Sunday, May 30, 2010

Rewind...

Assalamualaikum,

I'm just coming back from my AyahChor house. Not so far away from Kajang. Petang2 xde wat ape, and borink...So I decided to spend my time there with my cousin's doter & son. My niece n nephews are soooo cute n notty...N had fun to hear they screaming here and there,..running everywhere and giggling...aaahhhhh sooo wonderful.

Tomorrow is my 9th weeks. Lame lg ni nak tunggu fresh bake from oven...hehehe. Oooh yess, ari jumaat cuti wesak ari tu kiteorg sume kuar shopping ptg tu and malam layan movie SHREK, huuuu T_T final episode. Cediy nyee past ni xde lg dah sweet green monster appearance. Tp xpe, ade Toy's Story...yay! Dari dulu suke tgk cite2 kartun ni, lawak spastik die memang x bleh blah! *Big Grin*

Opppss yep...cont cite shopping. Thanx so much tu mother in law, beliau telah beli kan saya beberapa helai baju maternity. Saya mengadu manja pada nya yg suar jean saya dah x muat...maka jeng..jeng...jeng....dapat mcm2 from her. Oowwhhh Thank you so much mama. Feel so LUCKY became her Doter In Law. Malam tu pun movie ramai2 dengan mama skali...

Now cont plak based on entry title,..cite ini suday ke laut pun. Rewind episode is where, masa kat umah Ayahchor telah pun menayang semula video dr handycam nye Majlis Perkahwinan saya dengan Mr Rasaksa. Suddenly....my tear drops! Nice to look back all those moment...The moment where Hubby & Wife are Bond in the name of ALLAH. The moment when all Dad-Doter's Responsiblity becoming Husband-Wife's Responsibility.

And saya tetiba teringat pesanan seseorg,

" Along, ingat pesanan ni. Apa-apa pun selepas sah ijab dan kabul maka suami kamu adelah segala-segalanya. Kamu kenalah dengar dan patuh pada kata2 nya selagi mana tidak terpesong. Jadilah org yang paling kanan di sisinya. Hanya dengan redha nya baru kamu boleh cium bau syurga."

Air mata menitis di saat ini....


Adekah aku hampir dengan impian ku...atau semakin jauh aku dr sesuatu itu?




.

Thursday, May 27, 2010

Dinner Kuali Merah...

Assalamualaikum,

Owwhhh jgn di sangka tiada kuali merah ok...and kuali merah ni best!

Actually org yg bertanggungjawab mengenalkan saya dgn kuali merah ni adelah En Aru (Shila's Hubby). Di dalam forum KYPM die menyatakan, yg Redwok ni best utk steambot.

Last week me and Mr Rasaksa pegi try that place and tempat die x jauh pun dari rumah kiteorg. Owwhh I lupe nk snappy surrounding die, but it's ok u always can visit here ::REDWOK::. And kalo di lihat pada menu2 nya memang best. nyumm nyumm.

Well redwok ni restaurant chinese muslim tp ade menu campuran THAI and KOREAN ckit. Malam tu try somtam die...fulllaamaakkk!! Terangkat habis..and die jugak ade buffet steambot which I x cube lg. Mr Rasaksa cakap tunggu famili balik dr umrah dulu la, then baru best makan steambot ramai2. So u all bleh try Steambot (RM22 per head) or Korean Sizzling Steamboat (RM28 per head).

And ari selasa yg lepas pun kiteorg pegi lg, kali ni dengan mama and adik2. Siap terserempak lagi dgn kawan sekolah Mr Rasaksa. Tp memang selalu je terserempak ngan famili ni...

So later nk try mane lg ek?...mane2 yg korunk nak suggest?

Ini je yg sempat I snap malam tu..


Ni la som-tam...Thai Salad!


Sangat enjoy tgk Mr Rasaksa makan Ns. Grg. Thai..


Ni plak Beef Kueyteow Sup...


.

Wednesday, May 26, 2010

Sume dah besar..

Assalamualaikum,

Aiiyoooo...deyy! Baru je masuk 2 bln, tp sume dh x muat. Alaahhaiiii..

Ini adalah emergency alarm utk Mr Rasaksa, bahawasanya Isteri nya ini perlu SHOOOPPPIINNGGG! *big grin*

Last night, mama ajak makan kat luar. So aku pun ape lg bersiap la. Since aku terperasan yg perut ni nampak kecik so aku pun sarung la jeans. Skaliiii amikk koo...dah x bleh nk button..hohoho! Dh ler suar terhad je ni...tinggai tracksuit ade laa...and kalo kate suar len pun, sumenye slim2 je. Adieh! Yg part x best tu, bile aku ngadu kat Mr Rasaksa, bleh plak die suh aku pakai je kain batik. Eeeee gerammm je, rasa cm nk kiss kiss je sampai lebam...huhuhu.

This weken ingat nk p carik suar stretchable skit. Mudah!..Lg pun nak g office lg..mane nk kene jumpe client lagi. Hurrmm x pun beli maxi kan, lg mudah. X payah nk sarung suar bagai....

Now breast pun dh rs makin membesar, sure nak kene cari bra baru plak ni. Bontot pun membesar gak. Ooowhhh keadaan normal bile anda pregnan. Ape lg nak besar ni??..Haaa tunggu aku besar kepala plak...mintak hubby aku macam2,..wakakaka. Mau die pelangkung aku patbelas kali..klekung!

Sekarang ni aku suke makan mende yg masam, pedas, manis...mcm tomyam, asam laksa, rojak buah, dan ape2 jua yg seangkatan dgn nya...

Owwhh mlm ni terasa nak makan tomyam...tp abah balik mlm ni! Adekah Mr Rasaksa akan ke kedai itew utk tomyam feberet ku??...huhuhu

Next week dh start checkup schedule aku, on 2/6/2010. Mcm mane lah keadaan little sweetpea kat dalam ni. Mama x sabar nk tgk syg. Ni yg mcm nk suruh mak aku g kidnap ultrasound machine kat spital ni...sewa ke!...ade x?...hohoho


orait...till next time..


Ps buat sweetpea: x sabar mama nak tgk degupan jantung mu syg...=)


.

Friday, May 21, 2010

Lagi lagi award...

Assalamualaikum,

Yaayyy dapat award lagi...dis time from Mrs Dalie, my kypm fren.



1. Copy award kat blog
- done

2. Buat ucapan kepada pemberi award dengan penuh perasaan sekali tau
- Buat Mrs Dalie, thank you so much for the awards. Not to say that I'm nice...but thanx anyway...=D


3. Apa yang bermain di fikiran korang sekarang ni?
- Mane nak cari rumah nak wat taska nih....and nak makan ape ek untuk baby malam ni. *gghhheeee...big grin*


4. Apa nama samaran korang
- Sleeping beauty...lalala =p.
- Most panggil Zihan, sedara mara panggil CT, name chat pu3_cleopatra! =)


5. Berikan 3 orang yang korang sayang
- famili...Mr Rasaksa...My lil sweetpea in my tummy...=)

6. Panggilan untuk si dia
- panggilan selalu B or Baby..pas ni xleh dah..kene tukar.
- panggilan gatal2...kanda...tym ni rasa geli geleman..wweekkk!
- panggilan time marah....AAWWWAAAKKKKK!! =p
- panggilan blog...Mr Rasaksa / Pumpkin (sbb dh debab ckit)

7. Hadiah yang korang impikan dari seseorang yang istimewa
- Bersama hingga ke syurga...aminn~

8. Blog yang korang suka visit
- Yg ade dlm list...and certain dalam favourite list.

9. Tag award kepada 15 orang yang korang nak tag
- sape2 yg baca ni sila tag diri sendiri k! =D,..you all also deserve to recieve this award...



.

Thursday, May 20, 2010

Best Surprise Ever...^_^

Assalamualaikum,

Wana share with all my peeps here..maybe some of you who in my FB frenlist knew about it.

Cite die mcm ni,..

One day..i rasa x sedap badan sangat. Hati bagaikan berkata2 something. And I feel so curious to know, is it true??

So I get myself this thing...


Masa nak beli kat farmasi rasa cam malu sangat. Rasa mcm ramai yg tgk kat I. huhuhu


Kinda nerves giler masa baca instruction ni kat umah. Even masa kat ofis lg, jap2 I belek2 mende alah ni. Rasa excited sgt..

Dalam hati...how if i'm pregnent??..really2 pregnent!..And how if I'm not pregnent, just late period...how would I feel??..errrghhhh gigilll..

Masa I wat test ni Mr Rasaksa x balik ofis lg. So I pun do my sshew shew test...hehe

And guess what's the result??

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

TAAAADDDDAAAAAAAA....


Yessss...the tester apeared dable line...Mean I'm positive! =)

I dun kno how to describe my feeling at this moment. To know that a little creature is growing inside me. But it's not twin like I wish. huhuhu mungkin belum rezeki utk dpt twin. I feel like wana scream and x sabar nak cite kat Mr Rasaksa ms tu. Just tunggu je la die balik from ofis...



Reaksi Mr Rasaksa die mcm expected tp cam x percaya gak la. He looks kinda surprise but control sgt! =P

Yessss you all peple out there gona be auntie/uncle! =D

And on the 6th weeks I pegi Az-Zahra to confirm my pregnancy. And Alhamdulillah, after do ultrasound the doc said the little creature is in a safe zone! Mean here bukan di luar rahim or anywhere else. Just right in the womb!

Now I wish if anyone nak sponsor i ultrasound machine. So i can watch him/her grows in the womb. hhhheeeeee....*big grin*. I cume tgk Babystrology je to know how's he/she looks like at certain days/weeks.

Today dah 7 weeks plus2.


Pray for me, my baby n Mr Rasaksa ok.


.

Terperap & Basi...

Assalamualaikum,

Alhamdulillah!..hari Jumaat datang jua esok. Actually ari ni saya EL half day, tibe-tibe badan terasa pelik, terasa sangat letih yg amat2. So saya balik umah dalam keadaan shaky...tawakal je la semoga sampai ke rumah.

2 hari lepas me accident, sbbnye saya rasa letih n mengantuk teramat. Sib bek xde pepe.

So ape yg nak di hapdetkan di sini ade lah...

Cerita-cerita basi saya...

Oohh by the way, ari tu dah karang sikit punye baeekkk,..skali kau...x save, haaaa padan muko den! Habuk pun taaarraakkk...

Macam biase lah...kalo cite basi2 ni, mengikut gambar yg terdapat dalam hp la ek..

Laaayyyaaaannnnnzzzzzzzz....

Now ofis I dah pun move to a new ofis in Seri Kembangan. Still remember previous entry yang I letak gambar ofis yg tengah renovate dulu?...Haa ofis tu laa!



Awal2 masuk still xde mood lg nak wat keje. Cume settle kan Tender je. But a week after a new mission is to bring in more business must be accomplished. I cume ade 3 bulan je utk prove it to my boss, kalo x I have to say buh-bye..Adios Amigos Berambusss...siiyyeesss! =S

Aiiiyyoooo…dah start fenink!

Ini gambar masa kiteorg kuar hangout weken dolu-dolu.


See Mr Rasaksa ni, kononnya malu2 nak bergambar


Plan mula-mula nak merayap byk tempat tp last2 stranded kat Low Yat.

Nak beli mende alah ni je...


Tau x ape mende ni??


Ni la dia, printer all in one...Cuma xdak FAX je.

Tujuan nye adalah utk print ape2 document yg dikehendaki and also help Mr Rasaksa utk print die punye paperwork nanti.

After shoping mende alah tu, kiteorg g lepak kat Coffee Bean. Sbbnye ari tu Mr Rasaksa ajak lepak CB tp dh lewat sgt. Unbelievable bile nampak CB jual Red Velvet Cake. Selalu makan Red Velvet kat The Apartment je. Even yg WonderMilk Cupcake pun x penah try lagi. After taste this cake, I would like to compliment The Apartment sebab Red Velvet Cake die paling best skali. Penggemar dessert harus cube ini cake. Sangat tidak muak…

Our Drinks


Red Velvet Cake


Settle bercanda mesra di waktu petang, kiteorg gerak balik. Malam ade sesi badminton bersama seisi keluarga. Sangat menjaga kesihatan ok. And aku suke gak activity berpeluh ni. Dulu g swimming je ngan Mr Rasaksa, now men badminton plak. Mr Rasaksa ade ajak men Tennis…sure x tahan punye, raket berat dowh! Kiteorg pegi tempat sukan yg kat Cheras tu je, alaaa tepi highway pun bleh nampak. Tapi tu la, sungguh meronta-ronta hati ini bile melihat org men futsal. Teringin nak men rembat2 lg. And ping-pong court pun ade. Maybe next time la kot men ping-pong plak.

Lepas je bersukan, kami ke rumah maktam plak. Maktam ni adik kembar mama. Pegi rumah maktam sebab nak amik CD Video Majlis Perkahwinan kami hari tu. Dah siap pun. Yang ni Paktam and famili yg sponsor. Siap import videographer from RTM lg. Thanx to Paktam & Maktam seisi keluarga.


VCD Wedding


My album pun I dah approve for Jerry to printout and arrange in the sticky album.

Huuu bile la agaknye boleh tengok album2 tu. Asyik layan soft copy je...


.

Thursday, May 13, 2010

Entry kontot...

Assalamualaikum,

Hiii...waiting for my new entry??

Soo sorry, a few days I x hapdet ape2 story mory kat sini. Bukan xmo share...bkn xde masa....cume bile nak hapdet je xde mood.

Now pun ade org kecoh2 suh apdet...and ade gak yg bising2 pasal apdet...so cm ne ni?

Nak cite ape ek kali ni??...huuurrrmmmm

Nanti laaa....kite hapdet story...tunggu kite edit dulu ok jalan ceritanya!

Lepas ni bleh baca,..and insyallah lepas ni akan sentiasa apdet. Sebab...my life is change totally...yesss!

I've been rewarded and blessed by ALLAH with the precious gift. Wait aaaaa...soon!


Till then.....

Sunday, May 9, 2010

Suffocated I'm...

Assalamualaikum,

TOOOOOLLLOOOOONNNGGGGGGGGG!

SAYA DAH TERLAMPAU BOSAN DAN RASA TERPERANGKAP.
SAYA NAK KUAR DARI SITU...BUT THERE IS NO DOOR OUT.

SHOULD I DIG A HOLE?

SIYESLY I CANT TAKE IT ANYMORE. FEEL LIKE PRETENDING!
FEEL SUFFOCATED! UUGGHHHHH....

HELP! HELP! I NEED AIR TO BREATH!


IS THERE ANY BETTER PLACE FOR ME?? =(

.

Tuesday, May 4, 2010

Short Entry

Assalamualaikum,

Ni namenye entry singkat...cannot tulis panjang2 sebab nanti ade org report.

After setle sume keje saya update ok!
Saya ade cite best nak kongsi ngan sume org!...

Nak tau ape??...Tttuunnngggguuuuuuu

Ok lahh

Saya nak chow...

Saya perlu siapkan report ari ni utk boss saya. Kalo saya x send by malam ni nanti die turn to GREEN. I dun want him turn to any color at all... huhuhu =S

C yaa,..tata

Monday, May 3, 2010

1st Step..

Assalamualaikum,

Sekarang ni, since cable transfer tu dah jumpe rajin sunggoh I menulih kat sini. Freelance writter to my own blog. Teringat 2 3 blogs len yang x dihapdetkan lagi.

I sebenarnya x sabar nak mulekan my OWN BUSINESS. Which is I'm the BOSS. Tp xtau bile boleh start. Ade org kate it's better try and fail rather than nothing. Luckily my hubby support me to do this. Dah tgk2 certain things laa..

Since I was in primary school did some project selling some sweet stuff like coconut candy, sandwiches, helping my mum selling piza around neighbourhood area and to my school teachers. They luved my mum's pizza and until now keep asking it. But my mum already retired of cooking best stuff ever. I took her place since I bake my first cake, Rich Chocolate Cake. This recipe is from UK cooking book. And since then I'm selling quite a number to my frens. Some of my neighbour also request me to bake a cake which they cant make it nicely for hari raya. Kinda blessed with this gift.

Penah gak masa sekolah menengah dulu. Me n my fren alin after SPM xtau nak buat ape masa tu, kami buat project selling Valentine's Cookies. Oooohhhh yea, I'm watching too much drama at that time, and that is how i get the influences to sell the cookies. The cooky is Heart Shape and got pink sugar on top. Siyes cam kelakar, siap almost hangus biskut kiteorg. But at last laku la jugak...

Now dah ramaikan org buat business nih. Maybe aku pun akan ke arah tu jugak, cume concept die different ckit. Sebabnye aku suke ke arah western ckit. hehe

Another business is DAYCARE. This one high priority aku. Masih dalam pencarian.

To start with 1st step is very hard. For example utk business daycare ni. 1st nak kene cari area, then cari rumah, then kene mintak persetujuan penduduk taman, later make up the house, then furnish the house, buat advertisement, buat open day, buat registration day, lastly baru bleh operation. After awhile, kene bomba wat check up, n jkm too. This is to make sure our place is safe for kids and business running with cert. Bkn just tapak haram ok. huhu...And the toughest part is to maintain ur business and ur services. Belum lagi nak pk modules for kids, meals, activities and so on. So bleh imagine kan how hard is the 1st step...

No matter what, I need to begin with the 1st step jugak. By hook or by crook I need to make my dreams come true coz no one else can help it if I never start it.

Pray for me my frens, so i have a strength to accomplish of what I want in life.


.