Tuesday, November 1, 2011

Nazhan Test Drive...

Assalamualaikum w.b.t,

Seharian di ofis byk mende nak kene wat. So upload entry di rumah sajerkk. Last weken activity mummy, daddy and Nazhan. And also wan n pakjang. 1st plan nak bawak Nazhan g main air kat KLCC Park. But forgot that every saturday hubby ade meeting with his insurance club. And he said die akan balik lambat.

Ooowwhhh Noooo! Rosak lg rancangan mummy nak bawak nazhan g jimba2.

"Nazhan, kite duk umah layan cartoon sudeyy". Sedih...

Suddenly at almost 3pm hubby sampai umah. Aiikkss kate td balik lewat la..balik kul 6 lebiy laa. Sekali awal plak. Yayyy mission posibble to cont. Siap2 kan Nazhan then terpk if hujan cam ne ek. Sure Nazhan xleh buat pepe. Nak ronda2 KLCC bukan bleh shopping pun.(Bulan ni kene jimat sebab roadtax)

Since Nazhan dah pandai berjalan ni ade tempat yg aku nak bawak die g explore. Nak bawak die g playground mcm xbleh lg. So teringat masa beday Qistina (Anak Wanie) kat Kiz Sports & Gym. Bawak Nazhan g sini best gak. It's indoor. Hubby pun stuju utk dedahkan nazhan ngan baby sport n gym kat sini. Zaaasssss berdesup kiteorg ke Bangsar Village. Die ade a few branches, like Great Eastern Mall, Desa Park City and Empire Gallery. But Bangsar is nice, peaceful place for me n my MIL & BIL can walk around here.

As a parent of course I'm very overwhelm dgn kebolehan Nazhan nih. Sangat excited nak dedahkan die pada sume mende. Mummy n Daddy proud of u lil pumpkin.

This is a few pikces taken masa die main2 kat situ...







Ok..nak masuk tempat ni RM10 dr pagi sampai petang untuk budak main n parent pun bleh men same. Kalo x main masuk free n bleh lepak kat dalam sambil berkelah (potluck outside food are allowed). And dont forget to wear sock or else u kene beli kat counter mcm nak men bowling tu. Tempat die very babyfriendly. Sangat santai...and that's why I plan to do a Baby Social Activity where we expose our kid to be friendly and mix with people. While mummies are discussing or socializing kids can play with their dad.

Plan after this bawak nazhan 2 times a month. For him to play and explore he body movement. The more he play the more he will learn.

So any mummies nak join me to be part of Baby Social Club?

Ps: Last night Nazhan truly can walk more than 10 steps...He can walk. Everytime mumy sing or he listen to music he will clap2,..Die punggah all his stuff from baby's bag and kicks like a football...he does watch football.


 

0 baby's note!:

Post a Comment