Thursday, October 11, 2012

Company Trip n BabySitter



Assalamualaikum w.b.t,




Esok company aku tutup untuk sehari. Kiteorg sume akan pegi trip to Pahang. Which part of Pahang akan di ceritakan kemudian bersama2 gambar yang mungkin agak best...mungkin ye! This my first trip ke tempat tu..nanti i review ye u ollss..

Bile kata nak g trip ni, aku terpaksa tinggalkan 2 hero kat rumah. Plan mulanya nak bawak tp bile payment for per head like RM1k++ maka x jd. Mr Rasaksa pun kate x payah..Nak bleh je tp share2 la sayanggg...tp die kate with that amount bleh fly obersi,..so aku menurut perintah!

Nak pegi trip ni of course la tinggai anak is BIG issue. Tinggai laki xpe lg,..memang die suke kalo aku tinggai2 kan die...dapat merasa bujang u ollss. Tp hari2 pun aku rasa bujang gak...hoho. Well nazhan ni still BF ngan aku especially when I'm home. Cume bile die kat BS je die minum FM. Tp ari tu tinggal sekejap ngan my parents, 1 hari x susu until I came home. Aduhaiiii anak! So this time he's not going to see me for 3 days. Xtau la nanti cm mane, imagin la kalo bangun pg je,..Muummmmyyy...mummmyyyy! nangis scream2 cari aku...padahal kat bathroom je kot. Die punye meraung cam org dera die...mandi cepat2 then kuar susukan die...baru la behave ckit. Aiiiyyooo... Ni 3 hari harap2 laki aku x stress...tp nk stress mendenye kalo MIL aku nnti yg jaga die kan...huhuhu..

Next Issue is BabySitter! Haiihh aku nih x abis2 ngan BS prob. Kali ni prob die antara dua...haaa amik ko. Skrg ni aku ade 2 org BS yg nak jaga Nazhan. 1 tu yg skrg ni, Kak Lani. 1 lg Bs lame Nazhan Cik Ros. Cik Ros ni tersangat la rindukan nazhan. Issu dulu die kene kuar dr rumah sblh umah mil aku ni. Cari rumah x jumpe2. So aku hantar kat Kak Lani. 2 minggu gak la teriak meroyan nazhan tu. Now dah serasi, kamching plak ngan Cik Baiti, tukang urut aku masa pantang dulu. Ape2 ckit..neenekkk! Neenneekk! Sampai cik Baiti cakap sejuk je hati bile penat2 lepas urut die panggil manja2 gitew. Aku pun heart melt dengar...huuuu.

Now Bs kak lani ni nak kene pindah which a bit far from rumah die skrg. Owner rumah die suh pindah dalam masa seminggu. Jumaat ni last. Giler x berhati perut kan. Luckily la dapat rumah kat area tu gak tp agak jauh ke dalam. Aku plak dek sebab cuak ari tu terus gtau Cik Ros ni. Aku pun pelik kenapa BS nazhan asyik kene masalah pindah randah nih.

Cik Ros plak memang beria-ria nak bela balik nazhan sorg ni. Maklumlah dah  bonding satu famili. Imagin la kalo anak2 die balik, tanye nazhan mane. Sanggup amik nazhan kat rumah nak main2, bawak g jalan bagai. Syukur Alhamdulillah dipertemukan dgn pengasuh baik hati cam ni. Cik ros ni cam mak mak ckit. So die memang jaga nazhan bebetul. And dengar kate die nak jaga budak lg,..boring agaknye duk sengsorang kat rumah.

So skrg ni aku nak kene decide sama ada nak nazhan stay di jaga oleh kak lani which is rumah die agak jauh terperosok kat dalam or nak bg balik je kat Cik Ros jaga which rumah die kat Sek nearby rumah MIL? Which one? Dua dua ni ok...how? Should I toss a coin?

Actually die more rasa serba salah...kalo bg sini takut org ni kate plak...tp kalo tak bg sini ari tu dah cakap plak...aiiyoyoyoyooooo.

Ps: Grup name Angry Bird...Dear Bird & Birdie...hadoii.

2 baby's note!:

ederq said...

ni terlebih masalah ni BS. aku xde bs kau ada dua. ahhahaah. untunglaaa

roy said...

club med!!! yeszaaaa

Post a Comment