Sunday, May 30, 2010

Rewind...

Assalamualaikum,

I'm just coming back from my AyahChor house. Not so far away from Kajang. Petang2 xde wat ape, and borink...So I decided to spend my time there with my cousin's doter & son. My niece n nephews are soooo cute n notty...N had fun to hear they screaming here and there,..running everywhere and giggling...aaahhhhh sooo wonderful.

Tomorrow is my 9th weeks. Lame lg ni nak tunggu fresh bake from oven...hehehe. Oooh yess, ari jumaat cuti wesak ari tu kiteorg sume kuar shopping ptg tu and malam layan movie SHREK, huuuu T_T final episode. Cediy nyee past ni xde lg dah sweet green monster appearance. Tp xpe, ade Toy's Story...yay! Dari dulu suke tgk cite2 kartun ni, lawak spastik die memang x bleh blah! *Big Grin*

Opppss yep...cont cite shopping. Thanx so much tu mother in law, beliau telah beli kan saya beberapa helai baju maternity. Saya mengadu manja pada nya yg suar jean saya dah x muat...maka jeng..jeng...jeng....dapat mcm2 from her. Oowwhhh Thank you so much mama. Feel so LUCKY became her Doter In Law. Malam tu pun movie ramai2 dengan mama skali...

Now cont plak based on entry title,..cite ini suday ke laut pun. Rewind episode is where, masa kat umah Ayahchor telah pun menayang semula video dr handycam nye Majlis Perkahwinan saya dengan Mr Rasaksa. Suddenly....my tear drops! Nice to look back all those moment...The moment where Hubby & Wife are Bond in the name of ALLAH. The moment when all Dad-Doter's Responsiblity becoming Husband-Wife's Responsibility.

And saya tetiba teringat pesanan seseorg,

" Along, ingat pesanan ni. Apa-apa pun selepas sah ijab dan kabul maka suami kamu adelah segala-segalanya. Kamu kenalah dengar dan patuh pada kata2 nya selagi mana tidak terpesong. Jadilah org yang paling kanan di sisinya. Hanya dengan redha nya baru kamu boleh cium bau syurga."

Air mata menitis di saat ini....


Adekah aku hampir dengan impian ku...atau semakin jauh aku dr sesuatu itu?




.

1 baby's note!:

Ummi Rayyan said...

sis...pesanan tu from capt rite?

Post a Comment