Friday, October 29, 2010

Here goes my weken..

Assalamualaikum,

Waaaa weken yg memenatkan. Seb baik monday x flat. Ade penah one time, weken I x rest langsung. And monday my body letih teramat2. So kene la I jumpa doc, bkn pe risau if effect ape2 kat baby.

Ok back to my weken story.

Last Saturday telah berlangsungnya kenduri untuk in law saya, Mama & Abah akan berangkat menunaikan Fardhu Haji di Mekah pada 8 November ni. Kenduri ni jugak abah kate wat utk doa selamat bakal cucu die skali. Event start kul 11, so for sure la kene bangun awal. X seperti selalu bangun kul 9++ or 10++, ikut hubby.(yep menantu mama abah ni sgt bagus! =p) Since bonchh ni xleh la nak wat keje berat2. Setakat tolong gitu2 je. And sangka ramai tetamu datang, kawan2 mama and abah. Sampai ke malam jugak lahh. Lauk yang disediakan pun sangat banyak ok.

Mama Abah amik katering je,MASTAR. Penah dengar x? Nice wooo lauk2 die. Nasi Ujan Panas, Ayam masak merah, Daging masak Itam, Papadom, Dalca, Jelatah. Then ade satay (ni my cousin bakar, sape nak bleh order. Lebiy sedap dr Satay Samuri!), laksa penang, roti jala, bubur caca, bubur jagung, kuih apom, cucur badak, kuih koci, kek coklat kukus, moist choc cake, marble pudding and cocktail pudding. Haaa banyak x? Kuih2 ni sume sedara mara and kawan2 mama yang bawak kan. Tp rezeki melimpah ruah la ari tu. Sampai xtau nk makan yang mane satu.

So sorry,..xde gambar semasa majlis berlangsung.

** entry half way...to be continue..

On Sunday pulak, my ex-MOH Eila Pinky telah pun selamat menjadi isteri kepada tunangnya Zack. Alhamdulillah! Termakbul gak doa die nk kawen dis year. 24 October 2010 adalah tarikh keramat bagi pasangan mempelai. Now diorg tengah giler wat persiapan sebelah zack plak kat Batam, if I'm not mistaken. Plus, straight away for hunymoon.

My wish to her hubby, "Selamat Membuntingkan Eila k". Hehehe..ye la pn Eila tu x sbr2 nak timang anak sendiri.

Ni a few non-quality pics taken using my phone.



~ time akad nikah, Mas Kawen RM 3..tersasul! ~


~ DIY hiasan dalam dewan makan ~


~ DIY Arch ~


~ DIY GuestBook Table ~


~ DIY Backdrop Meja Makan Beradab ~


~ Meja Makan Beradap ~



~ This is me....~



~ See my tummy...besar x? ~



Urrrghhh selalu lupe amik gambar ngan hubby. Even gambar ngan pengantin pun xde. Camera x bawak..huuwuwuwu sob..sob!

Posto..Posto

Assalamualaikum,

Haaa...bukan pasta eh! Posto...apa itu posto?..Itu surat-leh! (slank cite ahmad albab)

Mail ni arrived this morning. Waaa leganyaaaa...
Actually dh x igt pun pasal ni, padahal papa baru g settle rabu ari tu.

Sengal!



~ official letter ~



Ok nak tau ape kandungan die.

Jeng...Jeng...Jeng


Taaa daaaa..



~ this is what I've got ~


It's my roadtax and insurance laa. Hehehe...pheww!

Actually this mail post by my papa. Die yang tolong settle kan my roadtax and insurance payment. See dah jd binik org pun bapak senirik gak yang tolong watkan. Mr Rasaksa xde mase boleh kuar suke suki, me plak...ehehhe cam biase laa. Lucky dapat papa cam ni! Die dahulukan dulu duit die, tp gune easy payment. Best part is, die offer aku byr bulan2 utk settle kan bayaran tu. Hahahaha x ke kelakar. Kalo org len sure x dpt. Die kate xpe la, x payah byr lumpsum..Lg pun byk nak gune utk persiapan baby. Waaahhh sungguh understanding my papa nih.

"Well, love you so much la papa! Pepe pun Along dah bank in duit papa tu. Dont worry...I'll be fine like you always says."

So setle la sudah isu roadtax ni. Bleh cont drive sesuka hati...

Thursday, October 21, 2010

Preshoot Baby..

Assalamualaikum,

Selamat sudah sesi preshoot baby. Sebelum ni ade wat gak just to know baby's condition and gender. But masa tu kedudukan baby melintang, so x bape nk klear is it bird or flower. So xpe laaa,..redha!

And later after a few weeks rasa nak skodeng skali lg. Since yg lepas x wat preshoot just skodeng je. Now doc kasi preshoot,..wahhh sukeeennyyeee! =)...3D lg and so cheap!

So ini lah die the outcome from mummy and daddy with doc photoshoot.
Masa ni kedudukan baby sangat bagus, kepalanya di bawah. And uri alhamdulillah masih di atas. And can clearly see baby's gender..walamak-katak! Terkejut mummy tgk die punye...daddy plak sengih2 je! Bangga la tu. Anyway daddy cakap, instinct die dah lame rasa it's baby __?__.

Mummy x kisah sangat, kalo tau ni senang ckit nk shopping. Tp tu laa ade org ckp, kdg2 skodeng nampak len n kuar nanti nampak len..wuhuhuhu! Wallahualam. Harap2 kekal gender baby cam ni. Jgn kecelaruan gender udah! hehehe.

Introducing to all of you my baby's face...


~ very peaceful ~


~ sleeping ~


Masa skodeng ni die baik je. X gerak2 sangat. Maybe sbb doc tu laki kot. So die duk diam2. But before this doc pompuan yg check asyik gerak2 je, tendang2. Adekah ini tanda2 anak mummy menggatal?...huhu mintak simpang! =p

But most important My kasen kalah bet 2 times, with me and his wife. Die ckp my baby is ____ but actually it's _____.

Pepe pun...Syukur Alhamdulillah!

Dapat gaji nanti bleh la mummy and daddy g shoping brg baby yg belen2 tu. Dh almost complete actually...

K laa...jom tido daddy! =D

Friday, October 15, 2010

28 Minggu Berlalu

Assalammualaikum,

Minggu ni merupakan minggu yang ke 28. Which equal to 7 months. Alhamdulillah! X byk sangat masalah yang timbul selama 7 bulan ni. Sumenye ok. Walopun sume ok, xleh la take for granted kan!

So ari ni g ante-natal check up kali ke 7. Berat pun dh bertambah dr 62 kilo to 64.5 kilo. Tekanan darah ok. Urine ok. Cume hB still low 10.9. Tu pun ade peningkatan ckit la dari dulu. Maybe pasal semalam belasah kerang rebus byk2 kot. hehehe

Dan ari ni jugak aku kene jab 1 Rubella injection. Selalu kalo jarum masuk je dalam skin terasa ckit. This time x rs langsung. Bagus tul nurse nih! Aku igtkan die x suntik2 lg,..tau2 je done. Die kate skrg x rasa pepe lg. Tunggu petang nanti tangan tu akan rasa kebas2 ckit. Ayoyoyo..jgn la xleh drive plak nanti.


- lenguhnye terasa sampai skrg -

After that gerak g KPMC, sbb nak wat check up and scan to fill up insurance punye form. Ooohh yess, me and hubby dah decide nak amik PruMyChild. Which dis one cover from 18 month until 25 years old. And its included with education saver. Well harus lah plan awal2. Ini sumbangan mummy and daddy utk baby nanti!.

But too bad, O&G specialist die halfday, and the other doc was scheduled with surgery I think. So xleh wat. Then I proceed to Annur which is closed plak! Pas tu alang2 dah dekat g Az-Zahrah, try plak kat situ. After waiting for a while, doc tu refer to specialist but she dun wana to fill up the form unless I further wat follow up ngan diorg. Hhhmmm xpe lah I said. I xnk wat follow up kat situ which need more money to spend. For what I spend a lot when I can get it free. Service die pun xde la beza sgt.

Ni la form yang perlu diisi tu tp still pending.



Insyallah Sabtu ni g KPMC lg skali for check-up and scan.


Wednesday, October 13, 2010

Wajah Kesayangan Beta

Assalamualaikum,

Ehem..ehem..tajuk kali ni agak keterlaluan sedikit. Ade aura2 lagu gitew.

Ini mengkisahkan tentang seorg jejaka pujaan hatiku...sape lg kalo bukan Mr Rasaksa.

Actually nak ucapkan THANK YOU kat die sbb banyak bersabar ngan kerenah binik yg tgh bonchh sorang nih! (x mungkin 2 atau 3..igt tu daddy! =p )

Since pregnant ni memang aku banyak ragam ckit, byk nk perhatian, byk nk manje2, byk nk itu, byk nk ini. Mengade2 tul mak buyong nih! Tp sib bek la, hubby ni melayan je.

Selama pregnant ni..
  • Die la tukang urut belakang bile sengal2 susah nk breathing.
  • Die la tukang sapu minyak bio oil kat perut ni supaya x de stretch mark.
  • Die la tukang bancuh susu (bile2 mumy nak!) untuk mummy and baby.
  • Die la tukang urut kaki bila bengkak x hengat.
  • Tengah2 malam kang kene kacau lg sebab mummy xleh nk tido.

And banyak lg la..

Walau pun adakalanya daddy sibuk ngan assignment and keja tp sentiasa cool layan ragam mummy ni.

Dear Baby (xleh dh gune gelaran nih!), Mr Pumpkin, Mr Rasaksa, Daddy...
Mummy wana thanx a lot to you. Walau pun daddy x boleh provide sume mende untuk mummy, tp mummy dpt rs sumenyee dr daddy...
Muahhss




Thank you for being such a wonderful person, hubby and daddy to be.



Tuesday, October 12, 2010

Bridal Shower..part 2

Assalamualaikum,


Al kisah bridal shower bersambung semula episod terakhir!



Event: Bridal Shower Eila Pinky
Theme: Brown & Pink
Time: 3.30 pm
Venue: The Bakery Sri Hartamas
Menu: Dessert, Various Type of Spagetti, Pink Guava Drink
 


Setelah segala persiapan di buat. Ini lah hasil nya. Tp x brape nak surprise sebab adik Eila dah bocorkan rahsia. Rahsia yg masih tersimpan ialah si Kakak xtau tempatnya di mana. Alahaaiiii...

Majlis berlangsung dengan meriah. Dan di harapkan cik Eila / bakal puan Eila happy dengan apa yang telah di persembahkan. X lame je lg kawan aku sowang ni nak jd binik owang..pas tu boncchh macam aku gak!..hehehe

Meh ramai2 tatap majlis ni....



- antara persiapan kami -


- bride to be with mummy to be -


- x sampai hati nak tayang sexy gift ni -


- with Eila n Frens -


- bridal shower gift -


- the plate deco -


- Me with desserts -


- the Menu was supperrrbblicious -


- berakhir dgn tayangan free p***y masing2 -


 - All of us at Eila Bridal Shower -


- free show from mummy -


Lepas ni...tengok die kawen plak! sob..sob..(touching..)

Sunday, October 10, 2010

Bridal Shower..

Assalammualaikum,

Bersiaran dari Setiawangsa, Keramat. Using my kazen laptop.

Today ade event. So I tumpang my hubby to KL. Malas nak drive. Nanti balik bleh balik same2. hehe (balik asing2 borinnngg..)

My MOH, EILA PINKY is going to get married soon. So we plan this for her. Sue Zir (her sister) becuming the host. I x bape nk larat to handle an event dalam keadaan cm ni (Boonncchiiitt with baby). Even masa wedding die nanti pun I just wat ringan2 je. Cian kat die, I support to help her since she helped me a lot on my wedding day. Namun apekan daya, saya ter"Preggy"...




Ooowhhh I need to be there earlier to help Sue set up the place. My kazen Aina also gona join me...

Hopefully she gona like it...and always be happy!

Cant wait to see her in her wedding dress!...


Friday, October 8, 2010

Dah Oktober ??

Assalamualaikum,

Haiihh dahhh nak ujung tahun. Ari ni dah abish raya. Dah nak abishh 2010. Dah nak datang 2011. Semakin hari semakin mencabar. Dugaan datang x kira masa. Ini lah kehidupan...

Now aku pun dah 7 bulan lebiy bersama Mr Rasaksa. Dah 27 minggu lebiy pun usia kandungan. Lagi 3 bulan kami akan bertiga! yayyy..

Preparation utk baby tu adelah ckit2 tp x complete sepenuhnya la based on the list. Nak tunggu detail scan utk tau jantina baby and condition baby then baru beli barangan tambahan. Now put on hold dulu. Aku pun dah start pk name2 baby utk boy and girl. Xmau name yg panjang2 and terlampau moden. Bak kate mama aku nanti dah tua2 mcm kelakar je bila panggil name ntah ape2 tu. As long baik maksudnya, sedap di panggil dan sesuai dengan baby.

Kalo you all ade name best2 yg start huruf A F Q S Z,..sila2 la share kat sini k!

Dah lame sangat I x berblogging sampai xtau cam ne nak mengarang. Rasa macam berterabur je ni. Spelling sah2 la kan, grammar pun lebiy kurang. aayyoo..

Ramai yang suh update itu ini, but most of the time end up xde mood. Gangguan hormon kot yang menyebabkan aku jd cam ni.

Never mind...next entry hopefuli will be more lively.

And dear...all my dear,..pray for me, baby and hubby ya!

Muuahhsss XoXo.