Wednesday, December 1, 2010

Baby Expo & Dessert Fren..

Assalamualaikum,

Cite ni agak basi sikit. Tp still bleh enjoy reading it ok.

Weken lepas ade Baby Expo kat Mid Valley. At 1st I thought can go with Mr Rasaksa. Ye la membeli belah barang baby ni adelah harus keputusan bersama. But too bad Mr Rasaksa got brainstorming workshop plak. So the plan is totally change. Without wasting any further time, I asked Pn. Eila Pinky to join me. Phheeww luckily she wana join  me there.

Sorry no pictures masa explore the expo.

But I have another pictures to show...*read more*

     Masa dalam baby expo macam2 barang ade. Ade barang feeding, barang mandian, clothes, pampers, stroller/carrier/carseat, insurance, education and many more. I cume interest nak tau Stem Cell Bank, tp I x amik pun sebab..huhu bleh tahan price die! Insyallah for 2nd baby baru wat. Time tu myb dah murah ckit. Ye la kan, awal2 ni sure mahal lg..Our budget pun dh di kire so tight...so have to put on hold on this part. From this expo I just got myself a nursing bra and cloth diapers.
     Then tgk gak la bahagian Education. Part ni I rasa cam, " kesian nye budak2 kecik ni. Awal2 dah kene preasure suh belajar ". Well I ade personal opinion regarding on this issue, baby, toddler and kid education. Scary bile tgk parents tersangat eager nak anak cepat bljr, cpt bijak. For me let them grow naturally & accordingly, parent just guide them. Ade 1 part tu, salesgirl tu cakap start umur 4 bulan baby bljr and bila umur 1 tahun she/he can read or even knows almost 200 words. Huuhuhuhu....I prefer them to play hard, let them be a baby.
     Masa jalan2 tgk barang ni, harap sangat dapat jumpe 1 of mummy to be blogger. She is EderQ. Tp x jumpe pun die. Cume msg2 je la. She needs to rush for a wedding. Maybe some other time jumpe for breakfast or lunch or girl's hangout.

Lunch @ Alexis, The Garden.



~ Chocolate Mousse Cake ~


~ CantRememberName's Cake ~


~ Shrimp Pizza ~


~ Pn Eila Pinky peneman saya ~


Dessert yang sangat mengujakan..so soft, creamy and paling best not too sweet. Siyesly I still rasa lapar lg masa tu, kalo ikutkan hati memang nk order lg satu pizza.

Next dessert visit...??

More Entry by Miss Eila Pinky: Hangout with Friend (oiitt tolong tukar ek!! =p )

3 baby's note!:

ederq said...

kann i pun tak berapa nak setuju kot nak paksa anak belajar cepat2 macam tu. hehe tula tak sempat nak jumpa kan! tak apa. next time ok!
oh setapnya kek kek ituuu

NahiZ (chynk) said...

hehe ederq u sekepala ngan i!
Bile2 la nanti kalo kuar mane2, hangout kt the curve ke...yep nxt time!
Tu laa..kalo u join sure dpt taste the cake...very the nyummy u kno

RINA said...

agreed! kak rina nw...biar je rayyan rileks2 enjoy his life..hahaha
nnt 4yrs br nk ajar pelan2..kang dia cepat boring klw dr bby ajar dia baca...pity them!

Post a Comment