Sunday, September 26, 2010

Skodeng die..

Assalammualaikum,

Alhamdulillah! Syukur ke hadrat Illahi di atas limpahan nikmat dan kurnianya dapat saya lihat kebesaranNya.

Kalo di hitung pada tarikhnya, esok genap la little sweetpea/pumpkin 26 minggu. Sekejap je rasa, tup tup dah 6 bulan lebiy baby berhibernate dalam perut mummy nih. Lg 3 bulan dapat lah saya menimang cahaya mata.

Semalam pegi skodeng baby. Alhamdulillah, baby membesar mengikut masa yang sepatutnya. Kedudukan baby sekarang adelah melintang dan sedikit masa lagi kepalanya akan berada di bawah. "baby jgn notty2 pusing menyongsang plak tau!". Kedudukan uri pun ok, berada di atas. So rasenye sume ok setakat ini.

Persoalannya sekarang...apekah gender baby saya?

OR

So i let u all guess ya!


Insyallah kalo ade rezeki lg sebulan nk wat detail scan, to check baby's heart, tulang belakang, bentuk die, growth die and everything la.

Tp tempat nk wat detailed scan x decide lg. any suggestion?

After skodeng, follow my aunt merayap shah alam (umah auntie lili & makyang) and subang (umah arwah uncle arin & nurul). My hubby ade kelas so die x dpt ikut. Makan x hengat punye sampai rasa nak meletup. Jem tu memang teruk, agaknye sume org nak g merayap kan! OPEN HOUSE and aneka KENDURI!..But so sorry kat suciey, cant attend ur rumah terbuka. Kalo xde aral melintang saya dtg bukan time raya ok!

Ari ni akan lepak umah my auntie lg. Hubby still ade kelas sampai malam. Nak ajak g jenjalan pun xleh. Next week is last weken of raya. Hopefully sempat nk g raya umah member2.

And kat umah auntie nanti nak wat Tiramisu lg. Ni my kazen request. They like my tiramisu...ghheee =D

Ok la..nak get ready for kenduri akikah kat Klang. Makan kambengg! waaahhhh nyum nyum...memang menepati selera mengidam hari ini...

daa sume!

Friday, September 24, 2010

Pendek ajee~

Assalammualaikum,

Tak tahu mcm mana nak mula kan bicara. Almaklumlah setelah sekian lama x menulis di sini (mcm la lame sgt!).

Masa kat ofis petang tadi rasa nak share something, tp bila memikirkan ade keje nak kene setle so saya tangguhkan dulu hingga ke malam hari. Now dah malam..sangat malam! (tgh malam dah ni!) rasa sangat letih plak nak bercerita. Nape x tulih awal??! Sebab tadi sibuk menyiapkan tiramisu permintaan Mr Rasaksa untuk jamuan hari raya di ofisnya esok. Lepas ni kalo ade sape2 nak order tiramisu, sila la ek! =)

Mr Rasaksa dh selamat di alamnya. Tido dah makan space saya nih! Selalu merungut kate saya amik space die. What to do Rasaksa, your wife need space for her tummy.

Tengok keadaan Mr Rasaksa, terasa terpanggil plak untuk berada di sisinya. Okay laa u all. Mummy Monster need to rest now. Dah 12 lebiy pun.

I will continue writing again tomorrow.

Na-niteee~...


.