Tuesday, November 16, 2010

Done & Not Done!

Assalamualaikum,

Ingat nak hupdate blog semalam, tp I tersangat laa Mim-Alif-Lam-Sin. And xde mood sama!..
So pending la posting semalam. But this time I wat entry berganda cover cite weken skali.

Start ngan cite weken la ek..

= Sabtu =
I pegi Pureen warehouse sale kat PJ with Mr Rasaksa. Die siap ponteng lagi kelas pagi tu semata2 nak temankan I. Sebab I ckp, org ramai nanti kalo jd pepe kan susah. Ye laa kn, warehouse sure ramai org. Suasana yang panas, bau peluh, adoii. So ponteng la temankan minik mengada ni. Sampai sane tgk2 memang dah ramai orang. I terus je sambar Shopping Ikea tu and masukkan barang2 yg I memang dh target nak beli. Since bahagian toiletries kat depan so sambar je cepat2. Then rush to baby's garment. Masa tgh jalan nak ke bahagian garment tu tgk kat tepi2 koridor ramai org duduk pilih2 baju and letak dalam kotak. Waaahh bagus sungguhkan org2 ni berbisnes. Pas ni jual dable triple from ori price which is more than RM8..for me sound a lil bit selfish. Sian kat org yg under budget! (cam I ni!) Since nak beli basic je why we need to waste right? Sedikit frust la dtg warehouse nih...

=Ahad=
Sepatutnye Mr Rasaksa kene g klas 9am - 10pm. Lame giler k kelas die. Kalo die ade klas cam ni selalunye I cam toya je la kat umah xde mood. But die pegi langsung, sbbnya nk siapkan asignment selambak. Malam sebelumnya tu dh kelam klibut gak. Sambung balik pg ni. I pg2 lg dh kuar bawak adik2 die g swimming. Balik tu ingat die dh lesap la, skali baik punye duduk ngadap laptop. Tp kesian...file die asyik corrupt je. Kene redo a few time. Tu la dugaan belajar...Xpe dear, next year dh grad! Bleh bawak baby grad skali! =)

=Isnin=
I ade check up ngan An-Nur hari ni. Since plan nk deliver kat situ so syaratnya haruslah at least 2 kali check up kat situ. Dr Khamsiah memang best, rs cam mak2 je (tibe2 tingat kat mama, smlm x call2 balik pun). Aku rasa confident ngan doc ni. X rasa takut dah...or risau. Dr ckp masa check up semalam keadaan kepala baby dh kat bawah. Then die ukur kepala baby, ukur perut baby and paha die. Sume ok, normal! Then doc cakap air ketuban pun banyak and uri sihat. Alhamdulillah...lega~..And aku mintak tolong die fill up borang check up for me to apply insurance PruMyChild. So alhamdulillah dah setle, just tunggu kawan hubby process the form. Insurance ni bagus, bleh cont as his education plan. Me and Mr Rasaksa pun dh apply last 2 years kalo x silap. Skali aku teringat klas antenatal, ari tu nak g kat KJMC tp cam mahal. Refer kat SusuIbu xde plak ads die. Alang2 An-Nur offer for free so register skali. Last class for 2010 is Dec 5. Relief as everything is done!

PruMychild => done!
Antenatal Class => done!
Barang Baby & Me => half done!

Kat bawah ni barang yang I plan nak beli...



~ Medela Freestyle (booked) ~
Breastpump ni wat bayaran ansuran so di jangka by the time nak bersalin nanti baru dapat.



~ Diaper Bag with Changing Mat (done! walau pun x sama)~
Yg ni surf kat Mudah je, and berkenan ngan kaler die. But then masa Pureen Warehouse tu ade plak blu flower power. So amik je la yg tu. Yang ini tinggai dalam kenangan..=p



~ Moses Basket (dalam planning) ~
Ok for this want I nak my baby sleep dalam ni je. Since bilik kiteorg cramp (kecik!) nak letak baby crib adelah sangat tidak berbaloi. Yang dalam gambar ni hanyalah contoh. But the one yang I plan to buy is at Jusco. Senang ade roda bleh heret menatang tu keluar/masuk dr/ke bilik. Dah besar ckit plan nak ganti ngan play pen je. Since mende2 ni cam murah and nak beranak lg, I think xpe kot beli mende2 alah nih.


For stroller and car seat masih lg under survey. Tunggu die keluar dulu la then baru decide, let him choose hehe. Barang2 accesories len for baby we put on hold. X perlu nak abiskan sume ari ni..sebab ari2 esok pasti nak pakai lg banyak duit. (hubby punye advice)

My next check up with KK is on 18th Nov and with An-Nur on 29th Nov.

"Thanx baby for listen to mummy, you didnt turn ur head to upside. If not we gona be in Big Trable!" =)

2 baby's note!:

Yani said...

betul tue zihan, beli mana yang penting dulu. rest beli masa baby dh deliver nanti. seronoknya dpt baby! tc dear!

dartdadada said...

hi..slm perkenalan..do you mind sharing kt mna u beli freestyle pump tu eh?

Post a Comment