Monday, August 13, 2012

Shopping Raya!

Assalamualaikum w.b.t,

Salam 24 Ramadhan,..Eh! Tarikh mule kapel ngan hubby dulu....

Owhh siyes...aku dh xde mood nak kroje. Dis week cume nk complete kan keje je. Pagi2 drive to ofis dengar lagu raya...ooowwhh tersangat lah efeknye...Dah rindu bau sawah di perlis...Dah rindu nak balik jumpe pamatok (3 serangkai) kat perlis.

So xde pe sangat nak hapdate...just cite2 on weken je.

Last Saturday ade sesape g sales kat Macy Minlon tak?...Ade vanidah imran n few more artis. Diorg ade wat contest room but too bad aku x dpt nak participate sebab lappy aku xdisplay web content...aku cm wat the h kan...maybe aku punye flash kot problem. Tapi aku x pegi pun, sebab after balik dr kelas tu terus balik umah sebab minggu ni kene decide nak beli peti ais n buat kuih raya.

After abis kelas rushing back home, terus pick up hubby. Luckily Nazhan tido, baru tido actually after merajuk macam2 ngan daddy die. Dapat lah mummy chances kuar berdua je ngan daddy. Susah woo lately nih mummy nak kuar ngan daddy. Huk huk,...g survey peti ais je pun! Punye lahh lame survey, so decide amik kat HLK. Alang2 dah beli peti ais, hubby cakap angkat skali ceiling fan. Total dlm RM1.9k...ok x? Next time aim washing machine plak.

Setle beli peti ais. Balik rumah, wat kuih plak. Alaaa bukan kuih susah2 pun. Kuih Honey Cornflake je. Nak wat kuih berat2 maybe lain tahun lah. Ni kire 1st time baking kat rumah sendiri. Alhamdulillah, kitchen dah bleh gune. Cume x spenuhnye complete.

Then on Sunday, hubby bermurah hati nak bawak anak bini g menapak kat IKEA. Tujuan aku nak p beli rug utk kitchen je. Tp biasa la kan IKEA, mesti ko angkat bende lain gak. Igtkan rug yang aku amik tu dah murah giler skali amik ko...RM159! Nak lap kaki je kot....aku salah tgk price tag, RM45. Errrgghh sakit hati aku. And aku baru realize td. Huuuwaaaa...pegi kedai lagi 1, below rm50 je. Ooowhh aku sangat terkilan! Agak-agak boleh tukar x?..eh tukar mende plak...g pulangkan balik??

Then masa g jalan2 masuk lah satu kedai ni which i cant recall nama die. Tp kedai kitchen utensil alah sume tu. Skali ternampak lah menatang ni, tersergam indah display kat cermin. So aku pun tergatai mulot la p tanya dia how much.

Korunk nak tau x ape menda nya??...It's one of my wishlist!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Taaaaaddddaaaaaaa.....


Kitchen Aid Mixer....normal price RM3k++

Yang tinggal kat display hanya colour Metalic Chrome, Green Apple & Empire Red.

So I took Empire Red as display below.

Kitchen Aid Mixer....RM2599

And to be honest this one is not totally mine 100% pun....hahahaha

It just soon to be mine if my mum is retired from baking...
As for now it's belong to my MUM. She still baking and need it so much. Her Kenwood Mixer has spoilt few years ago due to her doter loves to bake at that time. The bowl is plastic and turn to pieces already. My advice if you wana buy a mixer, please to buy metal bowl. It can lasting for years. My current mixer already show the sign, the bowl has crack inside.

Since it's Raya Promotion, the shop gave Kitchen Aid Hand Blender. Another 1 item of my wish list.

Kitchen Aid Hand Blender...worth RM500++

Worth every penny right with this kind of gift after Sale.


Ps: Baju raya sendiri pun x beli lg!!...Harga rug lap kaki lg mahal dr baju raya aku kot~...*sight*

0 baby's note!:

Post a Comment