Thursday, December 31, 2009

WDP : Theme Color at last...

Assalamualaikum,

After this will be lots..lots..lots...i mean lotssss of wedding day preparation (WDP) entry.

Only 58 days left from this date...i'm totally crampppp to think all of thingss..uurrghhh! Like i said, it takes 6 months to prepare for 3 days event.

Ok,..for the theme color at 1st i wana use Green + White/Cream colour. It's a lime green more to olive green but must be satin material so it reflect gud color in the picture.

After awhile, since i want an english wedding style. Then i choose Dark Brown + Baby Pink colour. And maybe on Mr Rasaksa side would be, Dark Brown + Baby Blue colour.

Finally,..These gona be our theme colour. YYAAAAYYYY!!




.

Wednesday, December 30, 2009

Selingan..

Assalamualaikum,..

hhuurrmmm,..kali ni sesi luahan hati dan prasaan aku yg prasan.

What ever la kan..

Aku xtau nape,.. aku memang pissed off ckit (bleh jd byk kalo x kene gaya) la ngan org suke cakap "UP TO YOU" nih & "SUKE HATI YOU LA!". Bagi aku memang dah jadi satu kepantangan..Pedih telinga n hati aku kalo aku dengar ayat cam gini.

But geng, please bare in ur mind la ckit. If ur fren asked for an opinion x bleh ke kasi jawapan yg sedap untuk di dengari or di lihat rather than give that kind of answer, "UP TO U LAA!" (siyes aku rs cm nk lempang..n aku mls nk lyn org bg jawapan cm gini)..sangat tidak membantu!

Anyway, it's better for me not to ask when the answer gona be like that RIGHT??. Bek aku duk senyap2...wat decision senirik! Wat ape nak susah payah tanye opinion org when balik2 the answer "up to u la"...memang la decision aku yg wat! Ba wau dal wau kha...

And korunk pun, kalo rasa nak jawap kat aku dengan jawapan yg seangkatan dengan nya.. Bek x payah!! Simpan je tenaga mulut korunk or jari menaip korunk tu utk mende2 len..

If u really wana help me,...please give a gud reasonable,..bleh pakai opinion. If ade ckit2 kat mane2 yg x relevant and x bleh di terima pakai tu, it's ok. I appreciate it with thanx. But to a person who say "UP TO YOU LAA", dah!! Ko x ckp ape2 lg bagus...

And this one also applicable to Mr Rasaksa...hehehe!
Jgn mara k sayang,..ini lah perangai bakal isteri awak.




.
note: pelik kan! Bile sume "up to me laa" ade gak manusia yg sebuk2 nak busy body! adieh...SENGAL!
.

Bride's WARS..

Assalamualaikum,

Ade sape2 penah tgk muvi ni tak?...It was released this year.


BRIDE WARS 2009


Synopsis:
In Manhattan, the lawyer Liv and the school teacher Emma have been best friends since their childhood. They both are proposed to by their boyfriends on the same day and they plan their wedding parties in Plaza Hotel, using the services of the famous Marion St. Claire. However, due to Marion's secretary's mistake, their weddings are scheduled for the same day. None of them agrees to change the date and they become enemies, trying to sabotage the wedding party of the rival.


Well,...based on that movie that is what happened in my reality life! Only a different kind of story..

And this is my version...



Synopsis:
In Kuala Lumpur, the BDE Zihan and the TM IT Exec Roy have been best friends since their studying time in UNITEN. They both are proposed to by their boyfriends on the same year and they plan their wedding parties at their own places, using their own wedding services. However, due to a few uncertainty they are not sure when is their big day until Zihan inform to Roy. None of them agrees to change the date and they cant attend each other wedding especially Zihan, on Roy & Aszram side. But Roy can attend on Fakhrul side....

Ini adalah muvi terhebat tahun ni....Wajib x tayang! (tiru ayat Que!! =D)

Our Solemization (Zihan & Roy) date is on 26th February 2010
Roy Reception = 27th February 2010
Aszram Reception = 28th February 2010
Zihan Reception = 27th February 2010
Fakhrul Reception = 14th March 2010





Hopefully,...kiteorg x pregnant skali!! =D

.

Hukum Cincin Lelaki

Assalamualaikum,

These is something that i would like to share with bride/groom to be...

Hukum Lelaki Memakai Emas Putih dan Platinum.

Adakah dibenarkan seseorang lelaki memakai emas putih seperti yang terdapat di pasaran sekarang?

Seseorang telah memberitahu saya bahawa emas putih tidak dikenakan zakat, jadi ianya dibenarkan bagi seseorang lelaki memakainya. Adakah ianya benar?

Sekian Terima Kasih.

Jawapan.


Hukum lelaki memakai emas amat jelas hukumnya, iaitu haram berdasarakn begitu banyak dalil-dalil hadith, antaranya :-

Ali bin Abu Talib r.a. berkata:
"Rasulullah s.a.w. mengambil sutera, ia letakkan di sebelah kanannya, dan ia mengambil emas kemudian diletakkan di sebelah kirinya, lantas ia berkata: Kedua ini haram buat orang laki-laki dari umatku." (Riwayat Ahmad, Abu Daud, Nasa'i, Ibnu Hibban dan Ibnu Majah)
Tetapi Ibnu Majah menambah: "halal buat orang-orang perempuan."

Nabi s.a.w. juga pernah melihat seorang laki-laki memakai cincin emas di tangannya, kemudian oleh Nabi dicabutnya cincin itu dan dibuang ke tanah.

Kemudian beliau bersabda:

"Salah seorang diantara kamu ini sengaja mengambil bara api kemudian ia letakkan di tangannya. Setelah Rasulullah pergi, kepada si laki-laki tersebut dikatakan: 'Ambillah cincinmu itu dan manfaatkanlah.' Maka jawabnya: 'Tidak! Demi Allah, saya tidak mengambil cincin yang telah dibuang oleh Rasulullah.'" (Riwayat Muslim)

Dan seperti cincin, menurut apa yang kita saksikan di kalangan orang-orang kaya, yaitu mereka memakai pena emas, jam emas, gelang emas, bekas penghidup rokok emas, gigi emas dan seterusnya adalah haram hukumnya.

Bagaimanapun, bagaimana pula hukum emas putih? Adakah hukumnya sama seperti emas biasa yang berwarna kuning?

Untuk menjawab soalan ini, kita perlu memahami apakah itu emas secara umum.

Emas adalah unsur kimia dalam tabel periodik yang memiliki simbol Au (bahasa Latin: 'aurum') dan nomor atom 79. Sebuah logam transisi (trivalen dan univalen) yang lembek, mengkilap, kuning, berat, "malleable", dan "ductile". Emas tidak bereaksi dengan zat kimia lainnya tapi terserang oleh klorin, fluorin dan aqua regia. Logam ini banyak terdapat di nugget emas atau serbuk di bebatuan dan di deposit alluvial dan salah satu logam coinage. Kode ISOnya adalah XAU. Emas melebur dalam bentuk cair pada suhu sekitar 1000 derajat celcius.

Inilah namanya emas. Sekarang, jika terbukti emas putih adalah dari jenis yang sama logamnya maka hukumnya adalah sama dengan emas kuning. Jikalau kita melihat takrif emas putih di bawah :-

White Golds: What are they?
What are 'white golds'? Are they a special form of gold? Do they contain gold? These are typical questions often asked of us. Well, they are not a special form of gold (which is why you cannot get 24 carat white gold). Actually, they are true carat golds, just like yellow or red carat gold jewellery. They are gold alloys that look white rather than yellow. The white colour is achieved by careful choice of the alloying metals, which bleach the deep yellow of pure gold.

Juga disebut bahawa :-

"White gold is an alloy of gold and at least one white metal, such as silver or palladium. Like yellow gold, white gold is measured in Karats."

Berdasarkan keterangan dari sumber-sumber yang berwibawa ini, saya kira adalah jelas bahawa emas putih adalah jenis logam yang sama dengan emas kuning cuma ia terdapat campuran logam berwarna putih samada dari perak atau palladium. Justeru, hukumnya adalah sama iaitu HARAM buat orang lelaki dan halal bagi kaum wanita memakainya.

Adapun Platinum, ia adalah jenis logam yang berlainan,

Dalam takrifannya Platinum adalah : "Platina adalah suatu unsur kimia dalam tabel periodik yang memiliki lambang Pt dan nomor atom 78. Sebuah logam transisi yang berat, "malleable", "ductile", berharga, berwarna putih-keabuan. Platinum tahan karat dan terdapa dalam beberapa bijih nikel dan copper. Platinum digunakan dalam perhiasan, peralatan laboratorium, gigi, dan peralatan kontrol emisi mobil."

Jelas dari penjelasan ini, bahwa emas putih bukanlah platinum sebagaimana yang didakwa beberapa pihak sehingga membawa kepada fatwa halal orang lelaki memakai emas putih kerana ia adalah platinum.

Kesimpulannya : Halal bagi lelaki memakai platinum dan haram baginya untuk memakai emas putih.
Bagaimanapun yang terpilih tetap perak bagi orang lelaki, kerana ia adalah sunnah Nabi SAW jua.

credit: Jabatan Agama Islam Selangor.


Alhamdulillah,..aku dah pun beli cincin kawen untuk Mr Rasaksa. Susah tau nak beli cincin die...cerewet tul pakcik nih!

Tuesday, December 29, 2009

Pre Hunymoon??..

Assalamualaikum,

Last weekend on Sunday, after my kasen wedding i went to IPOH fetch my rasaksa. I punye speed x hengat dalam 140KM/H je. hohoho (sampai saman harus la di beri pd rasaksa)

Dah lame x masuk pekan IPOH. Rasa sedikit kepelikan. Selalu masuk singgah JJ Ipoh je but this time merayap sampai Ipoh Parade. Waaaahhh nuthing's there. huhu

Before amik rasaksa, aku sempat merayap kat Taman Rekreasi Sultan Azlan Shah. Besssttnnyyeee pagi tu. Dengan gerimisnye, udara segar, sejuk...waaaaa nak balik duk Ipoh la cm ni. hehehe..

Masa kecik2 dulu, aku penah duk kat Kem area TAMBUN. X hengat name quarters tentera tu. And selalu la parents aku bawak jenjalan kat Taman D. R. Seenivasagam. OOwwwhh remind me my kiddo time.

So alang2 dh smpai Ipoh, aku bawak ler die jenjalan sekitar Ipoh town. Hakikatnye aku pun x baper nk ingat jalan town die. Thanx to Google Map Mobile. Which at last sampai gak tempat yg hendak kami tuju, Gunung Lang.

1st time aku jejak Gunung Lang was in 2001. Masa tu join Majlis Belia, ade event Malaysian International Youth Festival 2001. Sangat seronok. And kat Gunung Lang tu la, terlakarnya beberapa sejarah and tersimpan 1001 cerita...nice~! Aku di lamar 2 org jejaka di sini...Gilos, i'm only 17 at that time.

Kali ni, aku jejak bersama org yang akan aku kahwini. He's my MR RASAKSA! Nuthing much inside Gunung Lang. U've got to ride a boat untuk sampai ke kawasan rekreasi die. And actually ade laluan gua di situ, tp hanya untuk pekerja.

My thought is,..
" WHAT A PERFECT PLACE FOR GARDEN WEDDING TO BE HELD HERE!! "


That's went our day...balik kl semuleeee!

suatu masa dulu,..di sini...

ala2 model x?

pose gitew!

Mr & Mrs Rasaksa to be...





.

Sejarah 19 Dec

Assalamualaikum,

On 19th December 2009, berlangsungnya majlis perkahwinan sepupu ku Aza (Shida) & Aziz bertempat di kediaman beliau Shah Alam.

Majlis yang agak simple. Nice theme colour. Sangat lembut.

Here is some pikcess..



Selamat Sudah....me next!! =S


amik berkat katel pengantin..=)


Hantaran pihak perempuan & lelaki


Bekas Cincin Lelaki...I touch up,..cantek x?





.

Tuesday, December 22, 2009

Sagit Girl Wana Have Fun..

Assalamualaikum,

Last friday me & my cousin Aina went out to celebrate our Beday.

She was born on 15th December and me on 17th December. And on 17th December is where Aina's mother (achik & ayahchik) getting married...so we also celebrate Aina's parents Anniversary.

Well there's a story on that date....never mind! Some other time.

These is what we did to celebrate our 25th & 26th Beday,..


| Me'rayau'ing | Gift hunting | Lunch'ing & Cake'ing | Movie'ing |



KLCC : Candy House


Aina, my kasen..my bride's maid


Me...bride wana be!


We watch this together...hapily ever after!



Then we heading to Shah Alam. Need to help our kasen with her wedding!


Ignore all the bad terms ya..*wink..wink*




.

Friday, December 18, 2009

My Hepy Day...

Assalamualaikum,

Semalam dh penat sangat nak wat entry,..so kite cont ari ni k.

YES! Yesterday was my beday. I'm becuming 26th...What an age! Tp perangai still kanak-kanak ribena.

Aku amik EL semalam, sbb nk kene g klinik untuk blood test. Ingat nak pegi pagi, skali sume klinik wat tghari. Kalo tau baik masuk opis dulu awal2 pg tu.

After call a few clinic, we decided to do the test at Klinik Kesihatan Bangi. Walk in blood test. Klinik len yg aku call, dh penuh!

Perkara yang x dijangka berlaku. Aku bertemu roy dan kami sama-sama nak wat blood test. Aku heppy sangat dapat jumpe die. Maklumlah, die kawan pertama aku kat Uniten dan insyallah mudah-mudahan sampai ke akhirnya kami akan berkawan.

Lepas blood test, Mr Rasaksa ajak balik rumah dulu untuk solat. Ghupenye die dh plan utk surprisekan aku. aaaaahhhhh soooo nice! mmuuaaxxx sayang Mr Rasaksa.

After that we plan to hang out. Maklumlaa weken ni Mr rasaksa xde. Kene attend famili day kat Tambun, Ipoh. So adelah lebiy baik meng'qodo'kan dahulu masa dating kami. hehehe...

Masa heading to Midval, aku yg sememang nye lapar mengajak Mr Rasaksa makan hawker. Tp malang skali, nafsu makan ku berubah..

"B,..B,..org tingin la plak nak makan seafuuuddd.." dengan ungkapan suara lunak manja.
"Seafud??...Nak g kat mane??" tanya Mr Rasaksa.(tgh ade mood nk melayan)
"Jom kite g Klang nak??..makan seafud kat sane" beria-ria aku suggest.
"Ermm ok gak!..Jom!" memberi feedback yg sangat terangsang. wuwuwuwu
"Jom,..kite g tengok Sunset skali kat sane!.." another added value suggestion.

Yaaayyyyy! ssssuuukkeeee...hati berbunga riang! =)

Tp bile aku tengok jem yg agak...huuurrmmm tteegghuukkknnyyeee!

"B, sempat ke ni nak tgk sunset??"
"Alaa sempat punye. Skrg baru nak dekat kul 6" terus memecut ke Klang.

Malangnya, jem ini membuat kami terlewat untuk menyaksi kan sunset tu.

"B,..mane sunset??...Dah gelap benau nih!!"...dalam hati x tahan nak ketawa. Sempat aku cuit pinggang die. Then we end up laughing at each other.

Then terus g makan seafud kat Muara. Tp sayang seribu kali sayang,..seafud die x fresh...Huh! Bek aku g makan kat Kuala Perlis lagi pueh ati. huhu


Our Day Pikces..


roy n me....gud fren!


Pasangan serasi sehati berdansa...


kami -ve HIV...yay! bleh kawen...=D


On my beday...


Sweet dessert from Mr Rasaksa...siyess sedap!

Night Pikces

inilah pemandangan port klang

aku yg mengidam...

lauk-lauk yg kami habeshkan..

beday girl with her Mr Rasaksa..



Thank you Mr Rasaksa. You've made my day...

.

Too much..

Assalamualaikum,

Huuuu~ penat nih!!. Kuar dr tgh-hari sampai tgh-malam.

Nak cover baaaaaaannnyyyaaakkkkkk story. Tp....









Kite dah penat laa...kite mengantuk sangat...Kite heppy ari ni.


Thanx to Mr. Rasaksa for treating me nice today.
I do made a wish...a kind of prayer. For a sinful girl like me, i dunno if my prayer will be answered. But i believed in HIM.





Cont esok k....night! ZZZZzzzzzz
.

Wednesday, December 16, 2009

A'Famosa Ofis Trip - 2nd Day

Assalamualaikum,

Ok,..let me cont our 2nd day at A'Famosa, Melaka.

Wake up early as we need to check out the bungalow at 9am. Errrghhhh sgt x best bgun awal2 pg di tempat best! Dh la mlm tu x bape nk boleh lelap....lg laa aarrghhhhh!

Before kuar from the bungalow compound sempat candid2 dulu depan umah tu, tepi pool.

Then we heading to the club house for breakfast. The place full of people and we need to move at the other side of dining. Breakfast quite nice. I took heavy one so i can skip lunch...like usual it doesnt work when you on vacation ok.

Then to make sure all the fat is burning, the next place to explore is A'famosa Safari. Ape lg, jenjalan dalam zoo lerr...jumpe sahabat karib! =p

Eerrr perlu ke aku cite ape yg ade dlm zoo?..hahaha senirik mau ingat!

After melihat sume menatey2 tuh...kite org pun kuar menuju ke pekan Melake. Tp x masuk pun area town betul..Singgah kt Kim Huat tu je. Aku beli asam die..sedap plak! Dh lame x mkn asam. Tp asam ni bagus. Limau kasturi yg diperap dengan madu. SEEEDAAAPP!!

Tp sayang, time ni migraine melanda kepala otak aku. And aku tersangat la tidak ade mood. Incik Mahmood telah ku tinggaikan di A'Famosa,..balik senirik la ek!

Sampai umah,..aku mandi, cek FB jap. Terus bungkang dalam kebengangan. eerrrrghhh..
Kul 2.30 pagi terjaga...mata aku bengkak cm kene tumbuk...tp x gatai. Xpe,..cont tido balik..Pg esok result nye still same..Bengkak!

Is it because of my migraine meds?? My synflex? ke aku salah amik dos? huhuhu Now synflex dh kasi kesan x bek kt tubuh aku...but i need it..the only things i depend on...

So itu la die ceritera saya di melake.

Saksikan lah selingan pikces di bawah....

My Heavy Bfast, tambah 2 3 kali k..


with Mr & Mrs Birdy..


Baa baa White sheep..


Kanak-Kanak Riang Ria Ribena


for more pikces please visit Zihan FB.

Final update on : 22 December 2009



.

Monday, December 14, 2009

A'Famosa Ofis Trip - 1st Day

Assalamualaikum,

Penat ari ni masuk ofis. Mata siap bengkak lagi. Ini mungkin kesan ubt migraine aku amik semalam. Terasa mcm mata ini ditumbuk..adieh!

Walau pun aku xde la seactive kawan2 ofis mate yg len. Tp letih woo..tp aku xleh imagine budak2 ofis yg men air ari tu..sure sengal2 badan giler punye. Sedangkan aku yg sunbath bawah pokok kelapa je pun bleh lenguh,.ini kan pulak budak2 yg berendam and men satneka game kat dalam water park tu..

Let cover story from our 1st day.

Sabtu, 12 Disember 2009

Around 9am we make a move to Melaka. But drop by at KFC Tol Sg Besi for Bfast. Sebelum bertolak tu, aku dh bantai nasi lemak sebungkus...huhu

Sampai A'Famosa Water Park around 12pm. Aku x join budak2 ni men air, pasai aku x bawak swimsuit. And aku dalam edah! wakaka...ini hal dalam ken x bleh cite =p


So aku melepak sambil berjemur ala-ala dugong and baca surat kabar. Tetiba deraian air mata ku mengalir, baca kisah pengantin 3 jam. X bleh imagine kalo aku yg berada dalam situasi pompuan tu. Mau sewel kejap. huhu

Sebelum gi lunch, one of our staff(nizam, si katak TechI) join pertandingan karok A'Famosa Star Search. wawawa,...system audio nye sangat ampes. And lunch kt dalam water park sangat tidak sedap...everything tasteless except bihun.

My tasteless lunch!


After lunch, this is what i'm doing. Walk around A'Famosa Water World.
(If only my brazaass were here!!)


Finished in the park, we check-in our bungalow with pool outside. Actually this is my second time stay in the bungalow. Quite nice and simple. Myb one day i should bring my famili and raksasa famili stay in the bungalow. The more, the merier right??!! =)

After rest awhile, we planned for cycling around A'Famosa session. But there's not enuf bike,..so we go boating. So funny with each of us have different style of bulying people...hehehe

Some shot of boating session.



Dinner at the club house before entering The Cowboy Town.


Every weken got a carnival night. When i was 1st entering this place, it's feel like entering a theme park in Aussie.

The Carnival Parade!


Ade parade binatang, 1Malaysia, dragqueen, and ending with glorious fireworks..

Around 11pm, kiteorg pun cha alif BUT! =p
Badan memasing sumenye sengal2..letih sgt! Balik titun...zzzzz

to be cont 2nd day.



.

Friday, December 11, 2009

Survey Bridal House

Assalamualaikum,

Now kiteorg tgh hunting baju pengantin.

Semalam pun dah pegi kedai ni, kat Bandar Tasik Selatan.
Baju sume cantek. Tp x melekat di mata,..cume Silver/Grey and Creme/Off White menawan di hati.

Malam ini,...JENG,,,..JENG,,,...
Visit butik yg kiteorg dh pegi sebelum ni,..smpai tersesat-sesat.

This promo is only opened for 20 customers only..
And Alhamdulillah i'm one of it.


Rumah Kebaya



After ofis hour, gona make a move to this place...

What's the outcome??!! Tunggggguuuuuuuuu.....




.

WDP : Part I - Wedding Venue

Assalamualaikum,

Hari ni, hari x brape ade mood nak wat keje. Eventho keje bersepah2, and due date nye adelah nextweek tp masih curik2 masa untuk berpoya2. Ini kak sara punye penyakit, dah berjangkit kat aku...(salahkan org plak!! =p)

Orait, sambil2 tu come..let me share some story-mory about my wedding preparation.

Wedding Day Preparation (WDP): Part I

It should started with a place right??...Venue for my solemization and also reception. This part actually is my dad to handle. His job to decide which venue wether house, hall, field or any empty spaces. In Perlis, there is a few places which is okay for wedding reception (kenduri kawen). Tp xde la banyak choices sangat macam kat centre (KL & Selangor).

Tempat untuk Majlis Akad Nikah.
1. Masjid kawasan pemastautin.
2. Masjid dalam Perlis.
3. Ruang Tamu Rumah Sendiri! =p

Tempat untuk Majlis Resepsi di Perlis.
1. Dewan Wawasan.
2. Laman/Dewan Warisan.
3. Dewan Sivik Arau.
4. Dewan Sek. Khoon Aik.
5. Kawasan Parkir, Stadium Dato' Sheikh Ahmad.
6. Kawasan Parkir/Padang Taman Burung, Batu Pahat.
7. Batu Pahat Golf Club.
8. Taman Tasik Melati Fasa 1 & 2
9. Tasoh Lake Resort & Retreat
10. Ocean Glow Kuala Perlis
11. Kawasan Muzium Kota Kayang
12. Hotel Putra Palace
13. Rumah Sendiri.

Until this hour, my dad x finalize lg tempat kenduri kat mane. But our last choice is Our Home Sweet Home.

And di sebabkan kelewatan ini, maka kad pun lambat la kami print untuk edaran.

This is my top 5 venue,
1st - No. 9
2nd - No. 6
3rd - No. 11
4th - No. 2
5th - No. 13

As far as i know, no 9 would not applicable. Die punye catering per head RM30..huhu
The rest, not sure. Anything could happen. But result will come out by Januari. Coz that month is the month where we need to prepare our card.

Untuk sebelah lelaki plak, it's either hall or home...undecided gak!!

Wait and See...what's printed on the card??!! ^_^



.

Thursday, December 10, 2009

Bahang Mula Terasa...

Assalamualaikum,

Now dah bulan Disember kengkawan..Ape yg spesel di bulan Disember ini?? Haaa mengikut perkiraan, tinggal lg 78 days till our WD.

Banyak sangat mende yang nak di buat kan. Everything in the list, just a matter of time to buy the stuff. Luckily dah wat survey awal2, so xde la macam kelam kabut yang teramat sangat. ffeeeuhh!

Cume 1 je,..mende yang paling penting me and my rasaksa x setle2 lg. Which this is most important part than anything else,..Our Borang Nikah! huhu. Borang dah ade, cume now nak g wat blood test je. Haiihh nak kawen pun susah! (No wonder kawen kt Siam murah!! =p). Kiteorg plan this coming week nak g wat test. Aku dah reserved 1 day off which actually my ganti AL. Then aku kene balik Ps afterward, setle kat pejabat agama sane plak. Banyak tul process die. Kalo x siap on time mende nih, abih la xleh kawin on time.

Importan Document.
Borang Nikah Luar Daerah - Mr Rasaksa org Kajang.
Borang HIV Test (can get from the hospital or gov clinic)

Bahang Persiapan Perkahwinan (Wedding Day Preparation) dah pun bermula.

Package Pelamin, Baju Pengantin untuk sebelah lelaki dah settle.
My side masih lagi tercari2. Ade ape2 cadangan?

Bunga Pahar, kami dah pun survey kat Nilai. Beli yg dh siap je. Xde masa nak design and wat senirik.

Barang2 hantaran, sesetengah mende dah pun di beli. Ade sesetengah lagi yg masih dalam pemerhatian.

Untuk perkara-perkara di rumah, ayahanda and bonda handle.

Gift masih lg tgh survey, a few in the list. Nak kene diskus ngan parents untuk finalize.

Kad??..Plan to make my own creativity DIY card.. See la how the budget. =)

Warna baju untuk pengapit, dah pun decide. Tunggu nk shopping je. I will sponsor my cousin for her dress.

Am i missing anything else...so many things aaaa...



.

Sunday, December 6, 2009

I wish...part II

Assalamualaikum,

Who said wish didnt come true??!!

My wish have been granted yesterday...Thanx Mr Baby. Muaahhhss!! Lap ya!! hehehe ^_^!

If you all read previous entry I Wish... there is a few things that i've listed as my wish. And Allah telah murahkan rezeki dgn memberi salah satu dari item tersebut. Nak tau ape die??....Jeng Jeng Jeng!

Why dont u pepel guess...And the price is RM10!! Siyes i'll bank in the money..Only the 1st right answer from my comment box will receive this price...(Promise!!)

Yesterday is the day we hunting for our "barang hantaran". I've got mine! =)
His stuffs, only few things already bought tp banyak lg x sempat nak beli sebab x cukup masa. And today we gona cont hunting again. Settle awal2 then after this bleh concetrate mende len plak.

Our life becum more interesting recently,..tp bertekak tu tetap ade! Makan kalo xde spice, sure x sedap kan. Mcm tu jugak lah relationship kami. Syukur...we're learning everything together. He kinda close to be a MAN that i adore.

This morning, Rasaksa bawak g jogging. Maklumla our date pun dah semakin dekat..so kene la jaga kesihatan, bentuk badan, stamina..n etc. Agak lame la jugak x buat activity ni since Rasaksa eksiden moto dulu. Even swimming x boleh, jogging pun x, nak men bowling pun x lepas..n many more. Walau pun kecederaan Rasaksa x la terlalu parah, namun tetap memberi kesan urat sarafnye...huhu.

Insyallah activity ini akan tetap berterusan selagi terdaya. Ye la kan,..untuk menyemarakan perhubungan harus la wat actibiti mcm ni. Baru la SPARK! =). Mcm one of ofismate, kak sara. Sometime on weken she goes play babdminton wit her hubby. Cute isnt it! But i heard her hubby got backbone problem, has to stop for awhile. Hopefully is a temporary condition for her and her hubby.

Ekceli banyak gak activity bersama yg me & my Rasaksa wat. And we had so much fun and quarell..hehe

After kawin, sure many xtvt yg kiteorg nak wat bersama...Cant wait til tht moment!



OO yess,...dun forget the competition frens. Dun mis ur chance to win the price. Last date will be on Christmas. =D
HEPPY GUESSING!!

.

Thursday, December 3, 2009

I Wish...

Assalamualaikum,

How i wish i can have this item below,..all in once! Tamakkkknnyyeee doter Incik Zamberi nih!! (Ko ingt bapak ko milenair?? =p)

Kepada sesape yg sudi nak sedekah brand new item seperti di bawah ini amat lah dialu-alukan..^_^!


1. Sony Slim CyberShot (for my blogging)


2. Handphone - LG/Samsung/Nokia/HTC
(HP lame dh crash,..so harus la cari HP baru)


3. Ladies Golf Set
(future nak kene men,..layan rasaksa & client men!)




Ps: Agak2nye ade org nak kasi x?? =(
.

Wednesday, December 2, 2009

Soon...

Assalamualaikum,

Kinda boring tonight. Raksasa got to work til 10pm. Nothing much i can do except thinking of him...Miss him!



I don't want somebody,
Who's loving everybody,
I need a shy guy,
He's the kinda guy who'll only be mine..


Heard this song in the afternoon...remind me of him!


From: Shania Twain - You're Still The One.

(When I first saw you, I saw love
And the first time you touched me, I felt love
And after all this time, you're still the one I love)

Looks like we made it
Look how far we've come my baby
We might've took the long way
We knew we'd get there some day

They said "I'll bet they'll never make it"
But just look at us holding on
We're still together, still going strong

(You're still the one)
You're still the one I run to
The one that I belong to
You're still the one I want for life
(You're still the one)
You're still the one that I love
The only one I dream of
You're still the one I kiss goodnight

Ain't nothing better
We beat the odds together
I'm glad we didn't listen
Look at what we would be missing

You're still the one

I'm so glad we made it
Look how far we've come my baby




well..that's all! Good Nyt Pumpkin...mmuuaahhss!

.

It's Nemo Time..

Assalamualaikum,..

Semalam masa tgh duk cari souvenir utk Dato' 3A men golf, aku ternampak satu mende yg aku cari2 sebelum nih...Kalo tgk kat stadium cam mahal. Tp kat sini murah je..

RM 19.90...dan-dan aku rembat! Murahh doo..

So after this start balik routine Nemo bersama raksasa,...ari tu raksasa ade tanye xnak g Nemo ke...of course la nak! Tp masa tu getah goggle putus...lame giler aku gune goggle tu..since form 2 ok..

Actually aku dah lame start Nemo. Since umur aku 7/8 tahun bonda dah hantar klas Nemo. This is due to my asthma. A doc advices mama to send me Nemo Class. Nemo/Dive is good for asthma person like me.. Nak kuat kan paru-paru.

Banyak kenangan aku dengan Nemo nih..sonok!

Cume ade few teknik aku xleh nk catch up..never mind, later i'll put some entry about Nemo...


I need to inform my fren eila, if she want to join me Nemo every friday nite at UNITEN Pool. Sometime pool ni lengang...but sometime penuh ngan arabian guy.

Kalo ade sape2 nak join,..come la! Provide free basic training! =)


NEMO = Swimming!


.

Tuesday, December 1, 2009

Golfing for Business??

Assalamualaikum,

Bersiaran dari StarHut Cafe, Nilai..

At this moment tgh tunggu boss men golf ngan client. I bet x lame lagi pun i kene start men gak..But my target is next year. Yep, after married!

Now xleh la nak start,..xde budget! And seru tu x sampai lagi. Event raksasa pun dah ajak g driving range bljr swing dulu...Well, kalo i ni nk men,..dh lame i men. Sebab pe, ms tu kesian papa cam xde geng...acecece (padahal member ade jee!!) Tp ntah, tgk golf pun boring..myb la kn sbb x cube lg, x kenal maka x cinta..Tp aku ni,,.nak kenal pun xmo...cam ne??

X lame lg client aku akan bertambah2..and most are male client..and for sure ramai yg akan ajak golfing...well better than g clubbing, minum..and etc.. Sure raksasa mengamuk kalo tau aku wat keje cam gini...x restu nanti! Jgn kate die, mau bapak aku ketuk aku ngan kapak...hoho

Kul 6 ni kene balik semula ke NSGC...nak arrange dinner plak!

Errmm ari tu ade tgk Nike punye ladies set...ssaaannntteekkk! Beday Present bleh?? =p


Next time you gona see me swing...huhuhu



.