Wednesday, March 10, 2010

Mudahnye Nikah..

Assalamualaikum,

hahahaha,..ntah ape2 kan tajuk entry kali ni.

Tp ini lah statement yang dikeluarkan secara selamber yaya oleh Mr Rasaksa.
"Mudahnyee Nikah..", memang nikah di perlis sangat mudah. Apetah lg terkenal dgn jolokan nikah lebiy dr satu lebiy mudah di perlis. Tp adelah di igt kan pd Mr Rasaksa bahawasanya statement tersebut tidak applicable untuk anda..=p

Pada hari akad nikah tu, aku hanya berkurung dalam bilik dgn Eila. Malas dh nak pk ape nak jadi kat luar. What I know I must get ready, be pretty and fffeeeuuhhh! (nebes).

At 1st siap macam ni,



ntah macam mane tukar plak cam ni.



Tp sempat jap la berposing. So sape2 nak sewa mende alah ni sila email k.

Apa yang berlaku pada masa akad nikah adelah sukar saya gambar kan. Yes I cried! Masa papa nak bagi aku tandatangan borang tu, langsung x bleh tgk muke die. And muke papa sangat lain masa tu. And rasa sebak dah meresap ke dalam hati...sayu!



Alhamdulillah!...Sekali lafaz oleh Mr Rasaksa, officially aku dah nek pangkat. I'm his wife.



Kami langsungkan majlis batal air sembahyang di rumah.



Kami bertukar cincin tanda pernikahan dan juga penyerahan Mas Kahwin dalam bentuk Buku Simpanan ASB serta Wang Hantaran dalam bentuk cek.

Selamatlah sudah...


.

3 baby's note!:

NenekPenne said...

so that is mean senanglah nanti kalau i nak remarried with my ex kat perlis? wahhhhh tolong akak, dik!

NahiZ (chynk) said...

errkk akak. dun sound like desperate..xpe kite wat cara berhemah.

Yep, kat perlis bleh nikah 1 lg tanpa persetujuan isteri p1. Tp kene tgk syarat lelaki plak cam mane...huhu

Sabar kak ek! =)

NenekPenne said...

its not that desperate laa dear
but he used to be mine... gonna be mine forever lorrrr...

Post a Comment