Friday, September 14, 2012

Parent's Trip to My Cave

Assalamualaikum w.b.t,

Kembali bertugas ari ni setelah semalam berjimba2 bersama keluarga. Dan hari ni, pg tadi..my mum, dad n bro sudah bertolak pulang ke kayangan. Arrghhh sedihnye..suke if they stay at my house but too bad i cant be there coz bz working...

My Mum & my bro has arrived here on last Saturday evening. With all my wedding gifts. Baru sekarang boleh gune. While my dad with his frens attending a weeding somewhere at Bukit Beruntung or Jelutong. Actually my dad who planned to come as he has a gathering with his AFATS's fren for fren doter's wedding, golf treat n feast. But later my mum decided to join him with separate car and stayed at my house.

Since they came, I can say that we are officially moved in last week. But i think after this we will rotating with MIL house and my house.

So bile dah diorg ada kat rumah ni, haruslah keluar berjalan kan. So malam 1st tu bawak diorg dinner ramai2 ngan famili in laws kat Malee Sg. Kantan. Banyak plak tu order. Lauk2 biasa je, ala Thai. No pictures taken as sume org lapar.

Sunday morning, kiteorg g breakfast kat mil house. Then off to my aunt's house in Klang and lastly to Shah Alam, another aunt's house. Kat umah makyang best giler dapat makan nasi lauk masak lemak with belimbing buluh, see kecur liur i di buatnye. And makyang also made us mee goreng. Delicious!
On the way back to my house, we went to KL Sentral to fetch my dad. And malam tu g dinner ngan Abanglong n Kak Ina di Sultan Hadramawt Bangi. And I think this is the best Ns Arab so far.

You can visit here for details : Sultan Hadramawt

After that I'm working and they are having own activities such as, sleep, watching tv, cooking, going out..visit my aunt at Sg. Ramal..visit his pet-bro in Banting and etc. But still they feel like nuthing when I'm not around and of course the house is not like fully furnish with astro or internet. You can imagin right how does it feel...huhu (my bad actually)

So Me & Hubby took leave yesterday(thursday), bring them out. And we went to IKEA. Too bad my bro x ikut. Nasib ko la dik...kiteorg g makan sedap2.

Kalau pegi IKEA mesti la cuba makanan di atas ni kan?..This is my first time. hahaha..

Memang agak byk kali jugak ke sini, tp bila tgk manusia berduyun tu maka kesanggupan itu kurg. Sebab pegi pun time puasa, time org bersesak...tp since semalam pegi time weekdays. Dapat lah den men'treat' satu Famili. Yang Sandwich tu je x rasa sbb hubby x offer pun..sobs sobs..

 Mr Raksasa mamam..

Saya yang gemokss, my mum, my dad wit nazhan..

After makan, barulah ade tenaga nak berjalan and shopping. Hahaha best part is, my mum berkenaan couch and nak bawak balik nek Kia Spectra..mane nk lepas kan. But then memang bleh tahan gak la mak den memborong. Aku beli barang2 penting je...like iron rod for hanging clothes, mangkuk 4 nazhan, bedsheet n etc. Sib bek die dtg bawak spectra tu je, kalo bawak kontena...hahaha kan ke haru. Tu pun die x jumpe steamer letrik yg besar utk baking. Around 6.30pm baru kiteorg kuar dr situ. Then masa duk angkut barang nk simpan kat kereta jumpa plak FB fren Adi & Sara (nick die). Yg jumpe tu Sara je, cant believe myself bile ade org tegur kat luar...budget retis plak! (tobat pas ni xde sape dah nk tegur aku kat luar) Aku x bape cam sgt org, sbb kdg tu tgk kat FB/Blog lain...tgk kat luar lain. Jangan serik tegur I je kalo jumpe, ade chance kite bleh g coffee talk! =D

Memang penat giler sampai aku rasa langit aku berpusing, siyesly aku rasa nak pitam. Sampai rumah relax2 tukar tshirt loose ckit, mama suh aku baring angkat kaki tinggi2 and rehat. Suh aku tido. Memang x dapek laa nk tido. Perut dh berkeroncong mintak di isi...tp alhamdulillah la. Kurang ckit rasa pening tu.

And last night, pegi dinner plak kat Wong Solo Kajang. Mule2 memasing xmo makan kat sini. Last2 my dad kate puas hati. Bukan pe tu, die nak pegi makan kat Restoren Garuda Kampung Baru, Nasi Padang. Insyallah next trip bulan 10 ni, kite g makan kat Garuda ye papa.

After relax2 kekenyangan, lepak2 jap...sekali cakap lah pasal diet, pasal body muscle la wat so ever. And of course la kan die tegur aku same..

"Along, if kamu kurus balik cam dulu. Kempis perut tu. Papa bagi RM 1000."

Erkkk...aku macam terkedu sat...RM1000.

"Ok,..no prob! Skrg ni pun Along dah turun to 60kg. Another 11kgs more to my ideal weight before preggy"

Ooowhh haruslah aku menyahut cabaran die tu kan. RM1k sape xnaaaakkk! =) ...heehehe.

Best part is, valid sampai aku kurus b4 next baby. Amacam??

Wana join My Biggest Loser Challenge??

Pagi tadi masa kiteorg nak kuar keje and diorg pun nk siap2 balik. Aku cam sebak ckit. Ye lah kan. Duk rumah cam tu haruslah ade mak ayah baru lah ceria. Or else after this memang balik rumah tu utk tido je la..lain2 time duk umah mama. At least sume ade.

Kalo duk rumah tu walau pun bertiga with Mr Rasaksa & Nazhan tp still like alone. Ye la kn..Mr Rasaksa bukan jenis nak menyembang sgt. Everything keep to himself, kalo cakap pun cam cakap ngan dinding. Bual2 ngan Nazhan, apelah yg die faham sgt kan. Aku pun x fhm ape die ckp. Layan kan aje baby talk die tu.

Before ending this entry, wanna wish you Happy Malaysia Day! X perlu bersatu kerana politik yang telah diperkotak-katikkan. Tp bersatu lah sebagai manusia sejagat, berbilang kaum, agama dan bangsa. Demi Malaysia!

Eh, patriotik plak!

Funny Face : Chipmunk & Alien Effect with iMac..cool!


0 baby's note!:

Post a Comment