we havent have our break-fast together, last Wednesday we went to Midvalley. At 1st i was planning to watch a movie with him; The Ugly Truth but the time not giving us the opportunity to watch. It postponed to some other time, hopefully after we cuming back from kampung next week!

Then we walked around to find which resto for break-fast. At last we decided Japanese food again. And this time Pasta Zanmai (similar to Sushi Zanmai & Sushi Zen).

Very nice, and i like the food very much! Maybe later i would like to come again with my frens. Remember Pasta Zanmai..

We order drink, as usual fruit juice. Watermelon for me & Rockmelon for baby.

For appetizer we started with Potato Salad. (mine better! dis one taste like mashed but has vege inside)


Followed by Salmon Salada. i luv raw salmon (sashimi!!)
Die punye salad dressing sedap laa. Rasa cm nk beli je, so after this bleh makan salad ari2.


For main course Baby order set sirloin steak. Huuu i like, the beef is soo tender.


And lastly for dessert which is my feveret part, Green Tea Tiramisu..wallaa heaven!

** pikces taken at sumone else blog!

Most of the time kalo kiteorg try masuk japanese resto baru, i'll refer back to baby. Because he knows well about japanese food. Because dulu bertahun2 die kat japan. And most of the time, what ever food yg die order mesti sedap! End up eating his meal rather than mine...hehehe.

Well thanx a lot raksasa comel kerana sentiasa melayan kerenah petite princess ini. =D

Last Ramadhan Update

Assalamualaikum,

Days by days nak update blog ni tp x jugak update. Dh seminggu pun since the last one. So let me cover aite started from 11/9/09. (ntah igt ke idok ni!!)

Friday, 11 Sept 2009.
On this date, mcm bese gua kerja! And rasa2 gua la kannn, gua bukak pose kat umah je. Eh siyes laa..gua x igt ape gua wat on dis date. pepe je laa ek..

Saturday, 12 September 2009.
Pagi2 lagi aku dah kuar ke Cyberjaya, pasai ade job interview kat saner!! Alaa IT Helpdesk je! Nape tukar keje??..Saje je, nak try cabang IT yg len plak. Keje skrg x best ker??..Current job memang ok la, cume kalo better offer why not kan. Ini untuk mempertingkatkan taraf hidup..hehe.

Abishh interview, i kuar ngan Baby & Mama Baby. Kiteorg g merayap Nilai 3, cari persiapan barang hantaran. X banyak pun, untuk 5 dulang je!! Pastu merayap kedai karpet plak, Mama Baby beli 2 carpets while me...huuu~ xde yg berkenan. Around 5 lebiy kiteorg sampai Kajang, terus gi pasar ramadhan kat situ. Banyak gak la lauk yg mama baby beli. And ari tu berbuka lg kat umah baby. waaaa byk kalinyee aku g umah die,..memang xtau malu!! huhuhu

Malam tu xde wat pe sgt. Before baby hantar balik, sempat lagi melayan adik2 die men bunga api. Tp sayang bunge api skrg ni pendek2 and x besh langsung! X mcm zaman gue kecik2 dulu..Superb k!..Umur 6, 7 tahun dh bljr men mercun papan.

Sunday, 13 September 2009.
Hari ni hari x bape best dalam hidup aku..sebabnyyee aku bangun sahur kul 4.30 a.m. Pinggang sebelah kanan aku sakit baaaangat! At the same time aku rasa meloya teramat2. So sah la, penyakit lame aku dtg balik. Aku call baby suh dtg amik, sebab dh x tahan sangat. Around 7 gerak g Pusrawi. After check up doc said die akan bagi aku injection. Fuhhh! Lega sangat after dpt injection tu. So aku admit dalam 3 jam kat Emergency Ward Pusrawi. kkkrrooohhhhh zzzzzzz...

Cian baby ari tu, awal2 lagi dh kene kuar bawak aku g spital. Then gi shopping barang2 kat Jalan TAR. Imagin la dgn x mandi nyee, selamber yaya kiteorg redah Jln. TAR tu...huhu lantak! After dapat sume barang2 yg kiteorg nk, we go to my aunt house take a bath then balik umah baby plak! My dad datang ari ni, ade course kat UEM Academy. Pick him up at KL Sentral then g Midvalley.
Malam tu kiteorg plan nk g Zanmai Sushi tp malangnye ramai org que...Nak x nak menapak jap kat fudcort Midvalley Gardens. Not bad gak makanan kat situ. Aku yg x pose ni pun terliur gak..hehehe. Tunggu punye tunggu, Zanmai still ramai lagi. So aku bawak la papa g makan kat Sushi Zen. Best gk laa, cume die kene order. X mcm sushi king, sakae sushi ade counter pusing2 tu. Aku bantai Salmon Sashimi banyak2, suukkkeeee! =).

Abis dinner g merayap jap kat area Golf, biase la papa. Tp sayang, ape yg die nak xde kat situ. Size kasut besar la..itu laa..ini laa..last2 window je! After g antar adik and Baby, aku balik semula kat papa. Papa ajak teman die kat hotel, tido kat situ. Die macam x sihat penink2! Bese la kan, anak pompuan la nk kene tengok2 kan ayah nyee...anak solehah aku nih!! hehehe

Sahur kat situ ala carte, aku order la ns goreng yang chow (ns goreng cine) tp huuu sad to say laa..x sodap!! bek mkn kat kedai tepi jalan lg sooodappp!

Monday, 14 September 2009.
Today plak ari aku meronggeng mak minah ngan kawan2 Uniten. Sape lagi kalo bukan roy, syimah, ieda (jr), intan (jr) and Yan. Ieja and Nina cancel last minute. Katenyee Ieja sakit mate and nina on duty plak!..huuu~
Kiteorg sume berbuka kat Alamanda je. Ingat nk makan kat Fish Manhattan pas tu x jadi. Nak makan pizza, org ramai x blah lg. Last2 kiteorg pekena KFC je la. Alhamdulillah. Sodap jugak laa! =). Pas makan g meronggeng candid cam plak!

Ramadhan kali nie, alhamdulillah best! Ermm i think this could b my last ramadhan alone, with my famili...Next ramadhan, new member wil join me and my famili. And i also will join the other famili. Ramadhan akan datang would be Ramadhan for 2.
Insyallah....

Thursday, September 10, 2009

Perkara-Perkara..

Assalamualaikum,

Sesungguhnye masa ibarat air sungai yang mengalir ke laut, begitu jua lah cinta ku di ibaratkan. Dan apabila tiba di lautan luas dan dalam maka tersebar lah air ke pelusuk nya. Seperti kitaran hujan. Itulah tanda Kasih Sayang dr Nya! (pe hal ntah!!)

Today 10 September 2009, genap 20 hari kite berpuasa. Sekejapnyee kan! X lame lg raya. Bile sebut pasal raya, akan terlakar nye 1 sejarah baru dalam hidup aku. Insyallah mudah-mudahan diizinkanNya. Semakin singkat rupenye kehidupan ni. Aku sudah pun hampir ke penghujungnya. Mane kan tau, tibe2 aku .....

24 Ramadhan ni, genap 3 tahun perkenalan aku dengan Raksasa Comel itu. Aku pun turut menggelarkannya Pumpkin Busuk aka Baby Am. Sepanjang 3 tahun tu, uurrgghhh x payah cite la kan...so many things yg menguji tahap kesabaran aku dan dia. Tp aku tau, die banyak bersabar. Alhamdulillah, setelah 3 tahun maka kami akan menjadi tunangan. Soon! =)

Zaman sekarang ni, memang susah nak carik lelaki yg betul2 lelaki dan perempuan yang betul2 perempuan. Kite selalu mengharapkan yg terbaik, perfect dr org tu..tp adakah kite pun terbaik n perfect?? Nak cerite pasal lelaki idaman...alamat nye sampai pg besok aku mengarang. huhuhu fenat! Nanti2 la..

Bercakap pasal hal pertunangan, ghupenye byk mende aku nak kene sedia kan. huhu! Baru tadi berborak ngan baby. Sepatutnya by dis weken sume bleh setle. Tp besar kemungkinan baby kene keje sabtu ni. Aaarrgghhh rosak program aku! Tp macam mane pun memang kene setle kan jugak.

Merujuk pada Engagement List aku, banyak lagi barang2 yg perlu dibeli. huhuhu fenink! Sib bek, dulang and deco dh tempah. Cume nak letak barang je. Tp barang atas dulang tu pun x beli lg. Barang nak deco bilik, cadar je yg dh beli. Curtain, flower candle blum beli lg...Sempat ke aaa??..huhu

I need to come out with a new list. Esok maybe i should be alone to sort out everything. If baby can join, would be luvly...ermm baby nak join kah??

Oo ye, minggu ni ade walk-in interview kat cyberjaya. Wish me luck k! But i wish i can close "the deal" 1st before change to another job..Ermm but i luv my current job too..=( so how??

Huu my cake lapis sarawak almost finish, yg tinggal cume Alunan Rindu, Honey Choc & Red Ruby. Yg lagi 2 tu ade kot around 4 to 5 pieces left. Cepat2..order b4 14 Sept dpt diskaun price! =). (promo lg!!)

Wednesday, September 9, 2009

Puasa ini

Assalamualaikum,

Nak cite ape ek kali ni...banyak sebenarnye nak citer nih. Tp tu la, gambar xde. Since henpon tu hancus no longger snap pikces. Bile la nk beli camera and also phone. huurmm bleh masuk dalam wishlist this year punye Beday x? =p

Sepanjang 19 hari puasa, 7 hari aku x berpuasa akibat suspected tu.

1st day pose, aku berbuka ngan kawan2 JENAN Baby. Diorg wat reunion kat one of their fren's house. Interesting gk la, potluck! And ari tu aku wat meatloaf and 3 mushroom ratatouille makan ngan roti pita. Ala2 healthy gitu. Tp termasin ckit walaupun garam x letak langsung. Mungkin disebabkan terlebih air rebusan daging. And my silly mistake ter 'bake' meatloaf tu lame ckit..so it becum dried a bit! huhuhu kene practise to be perfect.

2nd day plak, berbuka dengan famili baby. Sume ade, except fana n ibu. Ni pun best gak! Mama baby masak macam2 gak ari tu. And aku suke mama baby punye mee goreng, just like my mum punye style.

And ari2 berikutnye..aku berbuka kat umah je. Alhamdulillah, makan pun x banyak mane. X macam dulu, memang aku kuat makan. Sekarang ni makan ckit je dah kenyang, tp air mau kat 1 jag. hehehe...tp aku akan repeat mkn after 2 or 3 hours pas tu. huhu saje xnk kasi gemuk. Aku rasa ngidam je nak makan. aku makan tp dalam kuantiti yg sedikit. Nasi harus la sesenduk or 2. The rest sayur2, lauk2..ratah je la! So now berat aku maintain. BLM BMI pun paras sihat, normal!

Entry pasal majlis bebuka puasa xkypm pun dh di upload. Gambar sume bleh tengok kat facebook ok. Insyallah kalo ade rezeki, zihan wat lagi. Errkk aku lagi kah Master Mind??..huhu

Kek Raya alhamdulillah. Tempahan ok. So sesaper yg tempah bleh tengok kt blog biz. Sesaper yg siyes buyer can contact me asking me bout it..i kasi diskaun to that person..thanx for those buyers. Kalo market ok, next year insyallah ade lg. Ini cume test market. =) X harap untung sangat pun, kire cukup2 pulang modal pun dh syukur!

Oo yee...pasal my engagement preparation, masih lg berterabur! hahaha giler x? By dis week sume kene setle..shopping time! Hopefuli sempat la beli barang2 and wat mende tu,.."Baby,..baby kene tolong org gak!!" ghheee =D

Papa plak nak datang ahad ni. Excited and cant wait to see him. Dapat berbuka ngan papa. Papa ajak g Japanese Resto which i'm currently google on the web try to find good n convinient sushi resto..And ade gak yg kasi suggestion kat FB. thanx!

So ok la..dh almost 5. kene gerak skrg. Nanti nazak aku jem kat pudu tu..huhu
Chows...Selamat Berbuka u all..

Sunday, September 6, 2009

XKYPMKB Success...

Assalamualaikum,

Menaip aku ari ni untuk melaporkan activity semalam.

Alhamdulillah, proudly announce that 30 + 4 persons joined for Majlis Berbuka Puasa lastnyt. Ini adalah 1 langkah permulaan untuk event seterusnya.

Seronok sangat dapat bertemu dengan kalian. Thanx for coming and join this event. Thanx a lot for your time.

MAJLIS BERBUKA PUASA XKYPMKB 2009.

6.00 - 7.00 ptg Ketibaan ahli2 xkypmkb
7.20 - 9.00 mlm Buka Puasa / Makan Malam / Berborak
9.30 - 10.30 mlm Bowling Suke Suki
10.30 - 11.00 mlm Bergambar dan Bersurai

Frens Update.

Me n Bf - insyallah bakal pengantin awal next year.
Iela n Bf - same mcm kiteorg gak, midle next year.
Niesha n hubby - dtg bwk doter.
Sekmek - dtg sorg, tp bini org n ibu kepada aisya.
Shiela n Aru - dh ade baby, Anas.
Tokey n Sad - dh ade baby girl.
Peng (Azrin) n Wife - ade anak gak, boy!
Esir - ade GF katenye
Along - bertunang ngan Lin (Gadis Melayu 2)..ek kontroversi plak!!
Mek Shah n Hubby - kiteorg berteka teki yg shah ni tgh pegnen!! hehehe
Yati Kecik - insyallah next year
Nurul - x pasti...hehe
Ati - dtg bersama adiknye..tp sangat ayu semalam.
Lin Mafia n Hubby - ni tgh berusaha utk dpt baby
Zana n Hubby - blum ade tanda2 buncit lg, tp zana sgt xcited ngan kids..
Aisyah - myb next year gak.
Suriyani - aku x sempat nk interview die..
Salwa - aku x igt..ade tanye...tp..ermm myb next year gk.
Che Ngah n Ganu - bawak doter qistina, cm anak jepun!
Shimah kecik n Amin - bawak baby boy, beriya woo men bowling ngan aku...
Panjang n wawa - ni bakal pengantin awal tahun depan.

So that's all..harap2 yg len, yg cancel last minute, yg maybe attending, or not attending tu join untuk event yg akan datang k.

So dun forget to check ur mail, ur sms as me or iela will update u with new activity.

any suggestion bleh drop at FB ok.

Nak tubuh club utk batch ni bleh mintak ckit peruntukan x from Alumni besar KPTM??...huuuu sume budak byr duit alumni, tp habuukk pun taaaraakk.

Friday, September 4, 2009

Berbuka & Reunion..

Assalamualaikum,

Hari ni berbuka kat luar. Kalao tau xde sape and ape2 kat umah adelah lebiy baik aku stranded terus kat klcc. Tp bile memikirkan, "ciann la plak adik aku nnti..berbuka xde aku"...maka aku balik gak. Tp malang empty..and aku frust! Terus ajak adik berbuka kat luar. Maka menapak la kami kat Sushi King JJ Keramat AU.

Then merayap2 jap kat area JJ, tgk barang2 sales kat situ. Aku angkat bedsheet 1 and almost nk angkat baju tu..CANTEK! tp tu la..saiz die M. Aku kan kuuyuuss lg kecik, for sure la saiz S. huhuhu...So lupe kan je la, lg pun kalo amik bukan ade tailor nk tolong kecik kan...nnti org kate aku pakai baju pinjam plak!!..TIIIDAAKKKK!!

Ari ni final date untuk confirmkan kehadiran budak2 XKYPMKB batch 2001-2003. Aku x kisah pun kalo ade batch len nk join, DTM ke..DPP ke...junior ke...tp takut nnti korunk la segan2 plak...ape kes kn kalo dtg reunion x berborak, x bertegur. So sesaper pun bleh join. Xde hal. Tp dalam kes kali ni, bleh dikatekan budak DTM.

Alhamdulillah, until now 11.30pm 4th September 2009..almost 35 persons will attend. Kalo ikut kn can get more...but yeaaa what to do, some pepel have their other commitment. And ade gak yg jauh, yg ni memang xleh wat ape la kan.

Harap2 esok xde yg cancel last minute. Everyone expect to see everyone.

Event Tahun 2009

Pertemuan Pertama.
Tempat: Naili's Ampang.
Kehadiran: Budak perempuan sahaja, most sume insaf. Xde wakil from ikhlas.
Event: Xkypmkb Girl Get Together Part 1
Activity: Collect info budak2. Meeting for next meeting.

Pertemuan Kedua.
Tempat: Itudio Studio, Kelana Jaya.
Kehadiran: Budak Perempuan Sahaja.
Event: XKYPMKB Girl Get Together Part 2: Bachelorette & Beday Party untuk Zana n Mei girls (if i'm not mistaken)
Activity: Potluck, bergambar, bersembang, goodies bag.

Pertemuan Ketiga.
Tempat: Bowling Alamanda.
Kehadiran: Bekas Pelajar Xkypmkb, pasangan & anak.
Event: Majlis berbuka puasa.
Activity: Wallahualam ape nak jadi esok...hehehe

Harap2..akan ada yg seterusnya. Tp on my side, i akan banyak wat event dgn girls. So hope pas ni girls from kypmkb will join. X kisah la insaf or ikhlas ok...

Ini antara yg confirm hadir esok hari..
1. Eila & BF
2. Lin Mafia & Hubby
3. Ati & Fren
4. Sekmek
5. Zana & Hubby
6. Yati Kecik
7. Nurul Kembar
8. Che Ngah, Ganu & Anak
9. Salwa
10. aisyah
11. suriyana
12. yati ikhlas
13. Esir
14. Intan & Tunang
15. Sad & Hubby
16. Penghulu & Wife
17. Mie Parit.
18. Tokey & Wife
19. Aru, shila & Anak
20. Syima kecik & Hubby
21. Along pelakon
22. Bad
23. Me & BF

Yg x confirm.
1. Yusnita & Reza
2. Fariq & Wife
3. Maiza
4. Abidah
5. Rienz
6. Dayah & Hubby


Yg x dpt datang.
1. Yuzi
2. Zati
3. Yana/fizul (yana nk bersalin on 6th)
4. Lalat
5. Suzi
6. sufian.
7. mimie
8. suraya
9. suci
10. nisa
11. Kak yan
12. Ida Insaf
13. Nasrul
14. Baizura
15. Fezi
16. Dalie
17. Yanti
18. ain seman
19. Ain insaf
20. Syimah
21. Pak li
22. Shamsul
23. Lili
24. Bib
25. Mira
26. Intan suhana
27. Syafiza
28. Shahirah

I believe ramai lg yg me or geng len x dpt nk hubungi yg len2 tu. Tp pas ni harap2 diorg akan bg nombor, email..agar diorg pun dpt update tentang activity xkypmkb.
DTM n DPP myb one day!

Cant wait to see all of u tomorow.

Tuesday, September 1, 2009

Freedom, Salam Merdeka

Assalamualaikum,

I'm free!! Pg td g wat follow up check-up kt gov hospital. Saya bebas dr penyakit H1N1. Yaayyyy! yampui..yampui! =)

Lupe nak wish to Malaysia gak, Heppy 52nd Indipendent Day! That nite, di ambang merdeka baby datang visit ajak g kuar minum. Petang tu ajak bukak pose umah ibu, tp x brani nk join sbb adik2 die. Takut berjangkit. Before gi minum sempat merayap tgk rumah die kat area Pandan. Ermmm xtau la bile siap sepenuhnye. Baby cakap by this year nak bukak. This is the place that maybe we both going to stay after get married. Then dh puas tgk umah tu, kiteorg g lepak kat Ampang Waterfront. Malam tu sempat lagi gaduh..wuwuwuwu. Sape suh ckp mcm tu kat aku! Kan aku dh majuk kecik ati! Tp that nyt gak kiteorg baik semule! Skunk ni kalo gaduh mcm ntah hape2 je. Dh x bape nk extreme cm dulu2..wakakaka.

Well esok dh nk kene masuk opis. MC dah abis smpai ari ni je! Esok start jadi kuli balik. Waaaaa borink! tp borink lg duk umah. Aku rasa cukup kot, dh lebam aku mc. Ade baik nye aku wat sesuatu. Hopefuli rezeki masuk bulan pose nih!

Lagi 1 Geng. Jgn lupe tengok section Biz Blog tu ok. Saya ade menjual KEK LAPIS SARAWAK. Which is Original from Sarawak. And Harga Istimewa Raya....So dun forget to visit ya Kek Raya.

Salam Ramadhan!