Sunday, May 29, 2011

Pengurus Rumah Tangga FAC !

Assalamualaikum,

Ooowwhhh sunyi sepi ini blog tanpa sebarang update. Since the last entry ekceli ade byk je cite nak update. Tp asal nak update je kene layan si kecikk nih...bila malam dah penat. Maka jd lah perkasam yg x bleh di goreng tu.

Aku xtau nak ckp mende ni gud news or bad news....

Aku dah benti keje!!....*terkejut??*

Nak rest kejap dlm sbln dua cam tu then masuk keje balik. Will start hunting soon. Jgn tanye nape aku x cr keje b4 aku quit k...sbbnye aku dpt keje kat KL Sentral ms bln 4 but aku tolak coz aku rs die ade nak take advantages kat aku...so forget it. Now aku xtau nak keje ape...kelulusan IT tp aku wat BD/Sales in IT. I found it interesting anyway. Find potential client, jumpe client, lobi projek then dpt close deal...then dpt komisyen. Tp it's not an easy job. So far 3 tahun aku keje ade kot close deal dlm RM350k. Yep ckit kan. Ni aku kenal org bawah2 je..cube kalo aku wat lame ckit kenal pengarah or ketua pengarah mane2 gerenti job mil. But wat to do...aku x brape pandai lg n x konfiden lg nak 'bersembang' ngan org2 cm ni. N nak close projek bukan mudah. Kalo gov ko kene tunggu long sales cycle nak close. Process plak mcm2, tender la, sebut harga la..itu la ini la...Pas tu nak entertainment lg......belum masuk ngan ________ (wat ever words u like!)

Tp company aku ni....huuuuuuuuuu. Aku malas nak stori mori kat sini. Leave it history je la. Banyak aku belajar kat sini anyway. Dengan klik2 kat sini. Gud experience but no career advancement. Komisyen plak agak lembab dan agak berkira. Jeles kot...keje die xde kaitan ngan komisyen. Tp masih nak process slow2 n nak potong sana sini. Daassaaarrrrr!

Esok my last day. Yang penting aku nak komisyen aku masuk by next month (June), or else aku akan meroyan! Ko nak kate aku x wat sale kn?? Bak sini komisyen aku. Bayar pun lambat and x motivated workers langsung. Kalo aku x halalkn...ko tanggung la! Insyallah comp ko B_____.

Dasar Cha Ya Nun Alif Ba Alif Ba Ya!....tettttttt

At the moment aku akan baking balik, start balik masak memasak nih. Sudah lama ku tinggalkan. I wuld like to feed my hubby plak!..hehehe

JAWATAN BARU BERKUAT KUASA 1 JUNE 2011....

PENGURUS RUMAH TANGGA - merangkap Finance, HR, Logistic n etc...

COMPANY - Fakhrul Amzari Corporation (name nak gah! =p )


Ps: Darling, jgn lupe gaji I ye! =p

1 baby's note!:

sweetlavender86 said...

ehehe.same la kitee..kaum2 mereka tu mmg mcm tu bukan diorg kire halal haram.janji diorg kaya..mcm zura brebti ari tuh bgi notis ikut contract n keje smpai hujung bulan.tapi gaji2 xmsuk2 smpai la bulan 5 bru dpt gaji bulan 4.mmg zura meroyan lah mintak gaji.sukati die je ckp sbb zura dah brenti kje so xdpt gaji.cantekkk la muke die ckp cmtu..eeee.smpai skang sakit ati tau.kene menagih gaji sendiri.smpai sms die ckp cmpany xkn maju ade org2 mcm korang.haha.mkn duit haram.bengang je member dpt sms cm tu.padan muke

Post a Comment