Monday, November 19, 2012

Shake n Take & Pregnancy

Assalamualaikum w.b.t,

Kembali bersiaran setelah 12 hari x bersiaran. Saya x bz tp saya malas. Syndrom yang sama saya alami ketika mengandungkan nazhan. Mood kemalasan nak hapdate.

Happy 9 weeks preggy to me! Tup tup...dh 9. Huhuhu journey will go on. So far like my 1st pregnancy, I xde alah pepe sgt. Xde rasa loya2, nausea ke ape. Alhamdulillah sampai skrg I'm survive. Cume saya mudah mengantuk walaupun dh tido awal. Saya lapar (itu normal), tp rasa full. Mungkin angin dalam badan. Ape yang saya nak makan saya dapat, like air negha, sotong goreng tepung, laksa, sotong kangkung n etc di perlis and perak. Alhamdulillah hubby ikutkan saja selera saya.

And guess what, I dh beli storage bottle. Hahaha giler syok. Sebut pasal storage bottle, I tak tau nak wat ape ngan botol lame? Selalunye kene dispose kan after 6m? Ke bleh gune lg? Rasa cam nak kene DIY ngan botol2 ni. Now dah kene start mengira budget untuk kehadiran adik Nazhan. Since banyak lg barang nazhan yang boleh digunekan, maybe recycle je balik baju2 lame, toys, carseat, stroller and etc. So my list now dh shorten ckit.

Orait. Another story mory I nak share. Last 2 weeks I received a parcel, and this arrived! I bought it kat Groupon. Actually the plan is for my diet program but tup tup...I preggy plak! Tapi barang ni x rugi pun, I cont with preggy diet plan. Sure hubby suke tgk i byk mkn fruits and vege byk2. Just blend wat juice. Mule2 Mr Rasaksa tengok die kate, "huh..rugi je beli mende nih!..Mcm la xleh pakai blender". Alaaaa blender untuk rumah punye. Ni utk simpan kat ofis.

Ni la die mende alah tu....

credit to Google.

My version....

ni la blender die, comey sgt!

Ni buah yg i beli kat bawah ofis. Senang kan!

This is what I like....

Tadaaaa my breakfast.

Recipe:
* few cuts of water melon
* few cuts of honey dew
* few pieces of small mandarin orange.
* add some sugar (optional)

With 1 button for few seconds you can have healthy drink.

Sangat sesuaikan utk orang2 yang nak diet, untuk pregnant mum cam I and sesuai utk semua orang actually. Now my officemate pun dah nak 1. =)

Product review;
1. It's cute, small and easy to carry.
2. Blade die bagus, mean x berketul2 la buah yg u masukkan. Smooth!
3. Easy to wash.

Have a nice day u ollss..

5 baby's note!:

Nurul Ilyani said...

congrates zihan... :)

Zihan Zamberi said...

thanx yanie..tunggu turn yanie plak..hehe

Shakina Farhan said...

nak beli jugak..mcm best je..

sweetlavender86 said...

cm bestt jee kak ann!comel n senang nk bwk je tgk.ringan x?hahaha.lelaki mmg cmtu.sume yg kite beli sure rugi diorg ckp..haha..

Zihan Zamberi said...

Shakina: beli jgn x beli...pg2 dapat minum fresh juice..pg ni blend utk hubby...1 bekas tu bleh dapat 2 gelas..x payah dah beli juice kotak..and blade die pun bagus! =)

Zura: a'a ringan je...kak an blend buah then carry je bekas tu terus masuk dlm kete...die ade corong utk minum..=),..bleh blend SDII skali! =)

Post a Comment