Wednesday, May 9, 2012

Video Tergempar!

Assalamualaikum w.b.t

Supposed nye time ni aku dh tido. Esok pg nak bangun siapkan barang nazhan n siapkan diri sendiri nak p keje lg. Tp tetibe nak wat entry utk besok...advanced! =p Sambil2 tu layan cite Kuch-Kuch Hota Hai. Mesti ramai yang tonton cite ni. It remind me of zaman sekolah menengah, 1998 PMR. And zaman kolej, which each room ade theme memasing. Ade yg suke hindustan, ade yg suke cite korea, jepun n many more. I miss you all n memories in KYPMKB.

Ok, entry ni not about cite hisdustan ke ape. Tp entry kali ni about kisah benar....jeng jeng jeng...


So hari ni FB tergempar dgn video penderaan seorg budak dengan mak die. Video ni kisahnye di rakam tahun 2011 and ibu tersebut telah pun ditangkap. From sumber tertentu mengatakan anak itu anak luar nikah n ibunya di rogol. So kirenye budak tu adalah anak yg x di ingini la...Saya percaya ramai yg di luar sana bengang, marah, rasa nak wat macam2 kat mak budak tu, even yg merakamkan video tu pun kene maki gak. And byk2 lg judgement yg kite wat terhadap video tu.

But like one of my fren Deep said, "nobody know what really happen behind every close door". Cube korunk la berada dalam situasi tersebut. What will you do?...Bukan kehendak die pun. Tp ape yg saya cube nak relate kan..die mungkin mengalami tahap kemurungan yg kritikal. Or maybe Postpartum Depression. Or dalam bahasa mudah...MEROYAN!

So dalam situasi tersebut tak mustahil untuk dia melakukan perkara yg di luar jangkaan. Hati ibu yang normal, yang penuh rasa kasih sayang of course akan terasa bila melihat budak tu di pukul dengan bantal (sib bek bantal kalo kayu??), cubit, sepak n etc. Tp hati ibu tersebut??...Xde sape pun memahami. Poor to both, mother and baby. Kedua2 nye mangsa keadaan...Si ibu di rogol n melahirkan anak luar nikah tanpa kerelaan die...Anak tu pulak di pukul tanpa sebarang sebab munasabah.... 
We should learnt from the video, jd kan pengajaran. Stop making any judgement...Feel sorry for them is okay...What best is pray for both of them. I believed in any mother's heart, mesti ade sekelumit kasih sayang. If not, budak yg di dera tu mungkin dah di bunohnye....ye tak!

Ok la...time to sssslllleeeepppp.....zzzzzzzz

Ps: pesanan ni utk saye juga! ^_^!

0 baby's note!:

Post a Comment