Tuesday, May 31, 2011

Bridal Table Deco Bidan Terjun...

Assalamualaikum,

Last weken I'm kinda busy with my hubby's kazen wedding preparation. She asked me to make her a hand bouquet and bridal table flower decoration. So on friday tu I cuti to go out shopping and find flower for her. But she came earlier that morning asked me to draw henna on her palm. Ok dis part i sangat2 beginner ok. Kalo dulu i draw pun saje suke2 je. Asked Eila. huhu

After draw tu terus I bergegas ke PS. Aiyoyoyo dah kul 12 lebiy bunga2 pun tinggal yg x semegah je...huuuu!

After shopping all the bungas2, I gegas plak to SSF Jalan TAR. This is the place I luv to shop for ribbons and deco for glass vases. Finished shopping we went straight to Great Eastern Mall to pump the balloons using helium gas. Pheewwww luckily we finished before KL started to jammed.

That night went to Asfarina/Asfahani's house to do this deco part. And the result is like below.....

Well x bape cantek sangat pun...Deco Bidan Terjun lah kate kn....Kul 4 am baru setle...huuu tired!



Ni kire 1 piece untuk deco meja pengantin....

All is 5 pieces for 10 person table....

Ni handbouquet besar yang die request tu....

Deco on Bridal Table

With tea candle deco....

A few pieces on the table...

Overall looks of Bridal Table Deco...

Balloons for Flower Boy...er Balloon Boy!

The walk way...by her wedding planner

Pelamin by her wedding planner....


Do it for fun,..explore other side of my creativity....


Sunday, May 29, 2011

Pengurus Rumah Tangga FAC !

Assalamualaikum,

Ooowwhhh sunyi sepi ini blog tanpa sebarang update. Since the last entry ekceli ade byk je cite nak update. Tp asal nak update je kene layan si kecikk nih...bila malam dah penat. Maka jd lah perkasam yg x bleh di goreng tu.

Aku xtau nak ckp mende ni gud news or bad news....

Aku dah benti keje!!....*terkejut??*

Nak rest kejap dlm sbln dua cam tu then masuk keje balik. Will start hunting soon. Jgn tanye nape aku x cr keje b4 aku quit k...sbbnye aku dpt keje kat KL Sentral ms bln 4 but aku tolak coz aku rs die ade nak take advantages kat aku...so forget it. Now aku xtau nak keje ape...kelulusan IT tp aku wat BD/Sales in IT. I found it interesting anyway. Find potential client, jumpe client, lobi projek then dpt close deal...then dpt komisyen. Tp it's not an easy job. So far 3 tahun aku keje ade kot close deal dlm RM350k. Yep ckit kan. Ni aku kenal org bawah2 je..cube kalo aku wat lame ckit kenal pengarah or ketua pengarah mane2 gerenti job mil. But wat to do...aku x brape pandai lg n x konfiden lg nak 'bersembang' ngan org2 cm ni. N nak close projek bukan mudah. Kalo gov ko kene tunggu long sales cycle nak close. Process plak mcm2, tender la, sebut harga la..itu la ini la...Pas tu nak entertainment lg......belum masuk ngan ________ (wat ever words u like!)

Tp company aku ni....huuuuuuuuuu. Aku malas nak stori mori kat sini. Leave it history je la. Banyak aku belajar kat sini anyway. Dengan klik2 kat sini. Gud experience but no career advancement. Komisyen plak agak lembab dan agak berkira. Jeles kot...keje die xde kaitan ngan komisyen. Tp masih nak process slow2 n nak potong sana sini. Daassaaarrrrr!

Esok my last day. Yang penting aku nak komisyen aku masuk by next month (June), or else aku akan meroyan! Ko nak kate aku x wat sale kn?? Bak sini komisyen aku. Bayar pun lambat and x motivated workers langsung. Kalo aku x halalkn...ko tanggung la! Insyallah comp ko B_____.

Dasar Cha Ya Nun Alif Ba Alif Ba Ya!....tettttttt

At the moment aku akan baking balik, start balik masak memasak nih. Sudah lama ku tinggalkan. I wuld like to feed my hubby plak!..hehehe

JAWATAN BARU BERKUAT KUASA 1 JUNE 2011....

PENGURUS RUMAH TANGGA - merangkap Finance, HR, Logistic n etc...

COMPANY - Fakhrul Amzari Corporation (name nak gah! =p )


Ps: Darling, jgn lupe gaji I ye! =p

DNA Launching by Dynas

Assalamualaikum,

On 25th ari tu my company wat event kat Modesto's D Curve. Alhamdulillah sume success. And it would be my last event with this company. Before this ade a few event gak la aku participate. Had fun with all the event crew. Pas ni xtau lg ape yg menanti.

And after my office event aku g attend plak event by Mrs Dynas. My fren wanie yg invite for this event. And I sempat jumpa Diah and Fadd (hubby's xschul fren).

Dynas Nursing Attire


A few celebrities yg terlibat...gojes mummy!


With Kak Zan, Vanida & Shide
I suke giler this capel


With Blogger Diah & Fadd


Aku attend kejap je event ni. Belek2 kejap je baju die. Yet sume nye nice2. Ramai gak la celebrity mummies attend boutique launching Dynas nih.

Bleh ler mummy2 sume visit website die DnA:Dynas Nursing Attire Boutique

Next pregnancy bleh la beli baju2 kat sini...is it still open for the next 2 3 years from now??....hehehe

Semoga Success ur Business Dynas.


Sunday, May 15, 2011

Milk Booster My Way

Assalamualaikum,

Just wana share with mummies and mummies to be out there about my struggle to sustain my BM quantity and quality.

So here is what I take daily.



Last time I took oat mix with milo. But now try dis one but for me not so tasty.



Ok this one is not belong to my baby but me. Using this case to store horlicks. My ofis's pantry has everything accept for horlick. And horlick increases my quantity of BM.



Shaklee Set BreastFeeding is one of the best. Increase quantity and quality of my BM.



Air longan with kurma merah SEASON is one my drink that increase BM stock. My MIL bought me this last time and it works. Until today she still buy me this drink ans store in the fridge. Thanx for ur support mama.



This one i beli dekat MomsLittleOne(MLO). Setiap kali sebelum dan selepas sesi BP I akan minum soya nih. Alhamdulillah it does increase my milk too.



And this one yanie yg intro kan kat blog die ari tu. But it doesnt really work on me.

I dah try lobak putih, jantung pisang...bg I biase2 je. Lepas ni nak try susu kambing plak. My fren cakap it will increase BM too....jom jom try Hi-Goat! =)

Air masak I minum berselang seli dengan salah satu air yg amik di atas. So hari2 I akan amik different2 drink as listed. Maybe ade sesetengah org x faham where I try everthing to sustain BM. Well you can say anything and can laugh as well..but once u are in my place then you know. I do this because my son's right to have the best thing in the world. Mudah-mudahan Allah murahkan rezeki Hadif Nazhan utk menyusu 6 bulan, if more then it's a bonus for me and nazhan.

To All Mothers Don't Give Up...There always be a way! =)


Thursday, May 12, 2011

Asfarina Engagement..

Assalamualaikum,

This what we called one in a row...

Bertemu, Bercinta, Bertunang, dan Bernikah....last Beranak! hehehe

This lady name Asfarina is my hubby's cousin. Soon to be a bride and a wife. Her family so excited to welcome new famili member.

So gambar bawah ni is her pelamin. Byk lagi x sempat nak snap but i was thinking nak cilok je from FB die. Tp nampak gaya nye x upload lg.

So congrates dear on ur engagement!

History of relationship;
Bulan 1 jumpa
Bulan 4 tunang
Bulan 7 kawen


Pelamin glamour

The bride to be Miss Asfarina soon Puan to be...


X sabar nak tunggu wedding die bulan 7 nnti! =)



Sunday, May 8, 2011

Accidentte ???

Assalamualaikum,

Pada hari Jumaat 22 April 2011 yang lepas...huuuuuu
Nak dijadikan cerita, semasa aku dalam perjalanan ke Ampang sebuah kereta Toyota Avanza telah melanggar bahagian sisi KCP ku...wuuuuuuwuwuwuwu..

Sediy tau...nak antar kat bengkel ari tu tp kene tunggu polis keluar kan result dulu. Esok baru nak p amik all the supporting document utk claim insurance.

Somebody said ETIQA ni lambat ckit nak lulus claim. Kalo betul end of this year nak renew roadtax saya akan tukar...mengerti ETIQA??? =p

Untuk claim insurans dari pihak yang melanggar anda perlu amik document ni from balai like, report, gambar kerosakkan kereta dan saman yg dikenakan pada pihak yg melanggar.

So now i hidangkan gambar bahagian yg kene langgar tu...sadis tau! =(

siannn tinge die jatuh terkulaiiii...

bontotnye juge terkopek..dh x seksii

calar di sana sini..

Harap kete ni dpt la siap by 13 may 2011. Coz i wish to go back kampung on that day! ...Pleaseeeee be ready on time!


Saturday, May 7, 2011

Akar Siti Fatimah bila mengembang macam Placenta??

Assalamualaikum,

Baru ari ni dapat berbloging semula. Few days ni hidup agak x ter-urus. Bukan setakat diri sendiri malah suami pun agak terabai. Kesiannnn...

Ade banyak kisah nak share tp 1 per 1 ya. Now ade barang yang saya nak let go.

Tau x mende ni ape???...Sape tau??...Sape penah tengok?


Apppeee??? Kacip Fatimahh??....Bunga Fatimah???


Actually panggilan betul die Akar Siti Fatimah. Mende ni banyak terdapat dekat mekah/madinah/kalimantan/thailand. Selalunya org yg balik dr mekah/madinah mesti beli akar ni sekiranya ada sedara mara, kawan2 n who ever they are yang nak mende ni...

Ni plak gambar akar ni sudah kembang selepas di rendam dalam air.




pic from (cicira.blogspot.com)


Tp ini adalah usaha ye...the rest is bergantung atas kehendak-Nya.

Cara nak guna just rendam je dalam air bila dah almost due date...or kalo dah start rasa contraction nak branak tu dh bleh rendam laa..then minum bila dah nak dekat bersalin. Same gak kalo wat air selusuh(bacaan ayat2 alQuran terpilih) or air yasin, diminum atau di sapu dr ujung rambut lurut sampai ke perut. Yang ni MIL wat kn sbb masa tu hubby pegang tanggan I...hehe..

So now ade 3, 2, 1 je lagi!

1 - Mrs Zetty dah booking
2 - Adzlin dah booking
3- _____________

Tp mende ni kene pick up je ok. Nak pos takut nanti hancur.



Tp kan u oll,...Prasan x bentuk akar siti fatimah apabila die mengembang shape die same mcm uri/placenta/tembuni ni. haaaaa terkejut x?...I selalu duk belek2...harap2 sape yg blajar medic in Islam bleh explain coz kite tahu setiap satu nya ade rahsia.

Kite sume tahu rahim kite asalnya nama di ambil dr Ar-Rahim (Maha Penyayang) kn. Sebab tu lah ibu lebiy menyayangi anaknya dari bapa. Tp I'm still curious about Medic in Islam! =)