Sunday, August 21, 2011

7 Purnama berlalu..

Assalamualaikum,

Salam 21 Ramadhan kawan-kawan. Dh 21 Ramadhan baru rasa nk blogging. Ape kan daya, mut M bermaharajalela di dalam diri...arrgghh perlu disinggkirkan cap M ini. Alhamdulillah berkat Bulan Ramadhan n hari Jumaat yang lepas saya telah menjalani sesi interview bersama ATVS. And syukur saya di terima bekerja di sana. Syukran to those yang mendoakan saya, murah rezeki kalian. Terutamanya MIL yang x putus2 berdoa n solat hajat. Thank u so much mama! Allah has answered your prayer.

Nape saya x sambung je jd HW? Huhuhu..Sape yg x suka menjadi HW?? Of course suke,..tp saya ada tanggungan saya sendiri, mcm kereta, MARA...So xkn lah mende2 ni hubby nk support plak kn. Cukup lah sekadar nafkah keperluan saya dan anak. Kalo nak lebiy2 hubby blum sampai ke tahap cam tu lg.."Nah sayang 2k bulan ni buat belanja awak, baby n rumah! Mulai saat ni Ddy nk mummy focus kat umah! Buat anak"..Mau jadi nursery umah aku..hehehe.

4 Ramadhan (4 Ogos) bersamaan 7 Purnama Nazhan berada bersama kami. Sepanjang itu juga die menjadi anak yg agak senang di jaga. X byk masalah timbul seperti sakit kulit, demam n sebagainya. Tp adat la budak2, adakalanya manja sgt nak berdukung je,..nk menepek je keje.

Now aku dah pun bekerja. Nazhan seperti biasa duk ngan baby sitter die. Siap panggil mak lg. Ooo ye, nazhan dh bleh gune simple language like call his baby sitter mak, me amiiii (jerit nk susu), ayyiii (daddy). Panggilan ni kerap kedengaran sewaktu mood cranky die datang,..jerit2 panggil mak, or
amiii or aayyiiii. Die pun dah pandai wat muke bussyyuukk. and pandai gak wat geram dengan meneran.

Dalam usia 7 bulan, nazhan dh berdiri sambil berpaut pada apa saja. Memang dari 5 bulan lg die suke berdiri..x suke baring2 atas bouncer. Now die dh ade ride(walker) die. Merata2 die gerak ngan walker die, and most of the time suke move senget2 mcm ketam.

Bab makan plak, he started solid at the age of 5 months and a half. Aku start awal sebb x thn tgk die nk capai ape yg kiteorg mkn. So aku start ngan puree fruit and vege from Heinz yg dlm botol tu. And sometime aku lenyek peach, pisang, betik n many more utk die makan. Jgn xtau, masa die mule makan solid food die sudah pun makan durian lebiy kurang 5 ulas...tp bukan lah masa yg same. kire 2 kali makan tu. Maveles kn!

Minggu ni minggu 2 terakhir seblum berakhirnya Ramadhan. Nextweek dh balik kampung. Persiapan raya tahun ni ala kadar je. Kuih raya pun x sempat nk wat. Tu baru anak sorang, anak berderet..huh alamatnye x brasap langsung.
Ari ni sempat masak baked macaroni and cheese, alhamdulillah sume orang suke. Last week plak wat Beef/Chicken Quesadillas, dah jd feveret food abah.

Pasal biz buat kueh tu, still go on..Kalo nak tau lebiy lanjut tgk FB Desserts Kecil ye. Blog bakal siap tp xtau bile. Since dh masuk keje ni x sempat nak make-up2 blog tu. Banyak mende yg aku kene study pasal ofis baru. Love my job!

Wokes till now...nnti kite cont cite k.


0 baby's note!:

Post a Comment