Wednesday, February 29, 2012

RNW: Nazhan's Girlfriend

Talking Gina


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, February 22, 2012

For Tomorrow's Motivation...

Assalamualikum w.b.t,


Dh kul 11 lebiy pun. Lately sgt prasan bhw masa tu sgt pantas ber lalu..tetau je esok khamis. Rutin tetap sama for weekdays n wekens. Dah rasa lali sgt sampai boring dan muak mcm mkn biskut lemau..yeee sy rs sgt lemau.


Now dh almost nk penghujung bulan 2. Hal ofis ari ni sgt mengujakan sy. Ye sy seorg BD perlu wat marketing serta beramah mesra dgn client. Dis job makes my routine a lil bit different. After meeting today, i can see the vision even more clearer than before...i think my head full of fog..that's y i cant see. Now i get back my enthusiasmn to get more clients. In this biz, u must be patient wit the hanky panky process...but when u got it..u feel the satisfaction n the challenge is another experience that you can gained as well....


Always talk to my self...for motivation!!


I LOVE MY JOB...I LOVE MY JOB


I wana be an asset to d company...


not just a plain employee!!


ok..nanyt everyone...better sleep before i started to mumbling...


Published with Blogger-droid v2.0.4

RNW: Nazhan Tidur

Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, February 21, 2012

Giler Kupon Diskaun

Assalamualaikum w.b.t,

Sape giler sini?...Haaa x ngaku la tu giler...Orang giler x serupe ye!...faham?? ok jom baca entry giler kali ni...tp giler ke?..dah cukup giler...

Since mende alah ini wujud, aku selalu je jd tak ketahuan. Sebab mesti gatal tangan nk tgk gak offer2 die ni. Sape x suke kan kalo shopping ade %...Sape x suke enjoy luxirious dgn harga murah. Ade ke?? Ko Hado??..Like Air Asia tagline Anyone can Fly...Nowadays anyone can enjoy everything at lower or middle price!..Fun?...Sangatttt!

Sape tau list ape di bawah ini??...Penah try sebelum ni?...Ape yang selalu anda beli?

Pada sesiapa yang x tahu meh cini rapat2 saya cite kan..Ape ke mende nye mende alah inih??!! Rapat2 dekat2...aceeh cm jual ubat plak.

List kat bawah ni adelah list kupon diskaun (%). Kat sini ade mcm2 ads diskaun, cth macam buffets & foods, spas, vacations, hotels, manicure/padicure, services, devices n many more. Pendek kate offer2 itu sangat mengiurkan dan menggugat hati serta kedudukan kewangan saya. Bukit Antarabangsa kalo hari2 di tarah bleh clear jugak...apetah lg duit simpanan di bank. Habis utk offer2 cam ni.


So here I make a few list of website yg i visit to view best offer. I know few of my frens pun memang giler beli mcm2 kupon kat sini..Kan Ederq?? =p

Dalam banyak2 mende yang die offer aku selalu beli food je la. Servis ape semua tu x brani lg nak beli sebab penah baca bleh dikatakan byk bad review...tp tingin gak nk amik pakej spa yg murah2 tu...sliming package ke...heuweuweuweu...Laki aku plak asyik cakap, "huh mummy ni abiskan duit je"...padahal die pun tumpang sekaki gak!...hehe

So sesape penah beli selain dr makanan share la kat sini...kasi up sikit level konfiden nk amik servis spa n slimming...korunk selalu beli ape ek kat sini?? =D

Bak kate I, why we should spent more when we can spent less n still enjoy the luxirious! heewewewe (sagit girl memang cam tu!)

ps: minggu ni celebrate ann kupon Hotel Istana...Next month plak Japanese Buffet..yeehaa!!

Monday, February 20, 2012

Hangout before Pop Out!

Assalamualaikum w.b.t,

What a wonderful weken I had with my to lovely boys. What about your weken?

As usual Saturday kiteorg x pegi mane. Pagi, hubby kene attend class Insurance. Ptg ingat nak kuar skali hujan x hengat. Makanya tidak ke mana-mana hanya lepak2 di rumah. After Maghrib ingat nak hubby kuar jenjalan..skali die wat sibuk itu ini. Haruslah guwe merajuk dengan beliau and late night supper kuar ngan skali ngan adik hubby g makan KFC. huuhuhuhu....tido dalam kekenyangan!

Hari Ahad plan jumpe my fren Eila & Hubby (Zack) kat Great Eastern Mall (GEM). And kalo datang sini harus lah melepak Cozy House. nyum nyum...wat a sedaplicious lunch we had on that day. Like usual la our menu Fillet Asam Pedas, Mix Vege & the best Squid with Buttermilk sauce in town...oowwhhh sooo gguuuddd! Kalo rindu nk makan sotong goreng tepung kat Kuala Perlis, harus lah dtg sini. Mahal cikit tp sangat berbaloi. Plan nak bawak my family plak ke sini. Lagi pun si Eila ni dh nk Malatooppss next week so harus la makan best2...nanti nak kene pantang pas tu!

After lunch time, bawak Nazhan g berjimba2 di Kidzsport & Gym plak. Ye la kn lepas makan xkn nak titun plak...haruslah bagi digest makan dgn light sport. Sonok gak berkejaran ngan Nazhan kat dalam tu. Best part bile tgk die amaze by colour balls yg banyak di situ. Kejap kutip kale hijau,..kejap kaler kuning,...kejap kaler biru...nk kutip banyak tangan ade 2 je..hehehe.

Hubby plak layan Eila n Zack pasal insurance. Hubby now is a financial advisor a.k.a insurance agent. He wants to help people yg nak plan their finance. After few hours kat Kidzsport kiteorg pun gerak balik. Before that I'm craving something sweet. And tetibe hubby pun mcm support n he wants the same dessert that I want, Mixed Berries Meringue. Kat Alexis ni few cakes/dessert die memang bessssttt!

Mood Nazhan baik...

Biar die men sengsorang...kiteorg menyembang!

Kusyuk men mende alah nih...after penat berkejaran, now kasi relax!

Hubby wit Eila's hubby and Eila discussing bout their insurance

Dem gud Pavlova Cake Alexis!

Next week mau ajak suami pegi KLCC sempena Motherhood Expo. This time nak ajak lepak makan desserts at one of the restaurant there. Nak tau which restaurant tungguuuuuu next entry!

Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, February 16, 2012

Lasagna My Style!

Assalamualaikum w.b.t,

Masa cuti CNY yang  lepas saya agak rajin untuk memasak. Maka dengan itu saya telah menyediakan Lasagna utk makan malam.

Alhamdulillah pasta Lasagna saya wat kesekian kali berhasil n seeeddaapppp!! Ape yg x sedap nye kn...inti dan cheese nya melimpah ruah. Rich!

Apabila saya post di FB ramai yang meminta resipi. Ok semua, sila sediakan pen dan kertas...eh??!!..X perlu...just copy and paste! =)

Asal Resipi Lasagna ni saya cilok dari sini ye, My Lasagna Recipe. Tp saya ni jenis x suke tiru bulat2 dari recipe nih so saya wat recipe saya sendiri..Lasagna My Style! So it's gona be some secret ingredient as well that I put into it to make it best yummylicious!

Sila layan gambar di bawah...

menyusun lasagna sheet berlayer2 dengan cheese yg kenyal...

Lasagna after bake!..Bau satu rumah...

Menikmati potongan Lasagna yg laaaazzzaaaatttt!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Sunday, February 12, 2012

Picnic At Night

Assalammualaikum w.b.t,


Last friday night, after few days hubby balik almost mid-night we decide to have a quality time with nazhan at Putrajaya.


Actually this is not our 1st time picnic kat dataran Masjid Putrajaya. Since zaman cintan cintun lg. Tapau la wat ever food then kiteorg g maka kat situ, open air ckit. Boring asyik2 mkn kat kedai je kan...and dulu tgk org bwk anak je men2 kt situ. Ye la kan dataran, tanah lapang sure budak2 include mak pak budak2 syok men kejar2 kat sini.


This time kiteorg plak bawak anak men2 kat situ. Berpeluh mak pak nazhan layan nazhan men. Nazhan tak yah ckp la, basah gak ngan peluh..huhu


Kat situ ramai gak la yg bawak anak2 dgn ride masing2. Ade yg bwk moto, kereta, basikal n also bola. Skrg ni parent sume keje, and balik pun x tentu masa. Balik keje ptg pun kdg x sempat nk bersosial ngan anak. Apetah lg yg balik malam. So malam minggu is d time to spend wit kids.


Insyallah kalo ade ms, nak bwk lg Nazhan men2 kat situ..he luvs it n we luv it too..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, February 9, 2012

I Want...but...

Assalamualaikum w.b.t,


Dah ari Khamis..skjp je dh nk masuk tgh Feb. Asyik2 ayat ni la kuar dlm entry aku..


wokess cannot wasting time...

currently byk cite x sempat nk update. Cuti 4 hari pun aku x load ape2 cite utk santapan korunk kn..asyik2 lauk basi je aku bg.


Dah lame aku NAK..tp masa tu agak terhad. Apetah kat ofis susah ckit nk hupdate2 nih.


Aku nak tukar layout..tp aku xtau nk pakai layout mane 1.


Aku nak hupdate list bloger yg add aku..tp selalu je x berkesempatan. Maaf ye mak2 bloger sekalian.


Aku nak blogwalking korunk sume tp aku bz ngan keje di ofis n layan hubby/anak di rumah.


Aku nak...err mcm2 aku nak. Tp biase la kan, x sume yg kite nak tu..kite dpt!


Tp yg paling aku nak is to discipline myself n utilise my time wisely..


and


Tahun ni I nak improve myself to be a gud wife n mommy than last year!!


Azam kah ini??!!


.


Published with Blogger-droid v2.0.4