Monday, June 7, 2010

10 weeks and growing...

Assalamualaikum,

Warga blog sekalian, ghupenye hampir seminggu saya x upload ape2 di sini ek. Alahai, pasti ade yg menanti sebarang kabar berita dari saya ni. hehehe (sesi prasan!)

Ocay..meh sini. Saya nak share story mory pasal my SweetPea.

SweetPea now dah 10 minggu di dalam ini perut. And kalo korunk nk tengok perkembangan sweetpea saya sila tgk ruangan yg disediakan. Teringin sangat nak tgk wajah sebenar sweetpea ni. kene tunggu lagi sebulan then baru boleh skodeng sweetpea dalam perut ni.

Kadang-kadang saya confuse dengan bentuk perut saya, baru 2 bln lebiy tp cm besar je. Saya buat andaian, ini adalah bentuk perut preggy + buncit. So this is 2 in 1 tummy, hehehe. Tu pasal nampak besar. My weight plak, before pregnant 49KG...now pg td timbang 55KG...tertanya2.. Timbang tu rosak kah??? huhuhu. Breast plak dah makin menunjukkan kemantapan nye...aceh, content dh berbaur lucah! Xpe semua yg baca ni xde kot bawah 16 tahun...hehehe. Nanti nak kene shoping maternity bra plak. Bra lame ni boleh la masuk kotak.

Last week on 2/6 dh mula visiting klinik. Next will be on 1/7, a day before pegi hunymoon. Yayyyy hunyyymmoonnn! Ye, saya baru nak pegi honeymoon. Dan saya pegi bertiga. Bawak sweetpea skali! hehehe. Ni semua salah Mr Rasaksa,..wakakaka. Owhh kanda sila jangan maraaa ye! =p

Masa wat check-up tu igtkan kejap, ghupenye lame giler! adduusshhh, sampai ari tu saya MC. Imagine la kul 8 dh kat klinik, amik no sume then kene tunggu. After kebas tunggu baru die panggil nak bukak buku. Tu baru nak bukak buku k,..adoi! Pas tu tunggu plak, haaa yg ni 1st round check-up. Part ni die cume tanye2 je, cam investigate gitu then die gtau la yg my due date is 3 January 2011. Tp tu la, dalam hati ckp sure awal ni. Kalo dapat 1.1.11 pun cantek gak kan. Tp aku berharap kalo Jan biar la satu date ngan daddy die,Mr Rasaksa. Baru senang hati nak celebrate. Kan?! Ocay saya dah melalut, back to check up story.

After 1st round, 2nd round plak. Ni part amik urin and blood test. Tp result akan dapat next month sbb visiting aku schedule next month. So kene la sabar menanti. Harapan cume 1, jgn la aku ade penyakit yg boleh menyusahkan aku and sweetpea nanti. Amin~..Settle yang ni, tunggu lagi. Boooriinkkk! Next time memang aku kene bawak novel. Baru la x rasa buang masa sangat. Ni siyesly, kalo aku bawak laptop dah siap keje aku for that day. huhuhu...xpe 1st experience teach me sumthing. Then last, 3rd round is counselling, mean here advice from nurse la and die kasi asic folic utk sweetpea. Mommy got nothing but an injection..hehe.

And disebabkan the whole process mengambil masa yg lama, maka aku cont part 4 which is bukan sume org entitle k. Aku kene g wat check-up kat klinik kesihatan len sebab tibe2 dapat migraine. Nah,..hamik ko! Terus aku x masuk ofis. My meeting ngan En Boss pun pending. Kene marah sedas!...So MC lah aku hari tu, doc suh aku rest. Sib bek blood pressure ok. Kalo x, hhuhuhu putuih oghat tengkok cheq...hoho

Ramai yang tanye, aku ade morning sickness x? muntah2 ke? penink2..nausea?

Alhamdulillah, so far aku xde masalah morning sickness. Langsung xde. Even Mr Rasaksa pun xde kene ape2. Ye la kan, ade sesetengah orang cakap kalo wife x meragam hubby culd be meragam. Me and my hubby??,..NAAAA. Kiteorg baik2 saja. Aku selalu nausea and penink2 je la. And selalu sangat mengantuk x pasal2, tidak mengira waktu dan tempat. Penah gak aku ter'accident' kat trafic light sebab mengantuk. Sib bek aku x ape2, cume KiCaP aku je la yg kemek teruk. But now KiCaP dah hensem balik! hehehe.

Since pregnant ni jugak lah, aku sangat suke makan tomyam and ns lemak. hohoho. Imagine la pagi Ns Lemak, tghari tomyam and malam pun tomyam gak. Cume kadang-kadang tu aku makan mende alah len. Aku suke something yg pedas2, masam2 and manis2. Aku dh x bape gemar makan kari ngan ns, ngan roti aku boleh tibai lg. Nampaknye aku dah start meragam sikit-sikit la. So far ape yg aku nak sume senang di dapati. Jangan sok-sok aku nak makan kepalo ketapi sudeeyyy! Baru haru Mr Rasaksa nak g beli kat KTMB...aceh, cam kayo laki den!

Ok lah..sampai di sini dulu. Update lg nanti...gud day sume! =)



.

0 baby's note!:

Post a Comment