Thursday, September 8, 2011

Nazhan 1st Raya

Assalamualaikum w.b.t,

Salam Aidilfitri sume, amacam raya? Seminggu lebiy bercuti tentu lemaukan..lemau ngan lemak2 lemang, ketupat dan rendang. Pada yang melangsungkan perkahwinan, Selamat Pengantin Baru. Pada yang jadi bapa dan ibu, selamat x tido malam n selamat berpantang.

Alhamdulillah kami selamat balik ke kampung and kembali ke KL setelah seminggu di sana. Namun x juga berasa puas bersama keluarga. Balik nak khatam makanan feveret pun x sempat. Kedai plak tutup,..aahhh sadissss!

On Saturday morning around 8am, kiteorg dh gerak kuar dr rumah kajang to kangar. Keadaan masih lg lengang until sampai kat Slim River...errkkk que haidar! Alamaakkk...larik ikut slim river jalan kampung tembus kat Ipoh. Saya cume drive sampai Slim je..the rest of our journey sambung by my bro n hubby.

 
ni jem b4 sampai Slim River

Turn aku duk belakang terus aku membisu sampai kat trowong menora. Then sambung membisu lg sampai ke R&R Bukit Gantang. Love to stop here coz byk fruits. But this time since puasa x dpt lah nk makan just beli utk parents je and big matter is Nazhan yak! Then cont the journey sambil jg Nazhan. Masa ni lah die merengek xnk duk dlm carseat. Die nk freedom bergerak ke mana saja dlm kete ni...huhuhu. Penat~ Last aku letak die seperti gambar di bawah...tersengih2 die kat situ. Tp gambar menunjukkan die posing tercengang2.

 
Nazhan dh penat duk car seat

Sampai rumah almost around 3pm. Then kiteorg rehat2 jap sebelum meredah Pasar Ramadhan kat Stadium Kangar. Owhh sangat tempting tgk glorious food die hookkaayy. Lauk yg paling I teringin, Kerabu Kaki Ayam & Daging Merah Ala Thai. Suuuppperrrbb! Kire hari ni bukak pose ngan famili dulu.

 2nd last day puasa, kami sume sefamili berbuka kat umah atok. Lauk kampung. Terbaik! Ade gulai itik, gulai ayam n rebung, ulam2....n paling best sambal belacan atok. Perrgghhh menyegat lidah ku!

And last day puasa, me n hubby gerak balik Aloq Staq (kg bapa mertua ku) berbuka di sana n takbir raya secara berjemaah. Terasa meriah nk raya.....

Pagi raya sume org siap awal, by 630am ramai dh bangun sebab xnk nnti bilik air jem, kene que haidar lg! Kirenye mengikut jadual la ni. I of course x pegi semayang raya koz kene jg anak tp still kene bangun awal. Most geng mak2 ni duk umah siap anak memasing n tunggu hubby, org2 bujang n geng2 veteran balik semayang. Then after that gerak g Kubur. Pas tu beraya, bagi duit raya n pegi beraya. Dalam ptg cam tu kiteorg gerak balik kangar beraya bersama keluarga.

Ini kire 1st Nazhan's Raya. Dulu die beraya dalam perut mummy die..now raya di luar perut plak

Nazhan lepas bersiap terus tido

Nazhan segak bergaya dengan baju melayu bersama paksunya

Gambar Famili from my HP.

Gambar len2 ade kt FB. Kesimpulannye raya tahun ni ala kadar sahaja. Kuih raya sume men tunjuk2 je. X sempat pun nk wat.

So kepada sesaper yg wat open house tu boleh la drop address kat sini yee...hehe << x malu tollll! =p .


2 baby's note!:

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 said...

comel nye ur baby =)

NahiZ (chynk) said...

...thank u dear...
ur sweet heart pun cumeell gak! =)
Baru dpt bby ek...
Selamat Hari Raya..

Post a Comment