Monday, February 14, 2011

Anak Dara!..Dara kew?

Assalamualaikum,

Terasa bagaikan anak dara semula setelah selesai sesi 3B(berurut,bertungku n bengkung) semalam. Time kasih kat Makcik Baiti ni, sangat pro die mengurut, bertungku n bengkung.

Urutan die best, terasa sedap dan ringan je badan ni. Kuar sume angin2 and air dalam badan ni. Maklumlaa masa pregnant GEMMUUKK! Org kate bengkak air tu pasal nampak gemuk. Imagin la berat saya masa pegnen 72 kg(pecah rekod!) and now lepas bersalin dah turun 58kg. Tp mission saya adalah untuk turun ke 48kg. 10kg more to dump. But how to loose weight 10kg ni? I still need to eat a lot..I mean A LOTTTT! Because BF really makes me hungry and by eating a lot of healthy food can produce gud quality and quantity of milk(anything for u lil pumpkin!). But people said BF can reduce weight. So nampak gaya nya saya akan ber'BF' dengan jayanya and workout at the same time yg mampu menolong saya untuk kuyus macam dulu balik. Bukan setakat kuyus k, yang penting...paling penting,...ni penting ye kawan-kawan, is to have a FIGURE cam anak dara. Kuyus tp flat x gune k! =p

After bertungku, die bengkung kan I. Ni bengkung style lame2 tu. Yang kain 12 meter pastu lilit2 dr pangkal bontot sampai paras dada. Function die to uplifting bontot tu and kempis kan perut. Phhewww! Paling berkesan kalo perut di sapu dengan ramuan limau nipis, asam jawa n kapur sirih tu. Pakai sampai pagi besok, nak mandi baru bukak. And anda akan lihat,..jeng jeng jeng,..perut anda kempis dr sebelumnya (selepas bersalin perut mengelebeh). Now dah ok ckit la but still need to go through a few painful process to get slim. Biasa lahh nak cantek kene sakitkan. Tp jangan lah sampai menyeksa diri plak.


            From this - - - - - - - - > To this

This is not my pix, taken from Google. Tp kalo nak cepat kempiss wat Tummy tuck... =p.
But wait, I realized something about myself after giving birth. Ok, masa pegnen badan saya sangat teruk. Badan yang slim(slim ke?? =p ) tibe2 kembang (of course la kan, dh name pun pegnen!). Badan yang dulu putih dh berkarat(daki), jadi hitam, tompok2..uurrghhh name it. Memang sangat x cantek. Muke ni kembang je, and sembap ckit. Tp setelah selamat melahirkan baby and start berpantang a few days, saya rasa ada perubahan pada diri saya. Saya rasa saya makin cantek dr dulu. Saya rasa lebiy berseri2. Ini tidak bermakna saya tidak perlu melalui process utk mencantek kan diri ok. Itu sangat penting untuk suami saya. Acecece...But siyes, never feel this preety before.

So do you think that Mr Rasaksa can compete with me to becoming The Kajang's Next Hot Mummy/Daddy?? Coz he's trying to do soo..hahaha.

or we should change to who gona be Kajang's Biggest Loser?

Wakakakaka....

Ooppsss ok,..Lil Pumkin dah bangun. Susu Time! =p


2 baby's note!:

sweetlavender86 said...

kak ann zura dulu mase preggy berat 73kg after 1 weeks turun 13kgs!haha.jdi 60kg.perut pun kempisss.tapi lepas abes pntg xjge mkn n x exercise plus dgn amil pil perancg bdn naik balik demmm.the worst part kt tummy.senang gileee naik.now tgh jage diet balik n exercise.tapi susah gile nk turun.huaaaaaaaa!kak ann sile lah jagee ye.sbb lpas pntg kite dah bleh mcm2mkn.huhu.senang je naik balik.

NahiZ (chynk) said...

waaa kempiss?? Kak an ni stil lg gelebeh2..myb jarang tungku n bengkung kot....Now memang mkn x jg langsung, men tibai je. Ye la kn tgh BF, takut plak xde susu..

Post a Comment