Monday, August 29, 2011

SALAM AIDILFITRI

Assalamualaikum,


The picture has spoken,

Jemputlah datang rumah famili di Perlis dan di Kajang.
 
 

 

Thursday, August 25, 2011

Nazhan's MileStone

Assalamualaikum,

Xde cite ape sangat nak cite,..I think a picture worth a thousand words. What if 7 pictures below??....It's Priceless! Just want to share Nazhan's milestone from the day he's pop out to see the world until today.

Perkembangan die sangat pantas.

Nazhan's 1st Day - baru lepas susu

1st Month - waiting to be bald

2 months - menonton tv (mcm nmpk!)


3 months - dh pandai wat face reaction

4 months - berlagak nk pegang botol sendiri

5 months - beragah2 ngan semua org
*dh start makan solid fud, mkn droyan*

6 months - dh kuat berdiri

7 months - pandai bwk ride die dh ade gg 2 btg


Daddy selalu berlagak ngan mummy since Nazhan is Capricorn Baby like him. Xpe tunggu Sagitt Gurl coming! *not now* =p pfftt



Wednesday, August 24, 2011

Baby Play Yard

Assalamualaikum,

Nazhan at the age of 7 months die dah bleh merangkak, berdiri with support, berjalan dgn pegang tangan. So now memang susah nak control die. So I was thinking nk dapatkan mende ni utk die kalo murah lah. Kalo mahal sgt susah ckit lah nk ckp kn.

Actually nazhan dah ade baby cot die, yg tok mama beli kn but to bad I misplace the skru...oowwhh screwed me! Aku pun x hingat mane aku letak lepas masa hantar katil tu kat aku. Puas cari tp x jumpe. What I remember skru tu dalam beg kaler ijo or merah. See still blur2 which bag...errrghhh. Rugi la kn x pasang katil tu. Ade ke kedai org jual skru katil baby je?...So dun suggest Play pen ok. more or less play pen n baby cot tu same je.

Ni katil yg die pegang kiteorg nk pasang hari tu. Skru ilang!


I nak mende di bawah ni...called Play Yard!
Baby Play Yard



Die ade byk type actually, but i nak yg simple2 je. Senang nak carry mende alah ni, pasang kat mane2 n senang I nak wat keje if die duk kat dalam box tu,..x perlu nak stick ngan die je.


Xkn nak letak Nazhan kat dalam box ni kan. Sempit plak tu. Skali die bangun tergolek plak raga tu....hocay x lawak!

Help me ok...inform I where to get this at reasonable price. Dapat yg second hand lg bagus.


Tuesday, August 23, 2011

Pumpkin Voice Training...

Assalamualaikum,

Please turn on ur volume to the highest.


Hahaha...Nazhan, what can I say about u!


Monday, August 22, 2011

Baby Johnson Contest 2011

Assalamualaikum,

Ari tu Nazhan ade masuk contest Bald Baby Contest. Unfortunately Nazhan x menang pun! Bukan rezeki die kn.

So this time Nazhan masuk lg satu contest. Just try his luck! Never know kn..


Gambar Full-Length

Gambar Close-Up

So frens, sesape ade baby tu and terasa nak masuk contest sila lah click kat link atas tu k! Closing date die 31st August 2011.

And people please pray for us to win ya! *wink wink*

Raya di mana??

Assalamualaikum,

Tup tup dah almost end of Ramadhan. This weken I bet orang2 sume penuh kat shopping mall, kedai2, bazar2, flea market, nyt market, everywhere lah. Sebab weken ni weken terakhir org nk shopping raya. Minggu depan orang dh sibuk nak balik kampung. So sesaper rasa nk men badminton kat tgh2 jalan KL di persilakan. Sebab Kl konfirm lengang.

Sebut pasal balik kampung, kome balik mane tahun ni? Kg sape punye turn? Wakakaka,..masalah ni selalu akan timbul bg yg dh berkahwin. So yg bakal berkahwin agak2 rasa nk balik kg sendiri je every year cr la org kg sendiri, senang!

Tahun ni aku raya Aloq Staq dulu, kg mr raksasa. Eh silap, kg bapak mertua aku. kire merangkap skali la kn. Di sebabkan Kangaq - Aloq Staq tu 45 min je...so ade aku kesah raya mana? Mak bapak aku sporting x kesah..even mertua aku pun sama. So aku dengan lembut hati nya isytihar tahun ni balik kg kedah dulu. Sebab last year Mr Raksasa baik hati decide raya Peghelih dulu.

See,..kalo org buat baik ngan aku. 10 kali aku akan buat baik ngan org tu. hehe...<< statement x bley blah!

Tahun ni aku rasa persiapan raya biasa2 saja. X macam selalu, excited baju2 bling2, shining2, striking2, kasut 2 3 pasang,..this year simple2 je. Baju anak pun aku dh beli awal2, b4 puasa lg. Esok lusa myb nak g beli barang tambahan untuk nazhan. Mummy n daddy die biase2 je.

To be honest, aku x rs pun nk braya. Tak tau nape. Tp kalo nak di ingatkan zaman aku kecik2 dulu memang best. Mane x best kn, baju 3-4 pasang mak bapak belikn..now? huhu...Agaknye dh middle age kan,..ry tu dh x brapa. Kuih berjenis2 aku wat ngan mama. Kutip duit raya lg. This year..aku xtau la dapat duit ry lg ke x..sebab tahun lepas mama n papa kasi. Owwwhhh sungguh xde mood. Daaa

Sunday, August 21, 2011

7 Purnama berlalu..

Assalamualaikum,

Salam 21 Ramadhan kawan-kawan. Dh 21 Ramadhan baru rasa nk blogging. Ape kan daya, mut M bermaharajalela di dalam diri...arrgghh perlu disinggkirkan cap M ini. Alhamdulillah berkat Bulan Ramadhan n hari Jumaat yang lepas saya telah menjalani sesi interview bersama ATVS. And syukur saya di terima bekerja di sana. Syukran to those yang mendoakan saya, murah rezeki kalian. Terutamanya MIL yang x putus2 berdoa n solat hajat. Thank u so much mama! Allah has answered your prayer.

Nape saya x sambung je jd HW? Huhuhu..Sape yg x suka menjadi HW?? Of course suke,..tp saya ada tanggungan saya sendiri, mcm kereta, MARA...So xkn lah mende2 ni hubby nk support plak kn. Cukup lah sekadar nafkah keperluan saya dan anak. Kalo nak lebiy2 hubby blum sampai ke tahap cam tu lg.."Nah sayang 2k bulan ni buat belanja awak, baby n rumah! Mulai saat ni Ddy nk mummy focus kat umah! Buat anak"..Mau jadi nursery umah aku..hehehe.

4 Ramadhan (4 Ogos) bersamaan 7 Purnama Nazhan berada bersama kami. Sepanjang itu juga die menjadi anak yg agak senang di jaga. X byk masalah timbul seperti sakit kulit, demam n sebagainya. Tp adat la budak2, adakalanya manja sgt nak berdukung je,..nk menepek je keje.

Now aku dah pun bekerja. Nazhan seperti biasa duk ngan baby sitter die. Siap panggil mak lg. Ooo ye, nazhan dh bleh gune simple language like call his baby sitter mak, me amiiii (jerit nk susu), ayyiii (daddy). Panggilan ni kerap kedengaran sewaktu mood cranky die datang,..jerit2 panggil mak, or
amiii or aayyiiii. Die pun dah pandai wat muke bussyyuukk. and pandai gak wat geram dengan meneran.

Dalam usia 7 bulan, nazhan dh berdiri sambil berpaut pada apa saja. Memang dari 5 bulan lg die suke berdiri..x suke baring2 atas bouncer. Now die dh ade ride(walker) die. Merata2 die gerak ngan walker die, and most of the time suke move senget2 mcm ketam.

Bab makan plak, he started solid at the age of 5 months and a half. Aku start awal sebb x thn tgk die nk capai ape yg kiteorg mkn. So aku start ngan puree fruit and vege from Heinz yg dlm botol tu. And sometime aku lenyek peach, pisang, betik n many more utk die makan. Jgn xtau, masa die mule makan solid food die sudah pun makan durian lebiy kurang 5 ulas...tp bukan lah masa yg same. kire 2 kali makan tu. Maveles kn!

Minggu ni minggu 2 terakhir seblum berakhirnya Ramadhan. Nextweek dh balik kampung. Persiapan raya tahun ni ala kadar je. Kuih raya pun x sempat nk wat. Tu baru anak sorang, anak berderet..huh alamatnye x brasap langsung.
Ari ni sempat masak baked macaroni and cheese, alhamdulillah sume orang suke. Last week plak wat Beef/Chicken Quesadillas, dah jd feveret food abah.

Pasal biz buat kueh tu, still go on..Kalo nak tau lebiy lanjut tgk FB Desserts Kecil ye. Blog bakal siap tp xtau bile. Since dh masuk keje ni x sempat nak make-up2 blog tu. Banyak mende yg aku kene study pasal ofis baru. Love my job!

Wokes till now...nnti kite cont cite k.