Wednesday, April 28, 2010

In The Womb..

Assalamualaikum,

Tibe-tibe rasa cam excited plak nak ada baby. Yeaaa BAAAAABBBBBYYYYY! The small tiny little creature that grows 9 months inside ur tummy, make u fat, walk like a penguin, blame ur hubby because of his fault that u becuming like that and last but not least...that creature becum the apple of ur eye!

Wonderful isnt it?

Well aku ni suke sangat exagerate mende yang bukan2. Ok..ok. Aku sebenarnye baru watch this documentary kat Channel National Gegraphic: In the Womb. It's about how the baby is created and grows inside ur womb. Miracle ok! Masa tgk tu tibe-tibe teringat kisah Al-Quran akan kejadian manusia. Oooowhhh Insaf seketika.

Tp memang x bleh wat ape, sbb aku memang giler kan budak. Saaannggaattt ok! Sampai aku sanggup wat part time baby sit so i can be near to kids. So anyone nak aku baby sit, please refer to SweetPea Pumpkin Business column ok.

Tadi aku tgk documentary tu dgn MIL. So banyak gak cite yg MIL cite masa deliver Mr Rasaksa and adik2 nya. Waaaa kuat sungguh MIL ni yek! And funny gak cite MIL masa deliver anak2 die. Thanx for sharing mama, ur menantu soon gona have her own too. =D

Rasa macam nak ade baby malam ni gak!

" Jom dear wat baby malam ni??? ".....hehehe

Aaaalllaaaaaa Mr Rasaksa xde malam ni. Out station!...Huuuuu~ T_T

Malam ni xde la bolster with 2 hands and legs....Borinkksss =(



Repeat National Geographic: In the Womb is on 5th May, but i forgot the time.
.

Monday, April 26, 2010

I'm suspected

Assalamualaikum,

Aku rasa nak tergelak pun ade dgn keletah kawan2 nih.

Aku tersangat la x sihat sebab kepala adelah Weeeennnggg!
Maybe sebab aku rasa banyak sangat kopi pekat masa nak buat tiramisu malam sebelumnya. And bangun pagi terasalah amat sengal and bengap di kepala. haaaa suuudaaahhh! Tp ku gagahi jua melangkah kaki ke ofis. Sbb nye aku syg nak amik cuti n mc byk2. Lagi pun company aku nak pindah so kene la bersiap ape2 yg patut.


Ini lah die status aku tulih kat FB...and result die klakar okaayy!

Korunk ni,..aku just pening2 n flu je. Bkn nye pegnent pun!
But if I'm pregnant I akan share the gud news with all of u ok.

And me expecting TWIN. Even most of sedara sebelah am pun mention, we gona get twin. But dun know which born! =p



.

Friday, April 23, 2010

I'm moving out..

Assalamualaikum,

Keadaan kat ofis now macam tongkang pecah. Dari receptionist area, to technical dept, boss room, finance dept, sales dept and last but not least PM dept sume nye berselerak, penuh dengan kotak2. Ooohh ye, ini adalah activity kiteorg for this week n nextweek utk pack stuff and move out. Yess we are moving out from old ofis (MCB Plaza) to new ofis (beside The Atmosphere, Sri Kembangan). Jauh gilos kan location ni. Tp dekat dengan Putrajaya, which is our GOLD MINE!...ngeh ngeh!

So semalam boss bawak sume BDs pegi new ofis. Kiteorg nak tgk keadaan ofis baru and how are we going to decorate it. Mean here, kiteorg tgh nak wat decision for interior design.

Not bad..ofis baru sangat luas. And dekat dengan rumah MIL kat Kajang. hurrmm strategik. But huuuuu~ pas ni xde la lg pegi n balik from ofis dgn Mr Rasaksa.

Jom kite tgk my new ofis nih...and maybe you all can suggest ape nak taruk kasi nice n happening. My boss punye ofis theme is "FUN AT WORK"...




Ini merupakan ruang ofis kami - BD's & MarComE



Ini plak bilik bosses..


Dan yang ini aku...gewdiks di ofis baru! =p


Officially menapak di new ofis starting on 3rd June 2010. So u pepels wont see me much around KL area anymore. huhuhu

Lepas ni sure rindu pasar blkg The Weld, rindu masakan makcik indon kedai bawah, rindu food kat Ambank, rindu cheese nan kat Nagasari..huuu and rindu nak mengular kat BB.

Ofis baru, huuuu~ ade JUSCO je n Pasar Borong....ape KKEEELLLAASSSS??!! (over dah makcik ni!)


.

Thursday, April 22, 2010

Bone Density Check-Up

Assalamualaikum,

Ni nak cite plak pasal kesihatan tulang.

Ade di sini yang x minum susu x? And to saper2 yang minum, bape kali sehari?

Ari tu ntah bile after ofis hour, me and Mr Rasaksa pegi ke MidVal untuk berjumpa dengan ayahanda. Ye la kan. Dah die kate aku wajib datang jumpe die sebab nak bagi sesuatu so sure la aku kene pegi. Lagi pun aku rindu bangat sama ayahanda. And seperti selalu kalo ayahanda datang mesti la bawak makan tempat best2. So bermula la sesi berangan-angan aku nak makan kat Tony Roma's,..then San Francisco Steak House...but at last kiteorg ber-3 menapak gak kat Sushi King. Ayahanda tingin nak makan Salmon ghupenyeee.

Olryt back to the original entry title,.. after sent ayahanda back to his hotel. Kiteorg g merayap kat Jusco kejap. Kami nak cari Beday Kek untuk Mama Mr Rasaksa. N x semena-mena ternampak la Anlene tgh wat promotion BONE DENSITY Check-Up. So aku pun xnak la melepaskan peluang ni. Nak tau jugak la kan kondisi tulang aku cam ne. If I'm planning for pregnancy kondisi tulang (kandungan kalsium) adelah sangat penting untuk mummy and baby (ooh sila jgn sangka saya pregy ok!).

Alhamdulillah, selesai je check bone density menggunakan mesin khas die aku di arah ke next counter utk sesi khidmat nasihat penjagaan tulang. Based on the result, kondisi tulang aku sangat baek. Masih di paras selamat. And die cakap untuk memastikan dan mengekalkan tahap kesihatan tulang yang baek haruslah minum susu anlene 2 gelas sehari dan sentiasa melakukan senaman.

Perempuan mudah terkena penyakit osteoperosis, di mana pada jangka hayat tertentu hormon semakin berkurangan dan tulang mudah mereput. So mudah la tulang nak patah. Terlanggar je ckit..kruukkk! haaaaa sape nak jawab. =p


Result of Bone Density Check-Up


Minumlah susu Anlene...and seangkatan dengannya!


Sooo to all the ladies out there who read my blog, please do drink 2 glass of milk everyday. And do inform ur other frens too.


.

Wednesday, April 21, 2010

Xtvt Suami Isteri...18SX

Assalamualaikummmm *nada berbisik*

SSSSssssshhhhhhhhh.....jgn bising2. Entry kali ni sangat sensitip.
Hanya untuk bacaan 18 tahun ke atas sahaja....

*masih lg dlm nada berbisik*

Okkkaayyyy...korunk dh ready ke nak tau ape kisahnye kali ni..
Mehh sini rapat2...jangan kasi ruang...
Depaaannnn lagi until kaver entry ni dari penglihatan org len...








Oraiiittt...let me continue...





Al kisahnye semalam..after sejam trap dalam jem maka kami pun tiba di rumah. Rumah kelihatannya kosong dan gelap. Huurrmm mama x balik lg ni,..mesti bukak tender! Aku tersenyum! Terbayang saat berdua bersama suami. hehehe. Dengan tenang nya kami berdua melangkah masuk ke rumah. Hati tersangat la bahagia..

Hoooyyyaaaayyyyy....rumah kosong. Dalam hati kami dah berangan-angan nak melakukan xtvt bersama....ehem...ehem...korunk jgn gelojoh ok. 1 by 1. Kami belum memulakan langkah. =p Sila ikuti turutan...

Oleh kerana kami berdua kebusukan..maka haruslah kami mandi dulu...biasa la kan. Sebelum melakukan xtvt bersama haruslah mandi dulu, kasi bersih dan wangi. Yang aku peliknya, selalu aku yg di suruh mandi dulu. And punye laa liat nak suh Mr Rasaksa mandi dulu. Green Orge memang cam tu!=p Tp kali ni, Mr Rasaksa terus je g mandi tanpa di suruh. Waaaa mimpi apekah Mr Rasaksa ni...orrr...hurrmmm

After dua-dua dah wangi2...and Maghrib masih lagi bersisa maka wajiblah Mr Rasaksa mengimamkan solat kami. Sememangnya kami sentiasa solat jemaah bersama kecuali waktu subuh je sbb rush nak g keje. ghhheee =D

Setelah selesai bersolat...maka xtvt bersama pun bermula.


Jeng...jeng...jeng...jeeeennnngggg

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

"Baby baring kat sini dulu tau",..arah ku dengan lembut sambil meletakkan bantal busuk ku di kepalanya.


Die pun dengan relanya meletakkan kepalanya di bantal busuk itu dan selamba menadah mukanya untuk di usap...Maka aku pun memulakan langkah..


Dan akhirnya kami...






























Taaaadddaaaaaa...



Haaa ini lah dia xtvt kami suami isteri semalam...

Produk adelah dari Mary Kay (hantaran Mr Rasaksa to Me)
Kulit terasa cekang je...



So kalo ade sape2 nak endorse kami untuk produk kecantekan suami isteri... boleh lah kirimkan email anda....wakakaka (buuwweekkk)


Tonyt....ermm nak buat ape ekkk??!! hehehehe

Mane bleh cite kat korunk...=p
.

Tuesday, April 20, 2010

Bahagiakah Aku??

Assalamualaikum,

Bahagiakah aku??....huuuu, drama giler tajuk entry kali ni kan.
hehe..actually xde pepe pun. Aku sebenarnye tersangat lah bahagia kerana telah pun memjumpai cable phone aku. Yyyeeesssss! =D So entry lepas ni bleh la den buh gambar byk2 ok.

Tapi....

Bahagia ke aku? uuuwwaaaaa T_T xde CHAN la nak dapat camera from Mr Rasaksa. Sure die akan cakap, "Haa dah jumpe cable wat pe nak bazir beli camera plak. Ari tu nak sangat phone camera". Aiiiyaaakkk! Harus lah tidak bersuara..hohoho

So ini lah die cable yg temporarily lost ari tu..hidden sumwhere in my lappy bag. Adieh..tp ari tu dah search banyak kali. Siap tonggeng2 kan beg tu lagi. Tp xde puunngg! Now alhamdulillah dah jumpe..and sedikit menyesal kerna terjumpa kerana kes penjumpaan ini telah melenyapkan impian utk memiliki camera cute...


Ke manakah ko menghilangkan diri??



I'll will cont bloging wit some updates from my HP ok...
.

Monday, April 19, 2010

Watching Series..

Assalamualaikum,

Lately rasa borink sgt. And rasa nak khatam series balik. Dulu masa duk U, asal balik je sure mengadap series. Dari cite jepun, korea, english n more. Giler addict!
Cume Taiwan je I x bape gemar nak layan sbb cara lakonan die sangat control cun n poyo!

So this the most feveret series I ikut dulu, which i was thinking nak collect tp malangnye until now x tercollect. Hopefully ade reader yang nak share this collection.


1. One Tree Hill (Season 1 - Season 7)


2. Grey's Anatomy (Season 1 - Season 6)


3. Private Practise (Season 1)


Dalam my HDD ade Grey's from season 1 until season 4. OTH x sempat nak load masa kat UNITEN dulu. For private practise, susah nak dapat ms tu coz masih baru. PP is derive from Grey's when one of the doc (ex wife McDreamy) moved to a new private medical practise.

Kalo ade sape2 nak sedekah series ni kat saya..sila mail! =p


.

Saturday, April 17, 2010

OOO Penniinngg

Assalamualaikum

Wat u can get from the entry title?? guess...guess! =D
hehehe...okay okay...let me tell u!

1) Oooo Pening = bleh jadi aku pening skrg...hohoho *gelak santa clos*

2) Oooo Pening = Opening!!..cume aku tambah byk ooo je! ngeh ngeh

So which one is right??...xmo guess dah??

Well dua2 tu betul. Aku pening utk opening another website.
Remember I mention about The Bacery Club?? So this is where it's gona begin.
Now aku tengah cari member2 nih. Yg suke makan2. And suke g tempat makan2 sama ada baru atau lama. Anyone?

Aku dh wat blog ni and die punye Entry just "UNDER CONSRUCTION". Aku tgh cari design yang sesuai utk blogskin aku nih. Soo kinda sibuk cari design2. Tp tu la, banyak giler sampai aku xtau nk letak yg mane satu! Sengal! Sume nye cantek2 belake..

Ok laa...adios! Tunggu my new blog upload ok!

And I rs cm nk request camera laa kat Mr Rasaksa utk bloging ni (padahal just hilang cable phone je nak transfer gambar..buuweek!)...agak2 nya die layan x permintaan aku? hoho *pejam mate rapat2 sambil doa mintak kat ALLAH murahkan rezeki Mr Rasaksa dan tempiasnye ke aku..kehkehkeh.

AMIN kan ye u olll...=D


.

Adinda Bosaannn...

Assalamualaikum,

I'm Blur aaaaannnnnnddddddd Blank...*sigh*

Aku sebenarnye borink duk umah petang ni. Pg td sibuk2 ckit la sebab ade kenduri sepupu Mr Rasaksa kat Dewan Tan Sri Dato' Mahfoz, dkt ngan area Kementerian JKR Jln Salahuddin.

Ingat after kenduri tu nak ajak Mr Rasaksa gi merayap. Tp xtau nak p mana and nak wat apa. Dengan pakai baju kendurinya maka aku pun abaikan. So straight way home, x singgah mana2 pun. Ckp ngan Mr Rasaksa ajak p pekena cendol kat UNITEN. Die pun ok x membantah.

And tetau je ujan.
Mr Rasaksa cakap, "Alaaa ujan plak. Baru nak ajak p makan cendol td."..
Adakah ini ayat untuk menyedapkan hati...tawakal je la!

Masa ujan td, a few time blackout. Adieh! Terasa sengal yaa amat. Nak update blog pun x bleh. Tp memang x bleh nak update pun. Sebab....my cable tu x jumpa2 lg! Where is that bloody cable?..huhu =(

Maka dengan itu entry tiada gambar menarik ok. *sekadar mengharap ehsan google*

So kesimpulannyeee,..ade harapan la aku terus menapak kebosanan kat umah nih! Aaaarrghhh sengal lg!..

Aku bukan ape,..kadang2 tension gak 5 hari weekdays and 2 hari je wekens which is x rase pepe pun weken. Aku faham Mr Rasaksa bz gak kat ofis n aku pun keje gk. Just hope that weken we can spent time outside.

Pelik gk la kan. Dulu2 sanggup kuar bile2 pun x kesah..hangout sampai subuh pun xpe. Now dah kawen?? dukk umahhh je. Boooorriiinkkk!

Owwhhh KANDA aka Mr Rasaksa, tolong la bawak ADINDA merayap2 jauh dr kota larangan Istana. ADINDA nak amik angin segar diluar sana..Bukan ADINDA harapkan hidangan santapan atau hiburan cukup la sekadar KEKANDA sebagai peneman dan penghibur adinda!!

ok...i kno..u oll dh turn to greeenn! Sila muntah.


Jap lg haruslah bersiap sedia utk badminton....itu je yg termampu! hohoho



.

Wednesday, April 14, 2010

2 Face..

Assalamualaikum,

Waaa malasnyee aku skrg ni ek. Update blog pun dh jarang2. Xde cite kah? Hidup ni terlampau bosan kah?..OWWWHHH TIIIDDAAAAKKKKKKK!

Actually xde bosan ape pun, byk je nk story-mory. Haaa ni ade nk bebel ckit la ni,..
It's about 'Silent Reader'. I dun want to pin-point kat sape2..just nak pesan-memesan je la.

I believe some of my silent reader are my frens and some of them I can consider as ___________ (what ever u wana call urself!).

U wana know what the purpose of me blogging? Nak tau?...Naaaak keeeeww??

Aku blogging utk memember yg baik selalu tanye pasal aku, tp kadang2 aku x sempat nak reply pepe..so aku ckp "bace blog k!" =p (maacamm femes! buweekk)

And nak di jadikan kesah, ade jugak silent reader yg sibuk-menyibuk g hebahkan2. Cerita gitu gini kat luar sane tu...adieh! SIBUK LA KAU... Kalo cite baik xpe la gk kn...Aku bab baik2 ni xde hal nk share, tp jangan la kau pegi jaja cite x baek plak! Rasa nak lutu je kepala die nih...Ngadu2 plak!

So please ek, what ever story mory cukup la sampai di sini. Kalo rasa x pueh ati kat mano2...sila tinggalkan komen di sini yaaaa.

Tolong la jangan cakap2 belakang ookkaayyy! Aku dah rasa ade back staber kat sini, gunting dalam lipatan, duri dalam daging, talam 2 muka aka 2 face. haaa ape lg ...

Kalo ko nk ckp2 belakang x effect hidup org len xpe,..ini dh kire menjejaskan!..
So tolong jaga sikap itew ok!

Aku pun silent reader gak, banyak blog aku baca. Tp aku x penah kecoh2, nak kutuk2 ke ape ke..Aku respek kat bloger2 ni came out dgn mcm2 kesah. Tp aku baca cukup utk diri aku n mende baik, info bagus aku share ngan kawan2. Tp cite buruk aku wat pedoman utk diti sendiri.

Tp kooo...aku xtau ape motif..Aku baca gk blog ko tp aku x sebuk pun nk intefere private life ko. Ko okay ke..Kay-O ke...pedulik la. Aku x sibuk nak kecoh, eh XX nak tau die kan bla bla bla...n tau tak XX die ni dah bla bla bla...adieh!

Soooo Pleaseee ok...just read it here n leave it here. Tp kalo nak kecoh masuk UTUSAN ke, BH ke,..Metro ke...aku x kisah! ON..


.

Friday, April 9, 2010

Girl's Hang Out

Assalamualaikum,



Tomorrow plan to hangout with ma girls..or culd be girl. Doesnt matter as long hangout. Time ni la nk bergosip2 bagai kn. So it's gona be me, eila n alin. Hopefully alin can make it. My Kazen Aina cant join me tomorrow since she already booked by her fren to watch football match tomorrow night at Stadium Shah Alam. Of course la Stadium kn, xkn kat Kompleks Renang plak! =p

Plan nak g jalan TAR esok, nak tgk barang2 utk wat bunga manggar for Eila's Wedding. Dont ask me when, sbb tuan punye badan pun x confirm lg the date. Since it's gonna be like "taaaaddaaaaa!..I'm gona get married Zihan" from Eila's mouth (which I hope Eila wont do that..or wish that I'm not pregnant at that time to help her), so better I prepared myself. Bcoz I've promise her to make a very nice Bunga Manggar. DIY ooccaayy! Wana make like sakura flowers!..hehe

Then Eila also wana hunting her barang hantaran. So it's gona be great to walk there. I also need to find baju sopan to fit Mr Rasaksa's Baju Melayu, soft yellow & grey. eerrghhh $$$!

And I planned for us to have lunch/dinner at Delicious KL this SAT. I suke lepak kat Delicious ni. Sesuwai utk girls hangout...and daatiinngg! 1st time masuk Delicious ngan NINA kt OU. Then Delicious Bangsar ngan AS. Last Delicious MIDVALLEY ngan ALIN. haa kat Midval ni a few time gk la..n slalu ngan Alin je. And this time nak experience Delicious KL kat Jalan Tun Razak...

Ooo ye,..to KYPM Girls...Jom hangout bile2 nak? weken ptg?



.

Thursday, April 8, 2010

Adekale tau..Adekale taktau..

Assalamualaikum,..

Ntah ape-ape kan tajuk entry nih..Tp memang pun! I dh xtau nak hupdate ape. Pasal kahwin ari tu nak gak cover tp...xtau mane nk start. Xtau ape dah nak cite kat korunk.

Ramai gak yang tanye how's life after marriage,..

Nak jawapan fairytales ke??..like "Happily Ever After" ??
Or reality truthful answer from my own story of fairytales?

Haaa sure la nk yg betui kan...tp I cant reveal everything as It's so called RAHSIA rumah tangga. ghhhheeee =D *Big Grin*

Now aku tersangat la borink...baru abis wat proposal. So ngadap mende ni jap.

As u ol tahu, I baru je 1 bulan lebiy ngan Mr Rasaksa. So perubahan tu amatlah ketara.

Dulu kalo nak g keje, kul 630 aku baru bangun! Now kul 630 tu dah kene siap ready nak kuar dr rumah. Sbb Mr Rasaksa masuk opis kul 8.

Kalo dulu, aku nak g keje aku iron baju aku je. Now aku kene make sure baju Mr Rasaksa turut ber'iron'. Owwh Mr Rasaksa kalo iron baju 2 min je. Cant imagine how the shirts look like.

Ape2 hal pun kene dahulukan die. Sib bek la breakfast my MIL yg siapkan. Kalo x,..huhu x bfast la jawapnye anak die ni. But x lame lagi famili in law akan mengerjakan umrah selama 12 hari...Gulp! Abih laaa...aku kene bangun awal pagi untuk
siapkan bfast Mr Rasaksa. *jom sayang..kite beli cereal, milk, egg, bread...=)*

Tp ok la, Mr Rasaksa ni adekala nya being helpful gak. And adakalanya annoying gilaaaa... Well that's my Mr Rasaksa!

Tgk la cm ne nanti,..kalo ade cite best2 akan di uploadkan la kat sini...kalo x, cite basi je laa! =p


.

Wednesday, April 7, 2010

My Wedding Storybook..

Assalamualaikum,

Based on the entry title, actually I'm still waiting for my wedding storybook by The Clique Picture, Mr Azzaharry.

Ramai yang dah tanye2 mana my wedding album. My famili in law, my frens n others are keep on asking the question. But I'm sorry, my photographer is still doing his best to produce best wedding storybook for me.

Sooo peeeppss, tunggguuu sattt naaa! hehehe

Hari ni die dh email mintak persetujuan I.
So this is his sample of artwork below.


Gambar-gambar ni merupakan our childhood time, Mr Rasaksa n Me


This one I dah Crop.


Haaa baru 2 pics je,..dah rasa teruja kan nak tgk yg lain2 nya...

Cant wait for it to be done and mail to me....


Oowhh ye, jap lagi nak g jumpe papa kat midval.
Papa cakap, "If you want it cum and see me...Wajib datang!".

Huurrmmm ape mende kah itu?? Adekah dinner at Tony Roma's tonyt? hohoho...

And malam ni nak celebrate beday Mama, my mother in law kat rumah.

huhu...I kene rushing here, there, everywhere....pick my hubby, go to midval, find present, buy cake, dinner with papa, rushing back home, celebrate mama's beday..then only I can do my work...

And what is that?? ZZzzzzzz of course! =P


tata..
.

Kesefahaman & Keserasian..

Assalamualaikum,

Hi readers,..kali ni nak share article ni wit u ols...

Perkahwinan bukanlah sesuatu yang sentiasa sempurna. Hidup dalam alam rumah tangga memang banyak cabaran dan rintangan untuk dihadapi. Oleh itu, sebagai manusia yang normal adalah menjadi tanggung jawab kita mengenali secara dekat pasangan masing-masing.

Biar apa pun terjadi, kita seharusnya prihatin dengan pasangan, jangan hanya nampak keburukan semata-mata.

"Setiap pasangan mempunyai kekuatan dan kelemahan masing-masing. Justeru, titik persefahaman dan keserasian perlu dicari agar rumah tangga yang dibina atas dasar rasa hormat-menghormati dan sentiasa aman damai," ujar Profesor Madya Dr. Haslee Sharil Abdullah.

Beliau yang merupakan Pensyarah di Jabatan Psikologi Pendidikan, Fakulti Pendidikan Universiti Malaya memberitahu, hal itu penting dalam menjaga kerukunan dan keharmonian rumah tangga.

Katanya, daya tarikan antara pasangan adalah perkara asas yang boleh menyatukan dua hati.

"Jika hati sudah berkenaan, tidak kira apa pun keadaan, cantik ataupun sebaliknya, ia pasti memberi keselesaan kepada kita," katanya.

Oleh itu tegasnya, isu penampilan adalah asas penting yang harus diberi keutamaan dalam menjaga keharmonian rumahtangga.

"Daya tarikan dan penampilan seseorang adalah subjektif dan mengikut cita rasa masing-masing,

"Namun sebagai pasangan, kita seharusnya peka dengan kehendak pasangan kita supaya si dia tidak berubah haluan," ujarnya.

Katanya lagi, perkara itu mustahak bagi mengelak salah seorang pasangan berubah hati dan mencari keseronokan di tempat lain.

"Biarpun ia nampaknya kecil, sebenarnya ia memberikan kesan yang besar dalam hubungan suami isteri," ujar beliau.

Katanya, sekiranya perlu ubah dalam penampilan diri, ia tidak menjadi kesalahan demi hubungan suci yang telah lama terbina.

Dalam pada itu tegasnya lagi, dalam menangani pelbagai permasalahan, komunikasi adalah penting dalam menyelesaikan kemelut yang melanda jiwa dan perasaan.

"Dalam keadaan ini, mereka mestilah meluahkan segala yang tidak berkenaan dari hati ke hati, jangan memendam rasa kerana itu bahaya,'' kata Haslee.

Namun, beliau mengharapkan pasangan agar sentiasa berdiplomasi dalam menegaskan sesuatu jika terdapat perkara yang tidak puas hati.

"Tidak salah menegur pasangan kita, tetapi biarlah kena pada caranya supaya tidak terguris perasaannya.

"Tegurlah secara lembut dan berikan dirinya peluang untuk berubah ke arah yang positif ," ujarnya.

Beliau memberitahu, setiap masalah ada penyelesaiannya. Jika kedua-dua pihak boleh berunding, pasangan yang bermasalah usah terus berdendam dan tidak mengungkit perkara lama.

Beliau menjelaskan kesan penceraian ke atas keluarga dan masyarakat amat banyak dan dari segi jangka panjangnya amat buruk.

Jika institusi kekeluargaan sudah pincang akan berlakulah pelbagai gejala kurang sihat.


Article by UTUSAN


.

Friday, April 2, 2010

I ♥ Dessertsss

Assalamualaikum,

Malam Rabu 2 ari lepas, I made a tiramisu for Mr Rasaksa punye project jual2 kat Ofis. Before this I wat tiramisu bekas besar2. And this time Mr Rasaksa request buat bekas kecil supaya senang nak jual. For ur info, nak wat tiramisu ni memang mahal ckit. Die punye cheese punye la mencekik. adoiii...

Malam masa buat tiramisu tu mama being so helpful. Sume barang untuk wat cake mama keluarkan. Terasa menyusahkan mama plak. But THANX a lot ya Mama bagi Zihan gune barang masak mama. And after that she also helped me washed all those stencils that I've used. Aaaahhh terasa sangat segan. Kalo my mama sure die dah jerit2 biarkan org len kemas mende yang aku sepahkan...

Tp tu la semalam lupe nak candid gambar tiramisu bekas kecil..




Gambar2 ini ehsan dr google images ok... =)

Huuuu terasa berdebar sebenarnyee ni...
Agak2 laku x?..Baper la agaknye price yang Mr Rasaksa tawarkan...

Ooowhh before I forget, X lame lg I nk launch new blog called "THE BACERY CLUB". This blog is related to Foods, Desserts and Recipes. I pun tgh nak cari kawan2 untuk form a makan2 grup. Concept die, this group akan set 1 tempat utk makan2 on weken sambil2 tu bergossip laaa. Then I akan wat review. Kalo g ramai2 ni senang ckit nak explore 1 resto. Sbb masing2 boleh order menu yang berbeza and masing2 bleh rasa. So anyone nak join?



.