Thursday, January 14, 2010

WDP: Kitab Feqah & Al-Quran

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, barang hantaran sume dah almost complete. Tinggal 3 mende je lagi nak kene beli.

* Hantaran Rahsia ^_^
* Tepak Sirih
* Sirih Junjung

Ari sabtu tu kiteorg meredah Maju Junction utk mengambil barang yang telah di order iaitu Kitab Feqah & Al-Quran (yg ni biase je!!). Aku memang dah niat utk letak Kitab Feqah as salah satu barang hantaran. Ade lah dalam 6 Jilid dalam 1 set. But 2 jilid je la akan letak atas dulang..Kalo letak 6 skali gus. Uish..mau berpeluh nak carry tym berlarak nanti..

Kitab Feqah ni elok untuk bacaan seisi rumah. As for me, man should be ready with basic feqah..but yg len2 tu bleh explore same2, togader2. Insyallah aku nak jadikan amalan, after semayang maghrib die yang akan bagi tazkirah dgn membaca kitab feqah tu. Ini langkah pertama kami utk wujudkan keluarga sakinah, mawaddah, warahmah. AMIN~

Untuk barang hantaran sume aku dah sub kan kepada kawan baik adik aku di Alor Setar. Huhuhu sonang cerita. Ujung bulan ni kami nak pulang ke utara utk selesai kan isu deco hantaran dan issue pelamin, bilik tido aku. So kat die nanti nak bincang deco yg macam mane kiteorg nak, so die lah yg akan wat sirih jungjung and tepak sirih tu. ERmm tgh pikir gk ni...nak pakai fresh flower or nak pakai bunga len...hoho. FEENIINKKK!

After setle maju junction, me & Mr Rasaksa gerak to IKEA. Well aku nak cari candle gemuks..and also other stuff for deco. Tp sayang x bape nak sempat sangat. And sempat aku rembat cataloge die je. Nanti senang nak bincang ngan mama dulu..

Just bought this stuff 1st...



Pas ni nak cari barang utk deco bilik kat IKEA.

Nanti nak kene g NILAI cari barang2...time to buy stuff!
Then pegi SSF Shah Alam plak..hoho


.

0 baby's note!:

Post a Comment