Monday, January 23, 2012

Bercuti tanpa Stress

Assalamualaikum w.b.t,
So far amacam korunk nye holiday?? Enjoy x?..Aku?..Sangat tenang dan relax...that's y ade entry je ni. Kalo stress malas aku nk perah hotak nk hupdate!

Wokes. Update cuti since Saturday until today (Monday).

Hari Sabtu mcm biase laahh, hari bangun lambat sedunia. Dunia aku laa...dunia korunk aku x tau cm mane. So hari ni bangun dalam kul 9 camtu...Actually dh jg awal kuar dr bilik je lambat. Cam biase lah, Nazhan kul 7.30 dah jaga...pas tu dengar die membebel dalam gelap sume...then kiteorg plak nk ngeliat cam kucing lg, tonggeng sana, tonggeng sini...dh lega baru bangun!

Hari ni kire hari chill out, just lepak2 kat rumah je. Hari bermalas-malasan. Kiteorg xnak g memaner since dh notice sume tempat akan sesak2. So x kose mak nk join bersesak-sesak tu. Mama plan ngan BIL nak p amik SIL kat Melaka. Tu pun half way je, sampai Bukit Mahkota patah balik. Then kiteorg g kenduri nikah anak nebor kat taman nih. The rest of the day lepak je kat umah. Petang kiteorg kuar jap g shopping barang umah kat Giant Cheras. Tgk pampers nazhan RM36++, mahal nyee. And at night plak g amik SIL balik nek bas dr Melaka turun kat TBS and dinner kat Batu 9.

Nazhan henjut pinggang den...aduh!
Nazhan with stuff in a trolly..

Feeding his sista, Ginger

On Sunday plak, kiteorg pegi kenduri sanding nebor tu plak kat Dewan Bukit Mewah. Not bad dewan tu. Nice jugak kat dalam tu. Kalo sesaper nk kawen xtau nk pakai dewan mane, amik la dewan nih. Recomended! Lg satu Dewan ni merupakan facilities kat Kelab Bukit Mewah tu. Kat situ siap ada Swimming Pool lg. Nice! Nanti bleh bawak Nazhan sebab yg budak nye pool under a roof cume yg dewasa je outdoor ckit.

It's us...

My famili...

Musical Ride..

After kenduri tu layan Nazhan jap nek mainan yg bayar RM1 (50c x 2) tu. Punye la syok die nek menatang tu. Sampaikan dah abis bergerak pun die g henjut2 nye menatang tu...hahahaha. Nak layan lelame, mama nak kene g umah Onyang Nazhan. So next time je la layan kat memane...

Today Monday! Kiteorg decide having a bfast kat Sg. Gabai. Punye la sexcited! hahaha...Aku x penah sampai lg sane walaupun belajar kat UNITEN 4 tahun + 2 tahun kawen ngan org Kajang. siyesly sick kan! hahaha...Not Bad la Sg Gabai, aku mule2 risau gak nak bg Nazhan berendam. Maklum la skrg ni ade penyakit pelik, Kencing Tikus. ooowhhh very the dangerous. Cause infection die boleh membawa MAUT! Tp sampai je kat sane, dh berduyon org. Budak-budak mandi dengan selamba nye. Maka Nazhan pun x terkecuali. Disebabkan mandi sungai je, maka die x rasmi lg neck float yg aku belikan kat die dulu tu. Tunggu la nak p pool Bukit Mewah!

And makanan yg kami bawak pun sempoi je...beli kat kedai. Nasi Lemak! Tp ade la bawak buah limau CNY, pisang n bla bla ckit....

Ni di antara gambar yg sempat aku snap kat Sg. Gabai....

Ramai orang kat Sg Gabai...

Daddy & Nazhan main air...

Hantu air...

With pakjang & daddy

Sepatutnye entry ni up tgh ari td..tp xtau nape die punye picture uploader problem plak. Ke size gambar aku nih besar sgt. Now dh 10.21 pm baru bleh up story nih...tp x basi lg kn??!!...Enjoy! =p

0 baby's note!:

Post a Comment