Wednesday, July 25, 2012

The Beauty of Pregnant..

Assalamualaikum w.b.t,

Salam 5 Ramadhan.

Alhamdulillah, masih di beri nikmat berpuasa dan melakukan amal ibadat.

At this moment I fell so happy...happy sampai happy tears pun kuar same. =')

Most of my closed frens and officemate is  preggy. Ooowhh i miss that moment very much!
Ade yg preggy 1st which soon nk deliver, ade yg baru preggy 2nd baby, ade yang 3rd and so on.

Aku??!!...hehe xtau bile...now pun dh stop amik injection but I'm planning for next year actually. But if rancangan Allah lagi hebat dari plan i,..could be soon! I dont know...=)

I will let you guess....

Sooo Truueee kan,..once you penah preggy...you dont mind to have another one...another one...another one until u feel it's enough. Eventhough dari awal pregnancy macam2 perkara baik/x baik berlaku but we still wana get preggy. It's Allah miracle to give a MOTHER this kind of feeling. Betul lah kate orang, sakit tu penghapus dosa dan sakit jugak adalah nikmat utuk merasa sihat. Even ade org yg went through bad preggy experience still wana get preggy again.

For me, nikmat yang paling best skali is last push...how i can remember the moment clearly...
Memegang baby yg masih panas,..huuuu nikmat!

So mummy yang tunggu masa tu, dont worry so much about giving birth. Such a wonderful pleasure for me. Alhamdulillah,..Allah permudahkan urusan saya pada ketika itu. Mamas x putus2 doakan saya dan solat hajat untuk saya...while hubby byk memberi sokongan as birthing partner.

Jangan ada perasan takut..dont create fear in yourself sebab Allah sedang memberi nikmat pahala kepada mu. When you feel fear it will trigger the pain. So bykkan selawat, zikir, dan tenang melalui saat2 tersebut.

And again...I miss preggy!...( hehehe...just to express my feeling )
 

For those yang masih berusaha, teruskan berusaha. Dalam erti kata lainnya...jangan memaksa as this is Allah plan for His people. Just enjoy the moment with your hubby...coz hubby pun baby anda jugak yang sentiasa memerlukan perhatian seorg isteri. Coz once you have a baby, you will miss the time both of you alone together.

And lastly, for those yang mungkin x dapat langsung merasa nikmat ini. Jangan lah bersedih,..kerana Allah mengurniakan kamu dengan nikmat2 lainnya yang adakalanya kamu x sedar pun ianya di sekeliling kamu. Mungkin juga Allah ingin menjadikan kamu insan terpilih untuk memelihara anak2 yatim ini.

Siapa tahu kan??

Buat teman2 yang sedang hamil. Alhamdulillah...jaga kesihatan mu dan bayi. Jaga pemakanan.
Tahniah.

Buat teman2 yang bakal melahirkan mini u...Semoga dipermudahkan..Amin~


3 baby's note!:

nurul harnani said...

i love ur entry. masih berusaha dan terus berusaha utk ke arah itu.. insyaallah allah masih beri kami peluang berkenalan berdua dulu sbb belum smpy setahun pon, hehe *positive thinking*

disebalik ujian diberi,pasti akan ada hikmah yg terselindung.

Syima Syaz said...

=)..

amin... maybe soon u pulaks..lagi.hehe..eh baby baru keluar panas ek?

Zihan Zamberi said...

Nurul Harnani..thank u so much!
Insyallah..kalo u n hubby xde apa2 masalah, you'll be next. cuma masa tu Allah Maha mengetahui bila.

Syima Syaz..hehe soon Insyallah!
A'a..masa die fresh kuar tu rasa warm la sbb duduk dalam badan kite kan...tu pun dh 37c. hehe...sbb tu ade istilah fresh from oven! =)

Post a Comment