Wednesday, September 28, 2011

Demam Konvokesyen


Assalamualaikum w.b.t,

Pheeewww...It takes me a week to blog. Pemalas punye olang. Wakaka...Aku Bz ckit...Bz ngan mende ntah pepe ntah...

Akhirnya aku berjaya menggenggam Master....


Nak tau kisah aku ni,..Sila ikuti cerita aku selanjutnya (skema),..Laayyyaaannnzzzzz~

Last weken is our trip to Johor. Ppppeeerrrgghhhhh,..lame giler kot aku x tuwon JB. Last is...jeng jeng jeng...2009 kot. Lame ker? huhu. Lg lamer aku x turun Langkawi. Okey2 nanti sep duit bawak anak laki p Langkawi makan cekelat angin banyak2.

Trip Johor kali ni bukanlah p makan angin. Jauh skali nak menyeberang sana. Trip ni tribute to my hubby convo....so gambar di atas hanya mungkin,..Mungkin ye kawan2...Jika aku mengambil Master yg sama bersama Mr Raksasa. Itu hanya gambar pembakar semangat.

After 2 and half years studied and attended class, he manage to finish his Master in Business Administration (Strategic Management). Alhamdulillah!
He takes time to finish Master sebab cuti kawen. And banyak halangan dan rintangan jugaklah for him to finish master ni. Antara halangan2nye bile aku ni majuk2 emo2 time capel, time buat persiapan kawen n time pregnant dulu. Aku x bebel tp biasa la kan, action speak louder than words. wakakaka...Jht sungguh aku nih! Namun begitu his determination is more than everything. Congratulation Daddy!

Insyallah aku percaya die tengah ade plan nak sambung PHD...Chaiyok chaiyok daddy.

Sebelum ni hubby x pernah merasa convo. Sebabnya convo di Jepun amatlah berbeza. Hubby cakap hanya yang terbaik je di panggil naik ke pentas. And diorg convo just pakai suit je. Xde macam kite dengan segala jubah mortar mak nenek bagai. So kali ni daddy merasa lah convo. Which I know he dont like it much after this.

Hari Jumaat petang, kiteorg (mama, abah, afif, me, hubby n nazhan) bertolak ke Skudai. Kat sane kami stay kat hotel Euro Rich (hotel cap ayam je..bak kate suami). Ye la kalo ikut plan hubby lagi dasyat, p pagi2 balik after convo! Mane nak?? Ni pun PIL yg suggest duk sane semalam. So kire ok lah kan. Len2 homestay dah penuh.

Early morning after breakfast, kiteorg g round2 ronda2 sat Pekan JB. And stop jap kat Marina Yatch Club kalo x silap. Bergambar lebiy kurang. aku xtau plak Danga Bay dah ranap. Tsunami kaa??...choi! hehehe...Pembangunan Baru! So hopefully one day akan datang jenjalan ngan famili dengan menyaksikan panorama baru di Danga Bay.

One Big Happy Famili

1 Small Happy Famili

Balik dari ronda2 bawak Nazhan p check up sat. Tetiba malam tu die demam panas. Terfikir gak, xkn demam jatuh katil kot. Hoohohoho. anak teruna ni tido ganaz sgt. Aku terubah tempat sebab nk BF die. X sangka plak die bleh tergolek jatuh katil...oowwhhh my baby, mummy sowy ok!

Then kami balik hotel bersiap utk convo hubby and checkitdout! Hotel cap ayam kami tinggalkan dan menyusur kami ke UTM. Then menapak la kami selama beberapa jam di UTM menanti berakhir nya convo daddy. Hanya mama and abah je masuk, tu pun half time of the event. Sementara menunggu aku and BIL g makan kat cafe. Part paling best, ade sorang auntie ni siap bahasakan dirinya ibu sanggup nak jaga si Nazhan ni sewaktu aku tengah menyantap. Huhuhuhu...unbelievable! Sanggup tu...With polite I said it's ok I can handle this. Luckily sepanjang menunggu si Nazhan ni x meragam sebab die demam. Baik je. Siap men kejar2 dengan anak orang dalam masjid. Kawan tu sah2 lah bleh berlari...die bleh merangkak je...tu pun cita2 tinggi gak nk kejar orang.

After daddy finish kiteorg bergambar secara formal di khemah yg disediakan. I was wondering kenapa masa convo Uniten dulu die x wat camgini. aduhaiiii~
Then kiteorg berjumpa ngan wife cousin hubby yang sama2 convo. Kak Asiah! She just graduated her degree. Congrates Kak Asiah.

Posing after convo

Family Maklang(kakak Abah) & Family Abah.

Before kiteorg bertolak balik from JB. Kiteorg sempat singgah rumah cousin Abah kat Tmn U. Mak Tam Hanizah. She just undergo minor operation to remove her lump. Dalam sakit2 tu pun sempat masak kat kiteorg. Sedap sungguh Kuah Kacang and Ayam Masak Merah die. Sib bek la duk kejap je, kalo x aku rembat sampai licin. huhuhu

And last destination before we reach home is Melaka. Singgah hantar barang kat Fana and g diner skali. Jauh giler nak sampai ikut GPS hubby. Padahal ceeesss dekat je. Memang GPS ni mengelirukan. Konon shortcut la tu....


So Finishhhhh trip convo dady..And Nazhan still demam sampai Isnin. Selasa dah kebah. Alhamdulillah!
Next trip to PD with tok mama & tok papa plak....

Tata

0 baby's note!:

Post a Comment