Tuesday, January 31, 2012

Nazhan's Big Day

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah~...Selamat sudah beday party Nazhan wit other januarian boys, daddy, pakjang, n paktam die. Kenduri yang mulenye plan ala kadar tetibe menjadi kenduri yang sangat meriah. Thanx for coming everyone!

And also BIG THANK YOU to Mama, Adik2, Abah, Ibu & Daddy coz sama2 sponsor untuk this event. Insyallah kalau ade rezeki lg, kami akan jemput korunk sume yg sporting moting nih. Walau pun semalam ptg hujan korang sume still enjoy the moment. Thank you so much~

For those yang bg hadiah kat Nazhan & also late CNY angpow. Thank you! Nazhan couldnt be more happier to have all of beautiful n nice guest n friend on his beday. Walau pun cranky a bit di akhir2 majlis.

N Big Sorry jugak pd kengkawan yg dtg tp saya x sempat nak layan.

1 of goodies in a bag

with mummy Eila

Kek Nazhan..Elmo! Pocoyo org kedai x pandai lukis...

Beday Boys: Daddy & Nazhan

Nice pepel give nazhan prezzy...

With mummy Wanie n baby Qistina

Mummy Adzlin & Baby Adri...gerammm!

Banyak gambar about the event x sempat nak snap sebab sibuk layan tetamu yg agak ramai.
Thank you for coming everyone!

Menu:
Bihun Goreng
Satay
Pulut Kuning
Lontong
Roti Jala
Kek Kukus Chocolate
Karipap
Kuih Koci
Seri Muka
Bubur Kacang + Durian

Dessert:
Custard Caramel + Cocktail Fruit
Tembikai
Rock Melon
Pisang
Grapes
Kiwi
Jelly

Beverage:
Fruit Punch
Teh Tarik

Saturday, January 28, 2012

Today's Event

Assalamualaikum w.b.t,

Hari ini adelah acara yg di nanti2 kan oleh kebanyakkan ahli keluarga. Agak berserabut nak siapkan utk acara nih. Tp wat simple2 je, jemput2 dtg makan2 n berseronok di samping mengeratkan siratulrahim. Bleh tahan gak la nk spend utk event nih. Nampak macam simple n kecik tp rupenye idak. Bukan setiap tahun ye...mati mak paknye nk tanggung!...


Thank for those yang sponsor, angah & wife, abah, mama, ibu n of course daddy!

Will be review about the event soon!

Wednesday, January 25, 2012

RNW: Me & Baby

Assalamualaikum w.b.t,



Harta Dunia Akhirat Saya..

Ps: RNW = Rabu No Words

Monday, January 23, 2012

Bercuti tanpa Stress

Assalamualaikum w.b.t,
So far amacam korunk nye holiday?? Enjoy x?..Aku?..Sangat tenang dan relax...that's y ade entry je ni. Kalo stress malas aku nk perah hotak nk hupdate!

Wokes. Update cuti since Saturday until today (Monday).

Hari Sabtu mcm biase laahh, hari bangun lambat sedunia. Dunia aku laa...dunia korunk aku x tau cm mane. So hari ni bangun dalam kul 9 camtu...Actually dh jg awal kuar dr bilik je lambat. Cam biase lah, Nazhan kul 7.30 dah jaga...pas tu dengar die membebel dalam gelap sume...then kiteorg plak nk ngeliat cam kucing lg, tonggeng sana, tonggeng sini...dh lega baru bangun!

Hari ni kire hari chill out, just lepak2 kat rumah je. Hari bermalas-malasan. Kiteorg xnak g memaner since dh notice sume tempat akan sesak2. So x kose mak nk join bersesak-sesak tu. Mama plan ngan BIL nak p amik SIL kat Melaka. Tu pun half way je, sampai Bukit Mahkota patah balik. Then kiteorg g kenduri nikah anak nebor kat taman nih. The rest of the day lepak je kat umah. Petang kiteorg kuar jap g shopping barang umah kat Giant Cheras. Tgk pampers nazhan RM36++, mahal nyee. And at night plak g amik SIL balik nek bas dr Melaka turun kat TBS and dinner kat Batu 9.

Nazhan henjut pinggang den...aduh!
Nazhan with stuff in a trolly..

Feeding his sista, Ginger

On Sunday plak, kiteorg pegi kenduri sanding nebor tu plak kat Dewan Bukit Mewah. Not bad dewan tu. Nice jugak kat dalam tu. Kalo sesaper nk kawen xtau nk pakai dewan mane, amik la dewan nih. Recomended! Lg satu Dewan ni merupakan facilities kat Kelab Bukit Mewah tu. Kat situ siap ada Swimming Pool lg. Nice! Nanti bleh bawak Nazhan sebab yg budak nye pool under a roof cume yg dewasa je outdoor ckit.

It's us...

My famili...

Musical Ride..

After kenduri tu layan Nazhan jap nek mainan yg bayar RM1 (50c x 2) tu. Punye la syok die nek menatang tu. Sampaikan dah abis bergerak pun die g henjut2 nye menatang tu...hahahaha. Nak layan lelame, mama nak kene g umah Onyang Nazhan. So next time je la layan kat memane...

Today Monday! Kiteorg decide having a bfast kat Sg. Gabai. Punye la sexcited! hahaha...Aku x penah sampai lg sane walaupun belajar kat UNITEN 4 tahun + 2 tahun kawen ngan org Kajang. siyesly sick kan! hahaha...Not Bad la Sg Gabai, aku mule2 risau gak nak bg Nazhan berendam. Maklum la skrg ni ade penyakit pelik, Kencing Tikus. ooowhhh very the dangerous. Cause infection die boleh membawa MAUT! Tp sampai je kat sane, dh berduyon org. Budak-budak mandi dengan selamba nye. Maka Nazhan pun x terkecuali. Disebabkan mandi sungai je, maka die x rasmi lg neck float yg aku belikan kat die dulu tu. Tunggu la nak p pool Bukit Mewah!

And makanan yg kami bawak pun sempoi je...beli kat kedai. Nasi Lemak! Tp ade la bawak buah limau CNY, pisang n bla bla ckit....

Ni di antara gambar yg sempat aku snap kat Sg. Gabai....

Ramai orang kat Sg Gabai...

Daddy & Nazhan main air...

Hantu air...

With pakjang & daddy

Sepatutnye entry ni up tgh ari td..tp xtau nape die punye picture uploader problem plak. Ke size gambar aku nih besar sgt. Now dh 10.21 pm baru bleh up story nih...tp x basi lg kn??!!...Enjoy! =p

Sunday, January 22, 2012

CNY Entry

Assalamualaikum w.b.t,

Hi oollss...tgh cuti2 mesia kah??...Chinese cuti korunk pun jimba kah??..Same when Raya kan. What a lovely holidays..I loiikkee!. Tp I CNY + weken holidays ni x p mana pun. Just melawat kawasan sekitar je...borink kan. Seriusly nak berjalan jauh guwe serik tgk jem2 yg xbleh di makan itu. Stress weh nk p holiday nk kene sesak2...then balik dr holiday pun nk bersesak2 balik. Aduhai..tp inilah senarioo di Mesia nih. Jem memanjang. So holiday sebegini adalah langsung tidak bermakna bg ku n hubby. So next alternative harus la bercuti tanpa stress sesak jalan raya next year iaitu melancung ke obesi. hahahaha...sure hubby gelak kan saya...duit bape sen nk fly!...Nk fly balik kg pun berkira...kuwakuwakuwa...k shadap!

Cuti di rumah walaupun agak membosankan kerana repeating routine tp x se stress nk holiday di luar. Maka nya kami sekeluarga relax2 saja, sambil memasak lauk yg agak luar biasa n watching movie je. X pun keluar pegi kenduri org kawen.

3.00pm continue berblogging after balik dr kenduri nebor kar dewan bukit mewah. See!!...Dh terlupa dah ape yg aku nk cite...huhuhu..

K la..sambung len kali je la...Nak layan Nazhan men ngan sista die...pembuli sunggoh budak tecik nih..adik die pun pasrah je la kene buli...

K Happy Chinese New Year to all Chinese!


Tuesday, January 17, 2012

Nazhan's Lil Sista

Assalamualaikum,

Susah sgtkan nak nampak saya upload entry. Ntah la...malas! Cite tu ade je...tp hero ni asyik kacau je once I touch lappy or tabphone....Goorraaammm den!

K la,..proudly to announce that Nazhan dah ade baby sista. Baby nih aku xyah susah payah nak preggy 9 bulan bagai. Nih Baby segera je.

This baby I adopted from Pn NoraAnne Burn. She is one of my FB fren. 1 day I saw her post that she is giving away few of her kittens. So Ahad lepas bergerak ke rumah NoraAnne Burn kat Puchong after lepak kat IOI Mall. Sesat gak la nk cari rumah die....sekali call dh kat depan umah die ghupenyeee... maaalluuuuu~

Berkenan yg sekor lg, but BF adik ke kawan die kot dh booking..so I pun pilih la yang ni coz die sekor je yg pelik...len sume ade kembar memasing.

Nazhan ni bukan bleh tgk mende...sume die cakap " Cat...cat....cat". Dulu pandai plak ckp fish kalo tgk Ikan...ckp Bird kalo nampak burung terbang...Now tadak, sume "Cattt"


She is cute, fun, playful, manja...n her name is Ginger

Mula2 men nazhan suke buli adik die...

Pg td dh berdamai,..tolong tengok2 kan adik die....

Actually rindu nak bela kucing. Dulu Tiger, dah larik tinggal kan umah after kene marah ngan papa sebab die curi lauk. Then Helmet, kucing jalanan yg selalu singgah di rumah. Die pun dh hilang.

Bukan pe, saje nak train Nazhan untuk menjadi seorg yg penyayang. And die x lonely, men ngan kucing. Mummy bleh wat keje len...likkkeee FB! =D



Tuesday, January 10, 2012

Kerenah Budak 1 Tahun

Assalamualaikum w.b.t,

Inilah keje hero saya masa weken hari tu.

1st step is to climb up like this

2nd Step make sure I hold like this coz my bum is heavy...

3rd Step I need to stand like this

Ok now where I suppose to hold...

Tadaaaa...I'm on top mummy!

Anak daddy gelak happy sampai sepet once stable stand on the walker....


Ps: Ni pun jatuh a few time...sib bek letak kusyen keliling tu...kalo x errmm terhantuk ke lantai la jawabnyee


Sunday, January 8, 2012

Random Entry For Weken

Assalamualaikum w.b.t,

Now tgh berehat bersama Nazhan di rumah. Hari ni sibuk menghadiri majlis perkahwinan anak abang mama and anak sepupu abah. Krojenye ari ni makan lauk kenduri which is maveles. X sangka plak anak abang mama ni kawin ngan one of BBF/NCOL group. Kecik sunggoh ini dunia.

Part kelakar ari ni, masa kenduri kat DSE Nazhan bleh plak tersilap org. Die menangis bile kakak2 tu lalu tanpa pedulikan die. Die igtkan itu aku. Menangis sayu die, ingat aku tinggalkan die. Padahal salah orang. But when he saw me terus sengih2, benti nangis n run to me!..Hehehe,..1 meja kiteorg gelakkan die! Maluuuuu...

This weken, daddy has to work both day. So there is no time for us to go anywhere with him. But this only happens most of 1st week of every month if I'm not mistaken. Redha je la coz daddy nak cari rezeki lebiy utk mummy and nazhan. But hopefully daddy dun put us aside as the time is very limited now. For each time we have we should spend together wisely. Dun because of ur job ur tend to forget ur responsible to the family. Ustaz also said, Man's job begin when he's home. =)

Rasa macam x cukupkan 24 hours. Imagine bangun kul 5, siap itu ini. Kul 8am of to work until 7pm baru balik. Belum lg yg kene tempuh jem 2-3 hours. Lucky me ofis dekat. Then sampai je terus amik anak. Men2 jap ngan die. Layan die itu ini. Kul 10.30 dh kene bg die tido. Then me around 12am baru nak tido. And it goes around from Mon-Friday. Weken len cite plak!

Ok dah merapu...back to my original story for the entry.....

Yesterday u all saw my entry bout  my hubby birthday. So we had a small birthday celebration at Full House Giant Cheras. The food was not bad at all. We order entry Clam Chowder Soup, then side dish Chicken Pineapple Salad, and main course Seabass with Oyster Mushroom and Miso Sauce. Last but not least our dessert Choc Brownies with vanila ice cream as daddy's beday cake! This counting as private celebration which later on we plan to make a January Birthday Boy Party. The date I dont know when. And I dont know whether it's a closed invitation (family members) or open (will be invited soon).


Daddy's Birthday

Drinks:
Watermelon Juice & Honey Dew Milkshake with bubble

Entree:
Clam Chowder Soup

Side Dish:
Chicken Pineapple Salad

Main Course:
Seabass with Oyster Mushroom, Spinach, Mash Potato and Creamy Miso Sauce

Birthday Cake:
Choc Brownies with Vanila Ice Cream

My Capricorn Angel!

Happy Birthday to Both of You...

Ps: agak2 kalo i x letak watermark ade org nk songlap x gambar2 ni? =p

Saturday, January 7, 2012

Daddy Thr33 Series..


Assalamualaikum,

Today is my lovely hubby birthday!..


The celebration will be postponed till the date that will be announce later..

Last year, I gave him baby boy in advanced!
This year I bought him lappy bag for work. Easy for him to carry rather than using sling bag...senget bahu laki mak!..

Daddy,
Mumy wish u all the best in career n life...
Muahss..luv u so much!

Published with Blogger-droid v2.0.2

Wednesday, January 4, 2012

1st Birthday...

Assalamualaikum w.b.t,

Today is 4th January 2012. Teringat peristiwa setahun lepas. Kisah 4 Januari 2011.
And seriusly I rindu bangat nak preggy, cume skrg ni not the time yet. Insyallah 2013 will be preggy again!

To my son Hadif Nazhan,

Mummy doakan agar anak mummy sentiasa dilindungi Allah s.w.t dari sebarang perkara2 buruk. Dikurniakan kesihatan yang baik. Dan menjadi anak soleh dan bijak untuk mummy, daddy, famili, masyarakat, negara dan Agama.

Happy 1st Birthday!



Mummy love you so much my lil munchkin pumpkin!


Monday, January 2, 2012

Saje cube try testing

Assalamualaikum w.b.t,


Hola everyone!!


Before i start to blog for 2012, I would like to wish everyone happy new year!!


And i wish that all of us gona have a wonderful year ahead and of course a better one..


Daa and good nyt!


Published with Blogger-droid v2.0.2