Friday, June 21, 2013

Baby's Room

Assalamualaikum w.b.t,

Finally Baby's Room is ready...not fully ready tp boleh gune la. Yang x abis nye tu part painting and wall decoration. Boleh plak Mr Rasaksa tersalah cat...huhu. Pas tu nak tunggu die cat plak, hazablah jawabnye. Xpe lah, hopefully Mr Rasaksa bleh continue after balik dr confinement nanti. Haiihhh bile laa nak branak nih...

Dah lame berangan nak Baby's Room nih. At last..alhamdulillah. My gratitude to Allah and big thanx to Mr Rasaksa.

Basically this room is not only a baby's room. It will be my 1 week confinement room, massages room and breastfeeding room. This room also will be Nazhan's room as well, he will share with baby DM.

For the baby's room, barang yang I belum dapat/siap lagi  is Baby Changing Table, Baby Monitor, Rocking Chair (by FD) and Study Table for Nazhan. But maybe BCT is not that necessary.

I managed to DIY a door sign by using what ever stuff in my art tool box. And also using recycle stuff.

DIY: Baby's Room Door Sign 

Single bed yang hubby beli ni bleh jadi macam kerusi kayu jati panjang tu. Cume I x letak kusyen or bantal2 je lagi. Supposed nye this wall Mr Rasaksa should painted, but then die g painted window side. And blame me sebab cakap 'the wall beside the window'. Salah ke?..or total grammatically error?..hehehe

Consider as Bilik Confinement & Breastfeeding

Ni katil Nazhan dulu, tok papa n tok mama belikan. Masa duk rumah MIL x pakai pun pasal limited space. So I bg kawan I pinjam. Now dah duk rumah sendiri baru lah bleh pasang n gune. Rasa cam nak cat kaler lain je bed tu.

Single bed tu for Abglong nanti tido ngan Baby DM

At the moment they share dulu almari ni, nanti ade extra budget will buy a new one for Baby DM plak. I x letak sticker pepe kat almari tu, sbb rasa cm huduh plak letak sticker Angry Bird. Nanti beli sticker lain.

Almari AbgLong & Baby DM

I x jadikan bedroom diorg as playroom, sebab when sleep time they should sleep not playing. Play area is bawah tangga at Living Hall. Kalo kawan2 die(anak our frens, their cousins) datang bleh main kat area tu. My mum dulu pun x suke kalo kawan2 datang and main dalam bilik. What the heck you bring your frens play in your bedroom (private place). And if you watch Nanny 911 u will understand what I'm saying.

Hopefully it will improve more after this, as I plan something for the wall deco. $$ again!


2 baby's note!:

Nurul Ilyani said...

simple n nice..baby DM comfort dlm perut tu...tu yg xnk kuar...hehe

PuanSyimaSyaz said...

bestnya ada baby room.... bilik lah nak dpt dok rumah sendiri ni?

Post a Comment