Thursday, August 2, 2012

How to tell them ??

Assalamualaikum w.b.t,

Just to ponder something and share with all of you....

Do you recognise the picture below?

Di klasifikasikan sebagai Kes Bunuh (Wallahualam) - Eksekutif Pentadbiran TV9 (Syaleza Jaffar)


Have you read this story?


Semua orang tahu kisah di atas kan...Sedih sunggoh baca kedua2 kisah ni. And ade jugak kisah yang lain tidak kurang jauh beza nya. But this one consider as the latest sad news.

What I can see here,..dari kedua kes ni, both meninggalkan anak kecil yang lebiy kurang sebaya dgn Nazhan. Nazhan is now 1y 7m..

Ooowwhhh I'm cried reading both stories. Tp yg x tertahan is Kemalangan di Keramat tu.

Sediy jugak bile dengar berita semalam, apabila anak Syaleza bertanyakan di mana kah ibunya...
How to answer?

And soon of cause, Anak Hafeeze & Edayu akan bertanya di mana kah ibu dan ayah nya...
How to tell him?

How to tell them? That they wont able to hug, to kiss, to cry n most...to hear their parent voices.

And since that sad news of tv9 exec, I keep asking myself of how are we going to tell the todler that our spouse or both has passed away ?..

Imagine if they still fully BF...the closest bonding ever made!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Sedih mengenangkan nasib ke 2 nya....

Even kite yang tua ni maybe boleh menerima or other words nya Redha Dengan KetentuanNya. Kita faham. Tp still..kite akan merasa 1 kehilangan bila kita x dapat melihat orang tersebut, x dapat memeluknya, x dapat mencium nya lagi dah....dan yg paling menyedihkan,..we will never hear their voices anymore...

Al-Fatihah buat para Arwah....


Ps: rupanya leteran seorg ibu, suara tegas seorg ayah...adalah muzik yang paling indah alunannya...yang pada suatu ketikanya...kita akan merinduinya apabila dia jauh dari kita.

4 baby's note!:

ettyzukhair said...

kak...betul2 sedih2 dua2 kes tu..huhu kesian sgt2..betul cm akak ckp..if they bf baby lglah...huwaaaa

harzharun said...

Mmg sedih,,,i pernah jumpa 1 kes ms i keje hospital dulu,.girl yg i rawat dah darjah dua kot ms tu...tgh wat treatment kat dia sbb accident,dia duk tny2 mn mama n papa dia.,,sian..mama n papa dia meninggal kat tmpt kejadian,,aduhai,ms tu rs nak menangis je.,tp mmg i xle nk bgtau...xtau nk ckp apa pun sebenarnya..ckp mama papa nnti dtg kan,dia mharap plak..ntah..huuu

Anonymous said...

semalm nampak posting pasal bayi kembar di cina tu, tadi nampak positng pasal baby disembelih... (perkara ni je dah meruntum hati saya walaupun ia berlaku jauh dari malaysia).. dan bila baca entry ini.. uuwarr.. memang sedih... dan saya nanges.. nanges..nanges lagi.. betul tu zihan..how to tell them.. ?? bila dah ada anak sendiri..lelebih lagi fully bf.. hati saya sagt rapuh macam kaca kalau baca cerita2 yg berkaitan anak atai nasib anak2 seperti mereka... Al-Fatihah buat arwah arwah berkenaan.. dan buat anak2.. tabahkanlah hati mu.. Allah SWT maha Besar..maha mengetahui.. Allahuakbar..

» NAJA « said...

salam singgah,
minta izin copy link entry ini ya..

Post a Comment