Monday, August 22, 2011

Raya di mana??

Assalamualaikum,

Tup tup dah almost end of Ramadhan. This weken I bet orang2 sume penuh kat shopping mall, kedai2, bazar2, flea market, nyt market, everywhere lah. Sebab weken ni weken terakhir org nk shopping raya. Minggu depan orang dh sibuk nak balik kampung. So sesaper rasa nk men badminton kat tgh2 jalan KL di persilakan. Sebab Kl konfirm lengang.

Sebut pasal balik kampung, kome balik mane tahun ni? Kg sape punye turn? Wakakaka,..masalah ni selalu akan timbul bg yg dh berkahwin. So yg bakal berkahwin agak2 rasa nk balik kg sendiri je every year cr la org kg sendiri, senang!

Tahun ni aku raya Aloq Staq dulu, kg mr raksasa. Eh silap, kg bapak mertua aku. kire merangkap skali la kn. Di sebabkan Kangaq - Aloq Staq tu 45 min je...so ade aku kesah raya mana? Mak bapak aku sporting x kesah..even mertua aku pun sama. So aku dengan lembut hati nya isytihar tahun ni balik kg kedah dulu. Sebab last year Mr Raksasa baik hati decide raya Peghelih dulu.

See,..kalo org buat baik ngan aku. 10 kali aku akan buat baik ngan org tu. hehe...<< statement x bley blah!

Tahun ni aku rasa persiapan raya biasa2 saja. X macam selalu, excited baju2 bling2, shining2, striking2, kasut 2 3 pasang,..this year simple2 je. Baju anak pun aku dh beli awal2, b4 puasa lg. Esok lusa myb nak g beli barang tambahan untuk nazhan. Mummy n daddy die biase2 je.

To be honest, aku x rs pun nk braya. Tak tau nape. Tp kalo nak di ingatkan zaman aku kecik2 dulu memang best. Mane x best kn, baju 3-4 pasang mak bapak belikn..now? huhu...Agaknye dh middle age kan,..ry tu dh x brapa. Kuih berjenis2 aku wat ngan mama. Kutip duit raya lg. This year..aku xtau la dapat duit ry lg ke x..sebab tahun lepas mama n papa kasi. Owwwhhh sungguh xde mood. Daaa

0 baby's note!:

Post a Comment