Thursday, July 5, 2012

What happened to me??

Assalamualaikum w.b.t,

Dah selesai mengarang semalam tp pg ni nk touch up, too bad terdelete masa nak upload. So have to do it once again.

This entry might be borink to certain reader. "Haiihh die ni xde cite lain ker??", I admit my life quite borink lately. Borink teramat! Sampai aku xtau dah apa nak cerita. Aku bukan kaki traveling, kalo traveling pun balik kampung je la. Aku bukan shopping maniac, kalo shopping pun barang2 dapur ja. Handbag, shoes what so ever tolak tepi. Aku bukan kaki makan,..eh,..makan!..tp kedai biasa2 je. Nan ado masuk 5* restaurant. hohoho...you see how borink kan! hahaha

Last week Alhamdulillah. Dapat jugak balik ke kampung walaupun sekejap. Dapat menumpang pun jadik lahh..Menumpang adik ku balik ke kampung,..dan menumpang parents ku balik ke KL..tp hantar sampai Ipoh je la.

On friday tu, aku amik halfday sebab plan nak sampai ke perlis b4 midnight. Jalan berdua ngan anak ni isu keselamatan adalah high compulsary priority. After adik ku semayang jumaat bertolak balik ke Kgr. Journey quite ok. Cume ragam lil monster dalam kereta je, die borink duk lame2 without do anything.
Ni di antara aktiviti lil monster dalam kereta,

Mula2 die excited tgk luar..sume mende alah die sebut...car, moto, bus, lori, bird n etc...
Bile dah lame2 die lompat2 plak dalam kete...kjp lagi die ketepet kat cermin tingkap.
Pas tu bila dh terlampau lama dalam kereta tanpa berbuat sesuatu die mule cranky and start merengek2.

So I found buku adik kat belakang, kasi die main. Setel!...Senyap!..

Ni lagak sorang penulis picisan!

So i was thinking next long trip I have to bring cranyon and drawing block. Cant let him plak with my NOTE. Jahanam nanti bile mood hangin die datang main baling2 je my phone tu. Big No No!

Agaknye dah lame drawing without output yang menarik maka die meminta nenen. Then fall asleep.

Sleep...ZZZzzzzzz

This time traveling I dah x pakai Car Seat. Sebab die xmo duduk dah kat dalam. Die nk duduk kat tempat lapik kaki tu sambil main blocks.

I arrived home at 10pm++. Ingat nak siap pegi my besty solemization. But bile tgk anak I semacam je. Then have to cancel. The next morning we go to her wedding. What a lovely simple wedding. Most important both of them are happy. Congrats and welcum to wifey club. Cepat2 sign up for motherhood club k...

nazhan, me, alin and her hubby, darnis. (org kuat KJ nih!..huhu)

Balik dari kenduri, nazhan terus terlelap sampai kul 5 lebiy. Langsung x bleh nak p mana. Nak p pdg besaq, rasa cm paneh plak ari tu. So x p la mana2. Nak p visit my fren mimie dapat baby baru pun x berkesempatan.

Tp sib bek pg tu sempat jumpa atok and famili acik. Diorg sume nak kene rushing balik Sik tgk, atok wahab sakit. Sediynye,..x dapat nak rasa masakan atok n acik...sayuq ketela!

Malam is Famili Dinner. Like usual ape yang nak di makan malam tu, dapat!..Alhamdulillah~
Kalo balik kg xde makne nye nak diet hookaaayy! Baham je sume....

On sunday morning dah bersiap nak balik Tepeng. But my parent will drop me at Station Ketapi Ipoh. Ooowhh dear, miss Ipoh Town a lot. Sementara nak tunggu train tu, anak ku tawaf satu ruang menunggu tu. Sume org die lambai. Boleh jadik duta ko nak!..or adun. huhu

ETS = RM35 Ipoh > KL Sentral

Ni ragam budak xleh duk diam...
Mula2 tu memang x bleh duk diam..main macam2. Sampai kat stesen mane tah, one guy sit next to me. Haiiiyyaakk...ko nih kat seat depan tu kosong sebelah chinese guy ko xnk duduk. Aku nak nyusu pun susah.
Terpaksa lah mengadap ke cermin sebab nak nyusu nazhan. Pity boy terpenyek kat dinding train.

Please guys if you on the bus, tren or where ever...please find another seat yang bukan sebelah perempuan. Unless memang itu seat ko n ko xde option utk menukar then fine!
Yesterday on 4th July, Nazhan has turn to 1 year and 6 months. Last injection semalam, meraung! hahaha. Yang lain alhamdulillah normal. Berat, BMI, Tinggi, Lilit kepala...everything good!

Ragam budak 1 tahun 6 bulan (18months).
Kononnye perut kembung, nak sapu minyak kat perut.

Sakit ati x tgk gambar ni?!! Aku pelik cam ne all this plastic air bleh tergantung kat pokok tu?!!

Cian die dah kemek!

Ni kejadian latest tengah hari semalam after aku nak balik from meeting di PJ. Lalu old klang road, n accident depan PIH. Sakit hati aku. I suppose duduk je lane tgh..tp tukar duk lane kiri awal2 sebab nak masuk simpang ke OUG. Mangsa break mengejut! Petang ni kene g hospital jap, wat beautify surgery! huhu

Ps: Car (dah), Moto (dah), Tren (dah), Bus (soon, from kajang town to home) and Plane (bile laa daddy nak banje nih??!!)



Published with Blogger-droid v2.0.6

0 baby's note!:

Post a Comment