Thursday, April 11, 2013

Review: MiPump First Year


Assalamualaikum w.b.t,

Just a simple review. I know this is not a famous wanted hospital recommended pump.
But I have suggested my gud fren to use this pump, since her budget is limited. And she's satisfied.

Cuma ari tu I tanye review die, pump die give problem sebab air masuk tube. To me it's normal issue when it comes to tube masuk air n effect motor. The rest die kate ok. Some people share motor die agak bising.

Masa Expo Baby kat Mid Valley on 5-7 April 2013 ari tu, ade First Year punye booth. So dapat lah aku try jap breast pump MiPump nih. Tapi xdelah aku lekap kan kat T*t*k, just letak kat tapak tangan nak rasa die punye suction.

Bagi aku MiPump ni lebiy kurang Madela Freestyle(MFs) gak. Kite bleh laraskan level suction, cume die xde memori cam MFs. MiPump punye breastshield plak sangat lembut, cam best je. Siap bleh lentur2 lagi. Macam MFs jugak, die electric n bateri operated. Guna bateri AA je dah bleh survive. Pump anywhere u want. But bateri MFs die leceh ckit (once expired nk kene beli cam tu gak). Cume die x sefreestyle MFs. Die ade 1 handle utk hold dable pump. Another concern is motor die punye sound (skali sound die rosak daaaa *skrippramlee*), sama je cam bunyi motor MFs. Kalau i dulu xnk die bising sgt coz I pump around 4am, i letak bawah bantal. haha,..sound proof sgt kan!

Harga Plak...Jeng jeng jeng....masa expo tu harga die RM399 but if you g kedai baby yang lain like Manjaku, Twinbaby ke...harga die dalam rm354 (if i'm not mistaken). Ade stgh tu RM300++ je. Cheap kan. Design die sangat sleek and ringan lg dr MFs.



So for those yang agak budget constraint tu bleh la put this as an option. As for me, I cant wait to have one for my spare pump. Maybe I will place this pump in the office.

Doakan semoga dimurahkan rezeki baby kedua saya! =)


Ps: Baby Feeding Stuff - storage bottles, icepack + bag, feeding bottles, MiPump (request this as birthing prezy from hubby bleh?? =p)

12 baby's note!:

L@iLy_MiMie said...

4 me.. pakai manual lg best suction.. cuma lenguh n sebelah jela.. atau pakai pump yg xde tube.. rs leceh la pakai pump yg tube2 ni.. kedudukan kena betul2 elok kalu xmmg susu mudah masuk dlm tube tu blk.. bila motor rosak, lgsung xleh guna dh. shield fs ni lembut n lebar skit, kalu time breast membengkak mmg selesa, tp kalu time breast mengecut tu yg cam xbest sgt, jenuh duh tekan bg rapat dgn breast.. xtaula ni experience aku guna fs ni.. fs tu blum enah try lg la.. kalu leh, tringin nk pakai Avent yg 2 way tu, leh pakai manual or batery

aThidEaN said...

mcm madela pisa ni:)

SuriaRashid said...

Cik An..aku nak beli gak pump ni tapi area utara ni tak tau nak beli mana? Ko nak beli gitau aku..aku nak pesan gak..

Anonymous said...

Sis tau tak tempat untuk baiki MiPump ni kalau rosak? sbb skrang pam saya ni rosak yg battery.. kena guna electrik jer.. susah :-(

Zihan Zamberi said...

Anonymous, nnti i try tanye my fren kalo2 die ade bg service nih..sorry late reply..

S.U.R.I.A.T.I said...

hi dear, nak tanyala...first year ni ada warranty x?

Kartini said...

Saya pernah tanya Customer Service Team Growing-Kidz.com since kat sini ada jual spare part utk mipump ni..
maybe boleh pergi office diaorang kat GBS Marketing sdn bhd,no 7 Lorong Tandang B,Seksyen 51,46050 PJ.
Tel no 7785 7762

Ekanovy Usman said...

Slm sis, selain kt expo baby, mana lg bole beli pump ni ye? Tq

marini intan said...

Salam

marini intan said...

Salam

marini intan said...

Td nk g beli tp stock x de..jenuh g kedai

Anonymous said...

sy pun nak beli satu...

Post a Comment