Friday, March 30, 2012

Random March

Assalamualaikum w.b.t,

Hoollaaa sume...sowi la dh lame kite x update since the last entry. March kinda bz with work. Nak wat entry kat rumah pun cam susah bile rasaksa mini tu kacau. Asal mumy on laptop je die pun nk tumpang sekaki nk taip.

Actually die pun ade laptop, hadiah dari mak (babysitter mini raksasa) on his beday! Dok main mende alah tu sampai abis bateri. Bunyi pun ntah hape2 dah. Tp dalam ape jua keadaan mende dewasa jugak jd mainan die. So I'm sorry for not putting any entry.

Now kat ofis, lunch time so i curi2 jap berbloging. Sambil tu dgr ceramah Ustaz Kazim. Almaklumlah hari Jumaat kn, create session ceramah peribadi...hehe. Dgr ceramah2 ni bagus untuk mendidik hati, sambil tu berhibur dgn jenaka2 sampingan. Now Ustaz Kazem, Ustaz Azhar and Ustaz Don jadi Idola. Amboiiii mummy ni, sume ustaz je kn...Ustazah nye mane??...=p

Baru ari tu wat entry bulan Februari...today dah nak abis March. Any achievement?? (malu nak cite..huk huk),..

Tengok blog org lain ramai dh tukar interface. Blog ni je x tukar2 lg. Bile la agaknyee ek??...Nak pakai template ape ek?..Ke nk design sendiri?...Ade masa ke?..Talking bout ade masa...rs cam terbabas je setiap kali nk menguruskan masa. Haadduuiii...fail!....Kene ubah nih....

Weken ni aku plan nk wat satu lg recipe. Dh lame x masak best2, x baking....Myb malam ni boleh g shopping beli brg...Nak tau saya masak ape...tungguuuuuu next entry k...


Ps: siyesly not in the mood....sesape boleh bagi motivasi kan saya?? =p

Friday, March 2, 2012

Sweet for my Sweety

Assalamualaikum w.b.t,

Haaa sape lg sweety tu kn kalo x aku..soooo sweet hubby ku semalam kerana telah merosak kn diet ku...but he's second buddy who spoilt it..1st spoilt is my own body when it showed me bad sign after not taking lunch..

Kononnye nk mengamalkan diet "Breakfast like a King, Lunch like a Prince and Dinner like a Pauper" la smlm..sekali dh jd diet kalang pukang. Padahal dh siap display status kat FB....huhu. My biggest concerned is my weight which cikit lg nk over my normal BMI. Brape?? x payah tau..wat sakit hati je tgk figure tu.

Ok..cm mane nk calculate BMI;

berat/(tinggi*tinggi) = BMI (Underweight, Normal, Overweight n Obes)

After had that concerned so i was thinking need to have a diet plan as i mentiond above. Breakfast i took yesterday quite heavy, Mee goreng+Maggi goreng. Lunch time aku menkedarah 1 bj apel n 1 bj limau. Done!!

After drive balik umah, sekali kuar dari kete rasa cam my world is moving n turning. Rasa gak jalan cm x jejak tanah. Ooowwhh Nooo,..what's happening to me?? Risau plak nk p amik Nazhan nnti terjatuh ke hape...Alhamdulillah manage to bring Nazhan home. Then kat rumah even duduk pun still rasa terhoyong-hayang. Message hubby bout my condition. Since he told me still at the ofice balik lambat I asked him bring back something sweet. Ingatkan desserts mcm dulu tu...skali kau,..hahhh hamikkk!! Nak sweet sangat kannnnn....

BIG surprise from him....(tul la...kalo hari2 surprise x best...skali skala ...oouuww sweet hubby ku ini)

Nampak bag plastic ni je terus terjerit kecil....hehe (sexcited)

oowwhh my long time favouriteeeessss...

Cinnamon & Chocolate Cinnabon....

So kalu korunk tengok mende alah ni rasa-rasa boleh diet x??...Bayangkan tengah mandi b4 dinner nih semalam aku x khusyuk...haha. Mandi cepat2 sebab nak nghappp!

-_-!!.. lagi x bleh blah semalam tibai Ns. Ayam...hahaha..Diet??? Aper teeww?? =p

Next time kite diet ek...Nextweek dh nk start pose....Bye bye Bfast & Lunch on Monday & Thursday...Welcum Sahur & Bukak Pose! (diet or menkedarah?...let u think!! )


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, March 1, 2012

Thank you Febuary

Assalamualaikum w.b.t,


Alhamdulillah, bulan febuary yang Indah.


Meh sini nak cite pasal bertapa indahnya febuary bagi saya.

Bulan berkasih-sayang?? Valentine day??...Nehi!


Bulan February merupakan bulan di mana saya dan hubby di satukan dalam sebuah perkahwinan. Alhamdulillah kami telah melepasi 2 tahun. 2 tahun yg ada pahit manisnya...


Bulan 2 ni jugak byk masa terluang bersama keluarga..I'm happy and blessed!!


Usia Nazhan pun dh menginjak ke setahun 2 bln soon...anak teruna ni makin lama makin byk ragamnya, makin byk akalnya. Mulut die pun makin byk words...


Syukur my february went well..now March has.come to visit me...hope March will become a wonderful month for me, you n everyone...


adiooss...


Published with Blogger-droid v2.0.4