Wednesday, November 10, 2010

Drooling for this...

Assalamualaikum,

Ntah la tibe2 rasa nak makan mende2 ni...tp xde la mengidam teruk2 sgt smpai "kalo x dpt adinda nak terjun lombong!!"..=p

Kalo dapat, memang heaven laa. Tp sepanjang pregnancy ni alhamdulillah hubby melayankan aje.


~ Cempedakkss ~

Buah ni memang feveret...sangat best sama ada di makan mentah mahu pun di goreng...nyum nyum


~ Harum Manis ~

Buah ni xleh wat pe sebab die ikut musim je. And hanya ada di Perlis, negeri Beta! Sib bek ari tu dh makan...


~ Lamb Chop Mint Sauce ~

Yang ni...sslluurrppp (hirup air liur senirik!) memang tempting abis. Kesedapannya bersama mint sauce yg masam2 itu...


~ Sashimi ~

Haaa ini lg satu...kalo g Japanese buffet memang aku akan mengadap mende alah nih je. Sodap! Tp sure sape yg x penah cube rasa nak muntah makan raw fish ni kan...


~ Oyster with Lemon ~

Haa sape suke ni angkat tangan? This exotic taste always stick in my mind. Kalo kene yg busuk memang x lalu..tp kene yg freshh fulaammaakk! Perah lemon ckit & tobasco sauce then sllluurrppp!...nyuummmyyy! =D


~ BBQ Ribs ~

Yang ni memang sedap x terkira. Kene plak panas2 and suace bbq die meleleh-leleh kat daging tu...it's more than finger licking good ok. Culd be plate licking gooodd...


Ermm kene tunggu gaji next month la baru bleh g enjoy mende2 alah nih... So tempting yet so irresistable...=D

2 baby's note!:

Anonymous said...

sushi xdigalakkan untuk dimakan while ur prgnant, not good especially for the baby.. after dah bersalin and dah hbs pantang nnti, after dat nak mkn sebanyak mana sushi pun, makan la.. but for now, jgn mkn lagi tau.. take care ok.. eemmm, tp yg lain2 tu nmpk mcm sodap especially the bbq ribs, nyum2.. rasa mcm nak pegi tony romas je.. hehe..

NahiZ (chynk) said...

Thanx miss/mrs/mr anony..

I tau tu..tu pasal la x mkn. Tp kadang2 bile mkn sushi king, hubby suh makan gak with wasabi. Wasabi is too neutralize the raw food. So no bacteria. But x byk la..1 je.

Yep the BBQ ribs is so tempting kan...jom tony roma's! =D

Post a Comment