Thursday, October 18, 2012

Cooking Mood On..

Assalamualaikum w.b.t,

Sepatutnye aku nak update cite Company Trip ari tu,.tp ade kemalasan di situ maka aku wat entry terkini je la. Company Trip tu aku cover lain time ok.

Semalam I'm EL bawak anak g check up and aktiviti berjimba bersama hubby. He has to work from home. Tp x bape nk work gak la melayan kerenah wife die nih. And semalam my bro yang bongsu sampai kat rumah but sempat lagi aku buli die g shopping kat tesco. Ask him to buy barang nak masak for dinner.

Actually last week after work on Thursday I went to JJ to change size of my tracksuit. Then i g ding dong ding dong jap kat barang basah. Ternampak lah kambing yang telah di marinate. Aku peminat kambing. Let say if there is meat & mutton on the table, I will go for MUTTON!..heaven with mint sauce.

So last night masak la ala2 western gitew. Aku kn kene diet ckit....cikit je la!..hohoho

Juice sayur..

Jus sayur ni request by Mr Rasaksa. Yes my Mr Rasaksa is a vegetarian punye rasaksa. hahaha....
Dalam erti kata lain nye some sort of kambing gak la...preffered more veges than poultry, meat and seafood.

Recipe:
1 Timun Sederhana
1 Carrot Sederhana
5-6 biji Tomato Ceri
Air ikut suka...kalo suke pekat kurang kan air. Air masak bleh...air soojjukk pun bleh!

Grill vege & lamb

Yang ni memang senang la kan...vege (potato, carrot, onion) tu aku gaul ngan black pepper and olive oil. Lamb sah2 dh siap marinate, just grill with butter or olive oil...then i arrange all this on baking tray and bakar jap dalam oven...if u grill on pan tu macam dh ok..x bakar dalam oven pun bleh...

The result as below....

Dinner : Buttered Corn Rice + Steam Brocoli + Grill Vege & Lamb..

Sekian terima kasih...catatan smlm as suri rumah separuh masa.

0 baby's note!:

Post a Comment