Friday, October 28, 2011

Soon He's 10

Assalamualaikum w.b.t,
Happy Friday sume. Kejap je rasa. Tau-tau je dah jumaat. Esok Lusa Isnin menjelma balik. Since masa berlalu dengan pantas tau tau je anak teruna aku dah nak masuk 10 bulan. Next week Jumaat he’s 10.

Hadif (Yang Mempunyai Matlamat) Nazhan (Yang Jauh dari Yang di Keji) seperti namanya sangat determine, sangat bersungguh, suka mencuba, suka mengexplore, suke wat jantung mummy n daddy berdegup kencang melihat lagak ngeri die.

Sepanjang die umur 9 bulan banyak sungguh achievement die.
  • At 9 months mostly ape yg kiteorg makan die makan gak.
  • At 9 months die dah bleh berjalan. This week die dah bleh jalan more than 10 steps. Last week jalan je ckit jatuh, jalan ckit lg jatuh. Now not anymore.
  • At 9 months walau pun dh bleh berjalan, speed merangkak die semakin laju. Even memanjat tangga sangat cepat. Aiiiyooo anak ku…
  • At 9 months die dah membebel bahasa dia,..and latihan vocal x kira masa. Kejap kang aaaaaaaa,..kejap kang bubbly….jadi Qari ye dear.
  • At 9 months dah pandai babye org…n dah pandai give me 5 or high 5. Flying kiss masih dlm practice.
  • At 9 months dah gune training mug. Lepas ni by 1 year daddy nk potty train nazhan. (motif nak jimat pampers)

Alhamdulillah! Sepanjang 9 bulan nak masuk 10 bulan nix de la susah mane pun nak jaga nazhan. Die x jaga malam nak main. Die jugak jarang sakit (Alhamdulillah!). Die sentiasa nk melakukan sesuatu yang baru. Die x jemu2 mengexplore semua mende.


0 baby's note!:

Post a Comment