Friday, April 27, 2012

Borak-Borak Bersalin


Assalamulaikum w.b.t,

Esok ade event Borak-Borak Bersalin, ade sesape join x?

Jom join event ni, as preparation to deliver baby secara normal, natural and gentle.

Nak tau lebih lanjut tentang homebirth, waterbirth, birth position, unnecessary birthing procedure n anything about birthing boleh join.

Apabila bercakap mengenai Bersalin dan Melahirkan, kita sudah cukup masak dengan di limpahi dengan cerita-cerita "seram"..SUDAH TIBA MASA NYA kita berjumpa dan berbual (atau borak) mengenai mencapai pengalaman bersalin yang...

TENANG...
POSITIF..
INDAH..
MANIS....
MEMBINA IMAN...
FITRIYYAH...
AMAN...

Program yang santai bersama ahli-ahli (dan bukan ahli) The Gentle Birthing Group Malaysia.

Program ini PERCUMA
Sesuai untuk bakal ibu, yang sedang hamil, ibu mertua (hehe), ibu ber-anak 2, 3...

Program ini di kendalikan dalam Bahasa Malaysia


Tarikh: 28/4/2012 (Sabtu)

Masa: 10pg - 12tgh
Tempat: 
Moms Basic, 21F, S.U Mall, Saujana Utama, Sg.Buloh, 47000 Sungai Buloh,

Ps: hopefully I've courage to try water-homebirth for my next baby (which I duno when =p)

4 baby's note!:

cik lin butterfLYNN~~ said...

mcm best je program ni, nk sgt g.. eh tp this weekend turn s'ban lah plak,er,xpe kowt,pujuk en. husband blk kl jap utk program ni then baru g blk s'ban blk, hee ;)

ZihaN ZamberI said...

actually this knowledge is gud...eventho nk bersalin lmbt lg..tp ilmu ni insyallah membantu u utk proses kelahiran baby u secara alami..dtg dgn hubby sbb hubby pun perlu tahu sokongan yg mcm mane wife nk ms deliver bby..try to come ok..

MissRhana said...

bestnye ade event camni

cik lin butterfLYNN~~ said...

em,tu la,igt nk g timba ilmu,tp time tu ada perhimpunan Bersih 3.0 tu pulak kan,so x jadik nk kuar g,hhu.. ada lg x event camni lg?? klu ada lg,bila ek??

Post a Comment